Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@16:50:58 GMT

بیچارگی کارگران بی.آر.تی تبریز/سکوت در مقابل ظلم از ترس اخراج شدن

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۰۰۳۸

بیچارگی کارگران بی.آر.تی تبریز/سکوت در مقابل ظلم از ترس اخراج شدن

‍‍‍‍‍‍

دریافت 14 MB

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – آناهیتا رحیمی: سر و کله کرونا که در زندگی ما پیدا شد بسیاری از مشاغل متضرر شدند و حتی افراد بسیاری دست از کار کشیدند تا به امید قطع زنجیره شیوع کرونا روزهای قرنطینه را پشت سر بگذرانند؛ کارگران نیز در زمره همین افرادی بودند که به ناچار در روزهای قرنطینه به سر بردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی نیز در زمره افرادی هستند که پس از گذراندن روزهای قرنطینه، بار دیگر به فعالیت خود مشغول شده‌اند اما مشکل اینجاست که بدون اخذ حقوق ماه‌های گذشته به ناچار به فعالیت خود ادامه می‌دهند چرا که شغل دیگری به جز این ندارند تا مخارج خانواده را تأمین کنند.

شرکت واحد فقط ناظر بر قراردادها است

به دنبال انتشار گزارش خبرگزاری مهر در رابطه با عدم واریز حقوق کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی، واکنش شرکت اتوبوسرانی تبریز و حومه چنین بود که خدمات شارژ و کنترل بلیط مسیر بی. آر. تی از طریق مناقصه و مزایده به پیمانکار واگذار شده و شرکت واحد فقط ناظر بر این قراردادهاست.

مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تبریز و حومه افزود: صورت وضعیت مالی پیمانکار به‌صورت ماهانه تهیه و به شرکت واحد ارسال می‌شود و تا به امروز هیچ صورت وضعیتی بدون دستور باقی نمانده است و همه آنها از نظر کارکرد، بررسی و به امور مالی شرکت دستور پرداخت داده شده است.

حقوق کارگران بر عهده پیمانکار مربوطه است

ایمان غنی زاده با اشاره بر اینکه حقوق کارگران مسیر بی. آر. تی به عهده پیمانکار مربوطه است، ادامه داد: اینکه گفته می‌شود حقوق کارگران مسیر بی. آر. تی از سوی شرکت پرداخت نشده صحیح نیست چرا که این موضوع به پیمانکار ارتباط دارد.

وی بیان کرد: پرداخت وضعیت مالی پیمانکاران قبل از پرداخت حقوق کارکنان رسمی شرکت واحد انجام می‌شود تا کارگران زیر نظر پیمانکار، سر موعد حقوق خود را دریافت کنند.

وی در پایان گفت: بنده ضمن قدردانی از توجه رسانه‌ها به این موضوع، اعلام می‌کنم که بر حسب وظیفه و جهت رفع مشکلات کارگران مسیر بی. آر. تی، موضوع حقوق این کارگران را پیگیری خواهم کرد.

از طرفی شهردار کلانشهر تبریز با حضور در ایستگاه‌های بی. آر. تی، از نزدیک در جریان مشکلات کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های مذکور قرار گرفته و به صورت دقیق، میزان حقوق دریافتی، ساعت کاری و نحوه برخورد پیمانکار را بررسی کرده است.

شهرداری پیگیر اخذ بهینه خدمات خریداری شده است

ایرج شهین‌باهر گفت: خدمات شارژ و کنترل بلیط مسیر بی. آر. تی به پیمانکار به صورت حجمی واگذار شده و شهرداری تبریز فقط پیگیر اخذ بهینه خدمات خریداری شده براساس این قرارداد است.

وی افزود: با وجود اینکه طبق قرارداد موجود، پرداخت حقوق کارگران بی. آر. تی، بر عهده شرکت پیمانکار است، به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی موقت ناوگان اتوبوسرانی و تصویب شورای اسلامی کلان شهر تبریز، در خصوص پرداخت کمک هزینه، شهرداری تبریز کمک هزینه تصویب شده را بدون دخالت پیمانکار به حساب تک تک کارگران طرف قرارداد پیمانکار واریز کرد.

شهردار کلانشهر تبریز، حل و فصل ریشه‌ای مشکلات کارگران در مسیر بی. آر. تی را ضروری دانسته و بیان کرد: با توجه به رو به اتمام بودن مدت قرارداد مسیر بی. آر. تی در مناقصه آتی سعی بر این خواهد بود که موارد پیش بینی نشده و مدت ساعت کاری در قرارداد جدید لحاظ شود.

وی در پایان گفت: در صورت ارائه مجوزهای قانونی از طرف نهادهای مسئول و ذی‌صلاح، تمامی حقوق کارگران مستقیم به حساب آنها واریز خواهد شد تا شرکت‌های پیمانکاری امکان دخل و تصرف در پرداخت‌ها را نداشته باشند.

خبرنگار مهر مبنی بر اینکه پیمانکار مربوطه حقوق کارگران را پرداخت کرده و مبلغ ۵۰۰ هزار تومان کمک هزینه معیشتی به حساب شخصی آنان واریز کرده است برای بررسی صحت و سقم این موضوع به دنبال کارگران مسیرهای بی. آر. تی رفته است.

یکی از کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: از ساعت ۶ صبح تا ۹ شب سر پا می‌مانیم و چند روزی است که می‌گویند باید تا ساعت ۹:۱۰ دقیقه نیز به کار خود ادامه دهید؛ در مقابل این ساعت کاری حقوق ما فقط یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و روز تعطیلی نداریم.

وی ادامه داد: پیمانکار، کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی را اذیت کرده و از مسئولان درخواست می‌کنیم که به مشکل ما رسیدگی کنند؛ با چنین وضع پیش آمده نمی‌توان مخارج زندگی را تأمین کرد و کسی به داد ما نمی‌رسد.

قرارداد کاری نداریم

این کارگر کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی به خبرنگار مهر گفت: ما قراردادی نداریم و از شکایت به دلیل نبود قرارداد می‌ترسیم چرا که اخراج می‌کنند و مجبوریم با چنین وضع پیش آمده کار کنیم.

یکی دیگر از کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: حقوق ما پرداخت نشده است و تنها مبلغ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای فرودین ماه از بیمه بیکاری دریافت کرده‌ایم در حالی که حقوق خود ما پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: کار ما سخت است به گونه‌ای که از صبح تا شب در سرمای زمستان و گرمای تابستان سر پا هستیم و با این وجود پرداخت حق و حقوق ما انجام نمی‌گیرد؛ ما از شما تشکر می‌کنیم که پیگیر وضعیت نامشخص ما هستید.

حقوق ما باید پرداخت شود

وی افزود: در حال حاضر هیچ پولی برای تأمین مخارج زندگی نداریم و پیمانکار مربوطه نیز به تماس‌هایی که از سوی کارگران می‌شود به هیچ وجه جوابگو نیست؛ چندین بار وعده پرداخت حقوق را داده اما متأسفانه تا کنون حقوق ما پرداخت نشده است؛ درخواست ما از مسئولین این است که حقوق ما را پرداخت کنند.

کارگران کنترل بلیط ایستگاه‌های بی. آر. تی از عدم پرداخت حقوق به شدت گله‌مند هستند؛ وضعیتی که نا مشخص است و کارگران هم چنان در روزهای بحرانی به سر می‌برند؛ حقوق‌هایی که تاکنون پرداخت نشده و گذران زندگی را برای این قشر زحمتکش ناممکن ساخته است.

این کارگران، سرمای استخوان سوز و گرمای طاقت‌فرسا را به جان می‌خرند تا روزی حلال بر سر سفره باشد، اما متأسفانه در قبال تلاش و فعالیت آنان حقوق‌های پرداخت نشده نمک بر زخم می‌پاشد و حال باید سازمان‌های ذی‌ربط در این رابطه اقدامات مؤثری انجام بدهند.

کد خبر 4956343

منبع: مهر

کلیدواژه: کارگران دستمزد کارگران اتوبوسرانی ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین گرگان شیوع کرونا ایلام مواد مخدر استانداری سمنان سازمان تبلیغات اسلامی آتش سوزی بیرجند خطبه های نماز جمعه پیمانکار مربوطه حقوق کارگران کارگران مسیر پرداخت حقوق خبرنگار مهر پرداخت نشده شرکت واحد مسیر بی حقوق ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۰۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد

دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آنها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آنها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آنها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهاد‌های حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • نباید اجازه دهیم کارگران دچار رنج شوند/ لزوم پرداخت به موقع حقوق
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست / پایان دیرهنگام سکوتِ مجلس مقابل دولت!
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!
  • سکوت کایل اسنایدر درباره شکست سنگین و تاریخی شکست!
  • تراکتور-ذوب‌آهن/ اولین برد سال با کنترل از راه دور یحیی؟!
  • طرح دولت انگلیس برای اخراج پناهجویان به رواندا قانون شد
  • آلومینیوم در اندیشه تکرار برد مقابل پرسپولیس
  • ببینید | لحظه اخراج امید ابراهیمی در مقابل السد
  • سکوت گل‌محمدی درباره مذاکره با تراکتور شکست