Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@16:19:06 GMT

سبد سنگین هزینه برای خانواده‌ها

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۳۱۸۱

سبد سنگین هزینه برای خانواده‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، صبح نو نوشت: هزینه‌های زندگی برای خانواده‌ها و سرپرستان‌شان ماجراهای زیادی دارد. بررسی نمودارهای نرخ تورم خردادماه نشان می‌دهد که حمل‌ونقل، لوازم‌خانگی و پوشاک بیشترین نرخ تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد را در بین کالاها و خدمات مصرفی کشور داشته‌اند. همچنین تورم نقطه به نقطه بخش حمل‌ونقل ۶/۴۸ درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش جزئیات آن را بررسی می‌کنیم.

مرکز آمار در پایان هر ماه نرخ تورم آن ماه را اعلام می‌کند. بر این اساس، نرخ تورم بخش حمل‌ونقل در خردادماه در مقیاس سالانه ۱/۴۵ درصد رشد داشته است؛ این در حالی است که ضریب اهمیت حمل‌ونقل در بین خانوارهای کشور ۴۱/۹ بوده است.
مسکن که بالاترین ضریب اهمیت را در بین خانوارهای کشور دارد و ضریب اهمیت آن برابر ۵/۳۵ است، نسبت به اردیبهشت ۴/۱ درصد و نسبت به خرداد سال گذشته ۷/۲۱ درصد رشد داشته است. نرخ تورم سالانه مسکن در این دوره برابر ۶/۲۲ درصد است.
براساس اعلام این مرکز، نرخ تورم خوراکی‌ها ۵/۲۶ درصد است. ضریب اهمیت خوراکی‌ها در میان خانوارهای کشور عدد ۵۵/۲۵ را نشان می‌دهد. نرخ تورم اقلام نوشیدنی همچون چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و موارد دیگر نیز ۴۹ درصد بوده است.
افزایش قیمت لوازم خانگی یکی از سوژه‌های داغ اقلام مصرفی خانوارهای کشور در شبکه‌های خبری است و اعداد مختلفی برای افزایش بهای آن عنوان می‌شود. مرکز آمار در گزارش خود نرخ تورم سالانه لوازم خانگی را ۳۷ درصد اعلام کرد. بهای لوازم خانگی در خرداد امسال نسبت به سال گذشته ۶/۲۶ درصد و نسبت به اردیبهشت ۴/۳ درصد افزایش یافته است.
تغییر شاخص قیمت کالا بر اساس ماه مشابه در سال قبل، شاخصی است که می‌تواند اطلاعات مناسبی از تغییر حجم سفره خانوار بدهد. در ماه خرداد، این نرخ تورم به ۵/۲۲ درصد رسید، یعنی به‌طور متوسط خانوارها ۵/۲۲ درصد برای مخارج زندگی خود بیشتر از خرداد ۹۸ هزینه کرده‌اند؛ اما این هزینه برای خانوار شهری و روستایی تفاوت‌هایی داشته است که توجه به آن می‌تواند به‌منظور سیاست‌گذاری‌های مربوطه مورد توجه قرار گیرد. نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ۷/۲۲ درصد است که نسبت به ماه قبل ۴/۱ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ۱/۲۱ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۸/۱ واحد درصد افزایش داشته است.

وضعیت تورم مسکن
بررسی‌ها در زمینه هزینه خانوار در بخش مسکن نشان می‌دهد که به صورت میانگین، مردم کل کشور برای مسکن نسبت به خرداد پارسال ۷/۲۱ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این موضوع ۶/۲۲ درصد بوده است. همچنین تورم مسکن نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۴/۱ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت در بخش شهری نشان می‌دهد تغییر قیمت مسکن در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۲/۲۲ درصد و تغییر قیمت مسکن در بخش روستایی، ۶/۱۵ درصد بوده است.

وضعیت تورم گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آنها
بررسی‌ها در زمینه هزینه خانوار در بخش گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آنها نشان می‌دهد که به صورت میانگین مردم کل کشور برای گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آنها نسبت به خرداد پارسال ۶/۱ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این خوراکی ۷/۲۴ درصد بوده است. همچنین تورم گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آنها نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۷/۳ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت گوشت قرمز و سفید و فراورده‌های آنها در بخش شهری نشان می‌دهد تغییر قیمت این خوراکی در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۸/۱ درصد و تغییر قیمت این خوراکی در بخش روستایی، ۷/۰ درصد بوده است. نکته قابل توجه آنجاست که نرخ تورم نقطه به نقطه گوشت قرمز و ماکیان برای خانوار روستایی منفی ۶/۰ بوده است.

وضعیت تورم حمل‌ونقل
بررسی‌ها در زمینه هزینه خانوار در بخش حمل‌ونقل نشان می‌دهد که به صورت میانگین مردم کل کشور حمل‌ونقل نسبت به خرداد پارسال ۶/۴۸ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند. تورم ۱۲ ماه منتهی به خرداد برای این موضوع ۱/۴۵ درصد بوده است. همچنین تورم حمل‌ونقل نسبت به ماه قبل یعنی اردیبهشت سال ۹۹، به میزان ۵/۰ درصد رشد داشته است.
بررسی تغییر قیمت حمل‌ونقل در بخش شهری نشان می‌دهد تغییر قیمت حمل‌ونقل در خرداد ۹۹ نسبت به خرداد ۹۸، ۱/۴۸ درصد و تغییر قیمت حمل‌ونقل در بخش روستایی، ۹/۵۱ درصد
بوده است.

سال سخت ۹۹
برای پیش‌بینی دقیق نرخ تورم در ماه‌های آتی ابتدا باید سناریوهای مختلف را معرفی کرده و بر اساس آن نرخ تورم را پیش‌بینی کرد. در این گزارش پیش‌بینی نرخ تورم با استفاده از چهار سناریو انجام می‌شود.
سناریوی اول: استفاده از الگوی مشابه ماه پایانی سال ۱۳۹۷ و سه ماه ابتدایی سال ۱۳۹۸ است. با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۷ با تورم بالایی مواجه بودیم، این سناریو می‌تواند به‌عنوان حالتی بدبینانه در نظرگرفته شود.
سناریوی دوم: استفاده از الگوی مشابه ماه پایانی سال ۱۳۹۶ و سه ماه ابتدایی ۱۳۹۷ است و چون در این بازه با ثبات نسبی در نرخ تورم مواجه بودیم، این سناریو حالتی خوش‌بینانه دارد.

سناریوی سوم: میانگین این دو حالت است
سناریوی چهارم: می‌توان از رابطه نرخ تورم تولیدکننده و مصرف‌کننده استفاده کرد. با توجه به اینکه شاخص قیمت تولیدکننده بر اساس قیمت تمام‌شده کالاهای تولیدشده محاسبه می‌شود، انتظار می‌رود تغییرات قیمت این بخش با یک وقفه زمانی به تورم مصرف‌کننده منتقل شود. بر این اساس سناریوی چهارم تغییرات نرخ تورم ماهانه مصرف‌کننده، تغییرات نرخ تورم ماهانه سه ماه قبل تولیدکننده است. با توجه به اینکه نرخ تورم تولیدکننده فقط تا آذر تهیه شده، بنابراین پیش‌بینی بر اساس این سناریو فقط برای اسفند ۱۳۹۸ انجام شده است.
بر اساس سناریوی سوم که احتمال تحقق آن بیشتر است، روند نزولی نرخ تورم سالانه ادامه داشته و در خرداد ۱۳۹۹ به ۹/۲۷ درصد می‌رسد؛ اما روند نزولی نرخ تورم نقطه‌ای در اردیبهشت ۱۳۹۹ در عدد ۹/۲۰ درصد متوقف شده و در خرداد همین سال با افزایش ۸/۰ درصدی به ۷/۲۱ درصد می‌رسد.

کد خبر 4956074

منبع: مهر

کلیدواژه: نرخ تورم تنظیم بازار روزنامه صبح نو تورم صفحه اول روزنامه ها توییتر دکه روزنامه ویروس کرونا مطبوعات ایران ایران مجلس پیام توییتری شیوع کرونا ایالات متحده آمریکا شهدای مدافع حرم مجلس شورای اسلامی تهران شهروند درصد رشد داشته خانوارهای کشور نسبت به ماه قبل هزینه کرده اند نشان می دهد نسبت به خرداد درصد بوده برای خانوار همچنین تورم لوازم خانگی حمل ونقل ضریب اهمیت تغییر قیمت تورم نقطه خرداد ۹۸ نرخ تورم پیش بینی بر اساس ۲۲ درصد ۲۱ درصد ۱ درصد ۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۳۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، احسان قاضی زاده هاشمی نماینده مجلس در حاشیه نشست ارائه گزارش و رسالت صندوق‌های بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال در جمع خبرنگاران اظهارداشت: همسان سازی حقوق بازنشستگان منابع آن در بودجه لحاظ و در جداول نهایی سهم ۴۰ درصدی برای اجرا در سال جاری تصویب شد.

وی بیان داشت: این موضوع به شورای نگهبان جهت بررسی ارسال و تا قبل پایان اردیبهشت ان اشالله نهایی و از خرداد اجرایی خواهد شد. ۴۰ درصد میزان افزایش است و ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ نیز دو مورد افزایش ۳۰ درصدی خواهیم داشت.

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش که چرا حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی بر اساس تورم نیست، گفت: مجلس در این زمینه ورود اولیه داشته ولی روزهای پایانی مجلس یازدهم است و اگر به سرانجام نرسید در مجلس جدید بعد ۷ خرداد در کمیسیون اجتماعی بررسی خواهد شد.

این نماینده مجلس بیان داشت: آنچه ما الان حکم قانونی داریم همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری است ولی در مورد حقوق تأمین اجتماعی در مجلس دوازدهم پیگیری خواهد شد که حکم قانون و مبنای مجلس میزان تورم است و اینکه چقدر تناسب سازی خواهد بود را مجلس پیگیری می‌کند.

کد خبر 6097779 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از خردادماه سال جاری
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • پیش‌بینی تورم جهانی بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶
  • تورم ترکیه چقدر است؟