Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه ابتکار گفت: هرچند نقش همسری و مادری نقش بسیار ارزشمندی است و به تکامل روحی و شخصیتی زنان کمک می‌کند ولی نمی‌تواند نفی کننده شخصیت فردی یک خانم باشد و ممکن است یک نفر هیچوقت فرصت ازدواج نداشته باشد و این نباید ارزش اجتماعی و حقوقی این زن را کاهش داده و یک نقص تلقی شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ارتباط زنده اینستاگرامی با خبرگزاری برنا  تحت عنوان "من یک دخترم، می خواهم بدانم" ضمن تبریک روز دختر و زاد روز تولد حضرت معصومه (س) گفت: حضرت معصومه در عین حال یک زن فاضل، مجاهد و همچنین یک فعال اجتماعی و سیاسی بود که در حق طلبی از برادر بزرگوارشان امام رضا (ع)  به ایران آمد و در قم فوت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: بارگاه یک خانم جوان شهر قم را به یک کانون و قطب علم و دانش و فعالیت تبدیل کرد.

بازگشت ورزش به دوره ابتدایی مدارس دخترانه

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در خصوص اهم اقدامات انجام شده در دولت یازدهم و دوازدهم گفت: اقداماتی که برای دختران انجام شده در قالب های مختلف به نمایش گذاشته شده است.

او افزود: یک بعد از این فعالیت ها مصوبه‌ای برای ارتقا نشاط و سلامت زنان است که در پی یک نشست در آموزش و پرورش با فعالین ورزشی ایجاد شد.

ابتکار ادامه داد: در این نشست که در سال 96 برگزار شد ما متوجه شدیم که درس ورزش از دروس مدارس ابتدایی دختران حذف شده است و در پی رایزنی های که با آموزش و پرورش داشتیم تصمیم گرفته شده که یک دوره‌ی فشرده آموزش ورزشی برای 76 هزار از معلمان ابتدایی در تابستان 97 برگزار شود تا درس تربیت بدنی به مدارس دخترانه ابتدایی باز گشت.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ضمن اشاره به نبود مناسب سازی فضای مدارس دخترانه در برخی مقاطع تحصیلی تصریح کرد: در خصوص ایجاد فضای مناسب برای  مدارس دخترانه با آموزش و پرورش، شورای شهر و برخی شهرداری ها همکاری های داشتیم تا بتوانیم این مناسب سازی ها اتفاق بیافتد و طرحی ارائه دادیم که در برخی مدارس دخترانه مانند مدارس مذهبی که مردان به آن ورود ندارند ، دختران بتوانند حجاب خود را برداشته و با لباس فرم فعالیت های ورزش خود را انجام دهند.

او افزود : پیرو این طرح در حال رایزنی با آموزش و پرورش هستیم تا بتوانیم این طرح را پیش برده و قابلیت اجرایی آن را گسترده تر کنیم.

طرح بازنگری مجازات پدر و جد پدری

ابتکار با اشاره به اقدام حقوقی انجام شده در خصوص منع ازدواج دختران زیر 13 سال بیان کرد: از دیگر طرح های ارائه شده در این دوران، طرح بازنگری مجازات پدر و جد پدری در صورت آسیب رساندن و قتل فرزند است.

او در ادامه گفت: همچنین پیگیری دولت و معاونت زنان و خانواده از لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان سبب شد تا که بالاخره این امر به تصویب برسد.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده از پیگیری این معاونت برای اجرای لایحه حمایت از اطفال و نوجوانان از سوی وزارت کار و وزارت دادگستری خبر داد و افزود: یکی از جمعیت های هدف این قانون دختران هستند. و در این قانون بسیار دقیق به بحث منع خشونت علیه زنان اشاره دارد.

اجرای طرح ملی گفتگوی خانواده

ابتکار تصریح کرد: از دیگر فعالیت های  صورت گرفته می توان به فعالیت های انجام شده برای آموزش مهارت های زندگی تحت عناوین طرح ملی گفتگوی خانواده اشاره کرد که این طرح با همکاری آموزش و پرورش به موضوعاتی مانند گفتگوی و مهارت ارتباطی اعضای خانواده‌ها و گفتگوی بین نسلی تاکید دارد.

او افزود: در این زمینه پادکست‌های بنام رادیو نفس برای تقویت گفتگوی بین نسلی تولید شده تا اهمیت شنیده شدن سخنان جوانان یاد آور شود.

فرهنگسازی برای اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در خصوص اقدامات انجام شده به منظور فرهنگ سازی و آموزش محتوای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان گفت: تمرکز طرح گفتگوی ملی خانواده بر روی این قانون بوده و به طور خاص استان به استان با تشکل ها در حال همکاری هستیم تا جنبه آموزشی و مهارتی این قانون اجرا شود.

او در ادامه تصریح کرد: مجموعه‌ای تحت عنوان مهارت های زندگی برای دانشجویان و دانش آموزی به منظور آموزش صحیح ارتباط فردی ، رفتاری و مهارت حل و فصل اختلاف و چگونگی برخورد با تفاوت دیدگاه تدوین شده است. همچنین بخشی از کار ما با دانشگاه فرهنگیان همین طرح و آموزش های 12 گانه است.

خانواده ای که مهارت گفتگو نداشته باشد دچار خشونت می‌شود

ابتکار با اشاره به لزوم فاصله گرفتن خانواده‌ها از یک سری کلیشه‌های جنسیتی در خصوص تربیت دختران گفت: اگر خانواده آموزش های لازم و دقیق  را ببیند، مهارت ها منتقل می شود و مصونیت برای فرزندان ایجاد می کند.

او افزود: ما باید آموزش و فضای آزاد را برای فرزندان ایجاد کنیم که نحوه انتخاب صحیح را بیاموزند. همچنین ما با انجمن اولیا و مربیان همکاری های داشته ایم تا این نکاتی بدان ها یاد آوری شود.

ابتکار در ادامه گفت: گاهی جوان عصیان می‌کند و می‌خواهد متفاوت باشد و ما باید بیاموزیم که چگونه با جوان خود برخورد کنیم تا به او آسیب نرسد و با حق خود و هویت خود آشنا شود.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده تصریح کرد: نمی‌توان حقوق جوانان را نادیده بگیریم و خانواده ای که نتواند مهارت گفتگو با نسل جوان را اجرا کند دچار خشونت و آسیب می‌شود.

او حادثه پیش آمده برای رومینا اشرفی را نمونه بارز نبود گفتگو و وجود فاصله دانست و افزود: در این اتفاق صرفا پدر مقصر نبوده و دیگران هم در این رخداد دخیل هستند که منجر به جنایت شد.

تجرد نقص برای زنان نیست

ابتکار در خصوص دیگر اقدامات انجام شده گفت: اقدامات حقوقی بسیاری انجام شده تا خانواده ها از حقوق خود و فرزندانشان آگاه باشند.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در خصوص موضوع تجرد قطعی در جامعه و نادیده گرفتن هویت زنان در صورت عدم ازدواج و طرد از طرف جامعه تصریح کرد:  متاسفانه این تفکر نادرست که هویت و ارزش زنان وابسته به یک همسر و یک مادر خوب بودن است وجود دارد ولی یک تصور غالب بر جامعه نیست.

او افزود: هرچند نقش همسری و مادری نقش بسیار ارزشمندی است و به تکامل روحی و شخصیتی زنان کمک می‌کند ولی نمی‌تواند نفی کننده شخصیت فردی یک خانم باشد و ممکن است یک نفر هیچوقت فرصت ازدواج نداشته باشد و این نباید ارزش اجتماعی و حقوقی این زن کاهش داده و یک نقص تلقی شود.

ابتکار ادامه داد: شخصیت حضرت معصومه به دلیل شرایط اجتماعی، سیاسی و تاریخی ایشان باعث شد این امکان برایشان پیش نیاید و هیچ وقت ازدواج نکنند و این نکته به منظور بی ارزش کردن ازدواج نیست ولی ممکن است برای کسی شرایط ازدواج پیش نیاد همچنین ممکن است ازدواج کنند و نتواند بچه دار شود اما تمام این مسائل دلیلی بر نادیده گرفتن ارزش ذاتی یک زن نیست.

اشاره قرآن به تساوی هویت انسانی زن و مرد

او ضمن اشاره به جایگاه زنان در قرآن بیان کرد: در قرآن هم بارها به ارزش ذاتی زن و مرد تاکید دارد و در برخی از آیات قرآن به ارزش و جایگاه خلقت زن و مرد و تساوی در هویت انسانی آنان اشاره شده است.

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به تابو شکنی های حضرت مریم گفت: حضرت مریم با وجود تهمت های و آزار های بسیاری که به او روا داشته شده بود با دستور خداوند به کنیسه رفت و در کنار نماز گذاران به نماز پرداخت در حالی که زنان آن دوران و در دین یهودیت اجازه ورود به کنیسه را نداشتند و این اقدامات باعث شد از او به عنوان یک زن پیشگام در تابو شکنی یاد شود.

//انتهای پیام:7

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زنان معاون رئیس جمهور معصومه ابتکار ابتکار روز دختر زنان و خانواده رومینا معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده امور زنان و خانواده مدارس دخترانه آموزش و پرورش انجام شده فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاد، اما خسته!

  این بخش کوتاهی از یکی از برنامه‌های شبکه‌ای فارسی‌زبان است که به‌تازگی تعطیل شده است اما فارغ از همه پیش‌زمینه‌ها و قصاوت‌های‌مان نسبت به اهداف این شبکه و زیر‌سؤال بردن نهاد خانواده، واقعا تحقیقات علمی چنین نظری دارند؟ زنان بدون فرزند، زندگی شادتری نسبت به مادران دارند؟ این سؤالی است که مرور برخی از پژوهش‌های علمی و گفت‌و‌گو با کارشناسان این حوزه، می‌تواند به آن پاسخ بدهد! «این نتایج علمی، از کدام داده‌های به‌دست آمده حرف می‌زنند؟ کدام مادران؟ در کدام مناطق؟ با کدام ساختار شخصیتی؟» این را فیروزه روستا، متخصص و مشاور سلامت مادران می‌گوید که تحقیقاتی این‌چنینی را رد می‌کند و معتقد است که بدون شک، تعریف شادی در آدم‌های مختلف، متفاوت است: «برخی افراد، ساختار شخصیتی‌شان به‌گونه‌ای است که انرژی بالایی دارند و به‌طور کلی شخصیتی برای مادری کردن دارند؛ این افراد اگر مادر نباشند و مادری نکنند، غمگین خواهند بود. اما از طرف دیگر، برخی افراد استقلال بیشتری دارند، انرژی‌شان را از تنهایی و سکوت می‌گیرند و ممکن است با مادری کردن، آنچنان که باید، ارتباط برقرار نکنند.» در واقع خانم روستا می‌گوید که نمی‌توان خوشحالی از مادر بودن یا نبودن را به همه آدم‌ها و همه زنان ارتباط داد؛ بلکه این موضوع ارتباط مستقیمی به ویژگی‌های شخصیتی آن زن دارد. پس تحقیقاتی که همه زن‌ها یا قریب به‌اتفاق آنها را در یک دسته جای می‌دهد و راضی یا ناراضی از مادری خود می‌داند، تحقیقات جامع و کاملی نیستند و نمی‌توان به آنها استناد کرد. 
     
چیزی شبیه گرسنگی
آن‌چیزی که نمی‌توان آن را پنهان و کتمان کرد، غریزه مادری است که نه‌فقط در وجود انسان‌ها، بلکه در وجود حیوان‌ها هم به شکلی ویژه وجود دارد. موضوعی که فیروزه روستا آن را به گرسنگی و نیاز به غذا خوردن تشبیه می‌کند: « خب بر کسی پوشیده نیست که اگر انسان از نیازهایش عبور کند و به آنها پاسخ بدهد، حالش بهتر و انسان شادتری خواهد بود.» به نظر می‌رسد که اگر از منظر علمی و پژوهشی هم بخواهیم تبعات خوشحالی یا ناراحتی مادر بودن را بررسی کنیم، پاسخ دادن به نیاز و غریزه مادری، باعث می‌شود که آن زن، فردی شادتر از کسی باشد که این غریزه را نادیده گرفته استکلیشه‌ای است اما واقعیت دارد؛ این‌که دختران از همان دوران کودکی و در بازی‌های‌شان هم همیشه نقش مادر را دارند؛ آنها برای بچه‌های کوچک‌تر از خودشان یا عروسک‌های‌شان نقش مادر را ایفا می‌کنند. اتفاقی که البته صرفا مختص به کشور ما نیست که آن را محصول سنت و فرهنگ ایران بدانیم بلکه عروسک‌بازی و مادری کردن، یک بازی بین‌المللی برای دخترانی در هرکجای این جهان است. موضوعی که نشان‌دهنده ریشه ذاتی دختران به مادر بودن و فرزند داشتن است.این ماجرا تا آنجا پیش رفته است که حتی بهزیستی هم یکی از بندهای قوانینش را به دختران مجردی اختصاص داده است که تمایل به فرزندخواندگی دارند؛ دخترانی که نیاز به مادری کردن در وجودشان ریشه دارد و حالا به‌هر دلیلی، شرایط ازدواج و فرزنددار شدن برای‌شان مهیا نشده‌است! حالا چه می‌شود کرد؟ بهزیستی دومین اولویت درخواست‌های فرزندخواندگی‌اش بعد از زن و شوهری که هیچ‌وقت صاحب بچه نشده‌اند را به این دختران مجرد و سپس به زن و شوهری که بچه‌ای دارند و تمایل دارند فرزند بعدی‌شان، فرزند خونی خودشان نباشد اختصاص داده است. در واقع این نیاز آن‌قدر جدی است که در اولویت دوم قرار گرفته است و اتفاقا خبرها و آمارهای به‌دست آمده نشان می‌دهد که استقبال و تقاضای دختران جوان از این قانون، بیشتر از آن چیزی که پیش از این تصور می‌شد؛ انگار که حال‌شان با داشتن بچه، بهتر است! 

این ظاهر نه‌چندان شاد!
اما چرا آنچه ما در جامعه از یک مادر می‌بینیم، چندان شاد و خوشحال به نظر نمی‌رسد؟: «واقعیت این است که انتظاری که جامعه امروز از زنان و مادران دارد، با ۴۰سال پیش فرق‌هایی جدی و اساسی دارد. زنان در چنین جامعه‌ای باید زیبا و خوش‌اندام باشند، از منظر علمی و اجتماعی، حرفی برای گفتن داشته باشند، مادری ایده‌آل باشند، از همسرشان حمایت کنند، حواس‌شان به پدر و مادرشان باشند، اوضاع خانه را همیشه در بهترین حالت خود نگه دارد و...خب همه اینها باعث می‌شود که زن، انرژی زیادی صرف کند، خسته شود و نتواند از مادری کردن که حالا به همه مسئولیت‌های قبلی‌اش اضافه شده، آن‌طور که باید لذت ببرد و شاد و خوشحال به نظر برسد.» خانم روستا به «جام‌جم» می‌گوید که زنان به‌واسطه مادری کردن و مادر بودن، نیاز به حمایت‌های بیشتری از آنچه امروز در حال اجراست، دارند تا بتوانند دوباره خوشحالی واقعی و وجودی خودشان را ابراز کنند: «آن‌وقت است که می‌توانیم بگوییم مادران، به سبب پاسخ به غریزه‌شان و از طرف دیگر به‌دلیل حمایت‌هایی که از آنها می‌شود، افراد شادتری نسبت به کسانی هستند که فرزندی ندارند.» اما این حمایت چقدر عملی می‌شود؟ به نظر می‌رسد که در روزگاری که همه دولت‌ها به سمت افزایش جمعیت می‌روند، لازم است که فکری به حال ارتباط عاطفی و پیوند عمیق و امنیتی که فرزند از مادرش می‌گیرد، بکنند. آن‌وقت است که اگر مادری بداند بعد از بچه‌دار شدن و استراحت لازم، سرکارش برمی‌گردد و صندلی‌اش برای او حفظ خواهد شد، خوشحال خواهد بود. در غیر این صورت، از مادری که همه مسئولیت‌ها بر دوش اوست، شغلش را از دست داده، بی‌خوابی می‌کشد، خسته است و... چه انتظاری برای شاد بودن داریم؟: «در این میان فراموش نکنید که بخش قابل‌توجهی از این حمایت‌های لازم، از سمت پدران و همسران است که تامین می‌شود و زمینه را برای حال خوب مادر فراهم می‌کند.»

نرگس‌خانعلی زاده - گروه جامعه

دیگر خبرها

  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • تعهدات وزارت نفت در بخش درمان بوشهر نیازمند بازنگری جدی است
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • شاد، اما خسته!
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر