Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهام فخاری عضو شورای شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گسترش به کارگیری کودکان در محیط های کارگاهی و خیابانی گفت: پیوستن ایران به کنوانسیون منع به کارگیری کودکان موجب شد تا بسیاری از کارگاه ها و نهادهای شغلی به طور رسمی از به کارگیری کودکان منع شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: دستگاه های دولتی و بخش های خصوصی که شفاف و قانونمند کار می کنند، به کارگیری کودکان در آنها رخ نمی دهد و آنجا که شاهد به کارگیری کودکان هستیم در حاشیه شهر و فضاهای تبهکارانه است.

او افزود: باندهای تبهکارانه زیرزمینی در برخی موارد برای جابجایی مواد مخدر از کودکان استفاده می کنند. به این معنا که ضمن زیر پا گذاشتن اصل قانون منع به کارگیری کودکان، از آنها برای اقدامات خلافکارانه و خطرناک که جان کودکان را تهدید می کند استفاده می کنند.

فخاری خاطرنشان کرد: کارگاه هایی که دور از دید همگان هستند و نظارت کمتری نسبت به آنها وجود دارد، معمولا این ریسک را می پذیرند و اقدام به کارگیری کودکان می کنند.

او با تاکید بر اینکه اگر هزینه تخلف بالا رود و این تخلفات برای متخلفین به صرفه نباشد، کمتر شاهد آن خواهیم بود، اظهار کرد: هزینه تخلف فقط جریمه مالی نیست و احکام قانونی که باید در مورد به کارگیری کودکان صادر شود هم باید با جدیت دنبال شود.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پلمپ کارگاه های متخلف می تواند به عنوان یک جریمه اجتماعی موثر واقع شود، گفت: ریشه کار کودک فقر خانواده ها است و کمتر خانواده متوسط را می بینیم که کودک او وادار به کار شود.

او ادامه داد: وقتی توان اقتصادی و شرایط سرپرست خانوار به طور ناگهانی افت پیدا می کند، کودک به عرصه کار وارد می شود.

او با بیان اینکه در 100 سال گذشته کار کودک به معنای کارآموزی و استاد شاگردی بوده، اظهار کرد: در آن دوران کار کودک صرفا برای حرفه آموزی و در یک محیط خانوادگی بوده است و به عنوان بهره کشی تلقی نمی شده است و به تغذیه و بازی کودک هم توجه می شد. اما آنچه امروز شاهدیم کاریست که به ناچار و به دلیل شرایط خانواده در بافت پرخطر و کارگاه های دور از نظارت عمومی شکل می گیرد.

فخاری با بیان اینکه رسیدگی به کار کودک را بهزیستی به عنوان متولی و شهرداری به عنوان همکار دنبال می کنند، گفت: ارتقا کیفیت زندگی سرپرست خانوار تکالیفی دارد که از طریق مراکز پرتو و مدارس خاص دنبال می شود و خانواده های دارای مشکل تحت پوشش قرار می گیرند.

او در پایان اظهار کرد: برای جلوگیری از کار کودک، کمبود قوانین نداریم، ولی برای فرایند جمع آوری بی برنامگی داریم که البته به تازگی سازمان بهزیستی برنامه ای آورده که برای اقشار مختلف کودکان کار متفاوت است.

بیشتر بخوانید:

حرفه آموزی کودک از کار او تفکیک شود/ امروز با پدیده کودک سلبریتی روبرو هستیم توزیع غذای گرم در بین کودکان کار / ایجاد اتاق ایزوله برای شناسایی مددجویان ناقل کرونا فعالیت ۹۰ کودک کار در محله باغ آذری


انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران کودک کار بهزیستی کارگیری کودکان کار کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۵۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان گفت: سال گذشته در استان بالغ بر ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ سراسر استان نگهداری و درمان شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، کورش احمد‌یوسفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان ظهر امروز در بازدید رئیس کل دادگستری استان کرمان به همراه دادستان کرمان، جانشین فرماندهی انتظامی استان، شهردار، رئیس شورای شهر و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی و فرماندهان نظامی از پارکینگ شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و کمپ نگهداری و درمان معتادان متجاهر ماده 16، از حمایت های دستگاه قضایی استان کرمان قدردانی کرد و اظهار داشت: در سال گذشته در استان کرمان بالغ بر 5 هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده 16 سراسر استان نگهداری و اقدامات درمانی و بازپروری برای رهجویان انجام شد.

وی با بیان اینکه‌ متاسفانه زیرساخت‌های لازم برای توانمندسازی، حرفه‌آموزی و اشتغالزایی معتادان متجاهر در استان وجود ندارد، گفت: به همین دلیل نمی‌توان اطمینان حاصل شود که این افراد بازگشت مجددا به کمپ نداشته باشند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به اینکه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، کمپ‌های ماده 15 و 16 مورد توجه قرار گرفته‌اند، افزود: در تامین زیرساخت‌ها و امکانات و تجهیزات سازمان‌های متولی همکاری لازم نمی‌کنند.

وی با بیان اینکه استان کرمان در بحث زیرساخت‌های کمپ 16 جزو محروم‌ترین استان‌های کشور است، ادامه داد: بسیاری از معتادان به‌واسطه بیماری اعتیاد خود مرتکب جرم می‌شوند.

احمد‌یوسفی با اشاره به اینکه در برخی موارد اعتیاد موجب ضربه زدن به سرمایه‌های اجتماعی شهر شده است، افزود: لازم است اقدامات قبل، حین و بعد از درمان معتادان به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه اعتیاد یک چالش اجتماعی در دنیا است ولی در کشور ما در صدر آسیب‌های اجتماعی قرار دارد، گفت: متاسفانه در زندان‌ها 50 درصد زندانیان به‌صورت مستقیم و 20 درصد به‌صورت غیرمستقیم محکومین به حبس مربوط به جرائم  مواد مخدر هستند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • فیلم| کشف مواد مخدر از زیر شاسی یک کامیون خروجی توسط ماموران گمرک بازرگان!
  • جمع‌آوری ۲۷۶ معتاد متجاهر در کردستان
  • کشف 10 کیلوگرم شیشه از قاچاقچیان مواد مخدر در خلخال
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله
  • کشف بوته‌های خشخاش در شهرستان خاتم