Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@08:52:35 GMT

رژیم پس انداز در دنیا رایج است

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۳۹۹۹۴۶

رژیم پس انداز در دنیا رایج است

خبرگزاری آریا - سرپرست بانک مسکن با تاکید بر اینکه رژیم پس انداز برای خانه دار شدن در تمام دنیا رایج است گفت: یک سوم از 24 میلیون مسکن ساخته شده بعد از انقلاب از محل تسهیلات اعطا شده بانک مسکن بوده است.
به گزارش خبرگزاری آریا ، صندوق پس انداز مسکن یکم که در 18 خرداد ماه 94 راه اندازی شد بر این پایه استوار شد که متقاضیان خانه اولی با سپرده گذاری 40 میلیون تومانی و دوره انتظار یک ساله بتوانند 80 میلیون تومان به علاوه سپرده خود با نرخ سود 14 درصد دریافت کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت زمان و ورود رئیس جمهور نرخ سود این تسهیلات سه بار دستخوش تغییر و تحول شد. اما هیچ گاه سقف تسهیلات بنا به دلایلی که مقامات ارشد بانک مسکن آن را منوط به تامین منابع و افزایش سرمایه بانک دانستند محقق نشد.
با گذشت یک سال از آغاز به کار صندوق پس انداز مسکن یکم و آغاز فرآیند پرداخت تسهیلات با نرخ سود 14 درصد استارت تغییر نرخ سود وام مسکن یکم زده شد. ابتدا نرخ سود به 13 درصد، سپس به 11 درصد و در نهایت به 6 درصد برای بافت های فرسوده و برای سایر بافتها به 8 درصد رسید.
حال با گذشت پنج سال و اتمام زمان فعالیت صندوق پس انداز مسکن یکم در 18 خرداد 99، بانک مسکن پیشنهاد تمدید و احیای فعالیت صندوق مزبور را به بانک مرکزی ارائه کرد.
نادر قاسمی سرپرست بانک مسکن در گفت و گو با خبرنگار هیبنا، در پاسخ به این پرسش که آیا صندوق پس انداز مسکن یکم احیاء شد یا خیر؟ گفت: طبق برنامه ابلاغی بانک مرکزی صندوق پس انداز مسکن یکم یک فرصت پنج ساله داشت که در 18 خرداد ماه امسال این مهلت به پایان رسید.
*فعلا که بانک مرکزی در حال بررسی پیشنهاد بانک مسکن برای تمدید زمان مسکن یکم است
وی افزود: در این خصوص مکاتباتی با بانک مرکزی داشتیم که زمان صندوق پس انداز مسکن یکم تمدید شود. اما فعلا که بانک مرکزی در حال بررسی پیشنهاد بانک مسکن است.
قاسمی ادامه داد: در هر صورت بانک مسکن تا سال 1402 که منابع مسکن مهر استمهال شده است با تاکید بر اولویت تامین مالی مسکن مهر به حساب صندوق پس انداز مسکن یکم واریز خواهد شد تا کسری صندوق را پوشش دهد.
وی خاطر نشان کرد: حالا اگر بانک مرکزی با نظر کارشناسی و پیشنهاد بانک مسکن موافقت کند که بانک مسکن برنامه خود را ادامه می دهد و اگر هم مخالفت شود عملا صندوق پس انداز مسکن یکم از 18 خرداد ماه گذشته متوقف می شود . اما بانک مسکن به افرادی که سپرده گذاری کرده اند به تعهدات خود برای پرداخت وام ادامه می دهد. به هر حال سپرده گذاری جدید منوط به اجازه بانک مرکزی است و فعلا منتظر هستیم تا بانک مرکزی دستور خود را صادر کند.
سرپرست بانک مسکن در پاسخ به این پرسش که آیا آماری در دست هست که چه تعداد خانوار از محل صندوق پس انداز یکم صاحب مسکن شده اند گفت: 160 هزار نفر که معادل 204 هزار حساب می شود تقریبا از محل صندوق پس انداز مسکن یکم صاحب مسکن شده اند. در حال حاضر نیز 330 هزار نفر در حساب صندوق پس انداز مسکن یکم سپرده گذاری کرده اند و باقی مانده اند که اگر 20 درصد آنها هم انصراف دهند باز هم رقم قابل ملاحظه ای خواهد شد و تعهد سنگینی هم بابت این موضوع خواهیم داشت.
*رژیم پس انداز برای خانه دار شدن در دنیا رایج است
قاسمی در پاسخ به این سئوال که آیا رژیم پس انداز می تواند برای صاحب خانه شدن در این شرایط تورمی مفید باشد؟ گفت: رژیم پس انداز برای صاحب مسکن شدن در تمام دنیا رایج است و رعایت می شود. در ایران هم یکی از راههایی است که بعد از انقلاب راهی مناسب برای صاخب خانه شدن بوده است.
وی افزود: بعد از انقلاب 24 میلیون مسکن تولید شده است که یک سوم این واحدهای تولید شده توسط تسهیلات پرداخت شده بانک مسکن بوده است. و 50 درصد این افراد نیز از محل همین صندوق های پس انداز موجود در بانک مسکن صاحب خانه شده اند.پس رژیم پس انداز یک موضوع حل شده در تمام دنیا است.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: صندوق پس انداز مسکن یکم دنیا رایج رژیم پس انداز سپرده گذاری بانک مرکزی بانک مسکن نرخ سود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۹۹۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • رئیس جمهور ۲۰ اردیبهشت به قم سفر می‌کند
  • رئیس جمهور ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت به قم سفر می‌کند / عملکرد بانک‌های استان در این سفر بررسی می‌شود
  • اروپایی‌ها چقدر برای بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنند؟
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • پرداخت ۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به نیازمندان فارس
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند