Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش space.com، یک موشک چینی لانگ مارچ ۳B آخرین ماهوار ناوبری یا مکان‌یابی «بیدو» را از مرکز پرتاب ماهواره ژی‌چانگ در جنوب غرب چین به مدار کره زمین فرستاد.

پرتاب این ماهوار در ساعت ۹:۴۳ بامداد به وقت پکن روز سه‌شنبه ۳ تیر پس از تاخیری یک‌هفته‌ای به علت مشکلات فنی انجام شد.

چین معمولا خبر پرتاب‌های فضایی‌اش را تا هنگامی که ماهواره با موفقیت در مدار قرار نگیرد، اعلام نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در موردی استثنایی پرتاب ماهواره بیدو از قبل اعلام شده بود و به طور زنده از تلویزیون و اینترنت با ترجمه انگلیسی پخش شد.

چین تولید سیستم ماهواره‌ای بیدور را از دهه ۱۹۹۰ شروع کردو نخستین ماهواره از این مجموعه را در اکتبر ۲۰۰۰ به فضا فرستاد. چین از شروع سال ۲۰۰۹ ارتقای این سیستم را آغاز کرد. آخرین مجموع این ماهواره‌ها به نام BDS-۳ حاوی ۳۰ ماهواره برای کاربرد‌هایی از مکانیابی یا ناوبری با دقت بالا تا ارتباطات پیام کوتاه بود. شبکه BDS-۳ تا قبل از این پرتاب دارای ۲۹ ماهواره عملیاتی بود.

سیستم BDS-۳ دارای پهنای باند بالاتری هستند که به آن‌ها قابلیت ارتباط قوی‌تر و حمل ساعت‌های اتمی دقیق‌تر برای بهبود دقت زمان‌بندی سرویس‌های مکانیابی را نسبت به مجموعه قبلی ماهواره‌ای BDS-۲ می‌ٔهد.

ماهواره‌های مکان‌یابی مانند BDS-۳ با انتقال دادن سیگنال‌هایی که گیرنده‌ها در تلفن‌های همراه یا سایر وسائل مجهز به GPS آن‌ها را می‌گیرند، عمل می‌کنند. این سیگنال‌های ماهواره‌ای شامل اطلاعاتی مانند زمان پیام فرستاده شده و نیز موقعیت مداری ماهواره است. مکان‌یابی هنگامی قابل انجام است که دستگاه گیرنده اطلاعاتی دقیق دست کم از چهار ماهواره دریافت کند.

تکمیل شبکه BDS-۳ در هنگامی انجام می‌شود که آمریکا قصد دارد «سیستم مکانیابی جهانی» یا GPS خودش را روزآمد کند.

پرتاب ماهواره بعدی GPS III آمریکا به علت پاندمی کرونا از زمان تعیین شده در ماه آوریل به ۳۰ ژوئن به تاخیر انداخته شده است. شبکه ارتقایاقته GPS III آمریکا باید تا سال ۲۰۲۳ تکمیل شود.

روسیه و اتحادیه اروپا نیز در حال رقابت با سیستم‌های مکانیابی فضایی چین و آمریکا هستند. روسیه ماهواره‌های مکانیابی Glonass_M را در اختیار دارد که در خدمت نیرو‌های ن. ظامی روسیه در زمین، هوا و دریا است. اروپا نیز از سیستم گالیلئو استفاده می‌کند که در سال ۲۰۱۶ عملیاتی شد و انتظار می‌رود آخرین ماهواره آن در اواخر سال ۲۰۲۰ پرتاب شود.

منبع: همشهری آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: چین پرتاب ماهواره پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۲۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!

در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها خطرناک باشند. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، در یک اتفاق هولناک، قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به ماهواره ناسا موسوم به TESS نزدیک شد و این ماهواره را در آستانه نابودی قرار داد. این حادثه خطرناک به وضوح نشان می‌دهد که زباله‌های فضایی تا چه اندازه می‌توانند برای فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی خطرناک باشند.

در تاریخ 23 آوریل 2024، ماهواره TESS ناسا که به منظور جستجوی سیارات فراخورشیدی طراحی شده است، با قطعه‌ای از زباله‌های فضایی روسیه به نام BL0002B به شدت نزدیک شد. این اتفاق می‌توانست منجر به برخورد و نابودی ماهواره TESS شود.

خوشبختانه، با انجام مانورهای اضطراری، ماهواره TESS توانست از برخورد با زباله‌های فضایی روس فرار کند. با این حال، این حادثه خطرناک زنگ خطری برای ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی به شمار می‌رود.

زباله‌های فضایی شامل قطعاتی از ماهواره‌ها، موشک‌ها و دیگر اجرام ساخته دست بشر هستند که در مدار زمین رها شده‌اند. این زباله‌ها با سرعتی معادل 29 هزار کیلومتر در ساعت در مدار زمین حرکت می‌کنند و می‌توانند به شدت به فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی آسیب برسانند.

یک تکه زباله فضایی جمعه با ماه برخورد می‌کند

در حال حاضر، هزاران قطعه زباله فضایی با قطر بزرگتر از 10 سانتی‌متر در مدار زمین وجود دارد. میلیون‌ها قطعه زباله فضایی با قطر کوچکتر نیز در مدار زمین وجود دارند که اگرچه به تنهایی نمی‌توانند آسیبی جدی وارد کنند، اما در صورت برخورد با فضاپیما می‌توانند منجر به آسیب‌های جدی شوند.

ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال تلاش برای یافتن راه‌حل‌هایی برای مشکل زباله‌های فضایی هستند. یکی از راه‌حل‌ها، جمع‌آوری زباله‌های فضایی از مدار زمین است. راه‌حل دیگر، طراحی فضاپیماها و ایستگاه‌های فضایی به گونه‌ای است که در برابر برخورد با زباله‌های فضایی مقاوم‌تر باشند.

حادثه نزدیک شدن ماهواره TESS به زباله‌های فضایی روس، نشان‌دهنده خطرات فزاینده زباله‌های فضایی برای فعالیت‌های فضایی انسان است. یافتن راه‌حل‌های مناسب برای این مشکل، امری ضروری است تا از بروز فاجعه‌های فضایی در آینده جلوگیری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضانوردان چینی به اقامتگاهشان در فضا رسیدند
  • ۷ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • مانور فضایی کره جنوبی و آمریکا در برابر کره شمالی
  • بادبان خورشیدی ناسا به مدار زمین رفت
  • کره جنوبی نانوماهواره پرتاب کرد
  • امسال شاهد رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید خواهیم بود
  • زباله‌های فضایی ماهواره ناسا را در آستانه نابودی قرار داد!
  • احتمال رفع فیلتر گوگل‌پلی/رونمایی و پرتاب ماهواره‌های جدید