Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی فخاری عصر سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در چالوس افزود :  در حال حاضر ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مطالعات طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی هیرکانی در نظر گرفته شده است.

وی گفت :  این طرح قرار است سه سال انجام شود و برای اجرای آن هر ساله مبلغ ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

فخاری با اشاره به نقش تاثیر گذار اجرای طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی هیرکانی بر سلامت جامعه ، معیشت مردم،‌ سلامت آب و خاک گفت: در صورت اجرای درست این طرح شاهد کاهش خسارات در زمینه سیل، رانش و تعارض به منابع طبیعی خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دفتر امور جنگلداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر ضرورت مساعدت و مشارکت تمامی دستگاهها در اجرای این طرح تاکید کرد و اظهار داشت: سازمان جنگل ها به تنهایی قادر به اجرای این طرح نیست.

وی تصریح کرد: باید به سمت مدیریت پایدار منابع طبیعی گام برداریم تا علاوه بر حفظ منابع طبیعی شاهد تامین معیشت مردم و توسعه پایدار به همراه امنیت غذایی و اجتماعی جامعه باشیم.

فخاری خاطر نشان کرد: نتایج مطالعات این طرح ملی قدم به قدم ابتدا به صورت پایلوت در چند حوزه و بعد از آن به تدریج در تمامی نقاط ۱۰۴ گانه آبخیز جنگل های هیرکانی اجرا خواهد شد.

وی با بیان این که در حال حاضر تمامی حوضه های آبخیز هیرکانی با چالش مواجه هستند،  افزود: در حال حاضر در استان گیلان وجود تک خانوارها در جنگل، در مازندران ورود دام و دامداران به جنگل و در گلستان هم موضوع معیشت مردم ، آتش سوزی  از جمله این چالش ها به شمار می روند.

معاون دفتر امور جنگلداری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در چالوس خاطرنشان کرد: سازمان جنگل ها به عنوان متولی نیاز به حمایت همه جانبه دارد و منابع طبیعی هم متعلق فرد و یا سازمان خاصی نیست بلکه باید حفظ این منابع به دغدغه عمومی تبدیل شود.

وی گفت: یکی از طرح های مهم که براساس تکالیف قانون بر عهده سازمان جنگل ها گذاشته شده است اجرای طرح جایگزین است و یکی از رویکردها در طرح جایگزین، موضوع اجرای طرح برپایه مشارکت و بکارگیری تمامی جوامع محلی و مردمی می باشد.

فخاری ادامه داد: در این راستا با آموزش ترویجی علاوه بر توانمند سازی جوامع شاهد کاهش میزان تعارضات و مشکلات سازمان جنگل ها در عرصه های جنگلی و مرتعی با مشارکت مردم خواهیم بود و از سوی دیگر نیز انتظارات مردم به لحاظ معیشتی و اشتغال با بکارگیری مردم منطقه برای اجرای پروژه ها در قالب تشکل های مردمی، شرکت های تعاونی و برای انجام پروژه های منابع طبیعی تامین خواهد شد.

جنگل‌های هیرکانی با قدمتی ۴۰ میلیون ساله یکی از ارزشمندترین عرصه‌های جنگلی ایران و جهان به شمار می‌رود که از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود. این جنگل‌ها پهن‌برگ به عنوان یک زیست‌بوم منحصر به فرد در جنوب دریای خزر قرار گرفته و بین کشورهای ایران و جمهوری آذربایجان مشترک است. تقریباً ۲ میلیون هکتار آن در ایران و ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار گرفته و ارتفاع آن از سطح دریا شروع می‌شود و به ۲۸۰۰ متر می‌رسد.

برچسب‌ها نوشهر جنگل های هیرکانی منابع طبیعی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوشهر جنگل های هیرکانی منابع طبیعی نوشهر جنگل های هیرکانی منابع طبیعی سازمان جنگل ها مدیریت پایدار منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، ابوطالب شفقت امروز ششم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از طرح راه‌آهن دورود به خرم‌آباد، این طرح را یکی از مهمترین و راهبردی‌ترین طرح‌های استان دانست و گفت: برای تامین منابع آن تاکنون از طریق سازمان برنامه و بودجه، مولدسازی و فروش نفت اقداماتی انجام شده است. 

وی افزود: قرارداد ساخت این طرح سال ۹۱ با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا منعقد و عملیات اجرایی آن آغاز شد، اما در پیچ و خم کمبود اعتبار باقی ماند.

به گفته استاندار تا سال ۹۷ طرح راه آهن دورود به خرم آباد ۳۸ درصد و سال گذشته ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

آقای شفقت به اجرای ۳۳ کیلومتر تونل در این طرح اشاره کرد و گفت: خواسته مردم استان تسریع در روند ساخت آن است که از قرارگاه خاتم درخواست بازدید از طرح را داریم.

وی افزود: برای تامین اعتبار و ادامه اجرای این طرح، مراوداتی بین قرارگاه خاتم الانبیا و دولت بوده و املاکی در قالب مولدسازی در اختیار قرارگاه خاتم قرار داده شده که می‌تواند به مرور از این منابع استفاده کند که این مهم در حال پیگیری است.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه حجم اعتبار طرح بسیار سنگین است، افزود: پیگیر تامین منابع آن هستیم و از گرفتن سهم استان کوتاه نخواهیم آمد.

علیرضا شفقت رقم مطالبات قرارگاه خاتم از طرح راه‌آهن لرستان را ۸۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • (ویدئو) غذا خوردن یک شوکا در دل جنگل‌های هیرکانی
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور نوشهر از زبان رئیس منابع طبیعی
  • پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین