Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاست نامه‌نیوز: انتقادها به دولت حسن روحانی همچنان ادامه دارد . به‌نظر می‌رسيد که باتوجه به ایجاد بحران کرونا و ضربه‌ای که بیش از پیش به کسب و کار مردم وارد آمد، دولت در سال پایانی کارش با اراده‌ای جدی به حل مشکلات موجود بپردازد اما نه‌تنها این مهم رخ نداد، بلکه با نگاه به روند بالارفتن قیمت دلار و سکه و کاهش قدرت خرید مردم می‌توان دریافت که دولت همچنان بر بی‌عملی خود اصرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پرویز سروری، فعال سیاسی باور دارد که نگاه غلط دولت به مقوله اقتصاد و ادامه امید دولت به کشورهای غربی باعث به‌وجود آمدن مشکلات افسارگسیخته فعلی شده است. او درباره این موضوع به «فردا» گفت: «بحث کرونا به نوعی همه دنیا را تحت تاثیر خود قرار داد که ایران هم از این قاعده مستثنی نبود و ضربات سختی بر کشورمان وارد آمد؛ به‌نحوی که علاوه بر صادرات، واردات هم دچار مشکل شد. پس می‌توان نتیجه گرفت که اقتصاد داخلی ایران تهدید مهمی شد؛ به‌خصوص آنکه خرده‌فروش‌ها و کارگران روزمزد عملا توانایی اقتصادی خود را از دست دادند و حتی در تأمین نیازهای اولیه خود و خانواده‌شان دچار بحران شدند. از سوی دیگر با برنامه‌های نادرست دولت و نبود نظارت کافی قیمت کالاهای اساسی و مسکن به شکلی اعجاب‌آور افزایش یافت و بازار بورس هم شرایطی به‌شدت متزلزل را تجربه می‌کند. دولت در تمام این مشکلات نگاه غلطی به مقوله اقتصاد داشت و از سوی دیگر همیشه چشمِ‌امید به گشایش برجام و ارتباط با کشورهای غربی داشت و هنوز هم دارد. مردم انتظار داشتند که دولت در دوران پساکرونا قیمت‌ها را تثبیت کند اما وقتی دولت به جای اجرای یک سیاست اقتصادی بهنگام فقط به کشورهای غربی چشم دوخته است، واحدهای تولیدی داخلی زمین خوردند و بار بحران اخیر بر دوش مردم تحمیل شد».

او درباره نقش مجلس یازدهم در کنترل دولت هم اظهار کرد: «مجلس باید تمرکزش بر معیشت مردم باشد و در این مسیر دولت را مجبور به تثبيت قیمت‌ها کند تا در سال جهش ملی، تولیدگران بتوانند تولید کنند و چرخ صنعت کشور را بچرخانند. دولت هنوز سردرگم است و مدام چشم به فراز و فرودهای تصمیمات دولت‌های غربی دارد. مجلس می‌تواند دولت را از این حالت خمودگی خارج کند تا علاوه بر آنکه شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد، شعار نمایندگان مجلس یازدهم یعنی توجه به معیشت مردم هم محقق شود که البته در اجرای چنین هدفی لازم است که نمایندگان مجلس از هرگونه حاشیه دوری کنند».

سروری در پایان در پاسخ به این پرسش که اگر دولت با مجلس همراهی نکند احتمال استیضاح وزرا و از نصاب انداختن دولت و حتی استیضاح شخص رئیس‌جمهور از سوی مجلس وجود دارد، تصریح کرد: «یک سال بیشتر از عمر دولت باقی نمانده است و استیضاح تیر آخر مجلس است. مجلس باید در ابتدا دولت را به تحرک به خصوص در بخش اقتصادی فرابخواند و سعی کند که زمینه تحرک دولت را فراهم کند اما اگر دولت هیچگونه تعاملی با مجلس نداشته باشد و بر مواضع نادرست خود اصرار کند، قطعا اقدام آخر استیضاح وزرای دولت خواهد بود اما امیدوارم کار به آنجا نرسد و دولت در تعامل با مجلس سعی کند در یک سال پیش رو مشکلات مردم را حل کند».

منبع: فردا

کلیدواژه: پرویز سروری دولت حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۳۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌)، موادی از لایحه برنامه هفتم اعاده شده از شورای نگهبان را اصلاح کردند.

همچنین نمایندگان در ماده ۳۱ به دنبال ایرادات شورای نگهبان، دولت را صرفا مجاز به تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران در طول برنامه به جانبازان و شهدای مدافع حرم و جانبازان و شهدای امنیت و اینکه «رزمندگان به ازای هر ۱۲ ماه حضور در جبهه مشمول ۸ درصد معافیت شوند»، کردند؛ بنابراین گزارش احمد امیرآبادی فراهانی پیشنهاد معافیت مالی رزمندگان را ارائه کرد و درخواست کرد که مجلس بر مصوبه خود اصرار ورزد و همراه دیگر مصوبات اصرار شده جهت بررسی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود که قالیباف رئیس مجلس در پاسخ به تذکر و پیشنهاد این نماینده گفت: از آنجا که این مصوبه مشمول اصل ۷۵ قانون اساسی شده و بار مالی دارد دیگر نمی‌توانیم بر آن اصرار ورزیم یا اصلاحش کنیم ضمن آن که در همین برنامه هفتم دولت مکلف شده است ظرف ۶ ماه قانون جامع ایثارگران را بیاورد، این در حالی است که قانون برنامه ششم تا همان زمان تمدید شده است، لذا بهتر است از این ماده عبور کنیم چرا که نمی‌توانیم مدافعان حرم را نادیده بگیریم، اما در قانون جامع ایثارگران تکلیفی شده است که همه موارد در آن ذکر شده است بنابراین پیشنهاد می‌کنم عبارت «مجاز است» را جایگزین عبارت «مکلف است» کنید. در نهایت عبارت «مجاز است» به هر دو بند اضافه شد؛ بنابراین گزارش نمایندگان با این پیشنهاد با ۱۵۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری با هدف اجرای قانون مبارزه با پولشویی مصوب شد

همچنین نمایندگان در راستای مبارزه با فساد، آیین‌نامه اجرایی محدودیت ثبت، تأسیس، تغییرات و ممنوعیت ارائه خدمات مرتبط با شرکت‌های صوری موضوع قانون مبارزه با پولشویی توسط دستگاه‌های اجرایی و موسسات خصوصی عهده دار مأموریت عمومی با پیشنهادات وزارتخانه‌های مرتبط با مسئولیت سازمان ثبت اسناد به تصویب شورای عالی پولشویی با اصلاح تبصره (۱) ماده (۱۱) این لایحه موافقت کردند.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۳۳، ۳۸، ۴۰، ۴۲، ۴۴، ۴۸، ۵۰، ۵۱، ۵۳ و ۵۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در ماده ۴۲ عبارت «ظرفیت و تولید نفت خام تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز اقدام قانون لازم را به عمل آورد» حذف شد.

همچنین در ادامه نمایندگان با اصلاح مواد ۵۸، ۵۹، ۶۱، ۶۵، ۶۶، ۶۷، ۶۹، ۷۰، ۷۱ و ۷۵ به منظور تامین نظر شورای نگهبان اصرار ورزیدند.

به موجب یکی از این اصلاحات در بند (ث) ماده ۶۹؛ عبارت «دولت مکلف است نسبت به تعیین ضوابط، کیفیت و نحوه جبران متناسب با محرومیت در بخش خصوصی اقدام قانونی نماید» جایگزین عبارت «دولت مکلف است به منظور اجرای این حکم از طریق اعمال تعرفه مربوط و اصلاح نظام پرداخت کارانه در بودجه سنواتی خدمات ذینفعان را مطابق قوانین جبران نماید»، شده است.

متن گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص رفع ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم را در  اینجا مشاهده کنید.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • جدول منابع و مصارف حوزه انرژی در بودجه ۱۴۰۳ مصوب شد
  • مجلس با اصلاح موادی از لایحه برنامه هفتم موافقت کرد
  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز