Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@15:35:16 GMT

جنجال بر سر داروی روسی و بومی کرونا در عراق

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۸۸۱۴۶

جنجال بر سر داروی روسی و بومی کرونا در عراق

دو پزشک عراقی به نام های دکتر «محمد فحام» متخصص بیمارهای ویروسی و  دکتر «احمد خیاط» متخصص بیماری های تنفسی، در یکی از شبکه های تلویزیون بومی عراق چند روز پیش ادعا کردند که درمان کرونا را کشف کرده اند.

این دو پزشک در شبکه تلویزیونی «الاتجاه» عراق گفتند که این دارو موفقیت خود را در درمان ۵۰ بیمار نشان داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد فحام بدون اشاره به جزییات افزوده است که دارو به صورت تنفسی به بیمار داده می شود و در عرض ۴ روز بیمار بدون هیچ عوارض جانبی بهبودی کامل می یابد.

به گفته وی، او و همکارش احمد خیاط دارو را بر روی ۵۰ بیمار داوطلب که سه تن از آنها افراد مسن بالای ۷۰ سال و بقیه ۴۰ تا ۵۰ ساله بوده اند آزمایش کرده و ۴۹ نفر بهبودی کامل یافتند.

احمد الخیاط نیز گفته است که علیرغم اینکه به وزارت بهداشت پیشنهاد استفاده از این دارو را کرده اما تاکنون وزارت بهداشت به این درخواست ها توجهی نکرده است.

وی برخی طرف ها در وزارت بهداشت را متهم کرد که درصدد ناکام گذاشتن طرح آنها در درمان بیماران کرونایی هستند.

طرح این ادعاها در آستانه تلاش وزارت بهداشت عراق برای وارد کردن داروی روسی «آویفاویر» (Avifavir) برای درمان بیماران کرونایی، جوی از جنجال را در عراق به دنبال داشته است.

بسیاری از کاربران عراقی در شبکه های اجتماعی و برخی از رسانه ها نسبت به ادعاهای دو پزشک عراقی واکنش نشان داده و از وزارت بهداشت خواسته اند که به ادعاهای این دو پزشک اهتمام جدی شود.

در عین حال شماری نیز برخی باندها در وزارت بهداشت عراق را متهم کرده اند به دلیل بهره های مالی، اجازه نمی دهند که داروی مورد ادعای این دو پزشک عراقی، در درمان بیماران کرونایی استفاده شود.

این درحالی است که برخی مقام های وزارت بهداشت عراق امروز (سه شنبه) گفته اند که یک تیم این وزارت خانه به زودی برای بررسی تاثیرهای عملی داروی روسی، راهی مسکو می شود.

«زیاد حازم» از کارشناسان بهداشتی در اداره بهداشت بخش «الکرخ» در بغداد امروز در سخنانی گفت که داروی روسی تا پایان هفته آینده در عراق تولید می شود.

به گفته وی، ماده اولیه و فعال این دارو از روسیه وارد شده و به صورت کپسول در اختیار بیماران گذاشته می شود.

از طرفی «ماجد شنگالی» پزشک و نماینده سابق پارلمان عراق در توئیتی نسبت به ادعاهای وزارت بهداشت در خصوص استفاده از داروی روسی ایراد گرفت.

وی گفت که عراق در زمان حاضر تبدیل به کانون کرونا در خاورمیانه شده و در عوض وزارت بهداشت سرگرم بروشورهای تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی پیرامون داروی روسی  است.

این نماینده سابق از دولت «مصطفی الکاظمی» خواسته است که به دنبال شکست وزیر جدید بهداشت در مهار کرونا، دست به تغییرهای ریشه ای در این وزارت بزند.

همزمان در نتیجه فشار رسانه ها و افکار عمومی، وزارت بهداشت عراق به سیاست تهدید علیه کسانی که به ترویج درباره داروی مورد ادعایی دو پزشک عراقی دست می زنند، روی آورد.

محمد فحام در تازه ترین اظهار نظر به شبکه تلویزیونی «العهد» عراق گفته است که وزارت بهداشت یک پزشک عراقی را که خواستار استفاده از داروی ما شده، مجازات اداری کرده و تلویزیون الاتجاه را که با ما مصاحبه کرده بود، تهدید به شکایت قضایی کرده است.

وی اعتراف کرده است که باید ثبت علمی این دارو مراحل قانونی خود را طی می کرد اما ما به سبب شرایط حاد کشور، عجله کرده و زودتر از موعد، کشف این دارو را رسانه ای کردیم.

او در عین حال تاکید کرده است که دارو از حیث کلینیکی و آزمایشگاهی، اثرگذاری خود را نشان داده اما تاکنون به صورت قانونی ثبت و نتایج آن در مجلات علمی معتبر منتشر نشده است.

«سیف بدر» سخنگوی وزارت بهداشت عراق نیز برخلاف ادعای دو پزشک عراقی که گفته اند وزارت بهداشت تاکنون حاضر به استفاده از این دارو در درمان بیماران کرونایی نشده اند گفته است که تاکنون دو پزشک عراقی، داروی مورد ادعایی خود را در اختیار این وزارتخانه نگذاشته اند.

در عین حال وزارت بهداشت عراق به دلیل فشار افکار عمومی و رسانه ای، برای ارتباط با دو پزشک عراقی و استفاده از داروی ادعایی آنها برای درمان بیماران کرونایی اعلام آمادگی کرده است.

این بحث و جنجال های رسانه ای بر سر استفاده از داروی روسی یا عراقی در حالی اتفاق می افتد که این کشور بدترین روزهای خود را  ثبت تعداد ابتلا به ویروس کرونا سپری می کند.

برخی گزارش های رسانه ای حاکی است که عراق در زمان حاضر از حیث درصد مرگ و میرها نسبت به مبتلایان، از بسیاری کشورها که کرونا در آنها شایع شده پیشی گرفته است.

طبق آمارگیری جدید، عراق از عربستان سعودی، کویت، قطر، امارات، سنگاپور، اوکراین و بلاروس با ۳۲ هزار و ۶۷۹ مورد ابتلا و یک هزار و ۱۶۷ مورد مرگ و میر پیشی گرفته است.

 «حسن التمیمی» وزیر بهداشت عراق در همین راستا گفته است که آمار فزاینده مبتلایان به کرونا نشان می دهد که این کشور وارد مرحله همه گیری جدی و خطرناک این ویروس شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا روسیه خاورمیانه عراق بغداد بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا روسیه خاورمیانه عراق بغداد بهداشت و سلامت ویروس کرونا روسیه خاورمیانه عراق بغداد بهداشت و سلامت درمان بیماران کرونایی وزارت بهداشت عراق استفاده از داروی درمان بیمار داروی روسی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای خوب ایران، به‌رغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است در حدی که در مدیترانه شرقی به رغم همه کارشناسان بین‌المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: این پیشرفت‌ها در شرایط سخت سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید ۱۹ به دست آمده که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

معاون بهداشت گفت: در کنار این کمک‌ها تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سبب شده که ما در کنار کشور به شدت آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشیم.

فرشیدی تصریح کرد: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد؛ به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ به دنبال وقوع سیل در پاکستان نه تنها افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در داخل شهرستان‌های مرزی استان سیستان بلوچستان را به شکل قابل توجهی افزایش داده است، که به رغم مشاهده نشدن شواهد اثبات شده مبنی بر برقراری چرخه انتقال محلی مالاریا، سازمان جهانی بهداشت بر موارد اندکی از انتقال بیماری در داخل مرزهای کشور، نظر دارد.

وی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران یک کشور پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشورهایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده‌اند، نیست، ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داشته و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار داریم که آمار بیماری مالاریا در آنها بیش از خیلی از کشورهای منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در دو سال گذشته بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که همه این موارد، موارد وارده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور و از کشور پاکستان بوده و به هر حال برنامه ما را متأثر خواهد ساخت، نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

فرشیدی افزود: این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهرهای سرباز، چابهار و سراوان داشته‌اند و مربوط به نیروهای نظامی و انتظامی شاغل در منطقه و کسانی که در امر جابه‌جایی سوخت بین مناطق مرزی ما و پاکستان اشتغال داشته‌اند، هستند.

وی تصریح کرد: سال گذشته پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ۱۰ هزار مورد بیماری بسته شد که به اعتقاد ما، همه این موارد، اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بوده‌اند، همانطور که ذکر شد ایرانی‌هایی که از موارد وارده این بیماری را گرفته‌اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرزهای جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بوده یا به آن سوی مرزهای شرقی کشور تردد داشته‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هشیارانه عمل و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

کد خبر 748708

دیگر خبرها

  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» کشته شد
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟