Web Analytics Made Easy - Statcounter

3 کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان از قدرت‌یابی تندروها در ایران و نابودی دستاوردهای دیپلماسی هسته‌ای با ایران، نگران هستند.

به گزارش عصرایران، روزنامه گاردین بریتانیا با انتشار گزارشی در این باره نوشت 3 دولت اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان همانند ایران چشم به نتایج انتخابات ریاست جمهوری نوامبر آمریکا (آبان) دوخته‌اند تا پس از آن بار دیگر "دیپلماسی شاتل" ( دیپلماسی دو طرفه بین ایران و آمریکا) را آغاز کنند و در غیر این صورت خطر کنترل گسترده‌تر لایه‌های اقتصاد و سیاست ایران از سوی جناح‌های تندرو در ایران را بپذیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این روزنامه: 3 دولت اروپایی توانستند روز جمعه وحدت و استقلال موضع خود را همچنان در برابر دولت ترامپ حفظ کنند و ضمن مخالفت با بازگشت سریع تحریم‌ها علیه ایران، همچنان از برجام اعلام حمایت کنند.

اروپایی‌ها روز جمعه در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای در وین، به قطعنامه اخطار به ایران درباره همکاری با آژانس در بازرسی‌های هسته‌ای،همراهی کردند اما در عین حال با موضع ایالات متحده آمریکا هم همسویی نشان ندادند و همچنان از برجام حمایت کردند.

به نوشته گاردین: دیپلمات‌های اروپایی کم‌کم به این نتیجه می‌رسند که روند سیاست داخلی ایران به آرامی فروخواهد پاشید و تندروها دست بالا را خواهند داشت مگر اینکه غرب به زودی برخی ابتکارات سیاسی تازه را در قبال ایران روی میز بگذارد.

درواقع، دیپلمات‌های اروپایی در حال رایزنی درباره میزان احتمال تغییر روندهای سیاسی داخل ایران و قدرت‌یابی مجدد تندروهای مخالف تعامل با غرب هستند.

خانم "اِلی گرانمایه" متخصص ایران در شورای روابط خارجی اروپا در گزارشی ادعا می‌کند که هنوز مسیر تعامل ایران با غرب به طور کامل بسته نشده اما در حال بسته شدن است.

او هشدار می‌دهد که بدون یک پیشنهاد مشخص گشایش اقتصادی از جانب غرب، پس از انتخابات در پیش روی ایالات متحده، جناح‌های تندرو و محافظه کار در ایران به روند صعودی اخیر خود ادامه خواهند داد و به دولت ایران فشار خواهند آورد تا در برابر غرب به سمت رویارویی در قالب استراتژی "مقاومت حداکثری" روی آورد.

او هشدار می‌دهد كه خروج 2 سال پیش دولت ترامپ از برجام و وضعیت آشفته اقتصادی در ایران، موقعیت تندروها را ارتقا داده است.

او گفت:" اصولگرایان اکنون کنترل قوای مقننه و قضاییه، شورای نگهبان، مؤسسات قدرتمند مالی، شبکه‌های رسانه‌ای حکومتی و اکثر دستگاه‌های امنیتی را در دست دارند. این گروه‌ها به طور فزاینده‌ای بر این باورند که رشد آینده ایران نه در تعامل با غرب بلکه با اتکای بیشتر به خود است."

گرانمایه درباره شانس اصلاح طلبان در انتخاباتی آتی ریاست جمهوری علی‌رغم ناکامی در انتخابات اخیر مجلس یازدهم هم معتقد است:" احتمال موفقیت آنها (اصلاح طلبان) تا حدودی به این بستگی دارد که اروپا بتواند فارغ از نتیجه حاصل از انتخابات نوامبر امسال در آمریکا، تا زمان برگزاری انتخابات آتی ریاست جمهوری در ایران، گشایشی دیپلماتیک بین آمریکا و ایران ایجاد کند...چنین گشایشی حتی می‌تواند روی این موضوع که چه کسانی وارد عرصه نامزدی انتخابات ریاست جمهوری سال آتی ایران و نیز نتیجه آن انتخابات داشته باشد. نیروهای میانه رو و اصلاح طلب در ایران با وجودی که اخیرا دچار ضعف قابل توجه شده‌اند اما به طور کامل ناامید نشده و عقب نکشیده‌اند."

بر اساس استدلال گرانمایه اگر 3 کشور اروپایی در یک چارچوب چند‌جانبه با همراهی روسیه و چین پیشنهادها و ایتکارهای دیپلماتیک خود را تنظیم کنند، شانس بیشتری برای موفقیت خواهند داشت. این ابتکار باید از نظر اقتصادی به قدری برای تهران جذاب باشد که این کشور را همچنان متعهد به برجام نگه دارد. 3 کشور اروپایی می‌توانند این روند را آغاز کنند، اما با توجه به تأثیر تحریم‌های ایالات متحده روی اقتصاد ایران، این موضع واشنگتن است که تعیین کننده میزان موفقیت رویکرد دیپلماتیک اروپایی‌ها خواهد بود.


مشاوران ارشد سیاست خارجی "جو بایدن"، از جمله "جیک سالیوان"اخیرا گفته‌اند: " ایرانی‌ها باید واقع‌بین‌تر باشند. تصور کاهش عمده تحریم‌ها از سوی ایالات متحده بدون دریافت ضمانت‌هایی از ایران مبنی بر آغاز مذاکره فوری بر سر توافقی متعاقب که در آن دست‌کم چارچوب‌های زمانی توافق بسط داده شده و مسائل مربوط به راستی‌آزمایی و موشک‌های بالیستیک قاره‌پیما حل شده باشند، غیرعملی است."


بیشتر بخوانید:

*مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: در صورتی که کاهش تعهد ایران به برجام ادامه یابد، حفظ این توافق ناممکن می‌شود

*انتقاد نماینده اروپا به خروج آمریکا از برجام

*ترامپ: تشکر از ایران/ من در انتخابات برنده خواهم شد/ ایران صبر نکند از همین حالا با من مذاکره کند(+جواب ظریف)

*ترامپ: اگر ایران تا انتخابات آمریکا منتظر بماند،‌ باید برای توافق 2 برابر هزینه كند

 

لینک کوتاه: asriran.com/00357O

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دیپلماسی برجام ایالات متحده ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۹۰۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!

به گزارش "ورزش سه"، اونای امری، سرمربی استون ویلا، معتقد است که شانس کسب سهمیه اروپایی توسط باشگاه‌های انگلیسی به دلیل سطح مسابقات لیگ برتر به آن‌ها آسیب می‌رساند. استون ویلا در حال حاضر تنها نماینده انگلیس در رقابت‌های اروپایی است.

استون ویلا در نیمه ‌نهایی لیگ کنفرانس اروپا به مصاف المپیاکوس می‌رود. منچسترسیتی، آرسنال، لیورپول و وستهام دیگر باشگاه‌های انگلیسی حاضر در رقابت‌های اروپایی بودند که از دور مسابقات کنار رفته‌اند.

امری در نشست خبری گفت: "ما تنها تیم انگلیسی هستیم و این سخت است چون لیگ ما سخت‌ترین لیگ جهان است. اگر می‌خواهیم در لیگ خود موفق باشیم و در اروپا هم خوب کار کنیم، ترکیب آن چالش بسیار سختی است، چون باید صد در درصد برای آماده سازی پیش از هر بازی تمرکز کنیم."

او در مورد فشردگی رقابت‌ها در انگلیس که روی عملکرد یک تیم برای شرکت در رقابت‌های اروپایی اثر می‌گذارد، گفت: "من نمی‌فهمم چطور می‌توانید تصمیم بگیرید که با رقابت‌های اروپایی درست برخورد نکنید. از موفق‌ترین تیم‌های دنیا الگو می‌گیرم، بنابراین هم در لیگ و هم در اروپا انگیزه زیادی داریم. حضور در شرایطی که اکنون داریم، شاید بهترین چیزی است که می‌توانستیم در شروع فصل به آن امیدوار باشیم.

اما از آنجایی که در طول سال بهتر عمل کرده‌ایم، آنچه به دست آورده‌ایم غافلگیرکننده نیست. به هر حال می‌دانید که ادامه دادن آن برای مدت طولانی دشوار است. اکنون مدعی هستیم تا در لیگ برتر چهارم شویم و به فینال لیگ کنفرانس اروپا برسیم. ایده ما این است که به پیشرفت ادامه دهیم. اولین هدف ما در تمام فصل این بود که تا جایی که می‌توانیم در لیگ برتر به بالاترین رده برسیم، اما هرگز از رقابت درست در لیگ کنفرانس خودداری نکردیم."

دیگر خبرها

  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است
  • گلایه امری از لیگ برتر: جلوی رویای تیم‌ها را می‌گیرند!
  • امری: سطح بالای لیگ برتر مانع موفقیت تیم‌های انگلیسی در اروپا است
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • یک خیزش و ۱۰ پیام
  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه