Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ مدیرکل امور روستایی و شوراهای هرمزگان گفت: ساختار دهیاری‌ها شبیه شهرداری‌هاست و این نهاد مستقل عمومی غیردولتی می‌تواند با اقدامات درآمدزا و با هدف خدمت به جامعه روستایی به خودکفایی برسد. ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۴ استانها جزایر خلیج فارس نظرات - اخبار استانها -

مجید سلحشور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قشم، اظهار داشت: این وام با کارمزد هشت درصد فرصتی است تا دهیاران با ایجاد تغییر در چهره روستاها و همچنین خرید ماشین آلات مورد نیاز در مسیر درآمدزایی حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از قشم به عنوان جزیرهای بکر و گردشگرپذیر نام برد که با داشتن روستاهای هدف گردشگری در کنار سواحل زیبا، دهیاران میتواند با دریافت وام‌های ارزان قیمت شرایط مناسبتری را برای جذب توریست و درآمدزایی خود فراهم کند.

بیماران نیازمند خون در قشم چشم انتظار یاری ما هستند + فیلمهتل‌های قشم بیش از 500 میلیارد ریال از همه‌گیری کرونا خسارت دیدندطرح "هر شهروند، یک بازرس" در راستای مبارزه با بیماری کرونا در جزیره قشم اجرا می‌شود + فیلم

مدیرکل امور روستاها و شوراهای استان هرمزگان ادامه داد: وام ارزان قیمت براساس تفاهم‌نامه‌ای که از سوی وزارت کشور بین سازمان شهرداری‌ها با دهیاری‌ها و پست بانک منعقد نموده بدون نیاز به وثیقه و تنها با ارائه چک و طی کردن مراحل قانونی در اختیار آنان گذاشته می‌شود.

به گفته وی، ساختار دهیاری‌ها شبیه شهرداری‌هاست و این نهاد مستقل عمومی غیردولتی می‌تواند با اقدامات درآمدزا و با هدف خدمت به جامعه روستایی به خودکفایی برسد.

سلحشور اظهار کرد: سال گذشته علیرغم همه مشکلات مالی و اقتصادی در کشور، سهم دهیاری‌ها از محل مالیات‌های ارزش افزود به حدود دو و نیم برابر رسید که به حساب دهیاری‌ها واریز شد. 

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در استان هرمزگان با پراکندگی روستا مواجه هستیم به طوری که با یک هزار 700 روستا،   یکهزار 200 دهیاری در روستاهای بالای 30 خانوار و یکهزار 316 شورای اسلامی داریم.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان یادآور شد: در کل کشور 21 میلیون نفر جمعیت روستایی داریم که معادل 26 درصد کل جمعیت کشور می‌باشد و در هرمزگان هم بیش 800 هزار نفر که 45 درصد جمعیت این استان هستند در یکهزار 700 نقطه روستایی زندگی می‌کنند.

بنیاد مسکن با الحاق بخشی از روستا به طرح هادی، بدون هیچ مشکلی طرح‌های جدید در روستا اجرا کند 

وی معتقد است؛ بنیاد مسکن به عنوان‌متولی طرح هادی روستایی می‌تواند با کمک‌ دهیاران و شوراهای اسلامی و انجام مراحل قانونی و  نیازسنجی‌ها نسبت به توسعه روستاها با الحاق بخشی از روستا به طرح هادی بدون هیچ مشکلی طرح‌های جدید را در روستا اجرا کند.

سلحشور در عین حال تصریح کرد: هیچ دلیلی برای انجام ساخت و سازهای غیر مجاز در روستاها موجه نیست و هر اقدامی باید از مسیر قانونی انجام شود. 

وی همچنین از ادارات منابع طبیعی و جهاد کشاورزی خواست اراضی که جزو مستثنیات نیستند را برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای به بنیاد مسکن واگذار کنند تا این‌ نهاد بتواند براساس ماده 4 قانون ساماندهی، بر روی این زمین‌ها طرح‌های تفکیکی با هدف واگذاری به مردم روستاها انجام دهد.

انتهای پیام/7558/ی

R7558/P/S6,1433/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دهیاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۲۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه محل درگیری و تقابل باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، علیرضا عباس‌زاده امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در همایش استانی شوراهای اسلامی استان با گرامیداشت سالروز تأسیس نهاد شوراهای اسلامی، به تشریح جایگاه این نهاد مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با اشاره به اینکه شوراها می‌توانند در اولویت نظام برنامه‌ریزی، تصمیم‌سازی و اجرایی قرار بگیرند، اظهار کرد: دولت سیزدهم مردمی سازی را در اولویت کارهای خود قرار داده و الزامات آن را پذیرفته است.

وی افزود: دولتی که یکی از برنامه‌های کلان خود و گفتمان غالب در کشور و جامعه را مردمی‌سازی اعلام می‌کند حتماً به الزامات این بحث توجه دارد و می‌دانیم که یکی از بخش‌های مردمی‌سازی توجه به شوراها است.

معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه شوراها ابتدایی‌ترین و مؤثرترین سطح ارتباط مردم با دولت و جامعه هستند، عنوان کرد: ظرفیت دولت مردمی برای تقویت امور شورایی و قالب کردن گفتمان مردمی‌سازی در جامعه، ظرفیت ویژه‌ای است که باید از آن استفاده کنیم.

عباس‌زاده تأکید کرد: تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم که جزو برنامه‌های کلان برای رفع مسائل عمده کشور است، این جهت را به ما نشان می‌دهد که اکنون مسئله اقتصادی حائز اهمیت است اما حل همین معضل جامعه هم با مشارکت مردم انجام شدنی است.

وی با تأکید بر اینکه شعار سال هم ظرفیت دیگری برای توجه دادن به امر شورایی است، تصریح کرد: اگر قرار است بسیج مشارکت مردم و ظرفیت آنان پای کار همه برنامه‌های کلان کشور به ویژه بحث جهش تولید بیاید، اینجا هم شوراها نماد مردمی بودن و مشارکت مردم هستند.

معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه به خدمات ارزنده و قابل توجه نظام در روستاها اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۹۰۴ روستا در خراسان جنوبی دارای شورای اسلامی هستند اما با وجود فراهم بودن زیرساخت‌ها، مردم از روستاها مهاجرت کردند.

وی متذکر شد: برای مهاجرت معکوس جمعیت به روستاها و ماندگاری آنان هم دولت و هم شوراهای اسلامی به عنوان نخبگان و معتمدین مردم باید باید برنامه داشته باشند و روستاها را به مرکز تولید و رونق اقتصادی تبدیل کنند اما اکنون این رویکرد در شوراها نیست.

عباس‌زاده از شوراهای اسلامی روستاها خواست تا برای تولید و رونق اقتصادی برنامه‌ریزی کنند و گفت: مردم باید شوراها را کانون همیاری، همفکری، تعامل و اثربخشی ببینند نه اینکه شوراها محل درگیری و تقابل باشند.

وی در ادامه پاسداری از حرمت جایگاه شوراها را از رسالت‌های اعضای شوراها دانست و افزود: در قانون حد و حریم برای شورا و دخالت در امور اجرایی و جاری روستاها و شهرها لحاظ شده اما متأسفانه این تقابل و درگیری‌ها در شوراها حتی در برخی روستای کم جمعیت تبدیل به معضل شده است.

معاون استاندار خراسان جنوبی همچنین به اقدامات خوب در حوزه شوراها و تعامل بین دهیاری‌ها و شهرداری‌ها اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی در مقایسه با سایر استان‌های کشور کمترین تخلفات، سو استفاده و نابسامانی را در وضعیت شوراها داریم.

وی از شوراهای اسلامی روستاها و شهرها برای پیگیری دلسوزانه امور مردم قدردانی کرد و گفت: اتفاقات بسیار خوبی در بخش سرمایه‌گذاری در شوراهای اسلامی روستاها و شهرها در حال تحقق است که این می‌تواند برای تأمین درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و رفع نیازهای اساسی مردم در این مناطق مفید باشد و رویکرد دولت نیز همین است.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که اقدامات سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها نسبت به دوران گذشته خیلی متفاوت شده، تصریح کرد: اکنون حدود ۶۰ درصد بودجه‌های شهرداری که مصوب می‌کنیم با مجوز دولت در قانون بودجه تأمین می‌شود که رقم قابل توجهی است.

معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: طی دو سال اخیر ۶۱ دستگاه ماشین‌آلات شهری به شهرداری‌های استان خراسان جنوبی تخصیص یافته که اگر همین روند ادامه یابد در پایان دولت سیزدهم از نظر نسبی شهرداری‌های استان در حوزه ماشین‌آلات به خودکفایی می‌رسند.

کد خبر 748877

دیگر خبرها

  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • چند خبر کوتاه از بردسکن و رخ
  • استان خوزستان ۴۰۳۹ روستا دارد
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • روستاها آغازگر جهش تولید با مشارکت مردم هستند
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • لزوم بهره‌گیری از ظرفیت روستاها در راستای اشتغالزایی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند