Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، گل محمدی یکی از گیاهانی است که در کشاورزی برخی مناطق ایران مورد توجه قرار گرفته است. محصول عمده این گل خوش‌بو و خوش عطر، عموما گلاب، اسانس و گلبرگ خشک است که از آن‌ها در صنایع دارویی، عطرسازی، فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی و صنایع غذایی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است: مصرف گلاب بیشتر در ایران و کشور‌های هم‌جوار رایج است و اسانس این محصول به‌طور گسترده در کشور‌های اروپایی، امریکا و کانادا مصرف می‌شود. همچنین بیشترین کارگاه‌های تولید گلاب دنیا در ایران برپا هستند.

بیشتر بخوانید 

گل محمدی ظرفیتی برای جهش تولید در بام ایران

برداشت گل محمدی از مزارع چهارمحال و بختیاری + تصاویر

پیش‌بینی برداشت یک هزار تن گل محمدی در چهارمحال و بختیاری

این گونه از رز مقاومت بالایی در مقابل کم‌آبی دارد و مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستان‌های معتدل و خشک و زمستان‌های سرد است. چهارمحال و بختیاری یکی از این مناطقی است که برخی از مردم استان به کشت گل محمدی توجه می‌کنند. این بار عطر گل و گلاب را نه از کاشان و قمصر که از دشت‌های بام ایران استشمام می‌کنیم.

چند سالی است که به کشت گل محمدی در استان چهارمحال و بختیاری، توجه ویژه‌ای شده است به گونه‌ای که حدود ۶۰۰ هکتار از اراضی استان به کشت این گل خوش‌بو اختصاص دارد. مقاومت بالای این گل نسبت به کم‌آبی، نیاز کشور‌های مختلف به محصولات این گل، هزینه پایین کشت و همچنین برداشت آسان آن از جمله دلایلی است که می‌توان بخاطر آن، به کشت بیشتر این محصول رو آورد و جهش تولید را رقم زد.

در میان افراد مختلف که به کشت این محصول کشاورزی مشغول هستند، جوانانی هستند که که دستشان را به زانوی خود گرفته و به سوی روزنه‌های امید در حرکت‌اند تا باز هم یک پله از پله‌های اشتغال را به سوی کارآفرینی و جهش تولید طی کنند. این جوانان، گلاب سنتی تولید کرده و قصد گسترش آن را دارند.

به سراغ تولیدکننده سنتی گلاب رفتیم، محل کار در دشت‌های مصفای شهرکرد است و گلاب‌گیری در حال اجراست. محمد قلی‌پور مجری این طرح از پستی و بلندی راه تولید گفت.

قلی‌پور با اشاره به سرمایه‌گذاری ناچیز برای این طرح اظهار داشت: تاکنون از هیچ تسهیلات بانکی استفاده نکرده‌ایم و با سرمایه اندکی که داشتیم، توانستیم این کار را شروع کنیم.

او افزود: با توجه به تجربه کمی که خودم در کشاورزی و باغداری داشتم و همکاری جهاد کشاورزی از اواخر سال گذشته، اقدامات اولیه و مراحل اداری کار را انجام دادیم و در ابتدای امسال تولید گل داشتیم.

قلی پور با بیان اینکه بسیاری از مراحل تولید گل خشک و بسته‌بندی به صورت سنتی انجام می‌شود، اضافه کرد: این واحد گلاب‌گیری سنتی است و گلاب تازه را با طی مسافتی اندک به دست مصرف‌کنندگان هم‌استانی می‌رسانیم.

او با اشاره به اینکه این واحد تولیدی زمینه اشتغال مستقیم و غیر مستقیم ۱۱ نفر را فراهم کرده است، ادامه داد: تولید گلاب در مرحله اول برای متقاضیان استانی و کشوری و در مرحله بعد برای صادرات انجام می‌شود که هنوز در ابتدای کار بوده و در حال طی مراحل لازم برای صادرات خارجی و ارزآوری هستیم.

قلی پور با اشاره به خواص گلاب اضافه کرد: گل محمدی یک گل بومی چهارمحال و بختیاری است که به دلیل بی آفت بودن، ۱۰۰ برگ بودن و رنگ و بوی خوش، کیفیت بسیار بالایی دارد.

گلاب‌گیری می‌تواند در اقتصاد و ارزآوری استان تأثیر فراوانی داشته باشد

طهمورث فتاحی، مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: صنایع تکمیلی و تبدیلی، یکی از ضروریات استان به ویژه در بخش کشاورزی است و گلاب‌گیری نیز که یکی از صنایع تبدیلی و تکمیلی محسوب می‌شود، می‌تواند در اقتصاد و ارزآوری استان تاثیر فراوانی داشته باشد.

او افزود: محصولاتی که به صورت خام به سایر استان‌ها ارسال می‌شوند با صنایع تبدیلی و تکمیلی دارای ارزش افزوده شده و ضمن کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، به اشتغال و معیشت مردم کمک و زنجیره تولید را تکمیل می‌کند.

فتاحی اضافه کرد: دو واحد گلاب گیری در دانشگاه آزاد شهرکرد و شهرستان سامان با تکنولوژی بالا در استان فعال هستند و تاکنون مجموعا پنج واحد گلاب‌گیری صنعتی و نیمه سنتی در استان وجود دارد که تولید اسانس، گیاهان و عرقیات دارویی انجام می‌دهند.

او با اشاره به فعالیت گلاب‌گیری سنتی در استان ادامه داد: قبلاً گل و گیاهان دارویی برای فرآوری به استان‌های اصفهان و تهران صادر می‌شد، اما با راه‌اندازی واحد‌های تولیدی و تکمیلی در استان، امکان تبدیل و تکمیل زنجیره تولید بیش از پیش فراهم شده است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گل محمدی جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری گلاب گیری تولید گل گل محمدی قلی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد

جواد اعتضادی مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در سال زراعی جاری، تولید گیاهان و محصولات گلخانه‌ای مانند نشا‌های جالیزی، سبزیجات، صیفی‌جات و گل‌های زینتی در شهرستان تایباد ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

وی افزود: امسال بیش از ۳۰ میلیون نشای صیفی و سبزی، بیش از یک میلیون انواع گل‌های تزئینی و زینتی و همچنین ۴۰۰ تن سبزیجات برگی و صیفی‌جات در گلخانه‌های تایباد تولید شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: در این شهرستان مرزی ۶۸ گلخانه در مجموع به مساحت ۸ هکتار فعالیت می‌کنند که ۳۰ واحد در بخش مرکزی و ۳۸ واحد در بخش میان‌ولایت واقع شده اند.

اعتضادی بیان کرد: در سال جاری ۴ گلخانه جدید نیز راه اندازی شده است که در مجموع ۷ هزار متر مربع به فضای گلخانه‌ای این شهرستان افزوده شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: عمده کشت گلخانه‌ها در بستر خاک می‌باشد و نیز یک گلخانه هیدروپونیک یا آب‌کشت به مساحت ۶ هزار متر مربع در حال راه اندازی است.

مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: صدور آسان پروانه تاسیس گلخانه، ارائه تسهیلات به گلخانه‌داران، معرفی متقاضیان به ادارات گاز و برق برای اخذ انشعابات، صدور مجوز تغییر کاربری زمین، اجرای برنامه مدیریت تلفیقی آفات و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی تایباد جهت رونق کشت گلخانه‌ای هستند.

اعتضادی افزود: استفاده از آب باران، توسعه فضای گلخانه با بکارگیری سازه‌های با ارتفاع بالا، تولید محصول سالم با مواد غیرشیمیایی و افزایش ضریب مکانیزاسیون از مهترین روش‌های نوین بکاررفته در گلخانه‌های شهرستان است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقلیم شهرستان تایباد و مشکلات ناشی از بحران آب، افزایش تولید محصول نسبت به هر لیتر آب مصرفی، افزایش درآمد گلخانه‌دار و افزایش تعداد گلخانه‌ها در این منطقه ضروری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • شرکت ملاردشیر، به عنوان تولید کننده برتر استان البرز برگزیده شد
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی؛ گل یا پوچ
  • دیوان لاهه خواهان توقف تلاش‌ها برای تضعیف این نهاد شد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • حماس خواهان فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف جنایت‌هایش علیه خبرنگاران شد
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • آغاز گل چینی از گلستان های گل محمدی اردستان
  • رزن و درگزین باید با مشارکت مردم از کشاورزی به سمت صنعتی شدن برود
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب