Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@08:15:37 GMT

شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۱۸۲۴

شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز

به گزارش افکارنیوز،

فرزانه شمیرانی مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم در یک گفت‌وگوی تلویزیونی، از شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی غیرمجاز در کشور خبر داد.

اخبار اجتماعی- وی درباره روش شناسایی موسسات غیرمجاز گفت: اسامی تمامی موسسات مجاز آموزش عالی در سایت وزارت علوم درج شده و تمام افراد می‌توانند با مراجعه به این سایت اسامی را دریافت کنند، موسسات غیرمجاز از طریق متقاضیانی که به این موسسات مراجعه و مدارک جعلی دریافت کرده‌اند و همچنین صنف موسسات آموزش عالی مجاز شناسایی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از طریق سایت‌هایی که اطلاع‌رسانی‌های جعلی می‌کنند هم شناسایی می‌شوند و همه این اطلاعات به دفتر حقوقی وزارت علوم به دست می‌رسد.

*اساسا چرا موسسات غیرمجاز به وجود می‌آیند؟ 

شمیرانی در پاسخ به این سوال که با توجه به اطلاع‌رسانی آسان درباره موسسات غیرمجاز اساسا چرا موسسات غیرمجاز به وجود می‌آیند؟ گفت: تعداد متولیان امر آموزش عالی کشور بالا است و علاوه بر وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و سایر وزارتخانه‌ها، موسسات آموزش عالی هم موسساتی را دارند. وزارت علوم فقط زیرمجموعه خود و موسساتی که برچسب وزارت علوم دارند را رصد می‌کند و موسسات غیرمجاز سایر وزارتخانه‌ها ارتباطی به ما ندارد.

وی توضیح داد: اولین اتفاقی که باید بیفتد این است که اسامی موسسات مجاز آموزش عالی در سایت وزارتخانه‌ها اطلاع‌رسانی شود که وزارت علوم این اقدام را انجام داده است و دنبال این هستیم که در این زمینه هماهنگی با وزارتخانه‌های دیگر انجام شود و آنها نیز اسامی موسسات آموزش عالی آزاد و مجاز خود را روی وب‌سایت‌های خود بارگذاری کنند و یکی از راهکارهای جلوگیری از تخلف این است که اطلاع‌رسانی گسترده‌ای اتفاق بیفتد و افراد اصلا به این موسسات مراجعه نکنند.

*نحوه‌ صدور دریافت مجوز ایجاد موسسه آموزش عالی آزاد

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم در خصوص نحوه‌ صدور دریافت مجوز ایجاد موسسه آموزش عالی آزاد گفت: افراد برای دریافت مجوز به وزارت علوم مراجعه می‌کنند و یکسری مدارک را دریافت می کنند، سپس صلاحیت‌های عمومی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد بعد از تایید، تقاضا به شورای گسترش ارائه می‌شود و در آن شورا موافقت اولیه کسب می‌شود. در مرحله بعد افراد باید برای تامین مکان اقدام کنند و بعد از بازدید، تایید قطعی از وزارت علوم دریافت کنند و درخواست زمینه‌ فعالیت می‌کنند، پس از دریافت زمینه فعالیت بازرسی‌های سالانه انجام می‌شود. پس از آن دیگر موسسه مورد تایید است و هم‌اکنون هم این مدارک با هولوگرام خاص همراه می‌شود. در وزارت علوم سامانه‌ای وجود دارد که اگر کد مدرک را در این سامانه درج کنید نشان می‌دهد که گواهی مجاز است یا نیست.

*نحوه برخورد وزارت علوم با موسسات غیرقانونی پس از شناسایی

وی درباره نحوه برخورد وزارت علوم با موسسات غیرقانونی پس از شناسایی، گفت: اسامی موسسات غیرمجاز را به دفتر حقوقی وزارت علوم اعلام می‌کنیم و از مجلس درخواست کردیم که شعب ویژه برای برخورد با چنین موسسات متخلفی را در قوه قضاییه در نظر بگیرند تا برخوردها با موسسات سرعت بیشتری داشته باشد تا بازخورد عمومی بهتر شود.

*تفاوت موسسات آموزش عالی آزاد با موسسه غیرانتفاعی

شمیرانی تاکید کرد: موسسات آموزش عالی آزاد مجاز هیچ گونه مدرکی صادر نمی‌کنند و ساعت تدریس محدود دارند و در روز سه تا چهار ساعت، تدریس برای آنها مجاز است؛ فقط مجاز به صدور گواهی هستند، اما موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی مدرک صادر می‌کنند.

وی گفت: چندین سال است که هیچ‌گونه مجوزی برای موسسات غیرانتفاعی صادر نمی‌شود و آیین‌نامه آنها در حال بازنگری قرار دارد. به محض این‌که در شورای گسترش مصوبه جدید تصویب شود مجوزی ارائه خواهد شد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: وزارت علوم آموزش عالی آموزش عالی وزارت علوم موسسات آموزش عالی موسسه آموزش عالی آموزش عالی آزاد موسسات غیرمجاز وزارت علوم اطلاع رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۱۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا در نشست خانه گفتگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیادهای معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

کد خبر 6091165

دیگر خبرها

  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ۳۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد