Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرعامل آب منطقه‌ای استان یزد با اشاره به افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب در یزد گفت: زیرساخت‌های یزد توان تداوم این افزایش مصرف را ندارد. ۰۴ تير ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۸ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدمهدی جوادیان‌زاده دقایقی قبل در نشست خبری آنلاین خانه مطبوعات استان یزد با گرامیداشت هفته صرفه‌جویی در آب و برق و هفته قوه قضائیه اظهار داشت: در استان وضعیت بارش‌ها نسبت به بلند مدت خوشبختانه در سال گذشته و ابتدای امسال، شرایط نرمالی داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: شرایط نرمال به این معنی است که بارش‌های ما از میانگین میان مدت و بلند مدت بالاتر است گفت: در سال آبی 97 – 98 متوسط بارندگی استان یزد 116 میلی‌متر بوده که 17 درصد افزایش داشت و نسبت به سال آبی جاری، تاکنون 108 و نیم میلی‌متر بارندگی داشتیم که نسبت به سال گذشته با کاهش هفت درصدی روبه‌رو بودیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان یزد خاطرنشان کرد: بخش زیادی از این بارش‌ها تبدیل به روان آب شده و بخشی هم در منابع آب زیرزمینی نفوذ می‌کند.

جوادیان‌زاده برآورد تقریبی ما نشان می‌دهد که این 108 و نیم میلی‌متر بارندگی معادل 8 میلیارد مترمکعب آب است ولی به‌دلیل شدت تبخیری که در استان داریم، بخش عمده‌ای از این بارش‌ها تبخیر شده و وارد منابع آب زیرزمینی که منابع حیاتی استان است نمی‌شود.

وی ادامه داد: در سال آبی 96 – 97 کسری مخزن ما 315 میلیون متر مکعب بوده و در سال گذشته که وضعیت بارش‌ها بهتر شده، به 267 میلیون متر مکعب رسیده  است و این موضوع نشان می‌دهد که سهم آب‌های زیرزمینی خیلی بالا نیست.

مشکل دیرینه افت فشار آب مناطق مرتفع اسلام آباد ارومیه برطرف شداختصاص 400 میلیارد ریال اعتبار برای آب روستاهای قشم + فیلمآب انشعابات غیرمجاز در استان بوشهر قطع می‌شود

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان یزد با تاکید بر اینکه هر ساله 130 درصد از منابع آب تجدیدپذیر استان را بر می‌داریم و به همین دلیل است که این مخازن با کسری و کمبود روبه‌رو شده گفت: ذخایر آبی از نسل‌های گذشته به ما ارث رسیده و باید امانت‌دار باشیم و آن را به نسل‌های آینده انتقال دهیم.

جوادیان‌زاده خاطرنشان کرد: در این راستا سند سازگاری با کم آبی استان یزد در سطح ملی تدوین شده و برنامه‌ریزی شده که در یک دوره دراز مدت، کسری مخزن را به صفر برسانیم و مصارف در حد ورودی باشد و دست‌اندازی به ذخایر نسل‌های آتی نداشته باشیم.

وی در ارتباط با نصب کنتور هوشمند روی چاه‌های کشاورزی گفت: از 2296 چاه کشاورزی، 1769 مورد به کنتور هوشمند مجهز شده و مابقی چاه‌ها باید تا پایان سال به این کنتورها مجهز شوند و 647 چاه صنعتی در استان داریم که 246 مورد آن کنتور هوشمند دارند.

مدیرعامل با بیان اینکه مصرف آب شرب در استان با افزایش 30 درصدی روبه‌رو بوده عنوان کرد: این افزایش می‌تواند به‌دلیل شیوع کرونا و گرمای شدید زودرس باشد ولی به هر حال زیرساخت‌های آب استان تحمل این افزایش یک دفعه‌ای را ندارد و نگرانی ما این است که تداوم این روند منجر به‌کاهش کیفیت آب شرب شود.

انتهای پیام/784/ح

R41376/P/S6,76/CT11

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استان یزد بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۹۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم بارش‌ در ۲۴ استان کشور/ از سفر به این مناطق خودداری کنید

به گزارش خبرگزاری مهر، کبری رفیعی، کارشناس سازمان هواشناسی با اشاره به وضعیت جوی و آب و هوای امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت و روزهای آتی را توضیح داد و گفت: امروز در مناطقی از استان‌های کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان و همین‌طور جنوب آذربایجان‌های شرقی و غربی، زنجان، همدان، مرکزی، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، هرمزگان، بوشهر، فارس، اصفهان، کرمان و یزد بارندگی خواهیم داشت.

وی ادامه داد: برای فردا نیز علاوه بر این مناطق در خراسان‌های رضوی و جنوبی و سیستان و بلوچستان نیز بارش‌ها ادامه خواهد داشت. همچنین بارش‌ها عمدتاً به شکل رگبار و رعدوبرق، همراه با وزش باد شدید موقتی خواهد بود و همچنین برخی نقاط نیز با پدیده گردوخاک مواجه خواهند بود.

کارشناس سازمان هواشناسی توضیح داد: هشدار نارنجی در خصوص شدت بارش‌ها صادر شده که امروز تا جمعه مناطقی از کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، غرب استان همدان، جنوب استان مرکزی، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب غرب اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر شامل این هشدار نارنجی خواهند بود.

رفیعی ادامه داد: ازاین‌رو باتوجه‌به اینکه در روزهای پایانی هفته و احتمال مسافرت‌های جاده‌ای قرار داریم، مسافران باید دقت لازم را داشته باشند؛ چرا که در پی این شرایط جوی امکان سیلابی شدن مسیرها، طغیان رودخانه‌های فصلی، برخورد صاعقه، آب‌گرفتگی معابر، لغزندگی جاده‌ها و احتمال سقوط سنگ در مناطق کوهستانی وجود خواهد داشت. علاوه بر این احتمال ایجاد خسارت برای محصولات باغی نیز وجود دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: در دو روز آینده در جزایر خلیج‌فارس و تنگه هرمز نیز بارندگی‌ها رخ خواهد داد و دریا هم در این مناطق مواج خواهد بود.

این کارشناس هواشناسی در خصوص وضعیت جوی تهران نیز گفت: تهران امروز وزش باد و در برخی ساعات باد شدید را خواهد داشت و آسمان نیز تا قسمتی ابری خواهد بود. علاوه بر این بیشینه دمای تهران نیز امروز به ۲۸ و کمینه دما به ۱۹ درجه سانتیگراد بالای صفر می‌رسد.

کد خبر 6093736 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • تداوم بارش‌ در ۲۴ استان کشور/
  • تداوم بارش در ۲۴ استان
  • تداوم بارش‌ در ۲۴ استان کشور/ از سفر به این مناطق خودداری کنید
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز بود
  • گزارش هواشناسی ۱۱ اردیبهشت؛ تداوم بارش در استان‌های غربی کشور
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور