Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک تحلیلگر برجسته عرب‌زبان درباره قانون سزار نوشت: اگر مردم سوریه در چارچوب قانون تحریمی آمریکا گرسنه نگه‌داشته شوند، یا دست به عملیات شهادت‌طلبانه می‌زنند یا مشکلات مهاجرتی برای اروپا ایجاد می‌کنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنا، عبدالباری عطوان در گزارشی که روزنامه فرا منطقه‌ای رأی‌الیوم منتشر کرد، نوشت: ولید المعلم، رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه پس از غیبتی طولانی روز گذشته (سه‌شنبه) کنفرانسی مطبوعاتی برگزار کرد؛ این کنفرانس مطبوعاتی درواقع مکمل بیانیه‌ای بود که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه دو هفته پیش خطاب به مجلس الشعب سوریه در زمینه نحوه مواجهه با قانون تحریمی آمریکا موسوم به «سزار» صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بیانیه اسد خواستار تمرکز بر جبهه داخلی، تحکیم آن شده بود و به برخی اشتباهات حزب حاکم با هدف جلوگیری از اشتباهات آینده اعتراف کرد.

بیشتر بخوانید:

قانون سزار، قانون ناامیدشدگان است/ بزرگ‌تر از جفری نیز نمی‌تواند آینده سوریه را تحت تأثیر قرار دهد

طبق این گزارش، معلم در کمال آرامش و خونسردی، صریح و مستقیم، خلاصه ولی با دقت سخنان خود را مطرح و تأکید کرد هدف از تحریم‌های جدید آمریکا (سزار) گرسنه‌ کردن مردم سوریه در راستای تضعیف ثبات کشور است و قصد دارند معیشت مردم را تحت تأثیر قرار دهند. وی گفت هر کس منافع ملی را در نظر دارد، در راستای گرسنه کردن مردم گام برنمی‌دارد، با پول داخلی خرید و فروش می‌کند و اشغالگران هستند که چاه‌های نفت و گاز سوریه را نشانه رفته‌اند.

ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه

این تحلیلگر برجسته جهان عرب می‌نویسد: درست است که معلم در این کنفرانس خبری از اقدامات و راهبرد دولت برای مقابله با قانون سزار پرده برنداشت تا دشمنان از آن سوءاستفاده نکنند، ولی منابع نزدیک به دولت سوریه گفتند سلاح‌های متعددی برای فعال کردن وجود دارد که مهم‌ترین آن آزاد کردن روند مهاجرت به اروپاست. اگر سوری‌ها گرسنه شوند و به سرحد مرگ برسند؛ مانند آن چیزی که جیمز جفری، نماینده ویژه دولت آمریکا در سوریه و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا مطرح کرده‌اند،  خودشان یکی از دو گزینه را انتخاب خواهند کرد؛ یا به مقاومت و عملیات شهادت‌طلبانه علیه رژیم اشغالگر اسرائیل و اهداف آمریکا در منطقه دست می‌زنند یا سوار کشتی می‌شوند و صدها هزار نفرشان از راه دریا راهی اروپا می‌شوند.

اقدام ترکیه، راهکار سوریه

عطوان در گزارش خود آورده است: اگر ترکیه به‌طور مؤثر و فعالانه‌ای از سلاح مهاجرت برای زیر فشار قرار دادن اروپا استفاده کرد و از رویکردش کوتاه نیامد و ‌توانست به 6 میلیارد یورو کمک‌های مالی اتحادیه اروپا برای توقف روند مهاجرت به این قاره از مرزهایش دست یابد، چرا سوریه و لبنان چنین کاری انجام ندهند. میلیون‌ها سوری و صدها هزار پناه‌جوی فلسطینی در لبنان حضور دارند که برای رفتن به سمت اروپا هیچ چیزی جز قایق کم ندارند.

به‌نوشته رأی‌الیوم، نکات و مواضع جدیدی که وزیر امور خارجه سوریه درقبال موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای اتخاذ کرده است را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

- حمایت علنی از دولت مصر و حکومت شرق لیبی، یعنی نیروهای ارتش ملی به ریاست خلیفه حفتر در برابر مداخله نظامی ترکیه که از حکومت وفاق ملی لیبی پشتیبانی می‌کند. رئیس دستگاه دیپلماسی سوریه شیوه حمایت دمشق از ارتش ملی را اعلام نکرد و منتظر دانستن گزینه‌های طرف مصری در این زمینه است.

مشخص است موضع دمشق در حمایت سیاسی منحصر نمی‌شود و شاید به ارسال نیرو و پاسخ نظامی به مداخله ترکیه و هماهنگی با متحد خود، روسیه بینجامد.

- اطلاعاتی که جفری فاش کرده، نشان می‌دهد آمریکا با شروط مدنظر خود به سوریه پیشنهاد مذاکره با حکومت دمشق داده است، یکی از این شروط دست کشیدن از ایران و حزب‌الله و حمایت از طرح (صلح ادعایی آمریکا) موسوم به «معامله قرن» است؛ پیشنهادی که البته مشخصاً دمشق آن را به سطل زباله انداخته است.

جیمز جفری، نماینده ویژه دولت آمریکا در سوریه

- قانون سزار آخرین تیر ترکش تحریم‌های آمریکا علیه سوریه و دال بر درماندگی آن‌هاست. سوریه از سال 1978 با مشابه چنین تحریم‌هایی مواجه بوده و آن‌ها را شکست داده و بر توطئه‌های گذشته و کنونی غلبه کرده است. در حال حاضر ارتش سوریه از آمادگی بیش از 80 درصد (برای مقابله با دشمن) برخوردار است.

- دمشق بستن مرزها یا حضور نیروهای بین‌المللی را در نوار مرزی خود با لبنان نمی‌پذیرد و با این اقدام به هر شیوه و ابزار ممکن مقابله می‌کند.

عبدالباری عطوان در پایان گزارش خود آورده است: قانون سزار که عجولانه تدوین شده، نتیجه نگرانی واقعی آمریکا از امنیت رژیم اسرائیل و آینده آن است. دولت ترامپ به این نتیجه دست یافته که حملات اسرائیل به سوریه با هدف خروج نیروهای (مستشاری) ایران و حزب‌الله از آنجا با شکست مواجه شده و نتوانسته اهداف خود را محقق کند، حتی نتیجه عکس داشته و موجب توانایی نظامی بیشتر محور مقاومت شده است.

انتهای پیام/4106/4033/

منبع: آنا

کلیدواژه: سوریه ولید المعلم وزیر امور خارجه سوریه تحریم آمریکا قانون سزار قانون سزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۰۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعا‌هایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشور‌هایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعا‌های مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.  

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد: تکرار رویکرد‌های غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعا‌های آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعا‌ها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • ادعای کاخ سفید؛ اسرائیل پذیرفته که قبل از حمله به رفح، نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • آمریکا گروهک‌های تکفیری منطقه را احیا می‌کند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • سپاه نبود داعش تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ می‌کرد