Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@09:38:36 GMT

تئوری گردشگری از نگاه دین ارائه شود

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۸۰۹۸

تئوری گردشگری از نگاه دین ارائه شود

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، آیت الله احمد مبلغی در مراسمی تحت عنوان " واکاوی توریسم دینی در تراث فقهی شیعه" خاطرنشان کرد: نقش گردشگری در انسان، ایجاد استعداد در او جهت نیل به یکی از سه  وضعیت "تجلی"، "عبرت"، و "دعا" است.

وی افزود: حوزه علمیه باید معنای تجلی را که در ادبیات دینی قرآنی و روایی به صورت صریح و مکرر محل توجه قرار گرفته است را تبیین و ابعاد آن را برای مردم روشن کند تا هم رابطه یقین بخش قلبی برای مردم از این رهگذر حاصل شود و هم، با آشکار شدن ابعاد آن،  این مقوله احیانا مورد سوء استفاده قرار نگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با بیان اینکه نقش گردشگری  اقتضائی است، گفت: از آنجا که انسان با تغییر شرایط جغرافیایی و مکانی "فرصت استعداد دریافت" او افزایش پیدا می کند، گردشگری زمینه‌های توجه انسان به خداوند را  ایجاد و یا تقویت می نماید، به همین دلیل از نظر منطق دینی "ذکر الله" در پهنای "ارض الله" قابل تحقق است.

مبلغی افزود: این نقش، علت تامه نیست، بلکه اقتضائی است یعنی در صورت فقدان موانع می تواند تاثیر بگذارد، بر این اساس، نقش معنویت ساز گردشگری به دلیل رخداد گناهان، تضعیف و یا حتی منتفی می‌شود.

وی تاکید کرد: آگاهانه سازی توجه به نقش گردشگری در معنویت،  توان و قدرت نقش آن را افزایش می‌دهد.

 رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به نقش گردشگری در تجلی گفت: از آنجا که تجلی پروردگاردر فراخنای زمین (ارض الله الواسعة) قابل تحقق است، گردشگری می‌تواند، خاستگاه تجلی خداوند برای بندگان باشد، به همین جهت یکی از انواع تجلی، "تجلی خداوند در خلق برای خلق" است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عبرت آموزی  یکی از نتایج مترتب بر گردشگری است، گفت: البته عبرت لایه‌های مختلفی دارد و باید کوشید لایه‌های عمیق تر عبرت در گردشگری صورت بگیرد.

وی ادامه داد: از کلمات و سیره امام علی (ع) استفاده می شود که آن حضرت می کوشید تا از آثار گذشتگان عبرت های دقیق تر، فکری تر و عمیق تری به عمل بیاید.

مبلغی همچنین گفت: گردشگری نقش مهمی در برانگیختن درون و قلب انسان به سمت دعا در پیشگاه خداوند ایفا می‌نماید و آن در اماکن ویژه دینی و مشاهد مشرفه  تحقق به صورت انبوه دارد و زمینه دعا و توسل فراهم می‌شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نقش گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حبیب الله غفوری بعد از ظهر یکشنبه در دیدار با مدیرکل آموزش‌وپرورش استان و اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم، ضمن گرامی‌داشتن یاد معلم شهید آیت‌الله مطهری و تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم و استاد، اظهار کرد: اهمیت کار معلم و استاد به‌حدی است که اگر بخواهیم شرایط آینده کشور را بدانیم، باید به شرایط و تلاش امروز اساتید نگاه کنیم.

وی با بیان اینکه در هر دوره‌ای نسلی که منشأ تحول و پیشرفت می‌شود، ریشه آن در تلاش معلم‌های نسل قبل است، گفت: نسل امروزی که در حال تحصیل است، در آینده نزدیک عهده‌دار مدیریت کشور در همه جهات خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه با اشاره به اینکه اهمیت کار تعلیم و تربیت در این است که معلم با انسان، به‌عنوان پیچیده‌ترین موجودات، عالم سروکار دارد؛ تصریح کرد: انسان اشرف مخلوقات است و خداوند او را به‌دست معلمان بشریت سپرده است تا او را رشد بدهند و به کمال برسانند. در رأس معلمان عالم انبیای الهی بوده‌اند که وظیفه داشتند انسان‌ها را از رذائل اخلاقی پاک کنند و به آن‌ها حکمت بیاموزند؛ تا هم خودشان عالم بشوند و هم نسل‌های بعد را آموزش دهند.

امام‌جمعه کرمانشاه با تصریح اینکه اسلام و قرآن جهل را در مقابل عقل قرار داده‌اند، عنوان کرد: عقل و جهل هر دو جنودی دارند که جنود عقل انسان را به اعلا علیین انسانیت می‌رساند و جنود جهل او را تا پایین‌ترین درجات، تنزل می‌دهد. هنر معلم این است که شاگردان را با کتاب وحی الهی که منشأ همه علوم است آشنا کند و عقل و تدبیر را در او تقویت نماید.

وی افزود: جایگاه تعلیم‌وتربیت معنوی و آسمانی است و این وظیفه در امتداد مسیر انبیا و اولیای الهی به معلمان سپرده شده است.

حجت‌الاسلام غفوری با یادآوری اینکه قلوب به‌دست خداوند است، اضافه کرد: کار تربیتی با عالم معنا پیوند دارد و معلم باید در این مسیر از خداوند منان استمداد کند؛ زیرا توفیق در تعلیم‌وتربیت باید از سمت حضرت حق عطا بشود.

نماینده ولی‌فقیه در استان با ذکر این نکته که به‌همان اندازه که تعلیم‌وتربیت عظیم است؛ مسئولیت آن نیز بسیار سنگین است، خاطرنشان کرد: می‌شود گفت که معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است؛ زیرا امانت‌هایی که به‌دست معلم سپرده می‌شود در عالم هستی بی‌نظیر و بسیار حساس هستند. ما که عهده‌دار این عنوان شده‌ایم در پیشگاه خدا از ما سوال خواهد شد.

وی با ذکر این نکته که معلم باید با توکل و توسل در کلاس درس حاضر بشود و ضمن به‌کارگیری تمام همت خود اساس کار را از خدا بداند، بیان کرد: حق معلم قابل اداکردن نیست؛ چرا که جنس کار، معنویت محض است. آنچه که حکومت‌ها می‌پردازند صرفاً حق‌القدم معلم است و ارزش آموزه‌های معلم به‌هیچ‌عنوان قابل قیمت‌گذاری نیست.

کد خبر 6091332

دیگر خبرها

  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است
  • معلمی سنگین‌ترین مسئولیت عالم است
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • قصه عبرت آموز یک دزد!
  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • تجلی شرافت انسانی در خیزش نخبگانی
  • مبانی تئوری و فکری محکم اسلام علت ماندگاری انقلاب اسلامی است
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی