Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام علیرضا صادقی واعظ سخنران و کارشناس مذهبی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: حضرت معصومه (س) شخصیت والایی هستند که ما ایشان را تنها به عنوان دختر، خواهر و عمّه امام معصوم می‌شناسیم؛ در حالی که در فرازی از زیارت نامه ایشان می‌خوانیم: «فان لک عندالله شأن من شأن» تو مقامی بسیار رفیع و بالا پیش خداوند داری.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این جمله به این معناست که مقام و عظمت حضرت معصومه (س) فراتر از جایگاه دختر و خواهری است. 

شفاعت در قیامت؛ یکی از ویژگی‌های حضرت معصومه (س)

وی افزود: یکی از مقام‌های حضرت معصومه (س) مقام شفاعت است؛ شفاعت از اعتقادات ما شیعیان است که در ۲۸ آیه قرآن کریم هم به آن اشاره شده است. خداوند در قرآن برای کسانی که شفیع هستند، شرایط و ویژگی‌هایی را مشخص کرده که هر شخصی به این جایگاه نمی‌رسد. ما در روایات غیر از چهارده معصوم (ع) شفیعی نداریم؛ مگر در یک مورد و آن اینکه امام صادق (ع) قبل از به دنیا آمدن حضرت معصومه (س) فرمودند: به شفاعت معصومه (س) تمامی شیعیان وارد بهشت می‌شوند. بر همین اساس در زیارت نامه حضرت معصومه (س) می‌خوانیم: «یا فاطمه اشفعی لی فی الجنه».

بیشتر بخوانید

 بانویی که او را با سایر معصومین (ع) مقایسه می‌کنند/ تعابیر حضرت کاظم (ع) درباره حضرت معصومه (س)

این کارشناس مذهبی، در ادامه یکی دیگر از ویژگی‌های حضرت معصومه (س) را مطرح کرد و گفت: زیارت عبادتی است که شیعیان با تشرف به محضر معصومین (ع) به وادی توحید و حقیقت ایمان دست پیدا می‌کنند. در باب زیارت امامان معصوم (ع) سه نکته مهم وجود دارد؛ اول: سفارش به هجرت و سفر به محضر معصومین (ع)، دوم: زیارتی که توأم با معرفت باشد یعنی انسان بداند محضر چه کسی می‌رسد و سوم» برای هر امامی از جانب امام دیگر زیارت نامه مخصوصی صادر شده باشد.

وی ادامه داد: تمام شئونی که برای زیارت ائمه معصوم (ع) وارد شده، در زیارت حضرت معصومه (س) نیز وجود دارد. اولاً که سه امام سفارش به زیارت مرقد ایشان می‌کنند؛ امام صادق، علی بن موسی الرضا و امام جواد علیهم السلام، هر سه به این زیارت سفارش کرده اند. ثانیاً همان شرطی که در زیارت امیرالمومنین (ع) مطرح است «عارفاً بحقه» برای این بانوی پاکدامن نیز مطرح شده و امام هشتم فرمودند: «من زار‌ها فله الجنه». ثالثاً به غیر از چهارده معصوم تنها بانویی که از جانب حضرات معصومین زیارت نامه دارد، حضرت فاطمه معصومه (س) است و این زیارت‌نامه از ناحیه امام هشتم صادر شده است.

حجت الاسلام صادقی واعظ، ویژگی دیگر دختر موسی بن جعفر (ع) را در عظمت جایگاه ایشان بیان کرد و افزود: عظمت وجودی حضرت معصومه (س) این است که زیارت ایشان معادل زیارت امام معصوم است. امام هشتم در روایتی فرمودند: «مَنْ زارَ الْمَعْصُومَهَ بِقُمْ کَمَنْ زارَنی»؛ هر کسی خواهرم را در قم زیارت کند مثل کسی است که من را زیارت کرده است. این‌ها قطره‌ای از دریای عظمت و فضیلت فاطمه معصومه (س) است که به عنوان یک دختر در تاریخ اسلام می‌درخشند.

فاطمه معصومه (س)؛ برترین الگو برای دختران و بانوان جامعه

وی ادامه داد: امروزه برای رسیدن به موفقیت نیازمند الگوگیری از افراد موفق هستیم. فاطمه معصومه (س) به عنوان یک دختر که میلیون‌ها مرد در برابر عظمتش سر تعظیم فرود آوردند، به عنوان برترین و بالاترین الگو برای دختران جامعه ما شناخته می شود. به حق روز ولادت ایشان به عنوان روز دختر نامگذاری شده است.

این سخنران و کارشناس مذهبی با ردّ نظر برخی افراد که جایگاه زن در اسلام را ابزاری می‌دانند، اظهار کرد: در مقابل عده‌ای که گمان می‌کنند اسلام نسبت به جایگاه زن و دختر اعتباری قائل نیست، باید گفت از نظر اسلام اگر رأس امور جامعه مرد‌ها هستند، سعادت، شقاوت، موفقیت و سقوط یک جامعه به دست دختران و زنان آن جامعه است.

ادامه نبوت تا حمایت از ولایت به دست دختران و بانوان آزاده

حجت الاسلام صادقی واعظ ادامه داد: نقش دختران و زنان بقا و رشد جامعه بشری است. در مقام و عظمت والای دختران همین بس که خداوند زمانی ادامه نبوت را وابسته به مریم مسیح پرور می‌کند و جای دیگر امامت را از دامن پاک فاطمه (س) جاری می‌گرداند و تکامل نهضت حسینی را نیازمند به زینب (س) قرار می‌دهد و حمایت از ولایت را به دست معصومه (س) می‌سپارد.

او افزود: دختر واژه‌ بی نظیر هستی است که فقط خداوند از اثرگذاری او آگاه است. موجودی با بی نهایت استعداد و سرشار از عاطفه؛ لذا در احادیث متعدد به جایگاه و منزلت دختران پرداخته شده است؛ مثلاً رسول گرامی اسلام (ص) در روایتی فرمودند: «دختر مایه برکت، بشارت و انس است». در روایتی از امام صادق (ع) هم نقل شده است: «شخصی که دارای فرزند دختر است خداوند فرشته‌ای را به سمت او نازل می‌کند و آن فرشته بال خود را بر صورت آن دختر می‌کشد و خطاب به اهل خانه می‌گوید این مخلوق ظریف است، مراقب او باشید». فقط رسول خدا (ص) است که تا سرحد رکوع خم می‌شود، بوسه به دست دخترش می‌زند و به او خطاب می‌کند «فدا‌ها ابوها».

بیشتر بخوانید

چرا به حضرت معصومه (س) لقب «زینب ثانی» دادند؟

حجت الاسلام صادقی واعظ افزود: خانواده‌ای که دختر در آن‌ زندگی می‌کند، باید احساس عاطفه و نیاز‌های دخترش را بشناسد؛ دختران اگر در خانواده محبت و مهربانی را به اندازه کافی دریافت کنند، قطعاً مراحل رشد و پیشرفت را به بهترین شکل طی می‌کنند و به اهداف والای خود در زندگی می‌رسند.

وی به والدینی که در مقابل دختران خود احساس مسئولیت نمی‌کنند، هشدار داد و گفت: آسیب‌هایی که در جامعه دختران ما به آن مبتلا هستند، ریشه در توجه و محبت نکردن به دختران در خانواده دارد. اگر بنا باشد دختران جامعه به چیزی که شایسته و لایقش هستند دست پیدا کنند، نیاز است گوهر وجودشان و جایگاه والایی را که در پیشگاه خداوند دارند، بشناسند.

این کارشناس مذهبی در پایان بیان کرد: امروزه دختران جامعه ما با تهدید بی هویتی روبرو هستند که باعث می‌شود به ارزش وجودی و جایگاه رفیعی که دارند، توجه نکنند. برخی با تبلیغات مسموم و برخوردی سطحی و کالا گونه با زنان و دختران جامعه، سعی در جلوگیری از موفقیت و پیشرفت آن‌ها دارند. اگر دختران ما قدر خود را بدانند، می‌توانند سعادت و خوشبختی یک جامعه را رقم بزنند و نقشی تعیین کننده در بقا و رشد جوامع بشری داشته باشند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حضرت معصومه روز دختر دهه کرامت کارشناس مذهبی فاطمه معصومه دختران جامعه حضرت معصومه حجت الاسلام زیارت نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۱۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی یعقوبی گیلانی، کارشناس مذهبی درمورد عظمت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه بیان کرد: مهم‏ترین نشانه عظمت معنوى و مقامات باطنى حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه، برابرى فضیلت زیارت مزار آن بزرگوار، با فضیلت زیارت سیّد الشهدا است.

شیخ المحدّثین، صدوق؛ از محمّد بن یحیى عطّار - که یکى از اهالى رى است - این‌گونه نقل کرده است که خدمت امام هادى علیه السلام رسیدم. ایشان فرمودند: «کجا بودى؟».

گفتم: حسین بن على علیه السلام را زیارت کردم. امام هادى علیه السلام فرمودند:

«أما إنَّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِ العَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِىٍّ.» «بدان که اگر قبر عبد العظیم را در شهر خودتان زیارت کنى، مانند کسى هستى که حسین بن على را زیارت کرده باشد.»

معنای برابرى زیارت حضرت عبد العظیم حسنی (ع) با زیارت حرم حضرت سید الشهدا (ع)

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: مسئله این است که آیا بر اساس حدیثِ یاد شده، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه به طور مطلق مى‏تواند جایگزین زیارت امام حسین علیه السلام شود و یا در شرایط خاصى، از چنین فضیلتى برخوردار است؟ 

بى‏‌تردید، مقصود امام هادى علیه السلام در حدیث یاد شده، این نیست که از فضایل زیارت امام حسین علیه السلام بکاهند و یا در بیان فضیلت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه مبالغه نمایند.

بنابراین، در پاسخ به سؤالى که مطرح شد، مى‏توان گفت: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه و امام حسین علیه السلام مقید است به فضاى سیاسى ویژه‏اى که پیروان اهل بیت علیه السلام در آن مقطع تاریخى زندگى مى‏کردند. زیرا زمانى بود که اختناق شدیدى جهان اسلام را فرا گرفته بود و جامعه تشیّع در دوران زمامدارى افرادى مانند: متوکّل، مُعتَز و معتمد عباسى، سخت‏ترین دوران‏هاى تاریخىِ خود را سپرى مى‏‌کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی گفت: در چنین شرایطى، امام هادى علیه السلام به منظور پیشگیرى از خطرهایى که از طرف حکومت‏هاى وقت، شیعیان را تهدید مى‏کرد، فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام را با زیارت امام حسین علیه السلام برابر دانسته اند. به تعبیرى روشن‏تر، زیارت حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام براى کسانى که آمادگى خطرپذیرى براى زیارت امام حسین علیه السلام را داشته باشند، پاداشى معادل زیارت آن حضرت علیه‌السلام را دارد و حرم حضرت عبد العظیم حسنی علیه السلام شعبه‏اى از حرم سید الشهدا علیه السلام است و این خود، فضیلتى بزرگ و حاکى از جایگاه بلند حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه نزد اهل بیت علیه السلام و عظمت معنوى ایشان است.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: برابرى فضیلت زیارت حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه با زیارت سید و سالار شهیدان علیه السلام هر چند در شرایط ویژه، بى‏تردید بدون حکمت نیست و شاید نتوان به حکمت آن پى برد؛ لیکن راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمى، عملى و جهادى آن بزرگوار، جستجو کرد.

در میان امامزادگان، شخصیت‏هاى بزرگى وجود دارند؛ امّا در باره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده است که زیارتش با زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام برابرى کند.

عرضه دین بر امام هادی علیه‌السلام 

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی گیلانی اظهار کرد: این احادیث بیانگر عظمت والای حضرت عبدالعظیم حسنی رحمت الله علیه است ولی نکته‌ای که در زندگی ایشان بسیار جای تأمل و دقت نظر دارد این است که روزی این «امام زاده مجتهد محدث کبیر» به محضر امام هادى علیه وآله رسید. 

وقتى نگاه ایشان افتاد، فرمودنذ: «مَرحَباً بِکَ یا أبَا القاسِمِ! أنتَ وَلِیُّنا حَقّاً» «خوش آمدى، اى ابوالقاسم! تو حقیقتاً دوست ما هستى».

گفتم: اى پسر رسول خدا! مایلم دینم را به شما عرضه کنم، اگر مورد پسند بود، بر آن ثابت باشم تا خداوند عزوجل را ملاقات کنم.

امام علیه السلام فرمودند: «اى ابو القاسم، عرضه کن»؛ و بعد حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام همچون طفلی که به مکتب رفته باشند به محضر امام علیه السلام نشستند و به عقاید خویش درباره اصول و فروع دین پرداختند. 

گفتارش که تمام شد. در این هنگام، امام هادى علیه السلام فرمودند «اى ابوالقاسم! به خدا سوگند، این [عقاید]، دین خداست که آن را براى بندگانش برگزیده است. پس بر آن، ثابت قدم باشید.

خداوند، تو را بر عقیده ثابت در زندگى دنیا و آخرت پایدار بدارند!». 

به کارشناس دینی مراجعه کنیم

این کارشناس مذهبی یادآور شد: ‏ این کار یعنى مراجعه به کارشناسان دین که ریشه قرآنى دارد. 

خداوند متعال در دو آیه، مردم را به آنان ارجاع فرموده اند: «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّکْرِ إِنْ کُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ؛» «اگر نمى‏دانید، از آگاهان بپرسید.»

حضرت عبد العظیم حسنی رحمت الله علیه از نظر علمى، یکى از بزرگ‏ترین محدّثان و فقها بوده و از نظر سنّى، تقریباً دو برابر امام هادی علیه‌السلام سن داشته اند. اما می‌خواهند به ما بیاموزند که‌ای انسان به علم خود و به اصطلاح، به چند کلمه مغرور نشو. لذا، شایسته است وقتى انسان دیندار به محضر دین‏شناس بالاتر از خود مى‏رسد، براى تأیید و یا تکمیل معارف دینى خود اقدام نماید.

این بهره‏‌گیرى از نظریه کارشناسان دینى، زمینه‏ساز ثبات و پایدارى انسان در دیندارى است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • اجتماع دختران دانش آموز در حرم حضرت معصومه (س)
  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • ترمیم حرم‌ مطهر ائمه تعظیم شعائر اسلامی است
  • علل انتخاب حضرت عبد العظیم حسنی (ع) برای وکالت در ری
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)
  • تأثیر زیارت قبور ائمه اطهار(ع) در بخشش گناهان
  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود