Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها در فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹ به ترتیب، ۱۱۶ و ۹۴۵ سند شامل قوانین و آیین‌نامه در حوزه‌های تخصصی و ماموریتی خود در سامانه «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» منتشر کرده‌اند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،   بر اساس گزارش سامانه «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات»، آمار مقایسه‌ای عملکرد وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های متصل به این سامانه در سال ۹۸ نشان می‌دهد سازمان برنامه و بودجه با انتشار ۴۰۸ سند در این مدت، در رتبه نخست انتشار اسناد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین "سازمان انرژی اتمی"، «معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری» و «وزارت راه و شهرسازی» بیشترین درصد پاسخگویی را داشته‌اند.
بر اساس این گزارش و بر مبنای عملکرد در فروردین‌ماه و اردیبهشت‌ماه ۹۹ نیز دستگاه‌های برتر در شاخصه‌های «بیشترین رشد پاسخگویی نسبت به ماه قبل»، «سریع‌ترین پاسخ‌گویی» و همچنین «انتشار بیشترین اسناد»، شناسایی و معرفی شده‌اند.

در این چارچوب، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت راه و شهرسازی بیشترین رشد پاسخگویی را در اردیبهشت‌ماه نسبت به فروردین ماه ۹۹ به خود اختصاص داده اند.

همچنین سازمان برنامه و بودجه، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نفت در اردیبهشت ماه، نسبت به سایر دستگاه‌ها بیشترین اسناد مربوط به حوزه‌های کاری و تخصصی را منتشر کرده‌اند.

آمار‌ها نشان می‌دهد که وزارت نفت، بانک مرکزی و سازمان انرژی اتمی جزو سریع‌ترین دستگاه‌های پاسخگو هستند.

آمار نشان می‌دهد در فروردین ماه ۹۹ در مجموع ۲۵۲ درخواست در دستگاه‌ها ثبت شده که به ۱۵۴ درخواست پاسخ داده شده است، این در حالی است که در اردیبهشت ماه تعداد ۳۴۶ درخواست ثبت شده، و دستگاه‌ها نیز به ۴۴۳ درخواست، پاسخ داده‌اند که علت این تفاوت و افزایش آن، پاسخگویی به درخواست‌های معوق از ماه‌های گذشته است.

همچنین دستگاه‌ها در فروردین ماه به ۱۸ مورد از ۳۵ شکایت ثبت شده پاسخ داده اند، در حالی که در اردیبهشت ماه از تعداد ۶۷ شکایت ثبت شده، دستگاه‌ها به ۲۴ مورد پاسخ داده‌اند.

وزارتخانه‌ها و دستگاه همچنین در فروردین و اردیبهشت ماه ۹۹ به ترتیب، ۱۱۶ و ۹۴۵ سند شامل قوانین و آیین‌نامه در حوزه‌های تخصصی و ماموریتی خود منتشر کرده‌اند که سازمان برنامه و بودجه با انتشار ۱۰۲ سند در فروردین و ۳۰۶ سند در اردیبهشت ماه، در رتبه نخست انتشار اسناد قرار دارد.

این گزارش مقایسه‌ای، از عملکرد ۱۰۶۴ دستگاه از مجموع ۱۶۹۲ دستگاه مشمول قانون دسترسی آزاد به اطلاعات و بر اساس میزان پاسخگویی هر دستگاه در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ۹۹ استخراج و ارزیابی شده است.

کمیسیون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» به منظور حمایت از آزادی اطلاعات و دسترسی همگانی به اطلاعات موجود در مؤسسات عمومی و موسسات خصوصی که خدمات عمومی ارائه می‌دهند، تدوین برنامه‌های اجرایی لازم در عرصه اطلاع‌رسانی، نظارت کلی بر حسن اجراء، رفع اختلاف در چگونگی ارائه اطلاعات، از طریق ایجاد وحدت رویه، فرهنگ‌سازی، ارشاد و ارائه نظرات مشورتی، تشکیل شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (رییس کمیسیون)، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر اطلاعات، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، رییس دیوان عدالت اداری، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات کشور اعضای کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات هستند.

از آغاز راه اندازی سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در خرداد ۹۶ تاکنون بیش از یک هزار دستگاه و موسسه مشمولِ قانون در سامانه فعال شده و علاوه بر انتشار ۸هزار و ۸۳ سند از مجرای این سامانه، پاسخگوی نیاز‌های اطلاعاتیِ مردم بوده‌اند. تاکنون نهاد‌ها و دستگاه‌های زیرمجموعه قوه مجریه با انتشار هفت‌هزار و ۶۵۹ سند بیشترین مشارکت را در اجرایی کردن این قانون داشته است؛ در این میان وزارت نفت با انتشار یک‌هزار و ۹۰۳ سند، سازمان برنامه وبودجه با یک‌هزار و ۶۶۹ سند، وزارت جهاد کشاورزی با یک‌هزار و ۳۸۹ سند و وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با انتشار یک‌هزار و ۸۴ سند، از منظر میزان مشارکت در صدر دیگر دستگاه‌ها قرار گرفته‌اند.

یکی از اهداف مهمی که برای قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متصور است، انتشار اطلاعات کلیدی است که صرف‌نظر از هرگونه تقاضا، نفع عمومی قابل ملاحظه‌ای دارند و در قانون مقرر است این اطلاعات به‌شکل ابتکاری منتشر شوند؛ موضوعی که با ترویج و تکلیف علاوه بر این قانون در قوانین متعددی دیگری نظیر قانون بورس اوراق بهادار، قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴، قانون ثبت اختراعات، طرح‌ها و علائم تجاری و قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد وجود دارند که موسسات عمومی را ملزم به انتشار اطلاعات کلیدی کرده‌اند که در راستای نفع عمومی و حقوق شهروندی و افزایش اعتمادسازی و دسترسی عمومی باید صورت پذیرد.

به‌عنوان نمونه با توجه به شیوع بیماری کرونا و نیاز به اطلاع‌رسانی به‌هنگام و مستند برای آگاهی‌بخشی و ارتقای سلامت عمومی جامعه، کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در یک هم‌افزایی ملی و همکاری تنگاتنگ با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا کنون بیش از ۳۰۰ سند مرتبط با مقابله عمومی با شیوع ویروس کرونا را به‌صورت متمرکز در سامانه منتشر کرده است.

بنابر اعلام دبیرخانه کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، مردم می‌توانند برای اطلاع از آخرین مصوبات و دستورالعمل‌های دستگاه‌های مختلف کشور در رابطه با بیماری کرونا به «سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» مراجعه کنند. برچسب ها: انتشار سند

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: انتشار سند انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات سازمان برنامه اردیبهشت ماه فروردین ماه دستگاه ها منتشر کرده پاسخ داده یک هزار داده اند ثبت شده ماه ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی

مراسم رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی با حضور رئیس کل سازمان نظام پزشکی، معاون انتظامی، معاون پارلمانی، معاون آموزش و پژوهش، مدیر مرکز آمار و فن آوری اطلاعات، صبح روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل سازمان نظام پزشکی برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مراسم رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی ضمن قدردانی ویژه ازمسئولیت پذیری و دلسوزی تمامی دست اندرکاران تولید و طراحی این سامانه در ادامه رونمایی از سامانه جامع انتظامی را کار بسیار ارزشمند و فاخری خواند و گفت: سامانه جامع انتظامی با زحمات شبانه روزی چندین ماهه مرکز آمار و فناوری اطلاعات و معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی در جهت خدمت به مردم و اعضای جامعه پزشکی، پیگیری حق و حقوق بیماران، غیر حضوری شدن مراجعات و تکریم اعضای جامعه پزشکی رونمایی شد.

دکتر محمد رئیس زاده با بیان اینکه سامانه جامع انتظامی رسیدگی به پرونده‌های انتظامی را در معاونت انتظامی و نیز هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌ها تسهیل می‌کند، اظهار داشت: سامانه جامع انتظامی علاوه بر ساماندهی داده‌های هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌ها همچنین این امکان را فراهم می‌کند که بتوانیم از حجم عظیم و ارزشمند داده‌ها در امر پژوهش و تحقیقات، رصد و مدیریت شکایات در حوزه انتظامی، رصد اخبار و پیشگیری از قصور و تقصیر در جامعه پزشکی استفاده کنیم.

وی با اشاره به عملکرد بسیار شایسته مرکز آمار و فن آوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی در ایجاد زیر ساخت ها، احصا فرایند‌ها و پیاده سازی آن افزود: مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی کار پیچیده‌ای را در مقیاس حوزه فناوری اطلاعات قوه قضائیه انجام داده است و این کار ماندگار در وهله اول به نفع مردم و سپس اعضای جامعه پزشکی است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه راه اندازی سامانه جامع انتظامی منجربه کاهش بار مراجعات مردم به هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌ها می‌شود، در ادامه صحبت هایش ابراز امیدواری کرد که نظام پزشکی شهرستان‌ها نسبت به بهره مندی از ظرفیت سامانه جامع انتظامی ملزم شوند و همچنین استفاده از این سامانه به کاربران و جامعه پزشکی آموزش داده شود.

-سامانه جامع انتظامی اطاله رسیدگی به پرونده‌های انتظامی را کاهش می‌دهد

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرنگار ما درباره نقش سامانه جامع انتظامی در اطاله رسیدگی به پرونده‌های انتظامی گفت: با راه اندازی این سامانه همه افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند بصورت برخط به هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌ها و نیز هیات عالی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و از وضعیت پرونده شان آگاه شوند. از طرفی هر اتفاق جدیدی در پرونده مراجعین رخ دهد بصورت پیامک به کاربران اطلاع رسانی خواهد شد و نهایتا نتیجه رای انتظامی یا کاشناسی به طرفین ابلاغ خواهد شد.

دکتر محمدرضا خردمند با بیان اینکه اعتراض به پرونده‌های انتظامی نیز در بستر سامانه جامع انتظامی خواهدبود در ادامه افزود: بر خط شدن مراجعات افراد حقوقی و حقیقی به معاونت انتظامی سازمان و نیز هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌ها منجربه بهبود کیفی قابل توجهی در رسیدگی به پرونده‌ها خواهد شد از طرفی قابلیت دسترسی آمار شکایات را در کل کشور فراهم خواهد کرد، ضمن اینکه از اطاله زمان رسیدگی به طور قابل توجهی کاسته خواهد شد.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی رونمایی از سامانه جامع انتظامی و رسیدگی الکترونیک و بر خط به پرونده‌های انتظامی را از جمله تاکیدات رئیس کل سازمان نظام پزشکی از همان آغاز دوره جدید ریاست ایشان عنوان کرد و اظهار داشت: راه اندازی سامانه جامع انتظامی مراجعه حضوری مردم و جامعه پزشکی را به شدت کاهش می‌دهد.

به گفته دکتر خردمند؛ یکی از مهم‌ترین وظایفی که بر عهده سازمان نظام پزشکی است رسیدگی انتظامی یا انجام کارشناسی برای مراجع قضایی است با توجه به اینکه انجام این موضوع مستلزم مراجعه افراد به سازمان نظام پزشکی بود و همین امر مشکلات فراوانی ایجاد می‌کرد و دقت در رسیدگی را هم کم می‌کند همچنین موجب اطاله زمان رسیدگی می‌شود.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی از اجرای پایلوت سامانه جامع انتظامی در سه استان تهران، البرز و قزوین خبر داد و گفت: تحقیق و راه اندازی سامانه جامع انتظامی از حدود یک سال پیش در سازمان نظام پزشکی کلید خورده است و پس از احصا و رفع عیوب سامانه در استان‌های پایلوت با دستور رئیس کل سازمان نظام پزشکی اجرای سراسری آن در کشور کلید می‌خورد.



-برخط شدن رسیدگی به پرونده‌های انتظامی در ۲۲۲ نظام پزشکی سراسر کشور؛ به زودی



مدیر مرکز آمارو فن آوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی درباره دسترسی مراجعین به پرونده‌های انتظامی در سامانه جامع انتظامی به خبرنگار ما گفت: نزدیک به یک سال است مرکز آمارو فن آوری اطلاعات و معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی بصورت شبانه روزی در حال تولید و طراحی سامانه جامع انتظامی هستند، این سامانه در بلند مدت امکان پاسخگویی به نیازمندی‌های حوزه سلامت الکترونیک کشور را در جهت احقاق حقوق جامعه پزشکی و مردم فراهم می‌کند.

به گفته دکتر عبدالکریم مباشر جنت؛ کلیه فرآیند‌های رسیدگی و دادرسی در معاونت انتظامی سازمان نطام پزشکی به شکل جامع در قالب این سامانه انجام خواهد شد. بیماران پس از ثبت پرونده شکایات شان کدمنحصر به فردی را دریافت می‌کنند و روند پیشرفت طرح شکایت از طریق همین کد قابل پیگیری است همچنین افرادی که از آن‌ها شکایت شده است می‌توانند وضعیت پرونده شان را بصورت بر خط و در لحظه پیگیری کنند.

وی با اشاره به حجم شکایت‌ها و پرونده‌های مورد بررسی کارشناسی و ارجاع شده در سازمان نظام پزشکی گفت: با گسترده شدن سامانه جامع انتظامی و قابلیت استفاده بر خط مراجعین در ۲۲۲ نظام پزشکی کشور شاهد نظارت عالی، وحدت رویه و دیتا بیس‌هایی خواهیم بود که می‌تواند در سیاست گذاری‌ها کمک کند. از طرفی می‌توانیم زحمات هیات‌های انتظامی نظام پزشکی‌های سراسر کشور را بصورت جامع رصد و ارزیابی کنیم و در جا‌هایی که نیاز به کمک بدنه کارشناسی در شهر‌های مختلف است، از ظرفیت موجود بصورت بر خط استفاده کنیم.

مدیرمرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه نسخه اولیه سامانه جامع انتظامی قابلیت توسعه و اضافه شدن جزئیات بیشتری را دارد، درباره اینکه آیا کاربران در هنگام استفاده از این سامانه باید هزینه هم پرداخت کنند؟ اظهار داشت:خیر. هزینه‌ها طبق روال سابق ادامه دارد و هیچ هزینه اضافی تحمیل نخواهد شد بلکه این سامانه به دلیل کاهش رفت و آمد مراجعین برای کسب اطلاع از روند پرونده و نیز حذف یا کاهش فرایند‌های کاغذی و سنتی منجربه کاهش قابل توجه هزینه‌ها خواهد شد.

دکتر مباشر جنت با بیان اینکه رسیدگی به پرونده‌های انتظامی در سازمان نظام پزشکی تنها شامل اعضای سازمان نیست و پرونده سایر حرف پزشکی نیز در سازمان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: برای این افراد تسهیلاتی هم در نظر گرفته شده است. از طرفی دسترسی به احراز هویت افراد از طریق وب سرویس‌های مستقر در نهاد‌های حاکمیتی از جمله سازمان ثبت احوال، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بطور کلی نهاد‌هایی که برای احراز هویت افراد مانند پنجره هوشمند دولت الکترونیک تعریف شده است، در زیر ساخت‌های سامانه جامع انتظامی در نظر گرفته شده است.

مدیر فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی در پایان تاکید کرد که کلیه نگهداری داده‌ها و سرور‌ها به منظور حفظ امنیت داده‌ها توسط سازمان نظام پزشکی کشور انجام می‌شود، امیدواریم این سامانه در جهت کمک به مردم و جامعه پزشکی باشد.

دیگر خبرها

  • ۲۳۲ روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند
  • شفافیت در سند تحول و تعالی قوه قضاییه
  • سکو‌های انتشار آگهی املاک ساماندهی می‌شوند
  • ۷۴ تبهکار خطرناک تهران بازداشت شدند | معضل جدی دسترسی مجرمان به سلاح گرم
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • دولت از بخش خصوصی حمایت کند/ تعویق ۸ ماهه مطالبات واردکنندگان برنج
  • رونمایی از سامانه جامع انتظامی سازمان نظام پزشکی
  • ثبت تمامی آگهی‌های انتشار در سکو‌های اینترنتی در سامانه املاک و اسکان الزامی شد
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در وبگاه شفافیت شهرداری
  • بارگذاری اطلاعات مربوط به مراکز انتفاعی در سایت شفافیت شهرداری