Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 -رئیس جمهور ازبکستان، شوکت میرضیایف در 19 ژوئن 2020، مصوبه ای در مورد " اقدامات بیشتر برای توسعه بخش گردشگری با رعایت دقیق الزامات امنیتی بهداشتی و اپیدمیولوژیک پیشرفته" را به تصویب رساند.

سندی مهم برای اقتصاد کشور و حمایت از صنعت گردشگری داخلی، با تأکید بر گشایش ازبکستان به عنوان امن ترین مقصد گردشگری در جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق این سند، کلیه اقدامات لازم برای اقامت ایمن گردشگران در ازبکستان انجام می شود. به عنوان مثال، اگر یک گردشگر خارجی در طول سفر خود به ازبکستان دچار بیماری کووید19 شود، تا 3000 دلار برای جبران خسارت، حمایت مالی می شود. از اول اوت سال جاری، قانون "آسمان آزاد" در همه فرودگاه های منطقه ای جمهوری ازبکستان ارائه می شود.

برنامه ای برای توسعه گردشگری پزشکی در ازبکستان با عنوان "ازبکستان - سرزمین امن و شفابخش" نیز تهیه شده است. براساس این طرح، انواع خدمات پزشکی ارائه شده به اتباع  کشورهای خارجی به صورت سیستماتیک توسعه خواهد یافت. در حال حاضر اقداماتی جهت بهبود زیرساخت ها و آمادگی برای پذیرش گردشگران جدید در شرایط بیماری همه گیر در مناطق آزاد توریستی "چارواک" ، مناطقی جیززاخ، نوایی و بخارا در حال انجام است. ویزای جدید مهاجرتی "ازبکستان - خانه دوم من" در در حال توسعه است. دولت باید ظرف دو ماه طرحی را برای ایجاد نوع جدید ویزای مهاجرتی برای اتباع خارجی جهت اقامت در ازبکستان تهیه کند. ویزا به افراد پردرآمد با دانش علمی عالی و مهارت و توانایی های صحیح زندگی اعطا می شود

 تجربه گام به گام ازبکستان در افزایش ظرفیت گردشگری

جمهوری ازبکستان در این سالها  در راستای متنوع سازی منابع درآمدی و صادرات خود تلاش نموده، با فعال سازی ظرفیت گردشگری خود و ایجاد زیرساخت ها این صنعت، از مواهب و درآمد های ارزی این صنعت رو به رشد برخوردار شود. در این ارتباط ازبکستان با توجه به واقع شدن در مرکز جاده ابریشم و با بهره برداری مناسب از ظرفیت های گردشگری دو منطقه سمرقند و بخارا برنامه‌های مشروحه ذیل را در پیش گرفته است که تاکنون نتیجه قابل توجهی را در افزایش گردشگر ورودی و رونق این بخش به همراه داشته است که به عنوان کشوری نوپا که پیش از این از نظر گردشگری کشوری بسته به شمار می آمد، حائز اهمیت است.

بازاریابی و تبلیغ بین المللی

بهره گیری از تجربیات بین المللی و بازاریابی بین المللی از جمله اهداف اصلی برنامه گردشگری در حال تدوین ازبکستان می‌باشد که در این راستا با استفاده از مفهوم و شعار جاده ابریشم و همچنین با کمک دفتر منطقه ای جاده ابریشم یونسکو در سمرقند (تاسیس در سال 2004)، برای رسیدن به این هدف تلاش می نماید.

روش برگزاری جشنواره و نمایشگاههای داخلی،  اجرای نمایشگاه‌ها و مناسبت های فرهنگی داخلی با هدف جذب گردشگر خارجی و معرفی کشور صورت می‌گیرد که از این میان می‌توان به نمایشگاه بین المللی گردشگری جاده ابریشم، نمایشگاه گردشگری تاشکند، جشنواره هنرهای تجسمی و هنر دستی تاشکند، جشنواره بین المللی ترانه‌های شرقی سمرقند، جشنواره سنتی ابریشم، جشنواره بین المللی ترانه‌های نوروز تاشکند و جشنواره دوسالانه موسیقی مقامی اشاره کرد. البته در حوزه مشارکت در نمایشگاه‌های خارجی نیز نمایشگاه‌های کشورهای ترکیه، مسکو، فرانسه، اسپانیا، و مالزی و پکن مورد توجه و هدف واقع شده است.

در زمینه ساخت تاسیسات اقامتی و هتلی و یا نوسازی هتل های موجود  نیز ارائه وام های مدت دار 15 ساله، معافیت های مالیاتی 5 ساله، معافیت مالیاتی استخدام مدیران حرفه ای گردشگری و هتلداری، معافیت واردات تجهیزات هتلداری و تاسیسات گردشگری، معافیت واردات اتوبوس های گردشگری تا سال 2023، ساخت سرویس های بهداشتی استاندارد بین المللی با کمک شرکت های سوئدی و ارائه تسهیلات برای ایجاد اقامت های خانوادگی (Family House) از جمله مهم ترین مشوق های هدفمند داخلی برای توسعه زیرساخت گردشگری ازبکستان می‌باشد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جاده ابریشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»

نشست سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی (اکو) با موضوع «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو» برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم نمایندگان عالی رتبه کشورهای عضو سازمان از جمله دبیرکل اکو، جمهوری اسلامی ایران، ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان حضور داشته و سخنرانی کردند. 

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با تاکید بر اینکه پیوندهای نزدیک فرهنگی و تاریخی کشورهای عضو و قابلیت های فراوان  آن‌ها در تمامی حوزه ها، بستر مناسبی را برای همکاری فراهم نموده است که گردشگری از مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌آید. 

وی افزود: به‌رغم شکل‌گیری مرزهای جغرافیایی، همگرایی منطقه‌ای و کم کردن فاصله‌ها در بسیاری موارد موانع بی‌شماری را از سر راه ملت‌های منطقه برداشته است.  

دیپلمات کشورمان با تاکید بر این مهم که جمهوری اسلامی ایران همواره پایبند به سیاست حسن همجواری و پیوند دوستانه با همسایگان خود است، از همکاری‌های منطقه‌ای استقبال می‌کند.

اسکندری با اشاره به تجربه پایتخت گردشگری اکو در اردبیل در سال ۲۰۲۲ و شهر ساری در سال۲۰۲۳، همکاری کشورهای عضو در معرفی قابلیت های گردشگری یکدیگر را موجب شکل‌گیری همکاری‌های موثر در میان بخش‌های خصوصی فعال در گردشگری کشورهای عضو برشمردند و بر اهمیت نقش مدیران گردشگری در بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین نقش حیاتی تبلیغات و اطلاع‌رسانی تاکید کرد.

«محمدعلی اسکندری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان با اشاره به اینکه ایران نیز مانند سایر کشورهای عضو از قابلیت‌های گردشگری در حوزه های مختلفی برخوردار می باشد، بر نقش گردشگری سلامت به ویژه در بخش درمان، گردشگری فرهنگی به ویژه در حوزه ادبیات فارسی، گسترش بازارهای خرید مرزی و انجام کمپین‌های تبلیغاتی بر روی مقاصدی که پیشینه تاریخی مشترکی با یکدیگر دراند را از جمله راهکارهای گسترش و تعمیق روابط فیمابین کشورهای عضو برشمرد. 

همچنین اسکندری به منظور بهبود شرایط در آینده سازمان پیشنهاداتی را به شرح ذیل مطرح کرد:

۱. راه‌اندازی پلتفرم های مشترک دیجیتالی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
۲. افزایش همکاری و تعامل میان اعضاء در جهت تقویت بازاریابی و تبلیغات به منظور معرفی ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو
۳. تقویت شبکه حمل و نقل میان کشورهای عضو
۴. استفاده از ظرفیت گردشگری سلامت به ویژه در حوزه درمان
۵. برگزاری تور های آشنا سازی تورگردانان با ظرفیت های گردشگری کشورهای عضو. 

در پایان نشست اعضا با صدور بیانیه‌ای «شهرسبز» را به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۴ نامیدند.

لازم به ذکر است که سازمان همکاری اقتصادی یک سازمان منطقه‌ای بین دولتی اقتصادی است که در سال ۱۹۸۵ میلادی تشکیل و کشورهای ایران، پاکستان، ترکیه، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان اعضای این سازمان می باشند و هفت کشور قزاقستان، آذربایجان، افغانستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان در سال ۱۹۹۲ میلادی به طور داوطلبانه به سازمان همکاری اقتصادی پیوستند ‌و در حال حاضر عضو ناظر سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • جشنواره‌های گردشگری با رویکرد ملی و بین‌المللی تدوین شود
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران