Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که وزارت بهداشت عراق برای به کارگیری داروی روسی در درمان بیماران کرونایی آماده می شود، ادعای دو پزشک عراقی مبنی بر کشف داروی کرونا، فضایی از جنجال رسانه‌ای و مردمی در این کشور آفریده است.

دو پزشک عراقی به نام های دکتر «محمد فحام» متخصص بیمارهای ویروسی و  دکتر «احمد خیاط» متخصص بیماری های تنفسی، در یکی از شبکه های تلویزیون بومی عراق چند روز پیش ادعا کردند که درمان کرونا را کشف کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دو پزشک در شبکه تلویزیونی «الاتجاه» عراق گفتند که این دارو موفقیت خود را در درمان ۵۰ بیمار نشان داده است.

محمد فحام بدون اشاره به جزییات افزوده است که دارو به صورت تنفسی به بیمار داده می شود و در عرض ۴ روز بیمار بدون هیچ عوارض جانبی بهبودی کامل می یابد.

به گفته وی، او و همکارش احمد خیاط دارو را بر روی ۵۰ بیمار داوطلب که سه تن از آنها افراد مسن بالای ۷۰ سال و بقیه ۴۰ تا ۵۰ ساله بوده اند آزمایش کرده و ۴۹ نفر بهبودی کامل یافتند.

احمد الخیاط نیز گفته است که علیرغم اینکه به وزارت بهداشت پیشنهاد استفاده از این دارو را کرده اما تاکنون وزارت بهداشت به این درخواست ها توجهی نکرده است.

وی برخی طرف ها در وزارت بهداشت را متهم کرد که درصدد ناکام گذاشتن طرح آنها در درمان بیماران کرونایی هستند.

طرح این ادعاها در آستانه تلاش وزارت بهداشت عراق برای وارد کردن داروی روسی «آویفاویر» (Avifavir) برای درمان بیماران کرونایی، جوی از جنجال را در عراق به دنبال داشته است.

بسیاری از کاربران عراقی در شبکه های اجتماعی و برخی از رسانه ها نسبت به ادعاهای دو پزشک عراقی واکنش نشان داده و از وزارت بهداشت خواسته اند که به ادعاهای این دو پزشک اهتمام جدی شود.

در عین حال شماری نیز برخی باندها در وزارت بهداشت عراق را متهم کرده اند به دلیل بهره های مالی، اجازه نمی دهند که داروی مورد ادعای این دو پزشک عراقی، در درمان بیماران کرونایی استفاده شود.

این درحالی است که برخی مقام های وزارت بهداشت عراق امروز (سه شنبه) گفته اند که یک تیم این وزارت خانه به زودی برای بررسی تاثیرهای عملی داروی روسی، راهی مسکو می شود.

«زیاد حازم» از کارشناسان بهداشتی در اداره بهداشت بخش «الکرخ» در بغداد امروز در سخنانی گفت که داروی روسی تا پایان هفته آینده در عراق تولید می شود.

به گفته وی، ماده اولیه و فعال این دارو از روسیه وارد شده و به صورت کپسول در اختیار بیماران گذاشته می شود.

از طرفی «ماجد شنگالی» پزشک و نماینده سابق پارلمان عراق در توئیتی نسبت به ادعاهای وزارت بهداشت در خصوص استفاده از داروی روسی ایراد گرفت.

وی گفت که عراق در زمان حاضر تبدیل به کانون کرونا در خاورمیانه شده و در عوض وزارت بهداشت سرگرم بروشورهای تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی پیرامون داروی روسی  است.

این نماینده سابق از دولت «مصطفی الکاظمی» خواسته است که به دنبال شکست وزیر جدید بهداشت در مهار کرونا، دست به تغییرهای ریشه ای در این وزارت بزند.

همزمان در نتیجه فشار رسانه ها و افکار عمومی، وزارت بهداشت عراق به سیاست تهدید علیه کسانی که به ترویج درباره داروی مورد ادعایی دو پزشک عراقی دست می زنند، روی آورد.

محمد فحام در تازه ترین اظهار نظر به شبکه تلویزیونی «العهد» عراق گفته است که وزارت بهداشت یک پزشک عراقی را که خواستار استفاده از داروی ما شده، مجازات اداری کرده و تلویزیون الاتجاه را که با ما مصاحبه کرده بود، تهدید به شکایت قضایی کرده است.

وی اعتراف کرده است که باید ثبت علمی این دارو مراحل قانونی خود را طی می کرد اما ما به سبب شرایط حاد کشور، عجله کرده و زودتر از موعد، کشف این دارو را رسانه ای کردیم.

او در عین حال تاکید کرده است که دارو از حیث کلینیکی و آزمایشگاهی، اثرگذاری خود را نشان داده اما تاکنون به صورت قانونی ثبت و نتایج آن در مجلات علمی معتبر منتشر نشده است.

«سیف بدر» سخنگوی وزارت بهداشت عراق نیز برخلاف ادعای دو پزشک عراقی که گفته اند وزارت بهداشت تاکنون حاضر به استفاده از این دارو در درمان بیماران کرونایی نشده اند گفته است که تاکنون دو پزشک عراقی، داروی مورد ادعایی خود را در اختیار این وزارتخانه نگذاشته اند.

در عین حال وزارت بهداشت عراق به دلیل فشار افکار عمومی و رسانه ای، برای ارتباط با دو پزشک عراقی و استفاده از داروی ادعایی آنها برای درمان بیماران کرونایی اعلام آمادگی کرده است.

این بحث و جنجال های رسانه ای بر سر استفاده از داروی روسی یا عراقی در حالی اتفاق می افتد که این کشور بدترین روزهای خود را  ثبت تعداد ابتلا به ویروس کرونا سپری می کند.

برخی گزارش های رسانه ای حاکی است که عراق در زمان حاضر از حیث درصد مرگ و میرها نسبت به مبتلایان، از بسیاری کشورها که کرونا در آنها شایع شده پیشی گرفته است.

طبق آمارگیری جدید، عراق از عربستان سعودی، کویت، قطر، امارات، سنگاپور، اوکراین و بلاروس با ۳۲ هزار و ۶۷۹ مورد ابتلا و یک هزار و ۱۶۷ مورد مرگ و میر پیشی گرفته است.

«حسن التمیمی» وزیر بهداشت عراق در همین راستا گفته است که آمار فزاینده مبتلایان به کرونا نشان می دهد که این کشور وارد مرحله همه گیری جدی و خطرناک این ویروس شده است./ایرنا

 

آخرین اخبار مربوط به کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید



 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: درمان بیماران کرونایی وزارت بهداشت عراق استفاده از داروی داروی روسی رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۸۸۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، زمانی که بازار پیامک بازی بین مردم داغ بود، افراد پیامک‌هایی در رابطه با سرطان یا یک بیماری را به نقل از پروفسور سمیعی یا دکتر فلانی رئیس بیمارستان و  ... برای دوستان و آشنایان ارسال می‌کردند، گاهی هم هشداری با چاشنی ترس از مرگ دسته‎جمعی در پی مصرف یک دارو از سوی برخی افراد ساخته شده و بلافاصله دست به دست می‌شد کسی هم نمی‌پرسید سرطان چه ارتباطی با دکتر سمیعی دارد و اعلام مرگ دسته جمعی و آنی افراد چگونه در صلاحیت رئیس یک بیمارستان است در حالیکه اگر چنین چیزی واقعیت داشته باشد معمولا باید از سوی پلیس یا مقامات وزارت بهداشت اعلام شود.

این موضوعات و پیامک‌ها تنها در سطح شایعه باقی مانده و تنها موجب هراس بخشی از مخاطبان که عموما افراد ساده لوحی بودند قرار می‌گرفت.

پس از سال‌ها که دیگر «پیامک بازی» از تب و تاب افتاد و شبکه‌های اجتماعی آمد این پیام‌ها و سازندگان آنها خود را به‌روز کرده و این نوع محتواها را در قالب‌های دیگری و با اهدافی سودجویانه و بر بسترهای مختلفی ارائه کردند. بسیاری غوره نشده خود را مویز کردند و در قالب کارشناس‌های همه‌چیز دان تولید محتوا را در این فضاهای نوظهور در دست گرفتند.

پزشک‌نما و بلاگر

«صفرا دارید؟ بلغم دارید؟ کبد چرب دارید؟ دیگر این داروها را نخورید اول ما را دنبال کنید تا به شما بگویم با ساخت این ترکیب جادویی از شر کبد چرب خلاص شوید» گفته‌هایی از این دست در قالب ویدیوهای جذاب، موشن گرافی و... که به صورت حرفه‌ای ساخته شده‌اند  این روزها در شبکه‌های اجتماعی فراوان است. یکی ترکیبی برای افزایش قد ارائه می‌دهد آن یکی درمان‌گر اعتیاد شده است. یکی خود را روانشناس معرفی می‌کند و به زعم خود گفته‌هایش جادو می‌کنند. یکی دیگر ردای متخصص تغذیه بر تن کرده و آن یکی کباده اورولوژی می‌کشد و سوداگری می‌کند نه پاسخی به کسی می‌دهند و نه مسئولیتی را برای نسخه‌های خود قبول می‌کنند اینها را پزشک نما، پزشکان اینستاگرامی یا پزشک بلاگرها نام نهاده‌اند.

این گونه از بلاگرها اگرچه به صورت قارچ‌گونه‌ای رشد کرده‌اند اما به صورت رسمی آماری از آنها وجود ندارد، آذرماه سال گذشته سرهنگ گودرزی رئیس پلیس فتا پایتخت نسبت به فعالیت این افراد هشدار داد و گفته بود که قالب کسانی که در این حوزه وارد شده‌اند کسانی هستند که در زمینه جراحی‌های زیبایی، پیکرتراشی و فیزیوتراپی این کار را انجام می‌دهند و در حالی که ماساژور هستند خودشان را پزشک معرفی می‌کنند. این مقام انتظامی همچنین خبر از پرونده‌ای داده که در آن افرادی غیر پزشک خود را پزشکان حاذق معرفی کرده و برای خود نیز تبلیغات راه‌انداخته بودند. وی در این رابطه گفت: پرونده‌ای تحت عنوان استفاده افراد سودجو از ظرفیت‌های شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات دروغین افرادی که پزشک نیستند داشتیم که خودشان نظرسنجی‌های ساختگی را در فضای مجازی قرار می‌دادند و آن‌ها را پزشک معتمد معرفی می‌کردند که بسیاری از مردم را فریب داده بودند.

بلاگر پزشکان یا آنچه که به آنها گفته می‌شود پزشک نماها نیازی به دانشگاه رفتن و قسم بقراط ندارد، فقط ساخت یک حساب کاربری و کمی اعتماد به نفس را چاشنی کار کردن کفایت می‌کند تا یک فرد مکتب ندیده خود را طبیبی حاذق جلوه دهد و برای همگان یک نسخه واحد بنویسد.

نسخه واحد تجویز کردن بعدی از قصه است و بعد دیگر ترغیب دیگران برای توقف درمان علمی که پزشک بر اساس تشخیص بیماری از طریق شرح حال، علائم بالینی، آزمایش، سونوگرافی و ... بر اساس علم و تجربه‌ای که سال‌ها در کلاس‌های درس و بیمارستان‌ها کسب کرده، ارائه داده است. هرگونه توقف درمان یعنی اجازه دادن به بیماری برای پیشرفت و نفوذ بیشتر در بدن افراد، خطر جانی و مرگ، بنابراین هرگونه تشویق برای توقف درمان را می‌توان به نوعی سوق دادن افراد به مرگ تلقی کرد.

محمد رضا خردمند معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفت‌وگو با آنا در رابطه با حضور افراد غیر متخصص در فضای مجازی و دخالت آنان در امر درمان گفت: هرگونه دخالت غیر پزشک در امر درمان ممنوع بوده و جرم تلقی می‌شود که وظیفه رسیدگی به آن در صلاحیت مراجع قضایی است.

عدم بازدارندگی قوانین

خردمند در حالی رسیدگی و برخورد با این افراد را در صلاحیت مراجع قضایی دانست که نظر می‌رسد قوانین یا مجازات بازدارنده‌ای برای این افراد وجود نداشته باشد. رئیس پلیس فتا تهران گفته بود در حوزه سلامت دیجیتال نیازمند قانون گذاری هستیم.

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز با اشاره به مداخلات افراد غیر پزشک به یکی از رسانه‌ها گفت:قانون در حوزه مداخلات غیرمجاز به مراتب از حوزه پزشکی ضعیف‌تر است. اگر در قوانین ضعف‌هایی وجود دارد باید اصلاح شود زیرا در زمینه مداخلات غیرمجاز قانون محکمی وجود ندارد. وی همچنین در رابطه با دلیل رشد بیمارگونه مداخله‌گران پزشکی در فضای مجازی به ویژه در حوزه زیبایی نیز گفت: زمانی که برای یک امری تقاضای بیش از اندازه وجود دارد و تقاضا بیمارگونه است، پاسخ به آن هم بیمارگونه می‌شود. مردم نه تنها نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند، بلکه باید به مراکز دارای مجوز و افراد دارای صلاحیت مراجعه کنند. مردم قبل از مراجعه باید تخصص و کدنظام پزشکی پزشک را بررسی کنند. در حال حاضر بسیار بیشتر از آنکه جامعه پزشکی به مردم آسیب بزند، مداخلات غیرمجاز به مردم آسیب می‌رساند. این مداخلات قابل احساس، برخورد، کشف و شناسایی نیست.

پزشکان مبلغ 

در فضای مجازی تنها بلاگرها نیستند که ردای پزشکی بر تن کرده‌اند و برای مردم نسخه‌های عجیب و غریب می‌پیچند گاهی خود پزشکان نیز حاضر بوده و توصیه‌هایی خارج از تخصص خود ارائه می‌دهند.این موضوع به ویژه در حوزه سلامت روان نمود بیشتری دارد. در دوارن کرونا هم گاه پزشکانی که تخصصان آنها هیچگونه ارتباطی با کرونا و بیماری‌های عفونی نداشت اظهار نظرهای عجیبی را مطرح و توصیه‌هایی غیر علمی و بر اساس برداشت خود به مردم می‌کردند این در حالی است که به پزشکان تنها باید در حیطه تخصصی خود اقدام به ارائه توصیه کنند.

وی در این رابطه به آنا گفت: تمام افرادی که وارد کار طبابت می‌شوند، باید دانش‌آموخته پزشکی و یکی از رشته‌های تخصصی باشند، هر پزشکی تنها مجاز است در چارچوب رشته تخصصی خود فعالیت و اظهار نظر کند.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در رابطه با نحوه فعالیت پزشکان در شبکه‌های اجتماعی نیز گفت: انتشار هر مطلب پزشکی در فضای مجازی و یا هر رسانه دیگری باید با احاطه کامل بر آن موضوع پزشکی بوده و تنها به قصد انتشار مطالب علمی باشد.

خردمند تأکید کرد: اگر پزشکی بخواهند از طریق فضای مجازی به تبلیغات بپردازد باید از سوی سازمان نظام پزشکی یا سایر مراجع ذی‌صلاح مجوزهای لازم را اخذ کند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • احساس بی‌پناهی میان پزشکان جوان
  • تا ۱۰ سال آینده مجبوریم پزشک وارد کنیم
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ملک الشعراء حکیم شفایی، ادیب و پزشک نام‌آور اصفهانی
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • دخالت تکنسین‎‌ها در امور جراحی و زیبایی/ چطور باید شکایت کرد؟
  • مرور یک تجاوز شیمیایی