Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - سلطه دلار بر بازارهای مالی باعث شده است تا هر مشکلی در حوزه پولی و بانکی آمریکا به یک معضل جهانی تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری آریا ، بانک تسویه بین الملل در گزارشی نوشت: سهم دلار از پرداخت های بین المللی به بالاترین سطوح خود در طی دو دهه اخیر رسیده است با این حال اقتصاد آمریکا که خود از شیوع کرونا آسیب دیده است می تواند از طریق دلار این شوک را به سراسر جهان گسترش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق اعلام این بانک مستقر در سوئیس، هر چند استفاده گسترده از دلار در مبادلات بین المللی برای مشارکت کنندگان در این تراکنش ها منافع زیادی داشته است اما برای بازار نوساناتی را نیز ایجاد کرده است. اصلی ترین دلیل افزایش سهم دلار از مبادلات بین المللی مربوط به تامین مالی مبتنی بر بازار بوده است: طی پنج سال اخیر 75 درصد افزایش تقاضای جهانی دلار مربوط به اوراق بدهی بوده و نیمی از کل تراکنش های فرامرزی مربوط به وام ها بر حسب دلار صورت گرفته است.
به گفته این بانک در حال حاضر سهم دلار از ذخایر ارزی جهانی 61 درصد است اما یک طرف حدود 85 درصد کل مبادلات ارزی مستقیم ( تبدیل یک ارز به ارز دیگر) دلار است. وابستگی بالای نظام مالی جهان به دلار دو پیامد خواهد داشت: نخست وقتی که استقراض بر حسب دلار صورت می گیرد با تغییر نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا (که بیشتر به خاطر مسائل داخلی است) بنگاه ها در معرض ریسک بیشتری قرار می گیرند و دوم امکان وابستگی مطلق نظام مالی جهان به دلار نیز وجود دارد چرا که بیشتر طرفین دلار را ارز قابل قبول می دانند.
این بانک با انتقاد از آنچه " اعتیاد نظام مالی جهان به دلار" خوانده، هشدار داده است این کار باعث می شود هر مشکل پولی آمریکا به یک معضل جهانی تبدیل شود.
لازم به ذکر است بانک تسویه بین الملل که در شهر بازل سوئیس مستقر است به بانک های مرکزی کمک می کند تا تهدیدات بر سر راه ثبات بازارها و نظام مالی جهانی را تجزیه و تحلیل کنند و به آن ها به شیوه مناسب پاسخ دهند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: نظام مالی جهان جهان به دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۷۱ سنت معادل ۰.۸۵ درصد کاهش به ۸۲ دلار و ۹۶ سنت رسید. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، قیمت نفت کاهش یافته و شدیدترین کاهش هفتگی را طی سه ماه گذشته تجربه کرده است. سرمایه‌گذاران در حال بررسی اطلاعات ضعیف اشتغال آمریکا و زمانبندی احتمالی کاهش نرخ بهره فدرال رزرو هستند.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 71 سنت معادل 0.85 درصد کاهش به 82 دلار و 96 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 84 سنت معادل 1.06 درصد کاهش، 78 دلار و 11 سنت معامله می‌شود.

فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره را در جلسه هفته گذشته ثابت نگه داشت و سرمایه‌گذاران نگرانند بالا ماندن هزینه‌های وامگیری رشد اقتصاد را در آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا محدود کند.

پیش‌بینی قیمت 84 دلاری برای نفت در سال 2024کاهش 100 هزار بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک

نفت برنت بیش از 7 درصد و نفت آمریکا 6.8 درصد از ارزش خود را طی یک هفته گذشته از دست داده‌اند.

اطلاعات اقتصادی آمریکا نشان می‌دهد  اشتغال در این کشور آهسته‌تر از حد انتظار در آوریل رشد کرده و رشد سالانه دستمزدها هم پایین بوده است. بدین ترتیب تاجران تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار در ماه سپتامبر نرخ بهره را پایین بیاورد.

فدرال رزرو در اجلاس هفته گذشته نرخ بهره را ثابت نگه داشت و دلیل آن را تورم بالا اعلام کرد. بالا ماندن نرخ بهره رشد اقتصاد را کند کرده و تقاضا برای نفت را پایین می‌آورد.

شرکت‌های انرژی آمریکا تعداد چاه‌های نفت و گاز فعال خود را برای دومین هفته پیاپی کاهش داده‌اند. تعداد این چاه‌ها در حال حاضر به پایین‌ترین تعداد از ژانویه 2022 رسیده است.

تعداد چاه‌های نفت و گاز آمریکا که اولین نشانه تولید این کشور در آینده است، 8 حلقه در هفته منتهی به سوم ماه مه کاهش یافته و به 605 رسیده است که بزرگترین کاهش هفتگی از سپتامبر 2023 را نشان می‌دهد.

تاثیر جنگ رژیم صهیونیستی و حماس در افزایش قیمت نفت از بین رفته چون دو طرف در فکر یک آتش بس موقت هستند و مذاکرات صلح توسط میانجی‌های بین‌المللی ادامه دارد.

از طرف دیگر، اجلاس بعدی ائتلاف اوپک پلاس که از سازمان کشورهای صادر کننده نفت و متحدانش از جمله روسیه تشکیل شده قرار است در اول ژوئن برگزار شود.

طبق گفته برخی منابع، اگر تقاضا برای نفت افزایش پیدا نکند، این ائتلاف کاهش تولید داوطلبانه خود را پس از ماه ژوئن هم ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/64

 

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ |برنت ۸۲ دلار و ۹۶ سنت شد
  • بایدن در دو نسخه؛ سرکوب زنان آمریکایی و حمایت از زنان ایرانی
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • بریکس می‌تواند جایگزینی برای دلار آمریکا ارائه کند
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴/ کاهش نرخ انس طلا
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۴
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد