Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با تاکید براینکه، مقاله باید محصول جانبی حل یک مساله باشد تا مساله ای حل و ثبت شود، گفت: نظام رتبه بندی دانشگاه‌ها نیز نباید بر اساس صرفا چاپ مقالات باشد.

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، منصور کبگانیان قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در حاشیه صدوسی‌وسومین جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران،‌گفت: در این جلسه دو موضوع مهم و اساسی مطرح شد، در نخستین بند آن اولین دستور جلسه گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ستاد راهبردی نقشه جامع علمی کشور از وزارت بهداشت درخواست کرده بود که بحث ماموریت‌گرایی دانشگاه‌های کشور که باید طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به سوی ماموریت‌های ویژه سوق پیدا کنند که بحث حل مسئله در این دانشگاه‌ها است تقویت شود.

کبگانیان با بیان اینکه، امروز گزارش بسیار خوبی از سوی معاون آموزشی وزارت بهداشت در حوزه بهداشت و سلامت در استان‌های مختلف ماموریت‌های دانشگاه‌ها به چه شکلی توزیع و ارائه شد است، گفت: تعدادی از اعضاء درخواست کردند که معاون آموزشی وزارت بهداشت درمورد ویروس کرونا گزارش به روز شده‌ای را ارائه کنند که اعضاء جلسه از تلاش‌های شبانه روزی ستاد مقابله با کرونا تقدیر و تشکر کردند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: اگر خدای نکرده به علت برخی از سهل انگاری‌ها آمارهای مربوط به شیوع کرونا در کشور نگران کننده می‌شود، به عهده دستگاه خاصی نیست، آنها تلاش بی وقفه‌ای در این مدت داشته‌اند و ما از مردم می‌خواهیم که به جدیت رعایت مسائل بهداشتی را داشته باشند.

کبگانیان به دستور جلسه دوم که بحث ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها در مطرح است اشاره کرد گفت: بحث اصلی امروز ستاد نقشه جامع علمی کشور در خصوص اصلاحات و اختیاراتی بود که دانشگاه جامع امام حسین (ع) برای ارتقاء آیین نامه خود درخواست کرده بود.

وی در ادامه افزود: مشکلی که ما در خصوص ارتقاء دانشگاه‌ها وجود دارد این است که برخی از دانشگاه‌ها برخلاف نظر اساتید خود، ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها را قبول ندارند و این درحالی است که آنها باید از طریق دستگاه‌های اجرایی و صنعتی که پروتکل و قراردادهای زیادی با کشورهای صنعتی دارند به دنبال ماموریت علمی و فناوری قابل انتظار باشند که متاسفانه ما از سوی آنها شاهد نیستیم.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در ادامه گفت: خوشبختانه دانشگاه جامع امام حسین (ع) به طور معمول از این ماموریت‌ها برخوردار است. مدارکی وجود دارد که علاوه براینکه از جانب رهبر معظم انقلاب و ستاد کل فرماندهی کل قوا ماموریت‌های ویژه‌ای به این دانشگاه ابلاغ شده است از طرفی فرماندهی سپاه  پاسداران انقلاب اسلامی ماموریت‌های فنی و صنعتی و همچنین مدیریتی و علوم انسانی به دانشگاه امام حسین (ع) ابلاغ شده است.

وی اضافه کرد: در واقع دانشگاه امام حسین (ع) که در جلسه امروز درصدد دریافت مجوزهای خاص از ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بود، با این ماموریت‌های ویژه قصد دارد که ارتقاء هیات علمی و اساتید خود را بر اساس این ماموریت‌ها مورد سنجش قرار دهد.

کبگانیان گفت: دانشگاه امام حسین (ع) در 4 ماده از جمله حوزه امیدآفرینی، شاگرد پروری و تربیت شاگردان قوی و افزایش سطح علمی اساتید، بحث پژوهش و تکیه ویژه به حل مساله با اندازه‌گیری از طریق  شاخص‌های ثبت اختراع و انتشار مقالات و کتب و همچنین مساله‌یابی به عنوان ماده 4 در نظر دارد علاوه بر تعریف مسوولیت از طریق هیات علمی در این دانشگاه مساله‌یابی کند و با دستگاه‌های طرف قراردادشان ارتباط داشته باشند و بتوانند مسائل را به صورت پروژه تعریف کنند.

وی در ادامه افزود: پس از بحث‌های مفصل و با توجه به اقدام ملی ۲۱ از راهبرد کلان ۶ نقشه جامع کشور که در آنجا ما وظیفه داریم به  عنوان نقشه جامع کشور آئین‌نامه ارتقاء را بازنگری کنیم، در مورد دانشگاه امام حسین(ع) برای زمان محدود ۴ سال اختیار داده شد و تغییرات مشخصی اعلام شد.

کبگانیان ادامه داد: به دلیل اینکه این دانشگاه از جمله دانشگاه‌های دستگاهی است و در حوزه دفاعی کشور فعال است، قرار شد دانشگاه امام حسین(ع) چهار سال این آیین نامه را بصورت آزمایشی انجام دهند و موظف شدند گزارش‌ها را طبق مصوبه به شورای عالی انقلاب فرهنگی و ستاد نقشه جامع علمی ارائه کنند تا بعد از این مدت یک جمع بندی شده و گام های بعدی این کار به پیش رود.

وی در ادامه، اظهار امیدواری کرد که سایر دانشگاه های کشور نیز به ماموریت های خاص خود توجه داشته باشند.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور افزود: وزیر علوم نیز در جلسه امروز تاکید داشتند که در بحث ماموریت گرایی دانشگاه‌ها تسریع داشته باشند و ما هم تاکید داشتیم که بحث آیین نامه در دانشگاه‌های مختلف مورد بحث قرار گیرد که از زیرنظام‌های مختلف برخوردار است و مورد توجه قرار گیرد.

کبگانیان یادآور شد: نکته بعدی نیز این است که نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را از وزارت علوم خواسته‌ایم و همانطور که  در سند آمایش نیز وجود دارد، این موضوع صرفا بر اساس مقالهISI نباشد و نظام رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس شاخص های خاصی باید باشد که وزارت علوم به ما کتبا اعلام می کند تا برای تصویب در دستور کار قرار گیرد.

قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پایان گفت: با ISI مخالفتی نداریم اما مقاله‌ای که خروجی یک پژوهش باشد چه در ISI چه در اسکوپوس و همچنین در ISC  و مجلات معتبر مورد قبول است، اما مشکل این است که مقاله برای این مقاله شده است درحالی که مقاله باید محصول جانبی حل یک مسئله باشد، به طوریکه مسئله‌ای حل و ثبت شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رتبه بندی وزارت بهداشت امام حسین انقلاب اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی نظام رتبه بندی دانشگاه ها ماموریت گرایی دانشگاه ها نقشه جامع علمی کشور دانشگاه امام حسین وزارت بهداشت داشته باشند ماموریت ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۳۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه امروز در نشست روسای حوزه‌های علمیه، نخبگان، دانشجویان، اساتید و هیأت رئیسه دانشگاه‌های گلستان گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر براساس نیاز‌های عصر جدید در موضوعاتی مانند تهیه سند امنیت غذایی، سند هوش مصنوعی و سند فناوری کوانتونومی متمرکز شده است.

وی افزود: علت تحریم این شورا از طرف دولت‌های غربی، تمرکز فعالیت‌های جدی ما در زمینه علوم جدید بوده است.

حجت الاسلام خسروپناه گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه راهکار‌های مقابله با مهاجرت نخبگان و تحقق الگوی حکمرانی نخبگانی نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی افزود: با تلاش‌های چند دهه اخیر در زمینه توسعه علوم انسانی و اسلامی، امروز ایران به یکی از کشور‌های شاخص در رشد کیفی این علوم تبدیل شده و هیچ کشوری به اندازه ما در این عرصه پیشرفت نداشته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: سند دانشگاه اسلامی در سال‌های گذشته در این شورا مصوب شده است و با اجرای این سند غالب مشکلات فرهنگی در دانشگاه‌ها رفع خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی با رتبه‌بندی آنها
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت