Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، در این نشست که صبح امروز (دوشنبه) با حضور وزیر علوم، دبیرستاد خیرین آموزش عالی و تعدادی از خیرین آموزش عالی که به صورت حضوری و مجازی با موضوع طرح ارتقای خوابگاه‌های دانشجویی، در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، صدیقی با بیان اینکه استفاده از خوابگاه مطلوب، فرصتی مناسب برای اجرای عدالت آموزش در کشور است و هیچ دانشجویی نباید به خاطر مشکلات رفاهی و نداشتن سرپناه از تحصیل در دانشگاه‌های خوب محروم شود، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۳، کار ارتقای سطح کیفی خوابگاه‌های دانشجویی بر اساس پارامترهای موجود آغاز شد و خوابگاه‌ها در ۵ سطح کیفی تقسیم‌بندی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ۵۰ درصد خوابگاه‌های ملکی عمر بالای ۲۰ سال دارند، افزود: خوابگاهی که تا حدی ارتقا می‌یابد، بعد از یکی دو سال به رتبه پایین‌تر می‌رود؛ از سوی دیگر به دلیل اینکه خوابگاه فرسوده امکان درس خواندن را از دانشجو سلب می‌کند، فضا برای درس و پژوهش کمتر می‌شود که این امر در روحیه دانشجویان تاثیر منفی می‌گذارد.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه فرسودگی ساختمان خوابگاه‌ها و استفاده بیش از ظرفیت و تراکم در خوابگاه‌ها از موانع ارتقای کیفی این خوابگاه‌ها محسوب می‌شود، گفت: از سال ۹۵ تا ۹۸، ۲۰۹ میلیارد تومان صرف تعمیر، تجهیز و ارتقای کیفی خوابگاه‌ها شده که ۱۸۰ میلیارد تومان از طرف صندوق رفاه دانشجویان و مابقی از محل اجاره بهای خوابگاهی هزینه شده است.

وی افزود: صندوق رفاه دانشجویان در سال ۱۳۹۸ با توجه به عدم تخصیص کامل بودجه‌اش، ۳۴۴ میلیارد تومان تسهیلات و وام دانشجویی پرداخت کرده و با توجه به شرایط فعلی کشور و شیوع ویروس کرونا، هم اکنون پرداخت اجاره بهای خوابگاه‌ها متوقف شده و پرداخت اقساط وام‌های دانشجویی هم مقرر شده تا با تاخیر پرداخت شود که همین کارهم مشکلات صندوق رفاه دانشجویان را بیشتر کرده است.

صدیقی با بیان اینکه هدف صندوق رفاه دانشجویان تامین وام دانشجو و کمک به دانشگاه‌ها در حوزه تغذیه و اسکان است، افزود: در شرایط تورمی امروز، فشار به مجموعه دانشجویی کار درستی نیست و باید تلاش کنیم به منابع عمومی صندوق رفاه دانشجویان توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر دو انتخاب ساخت خوابگاه و به روز کردن ساختمان‌های خوابگاهی موجود پیش روی ما می‌باشد، گفت: درخصوص ساخت خوابگاه جدید که بسیار هم مطلوب است، اقداماتی صورت گرفته که دانشگاه زمین در اختیار بگذارد و خیرین و صندوق رفاه دانشجویان با استفاده از تسهیلات بانکی در ساخت خوابگاه مشارکت کنند و امسال هم با در خواست ۲۷ دانشگاه در این خصوص موافقت شده است.

وی افزود: تعمیرات و به‌سازی ساختمان‌های موجود، هزینه کمتری را می‌طلبد و این امکان وجود دارد که این خوابگاه‌ها در تابستان و تعطیلی دانشگاه‌ها، بازسازی و بهینه سازی شوند و نگهداری آن از طریق اجاره بهای خوابگاه‌ها و منابع داخلی برعهده دانشگاه است.

صدیقی در ادامه گفت: از تعداد ۹۱۹ خوابگاه تحت نظارت صندوق رفاه دانشجویان، ۲۸۷ خوابگاه در رتبه چهار، ۱۴۶ خوابگاه رتبه سه، ۱۳۱ خوابگاه در رتبه ۲ و ۲۹۶ خوابگاه در رتبه یک قرار دارند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ۵۹ خوابگاه دانشجویی در رتبه ۵ و شرایطی نامطلوب قرار دارند، گفت: در حال حاضر برای ارتقای خوابگاه‌های رتبه چهار ۷۳۸ میلیارد تومان دو میلیون و برای ارتقای خوابگاه‌های رتبه ۵، ۲۳۶ میلیارد تومان نیاز داریم که البته اولویت با ارتقای خوابگاه‌های رتبه ۵ است و خیرین محترم می‌توانند در این زمینه کمک‌های شایانی بنمایند.

صدیقی با بیان اینکه در حال حاضر، ۲میلیون و ۳۷۵ هزار متر مربع مساحت کل خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های کشور است، گفت: برای شفافیت در هزینه‌کرد خیرین محترم و اینکه این عزیزان بدانند که پرداختی‌هایشان چگونه هزینه می‌شود، سامانه‌ای با عنوان سامانه حامیان صندوق رفاه دانشجویان طراحی شده است که امروز افتتاح می شود تا بر اساس آن خیّر محترم بداند که سرمایه‌اش کجا و چگونه هزینه شود و گام به گام پیشرفت پروژه را دنبال کند.

در پایان این نشست سامانه حامیان صندوق رفاه دانشجویان با حضور وزیر علوم افتتاح شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: آموزش عالی ارتقای سطح تغذیه علوم تحقیقات و فناوری وزارت علوم خوابگاه های دانشجویی صندوق رفاه دانشجویان ارتقای خوابگاه میلیارد تومان حال حاضر دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، گفت: پس از ۲ سال وقفه سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت علوم و حضور فعالان این حوزه، به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مجتبی صفری در نشست با خبرنگاران، اظهار داشت: مهم‌ترین فایده‌ نشریات دانشجویی، تمرین کار گروهی است، این کار متفاوت از هر کار گروهی است که در انجمن‌های علمی و دیگر تشکلات انجام می‌شود، این موضوع که در نشریات، حول یک ایده و ایدئولوژی، افراد جمع می‌شوند و می‌نویسند، بسیار حائز ارزش است.

وی افزود: یکی از رسالت‌های نشریات دانشجویی، توضیح اطلاعات صریح و آگاهی‌بخشی به قشر دانشجو است، باید برای قلم، اصالتی قائل بود و نباید آن را درگیر حاشیه‌ها کرد، هم‌چنین باید مصرف کننده را به خوبی در نظر گرفت و بر آن مبنی نوشت.

معاون مدیرکل اداره‌ پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، خاطرنشان کرد : فرصت تعامل دانشجویان با جامعه در طول عملکرد مثبت یک نشریه اتفاق می‌افتد و باید از ظرفیت نشریات در دانشگاه استفاده کرد.

وی گفت: بخش زیادی از نشریات دانشگاهی، حقوقی هستند، بنابراین تقویت نشریات دانشجویی و پرداختن به آنها، یک عملکرد دوسربرد است، زیرا انجمن‌های علمی هم‌ در این راستا تقویت می‌شوند.

صفری با تاکید بر اینکه جشنواره‌ تیتر 13 یک رسالت ویژه‌‌ دارد عنوان کرد: نشریات دانشجویی، نقطه‌ عطفی ایجاد خواهد کرد، امید می رود که با برگزاری این جشنواره، سال پر رونقی در نشریات داشته باشیم.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد نیز اظهار داشت: انتقال معنا به مخاطب یا با زبان گفتار و یا به زبان نوشتار صورت می‌گیرد که هرکدام ویژگی‌های خاص خودشان را دارند، کسانی که در حوزه‌ نشریات فعال هستند و دست به قلم دارند، زبانشان‌ زبان نوشتار است، لذا اقتضای خاص خودش را دارد،

محمد علی وطن دوست افزود: ما افزون بر رویکرد توصیفی، نیاز به رویکرد نوینی به نام رویکرد حل مسئله داریم، بنابراین توصیه ما به نشریات دانشجویی این است که فعالیت‌های خود را با رویکرد حل مسئله و تحلیلی جلو ببرند، زیرا رویکرد تحلیلی، ناظر به آینده، بروز، کارآمد، مسئله محور و ناقد است.

معاون فرهنگی اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد : هرکدام از فعالین انجمن‌ها، نشریات و تشکلات، اولویتش را حل مسائل دانشگاه قرار دهد، از حمایت ویژه‌ی ما برخوردار خواهد شد.

منتظمی، دبیر این جشنواره نیز اظهار داشت: جشنواره‌ تیتر با شورای سیاست‌گذاری کلید خورد، شورای سیاست‌گذاری متشکل است از معاونت فرهنگی، دو وزارت‌خانه‌ علوم و بهداشت، مدیرکل فرهنگی و پشتیبانی، دبیر جشنواره و دو نفر از افراد حقیقی که انتخاب می‌شوند.

وی در ادامه افزود: ما در ابتدا، فراخوان زدیم و آثار دانشجویان به دبیرخانه رسید و بعد از آن داوری در دو مرحله انجام شد بنابراین در مرحله‌ اول، 100 داور انتخاب و هر اثر 2 بار مورد داوری قرار گرفت و در مرحله‌ دوم، داوری حساس‌تر شد و از چهره‌های سرشناس حوزه‌ رسانه‌ دعوت ‌کردیم.

دبیر سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی عنوان کرد: در این جشنواره، اول از آثار برتر تقدیر می‌شود تا فعالین نشریات، یکدیگر را بشناسند و در آخر، آثار برتر جشنواره‌ تیتر در رسانه‌های معتبر منتشر خواهد شد.

گفتنی است، بیش از چهار هزار نشریه دانشجویی در کشور زیر نظر دانشگاه‌های وزارت علوم فعالیت می‌کنند که سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» پس از دو سال وقفه با همکاری وزارت علوم و بهداشت و فعالان این حوزه از 15 تا 18 اردیبهشت در مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار می شود.

متقاضیان سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر 13» تا 30 آذر ماه 1402 فرصت داشتند آثار خود را به این جشنواره ارسال کنند، آثار رسیده در دی ماه توسط هیئت داوران بررسی شد و حال  این جشنواره با شعار «برای ایران بنویسیم» برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره شد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید!
  • جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی به فرانسه رسید
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم