Web Analytics Made Easy - Statcounter

باقری گفت: نگاه جمهوری اسلامی به حقوق بشر به گونه ای است که سیاست ها باید بر اساس حقوق بشر شکل بگیرد نه اینکه حقوق بشر را دستمایه سیاست های خود بدانیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «علی باقری» شب گذشته (سه شنبه 3 تیر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه حقوق بشر از دیدگاه غربی ها عمدتاً به حقوق افراد اطلاق می شود، گفت: حقوق بشر در عرصه عمل به عنوان بستری برای پیشبرد اهداف و منافع سیاسی دولت ها معرفی می شود که در نگاه خرد باید گفت حقوق بشر برای غربی ها به حقوق فردی در جامعه نگاه بیشتر و دقیق تری معنا پیدا می کند و در ابعاد جهانی، این نگاه کمی متفاوت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه ادامه داد: غربی ها برای پیشبرد اهدافشان از ابزارهای گوناگونی همچون ابزارهای نظامی، اقتصادی و سیاسی استفاده می کنند. غربی ها حقوق بشر را ابزاری برای رسیدگی و احقاق حقوق فردی می دانند و وقتی به حقوق افراد در ابعاد کلان می رسند حرفی برای گفتن ندارند.

 

او گفت: غربی ها در خصوص افراد دربند و شهروندان ایرانی بیشتر از جامعه ایرانی حساسیت نشان می دهند مثلاً در مورد انرژی هسته ای ایران، چندان حقی برای ما قائل نشده اند اما با حساسیت بسیار در مورد برخی نفرات در زندان های سیاسی بیانیه صادر کردند و خواستار احقاق حق آنها شدند.

 

باقری افزود: معمولاً غربی ها حقوق بشر را برای رسیدن به اهدافشان دنبال می کنند و در پی برآورده سازی خواسته های سیاسی خود هستند اما در مقابل در جمهوری اسلامی، به حقوق بشر نگاهی متفاوت وجود دارد.

 

او ادامه داد: نگاه جمهوری اسلامی به حقوق بشر به گونه ای است که سیاست ها باید بر اساس حقوق بشر شکل بگیرد نه اینکه حقوق بشر را دستمایه سیاست های خود بدانیم.

 

باقری گفت: غربی ها برای حقوق فردی اشخاص که بعضاً هم دروغ است به ما اشکال می گیرند اما در خصوص عربستان و عملکرد دولت سعودی، واکنشی از غربی ها نمی بینیم.

 

او با بیان اینکه زاویه نگاه جمهوری اسلامی به حقوق بشر نسبت به نگاه غربی ها تفاوت دارد، افزود: این حقوق بشر است که به سیاست و اقتصاد ما جهت می دهد و به این علت ما از مردم یمن، فلسطین و سوریه دفاع می کنیم؛ در این شرایط غربی ها به ما خرده می گیرند که چرا بر اساس سیاست های حقوق بشری قدم بر می دارید و چرا در مسیر منافعتان حرکت نمی کنید.

 

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه تصریح کرد: حقوق بشر از اجزای حقوق اساسی ما به شمار می رود. حقوق بشر در داخل کشور؛ مسئولیت پذیری مسئولین داخلی را مطالبه می کند. در حقیقت، نگاه حکومت دینی به حقوق بشر معطوف به مسئولیت های داخلی و درون جامعه ای است، به این علت همیشه اول مسئولیت ها و وظایف مسئولین را مورد گوشزد قرار می دهد.

 

باقری افزود: حکومت دینی همیشه قبل از اجرای احکام در قالب ولی و پدر ایفای نقش می نماید. این نوع نگاه در جوامع غربی به چشم نمی خورد زیرا آنها در جایگاه مجری قوانین، اول به اجرای عدالت و احکام می پردازند.

 

او در خصوص انواع شکل گیری فساد در جامعه گفت: ایجاد فساد؛ نیازمند اشکال در ساختار، ساز و کار و کارگزار است. اشکال در ساختار یا همان آسیب یعنی این که مثلاً در مکانی ماده اشتعال زا وجود دارد و فقط نیاز به رد شدن فردی سیگاری و انداختن ته سیگار او در محل قابل اشتعال می باشد تا آتش بر پا شود، در خصوص اشکال در کارگزار می توان آلودگی نامید و از ترکیب این دو اشکال؛ فساد شکل می گیرد.

 

باقری تصریح کرد: برای احقاق حقوق مردم باید در خصوص سلامت کارگزار دقت بیشتری صورت پذیرد و معیارهای عدم آلودگی در کارگزار باید احراز گردد.

 

او گفت: آلودگی در یک فرد امکان حرکت به سوی فساد را فراهم می آورد، پس باید قبل از هر چیز، عدم آلودگی کارگزار محرز و طهارت او اثبات گردد. در نظام جمهوری اسلامی، بهترین ساز و کار برای جلوگیری از آلودگی تعبیه شده و آن امر به معروف و نهی از منکر است.

 

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه در توضیح امر به معروف و نهی از منکر گفت: در امر به معروف و نهی از منکر کردن یک فرد بالادست، باید کمی گزندگی به خرج دهد وگرنه امر به معروف اثرگذار و سازنده نخواهد بود.

 

باقری تصریح کرد: به جای مبارزه با فساد افراد کوچک باید با آلودگی های کوچک افراد بزرگ برخورد شود. امر به معروف از جاهای کوچک شروع می شود چرا برای افتتاح یک پروژه يا مکان، آنجا مانند حجله عروس مزین می شود، هزینه این تزئینات از کجا می آید. هزینه این تجملات از جیب مردم می آید. چرا کسی در آنجا سوال نمی کند که آیا هزینه این تجملات را از ارث پدرتان انجام می دهید؟ این پول، پول مردم بیچاره است، باید جلوی آلودگی های افراد بزرگ گرفته شود.

 

او ادامه داد: در حال حاضر در ستاد حقوق بشر مشغول بررسی ابعاد حقوقی امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی از حقوق اساسی مردم هستیم. اگر مردم آزادی امر به معروف و نهی از منکر را داشته باشند، آن امر به معروف منتج به نتیجه خواهد شد.

 

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضاییه گفت: مردم باید جرأت پیدا کنند تا در مقابل آلودگی های کوچک افراد بزرگ فریاد بزنند و دادخواهی داشته باشند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مدعیان حقوق بشر علی باقری حقوق بشر معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه امر به معروف و نهی از منکر جمهوری اسلامی حقوق بشر حقوق بشر سیاست ها بر اساس غربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی، بعد از ظهر یکشنبه در جلسه هیات دولت، ضمن اظهار تاسف عمیق نسبت به آنچه در روزهای اخیر در محیط‌های دانشگاهی آمریکا و برخی کشورهای غربی رخ داده است، شکسته شدن حرمت دانشجو، استاد، دانشگاه و مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، قانون، آزادی بیان، آزادی قلم و دفاع از حقوق انسان را فجایعی توصیف کرد که چهره حقیقی تمدن غرب را برای جهانیان آشکار و حقانیت مواضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دروغ بودن ادعاهای غرب درباره دفاع از حقوق بشر و آزادی را اثبات کرد.

بنابر روایت ایرنا، رئیس‌ دولت با بیان اینکه غربی‌ها با پنهان کردن چهره استبدادی و ضد حقوق بشری خود پشت شعارهای فریبنده، خود را مدافع این ارزش‌ها جا زده بودند، افزود: رخدادهای غزه پرده‌ از این چهره غربی‌ها کنار زد و امروز شاهد تقابل جریان شرافت ِقشر آگاه و فهیم دانشجویی با جریان شرارتِ سرمداران متجاوز و متجاسر به قانون، ‌ حقوق و آزادی‌های انسانی غرب هستیم و باور داریم این حضور و ایستادگی آگاهانه دانشجویان آمریکایی و غربی روشنگری و بازدارندگی موثری در برابر جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های آمریکا خواهد داشت.

رئیسی با اشاره به رویکردهای حمایتی جریان علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از حرکت‌های ضد صهیونیستی ابراز امیدواری کرد: رسیدن پیام همبستگی و حمایت دانشجویان و اساتید کشورمان از حرکت اخیر دانشجویان و اساتید آمریکایی و غربی، آنها را در احقاق حقوق ملت مظلوم و مقتدر فلسطین استوارتر می‌کند.

رئیس‌ دولت در ادامه سخنانش فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جامعه معلمان را بسیار روشنگرانه و چراغ راه دست‌اندرکاران تعلیم و تربیت کشور توصیف و تاکید کرد: عمل به این رهنمودها جریان تعلیم و تربیت کشور را روز به روز به جایگاه شایسته خود نزدیک‌تر خواهد کرد، لذا تکلیف همه دست‌اندرکاران آموزش و پرورش برای تحقق این رهنمودها مضاعف است.

در جلسه امروز هیات دولت وزیر نفت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سود ده‌ترین واحدهای تولیدی است که سال گذشته ۱۲ همت سودآوری داشته است.

جواد اوجی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از ۸ میلیون لیتر در روز در ابتدای دولت مردمی به ۱۵ میلیون لیتر، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال گذشته گفت: تا ۲ ماه آینده واحد هیدروکراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری خواهد رسید و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تامین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت مردمی تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدامات انجام شده فقط در سال گذشته ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شده که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه اضافه و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

در ادامه جلسه امروز رئیس کل بانک مرکزی نیز با اعلام این خبر که بر اساس گزارش‌های تهیه شده نرخ رشد نقدینگی که تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۴ درصد کاهش یافته بود، در فروردین به ۲۳ درصد رسیده است، اظهار داشت: بر اساس این گزارش نرخ رشد پول نیز که سال گذشته ۳۳ درصد بود، تا ۱۶ فروردین امسال به ۱۶ درصد کاهش یافته است.

محمد رضا فرزین در توضیح این گزارش افزود: رشد پول معیار مهمی برای انتظارات تورمی است و کاهش نرخ رشد آن نشانگر کاهش انتظارات تورمی است. همچنین در فروردین امسال میزان دارایی‌های ارزی کشور حدود ۲۰۰ میلیون دلار افزایش یافته که به معنای تراز مثبت ۲۰۰ میلیون دلاری خرید دارایی‌ها ارزی نسبت به فروش آن است.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903193

دیگر خبرها

  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم
  • رئیسی: در غرب شاهد تقابل شرافت و شرارت هستیم
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • شاهد تقابل جریان شرافت و شرارت در غرب هستیم
  • رئیسی: تقابل آشکار جریان شرافت و شرارت در غرب
  • تمجید رئیسی از اعتراضات در دانشگاه‌های غربی
  • در غرب شاهد تقابل جریان شرافت با شرارت هستیم
  • واکنش ابراهیم رئیسی به اعتراضات دانشجویی در آمریکا
  • عکس‌| لذت زندگی، با پسر بوکسور معروف!
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی