Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:41:36 GMT

کارکرد فرهنگی و دینی مساجد باید احیا شود

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۳۶۰۱

کارکرد فرهنگی و دینی مساجد باید احیا شود

ایسنا/اردبیل مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: کارکرد فرهنگی و دینی مساجد باید به شکل واقعی احیا شود تا در قواره یک نهاد تاثیرگذار مساجد نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

حجت‌الاسلام جعفرزاده سوم تیر ماه در همایش روز تبلیغ دینی که همزمان با سالروز تشکیل سازمان تبلیغات اسلامی در دبیرستان صدرای اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: با دستور امام راحل سازمان تبلیغات اسلامی از سال 1360 فعالیت خود را آغاز کرده و از بدو تاسیس به دنبال اهداف مقدس در تبیین ارزش‌های دینی و اعتقادی در جامعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به گذر جامعه از مرحله آزمون و خطا در تبیین ارزش‌های دینی و اثرگذاری مسایل مذهبی در عرصه‌های اجتماعی خاطرنشان کرد: سازمان تبلیغات اسلامی در دو ماموریت بین‌المللی و ملی خود سعی کرده تا نقش تاثیرگذاری را در بیداری و آگاهی امت اسلامی انجام دهد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل به تخصصی شدن موضوع تبلیغ اشاره کرد و گفت: در برابر تفکر غرب تبلیغ دینی و ارزشی ما به شکل شفاف و بر مبنای حقیقت توانسته انسان‌های آزاده را شیفته خود کرده و در یک جهت‌گیری درست اهداف و برنامه‌ها شکل واقعی و حقیقی به خود بگیرد.

جعفرزاده بیان کرد: در این جهت گیری‌ها آنچه ضروری به نظر می‌رسد رعایت اصل وحدت و انسجام فکری بین نهادهای فرهنگی است تا در نتیجه اثرگذاری در این بخش براساس معرفت‌بخشی انجام شود.

وی ادامه داد: ما باید بدون توجه به آرم، نشان و پرچم خاص در این حوزه حول یک محور حرکت منسجمی را در دهه چهارم انقلاب انجام دهیم که در این مسیر امت اسلامی راهی جز پذیرش اصل استقامت یا تسلیم شدن در برابر نظام بیگانه را ندارند که به یقین اثرگذاری کارهای فرهنگی به تقویت اصل استقامت و صبوری در این مسیر کمک خواهد کرد.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل افزود: در حوزه فرهنگ باید بدون مرزبندی جغرافیایی، قومیتی و نام و نشان ظاهری با اصل قراردادن مبانی دینی و ارزشی به سمت تبیین ارزش‌های انسانی و الهی حرکت کنیم و به یقین بر مبنای بیانیه گام دوم انقلاب سعی سازمان تبلیغات اسلامی بر این است تا به شکل منسجم در کنار سایر نهادهای فرهنگی نقش اثرگذار خود را به خوبی انجام دهد.

جعفرزاده به پنج حوزه کار تبلیغات اسلامی در دوره جدید فعالیت خود اشاره کرد و گفت: در عرصه تبلیغ سنتی باید به هیئت‌های مذهبی و مساجد بیش از این بها داده شود تا همچنان مسجد به عنوان پایگاه اصلی در مسایل دینی و فرهنگی بتواند تاثیرگذارعمل کرده و به نوعی کارکرد حقیقی این نهاد احیا شود.

وی با انتقاد از برخی غفلت‌ها و بی‌توجهی‌ها به جایگاه مساجد و هیئت‌های مذهبی بیان کرد: در عرصه تبلیغ دینی باید از ابزار هنر و کنشگران فعال این عرصه استفاده کنیم که در این راستا در ایام کرونا ما توانستیم از توانمندی 80 رسانه در فضای مجازی استفاده کرده و به تبیین و تشریح مسایل دینی و اعتقادی بپردازیم.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اردبیل بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی را با تلاش علما و روحانیون مستقر و طرح هجرت و همچنین هیئت‌های مذهبی یادآور شد و اظهار کرد: در ایام شیوع کرونا 650 کانال و گروه اثرگذار تشکیل شد تا با محوریت تبیین مسایل دینی، اعتقادی و ارزشی بتوانند در خدمت مردم باشند.

جعفرزاده به تبلیغ اجتماعی به عنوان رویکرد دیگر سازمان تبلیغات اشاره و خاطرنشان کرد: وجود روحانیون و هیئت‌های مذهبی در این شرایط سخت و حساس به افزایش امنیت روانی در جامعه کمک کرده است.

وی در پایان تبلیغ خواص و معرفت‌بخش بر محور دانشگاه و حوزه‌های عملیه را مهم ارزیابی کرد و افزود: در این زمینه نیز تربیت علما و افراد متخصص جزو رویکردهای اصلی به شمار می‌رود.

در این مراسم از وصیتنامه سردار سلیمانی که به شکل هنرمندانه در قالب خط و خوشنویسی به رشته تحریر درآمده رونمایی و از تعدادی از فعالان عرصه تبلیغ با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری مساجد سازمان تبلیغات اسلامی هیئت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۳۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن محمدی ادیب  گفت: با توجه به برنامه‌ریزی برای احیا و ساماندهی بنا‌های تاریخی استان با مشارکت بخش خصوصی و واگذاری از طریق صندوق توسعه و احیای بنا‌های تاریخی، فراخوان مزایده یکی دیگر از بنا‌های تاریخی اردبیل توسط این صندوق منتشر شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل افزود: واگذاری خانه تاریخی آصف اردبیل از طریق فراخوان مزایده سرمایه‌گذاری در مرمت، احیا، نگهداری و واگذاری حق بهره‌برداری از بنا‌های تاریخی منتشر شده از سوی صندوق توسعه و احیا انجام می‌شود و متقاضیان تا ۱۷ اردیبهشت ماه فرصت شرکت در این فراخوان را دارند.

او با اشاره به برنامه‌ریزی برای واگذاری سایر بنا‌های تاریخی استان، تاکید کرد: با توجه به اینکه واگذاری بنا‌های تاریخی به بخش خصوصی راه حلی مناسب برای مرمت و احیای این بنا‌ها است، در سال ۱۴۰۲ بهره‌برداری از ۴ بنای تاریخی استان به بخش خصوصی واگذار شد و امسال نیز سایر بنا‌ها به مرور در لیست واگذاری قرار می‌گیرند.

محمدی ادیب ادامه داد: علاقمندان و متقاضیان سرمایه‌گذاری در این بنای تاریخی می‌توانند برای شرکت در مزایده به سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • برنامه‌های دهه کرامت در اصفهان تشریح شد
  • آمادگی صندوق احیاء و بهره‌برداری از اماکن تاریخی برای همکاری در احیا بافت تاریخی گرگان
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد