Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-26@00:05:23 GMT

عربستان و امارات در حال غارت بنادر یمن هستند

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۷۷۸۱۶

عربستان و امارات در حال غارت بنادر یمن هستند

به گزارش افکارنیوز،

ائتلاف سعودی-اماراتی با تقسیم‌بندی نقش‌ها برای غارت بنادر و مرزهای دریایی و سیطره بر استان سقطری به عنوان مهم‌ترین و بزرگ‌ترین جزیره یمنی ، اهداف واقعی خود مبنی بر تقسیم‌بندی و غارت ثروت و منابع یمن را آشکارتر کرد.

اخبار بین الملل-​استان سقطری طی چند روز گذشته به ویژه پس از خروج نیروهای ائتلاف سعودی که در مناطق حدفاصل بین نیروهای دولت هادی و شبه‌نظامیان تحت حمایت امارات مستقر بودند، شاهد حوادث حیرت‌آوری بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وبگاه «العربی الجدید» به نقل از برخی مسئولان و کارشناسان اقتصادی گزارش کرد که آنچه در سقطری در حال رخ دادن است در راستای طرح مبهمی است که پیش از آغاز جنگ در یمن تحت عنوان «طوفان قاطعیت» تدوین شده و المهره و حضرموت را نیز شامل می‌شود و هدف از این طرح تغییر وضعیت مرزهایی است که به موجب توافقنامه مرزی بین یمن و عربستان در سال ۲۰۰۰ ترسیم شده است.

عربستان و امارات همچنین به دنبال سیطره بر تنگه باب‌المندب در آینده است که اکنون تحت حاکمیت یمن است و روزانه حدود ۶.۵ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی از آن عبور می‌کند.

در همین ارتباط «صالح الجبوانی» وزیر حمل‌ونقل دولت مستعفی یمن که از مخالفان امارات است در مصاحبه با «العربی الجدید» گفت که اقدامات امارات و شبه‌نظامیان آن اقدامی قابل پیش‌بینی بود.

او افزود که ما قبلا این پیش‌بینی را کرده و درباره وعده‌های عربستان هشدار داده بودیم چرا که هر قدر به ریاض برای حل بحران امیدوار شدیم با تحویل منطقه و پایگاه‌ها به امارات و شبه‌نظامیان وابسته به آن غافلگیر شدیم و این اتفاق در سقطری نیز افتاد و چه بسا در مناطق دیگر نیز رخ خواهد داد همچنانکه پیشتر در عدن نیز اتفاق افتاد.

ناظران بر این باور هستند که سیطره بر سقطری در راستای تلاش ائتلاف سعودی-اماراتی برای ایجاد مستعمره اقتصادی نفتی، گازی، گردشگری و سرمایه‌گذاری بزرگ است که از مسافت ۶۳۰ کیلومتر مربع در مرز عربستان آغاز می‌شود و تا ۳۲۰ کیلومتری در سواحل سقطری تا دریای عمان امتداد می‌یابد.

در همین ارتباط «عجیل بن نواحی» مدیر دفتر سابق وزارت شیلات سقطری می‌گوید که امارات از همان روز نخست جنگ و تجاوز به یمن یک گروه از کارشناسان را با یک کشتی تفریحی به جزیره سقطری اعزام کرد تا ارکان اقتصادی، ثروت طبیعی، پایگاه‌ها و مکان‌های گردشگری آن را مورد بررسی قرار دهند.

«صادق علی» تحلیلگر اقتصادی نیز می‌گوید که سقطری ثروتی است که نمی‌توان در سطح اقتصادی، گردشگری و زراعی برای آن قیمت تعیین کرد این جزیره دارای دشت‌های حاصلخیز و وسیع برای کشت گندم، انواع حبوبات، سبزیجات و میوه است و در کنار آن از تنوع زیست محیطی، سواحل بی‌نظیر و انواع مختلف ماهی و غیره برخوردار است.

بنابر این گزارش، سرنوشت بیش از ۱۰۰ جزیره کوچک و بزرگ یمن نیز از آغاز تهاجم ائتلاف سعودی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و ناظران معتقدند که امارات و عربستان برای سیطره بر این جزایر تلاش می‌کنند.

امارات و عربستان در طول سال‌های گذشته نیز برای به تعطیلی کشاندن صادرات نفت و گاز یمن تلاش کرده‌اند چرا که یمن تنها ۵۰ درصد تولیدات نفتی خود را می‌تواند صادر کند که درآمدهای اندک نیز به حساب جاری در بانک الأهلی عربستان سعودی واریز می‌شود و این علاوه بر محدودیت‌های اعمال شده بر پروازها، بنادر و گذرگاه‌های مرزی است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: یمنی سعودی امارات عربستان یمن امارات ائتلاف سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد

به گزارش خبرنگار مهر، عباسعلی وفایی نژاد ظهر چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه ای در تولید و تأمین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تأمین امنیت غذایی و کالاها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری است.

وفایی نژاد با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشورهای حوزه خزر شکل گرفته است تصریح کرد: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصاً محصولات کشاورزی و نیز تأمین کالاهای مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و … همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه شود.

وی تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلوها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و تصریح کرد: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مازندران ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفایی نژاد در پایان به مزیت‌های تأمین کالاهای اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و اظهار داشت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حاشیه خزر، تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی و کالاهای اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم‌ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالاهای اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم کند.

کد خبر 6087704

دیگر خبرها

  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا طی فروردین‌ماه در بنادر
  • تخلیه ۲.۲ میلیون تنی ۶ قلم کالا در بنادر/ رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه شکر
  • ۸۰۰ هزار تن روغن و گندم از بنادر مازندران وارد شد
  • سفر حدود ۷ میلیون گردشگر با وسیله نقلیه شخصی به قشم
  • تشدید تنش در هائیتی؛ پورتوپرنس میدان جنگ و بیمارستان غارت شد
  • رشد ۸.۶ درصدی تخلیه و بارگیری کالای کانتینری
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • سیل در دبی چه بلایی سر هواپیمایی امارات آورد؟
  • (تصاویر) ضیافت شام رئیس امارات به افتخار سلطان عمان
  • تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و پاکستان با توسعه زیرساخت‌ها