Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@04:41:45 GMT

تلسکوپی که طوفان خورشیدی را ردیابی می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۴۷۰۵

تلسکوپی که طوفان خورشیدی را ردیابی می‌کند

تلسکوپ بزرگ چین اخیراً تصاویری از سطح خورشید با جزئیات ضبط کرده و نشان می‌دهد که این ابزار می‌تواند هشدارهای طوفان خورشیدی را ردیابی کند.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، دانشمندان چینی در تازه‌ترین اظهارات خود گفتند: تلسکوپ بزرگ خورشیدی چین اخیراً تصاویری از سطح خورشید با جزئیات ضبط کرده و نشان می‌دهد که این ابزار می‌تواند هشدارهای طوفان خورشید را ردیابی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تلسکوپ دارای یک دیافراگم ۱.۸ متری است در حالی که بزرگ‌ترین تلسکوپ خورشیدی قبلی چین از دیافراگمی ۱ متری برخوردار بود. برای مقایسه می‌توان به تلسکوپ‌های خورشیدی بزرگ دیگر دنیا از جمله تلسکوپ GST آمریکا با دیافراگم ۱.۶ متر و تلسکوپ GREGOR با دیافراگم ۱.۵ متر اشاره کرد. این وسیله نخستین دسته از تصاویر با وضوح بالا از جو خورشیدی را در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۹ ضبط کرد.

طوفان‌های خورشیدی منبع بروز بلایای جوی فضا هستند که می‌توانند منجر به قطع ارتباطات و قطع برق و در مقیاس بزرگ، حوادث امنیتی اطلاعات و آسیب دیدن فضاپیما را منجر شوند. 

Rao Changhui، محقق برجسته پروژه تلسکوپ خورشیدی گفت: هشدارهای طوفان خورشیدی برای جلوگیری از آسیب و خسارت مهم است.

در اواخر آوریل ۲۰۲۰، تیم رائو در چنگدو واقع در استان سیچوان، از این تلسکوپ برای رصد مناطق فعال خورشیدی استفاده کرد و داده‌هایی با وضوح بالا از جو خورشیدی را بدست آورد.

رائو گفت: تلسکوپ خورشیدی که مجهز به دیافراگم ۱.۸ متری است، می‌تواند ویژگی‌های پیش ساز طوفان‌های خورشیدی را در اسرع وقت کشف کند و از داده‌های قوی برای هشدارهای طوفان خورشیدی و تحقیقات فیزیک خورشیدی پشتیبانی کند.

محقق برجسته پروژه تلسکوپ خورشیدی می‌گوید: هرچه فعالیت‌های خورشیدی به طور فزاینده‌ای اتفاق می‌افتد، وقایع هواشناسی فضا شدیدتر می‌شود. در آینده، تلسکوپ خورشیدی مجهز به سیستم‌های تشخیص میدان مغناطیسی و ردیابی میدان سرعت، سهم بیشتری در تشخیص وضوح بالا جو خورشیدی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: چین طوفان خورشید تلسکوپ فضا تلسکوپ خورشیدی هشدارهای طوفان طوفان خورشیدی دیافراگم ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۴۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب

اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-۴۳ b اندازه‌گیری کرده‌اند. میانگین آن ۲۳۰۰ درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) درروز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، آب و هوا را بر روی یک سیاره فراخورشیدی دوردست به نام WASP-43 b اندازه‌گیری کرده‌اند و بادهایی را با سرعت 5000 مایل در ساعت در اطراف سیاره آشکار کرده‌اند.

سیاره فراخورشیدی WASP-43 b  نزدیکه به 280 سال نوری از زمین فاصله دارد. اندازه و جرم این سیاره مشابه مشتری است و فاصله 1.3 میلیون مایلی به ستاره خود (نزدیکتر از عطارد به خورشید) دارد.

محققان از ابزار MIRI وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند که میانگین آن 2300 درجه فارنهایت (1250 درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با 1100 درجه فارنهایت (600 درجه سانتیگراد) در شب است

آیا تلسکوپ جیمز وب اولین ستارگان جهان هستی را کشف کرده است؟

علت بادهای شدید در این سیاره فراخورشیدی، اختلاف دمای شدید بین دو طرف سیاره است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب تصاویر دقیقی از سیاره ارائه می‌کند و اندازه‌گیری دما، پوشش ابرها، بادها و ترکیب دقیق جوی، مشاهده بخار آب در هر دوطرف سیاره از خدماتی است که تلسکوپ جیمز وب ارائه کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • بلعیده شدن خودروها در سیل تسوج + فیلم
  • بلعیده شدن خودروها در سیل تسوج