Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی کیا دلیری عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات و کارشناس حوزه جنگل در گفت و گو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر که متأسفانه از یک ماه پیش هشدار طغیانی آفاتی در جنگل‌های شمال را داده بودم، که این آفت نه تنها برای گیاهان بلکه برای انسان‌ها نیز مشکلات جدی ایجاد خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفت: چند گونه از این آفات که دارای لاروهای (کرم‌های) پشمالود هستند و از برگ درختان تغذیه می‌کنند در حال حاضر در مناطق جنگلی شمالی و شمال غربی کشور طغیان کرده‌اند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه این آفت دوره طغیان دو و سه ساله دارد، گفت: این آفت برگ خوار در مناطقی که پوشش گیاهی شأن ضعیف شده است بروز پیدا می‌کند و در مناطقی که در ارتفاعاتش بلوط باشد بیشتر دیده می‌شود.

وی ادامه داد این آفت پس از طغیان به گونه‌های دیگر حمله می‌کند و در صورت عدم مقابله زودهنگام باعث طبیعت منطقه را از بین می‌برد.

عضو هیأت علمی دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه علوم تحقیقات با تاکید بر اینکه تنهادر صورت اقدام به هنگام در کنترل می‌توان با این آفت مقابله کرد گفت: سموم بیولوژیک، استفاده از تله‌های نوری و سرشاخه زنی درختان آفت زده از راه‌های کنترل آن است اما هنوز هیچ اقدامی برای کنترل آن از سوی دستگاه‌های مسئول نشده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه این پروانه‌ها که در حال حاضر در مرحله لاروی خود هستند روی سر شاخه‌های این درختان تولید تارهای ابریشمی و همینطور لانه‌های ابریشمی می‌کنند، گفت: نکته قابل توجه اینکه این آفت باعث بیماری‌های پوستی با خارش‌های شدید می‌شوند و همچنین در برخی افراد باعث مشکلات تنفسی شده است و به همین دلیل لازم است که در این خصوص اطلاع رسانی شود.

کیادلیری خطا به هموطنانی که در مناطق جنگلی بخصوص جنگل‌های شمال حضور می بایند گفت: در صورت مشاهده این گونه آفت ها در سطح وسیع و زیاد در روزهای آفتابی و زمانی که باد می‌وزد وارد عرصه‌های آلوده نشوید، زیرا موهای بسیار ریز این آفت که در هوا پراکنده می‌شود شما را مبتلا خواهد کرد.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نباید به این نوع لاروها دست زد گفت: در صورتیکه در مناطق ییلاقی اطراف منازل خود آنها را مشاهده کردید قبل از جارو زدن این موهای ریز لازم است منزل برای اولین بار، با پارچه مرطوب ابتدا تمیز شود.

وی افزود: در صورتیکه سموم تأیید شده‌ای در دسترس نداشتید با پاشیدن آب روی آنها تا حدی می‌توانید باعث از بین بردن آنها شوید و اگر به عوارض گفته شده مبتلا شدید بهترین درمان گرفتن دوش آب سرد است و در صورت ادامه یافتن مشکل حتماً به پزشک مراجعه و موضوع را با او در میان بگذارید.

به گزارش مهر، روز گذشته گزارشی از هجوم پروانه دم قهوه‌ای آفت برگ خوار در خبرگزاری مهر منتشر شده بود که به گفته این کارشناس این آفت همان آفت مورد تاکید در شمال کشور است.

کد خبر 4957161

منبع: مهر

کلیدواژه: آفات نباتی جنگل های هیرکانی بیماری پوستی آفت برگ خوار وزارت آموزش و پرورش شورای شهر تهران قوه قضاییه شهرداری تهران ویروس کرونا کمیته امداد امام خمینی سازمان تامین اجتماعی سیدابراهیم رئیسی آتش سوزی روز جهانی مبارزه با مواد مخدر وضعیت هوای تهران اکبر طبری بازنشستگان غلامحسین محسنی اژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۷۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوک خاکی؛ پسرخاله مورچه خوار (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • مراقب پیامک‌های جعلی یارانه کمک‌ معیشتی باشید
  • هشدار؛ مراقب پیامک‌های جعلی یارانه باشید
  • هشدار به خریداران امتیاز مسکن دولتی | مراقب سلب امتیاز باشید!
  • مراقب پیامکهای جعلی یارانه کمک معیشتی باشید
  • خوک خاکی؛ پسرخاله مورچه خوار (فیلم)
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • ‌آغاز فعالیت سامانه بارشی از امشب در فارس‌/ مراقب آبگرفتگی معابر باشید
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم