Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در نشست خبری، امروز چهارم تیرماه با بیان اینکه با تصمیم عربستان مردم کشور‌های اسلامی از توفیق حج تمتع محروم شدند، گفت: در مکاتبات مختلف از عربستان پیگیر وضعیت حج تمتع بودیم و تلاش شد از تهدید کرونا در جهت تعامل بیشتر برای هم‌اندیشی استفاده کنیم، اما سعودی‌ها نامه‌های ما را بی پاسخ گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه بعد از حج گذشته مباحث اجرایی حج سال بعد را کلید می‌زنیم، افزود: پس از امضای تفاهم‌نامه کار اجرایی شروع شد و زمانی که عربستان اعلام‌کرد تعهد جدیدی ایجاد نکنید، تمام برنامه‌های ما صورت پذیرفته بودند.

رشیدیان به آمادگی ایران برای تهیه دستورالعمل بهداشتی برای برپایی حج اشاره و خاطرنشان کرد: حتی در نامه رسمی اولویت اصلی را سلامت حجاج اعلام کردیم و برای این امر نیز برای همکاری در پایش اپیدمی کرونا و تعیین معیار‌های بهداشتی برای تمام کشور‌ها اعلام آمادگی کردیم.  

وی با اشاره به اینکه در ابتدای شیوع کرونا سیاست ما پرهیزی و سلبی بود، گفت: پس از مدتی از این رویکرد به سمت اقدامات هوشمندانه رفتیم تا با این ویروس هم‌زیستی توام با سلامت و‌فعالیت‌های مختلف داشته باشیم که با کمک دستگاه‌های صاحب‌نظر و همکاری وزارت بهداشت دستورالعمل‌هایی به منظور مراحل مختلف تهیه کنند.

رشیدیان با بیان اینکه مراجع عظام با درک شرایط و تاثیرات آن نظرات خود برای حج تمتع در شرایط اضطرار اعلام کردند، خاطرنشان کرد: این مجموعه ارزشمندی شد که نشانگر پویا بودن فقه شیعه در مدیریت مسایل است. بر همین اساس هم سناریو‌های متنوعی پیش‌بینی کردیم.

وی با اشاره به اینکه ما بر اساس سناریو‌هایی که بعد از شیوع ویروس کرونا لحاظ کردیم، اولویت را سلامت حجاج و بعد از آن در نظر گرفتن صرفه و صلاح زائر در نظر گرفتیم، گفت: در روز‌های نخست پیش‌بینی می‌شد که در فصل گرما ویروس از بین می‌رود و تمام زائران به حج مشرف می‌شوند. از اعزام ۱۰۰ درصدی تا توقف کامل پیش بینی لازم شده بود.

رشیدیان با بیان اینکه هزینه‌های دریافتی از زائران به حساب بانک مرکزی واریز شده است، افزود: بر اساس مصوبه هیات دولت برای ارز تخصیص یافته برای اعزام زائران به حج تمتع، هزینه حج اعلام شد و تاکنون ۷۶ هزار و ۸۲۸ نفر ثبت‌نام کردند که ۹۵ درصد با واریز وجه ثبت‌نام‌خود را قطعی کرده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ میلیون دلار به بانک مرکزی واریز شده است، گفت: ۷۲ هزار و ۹۱۴ زائر با پرداخت قسط اول هزینه حج ثبت‌نام خود را قطعی کرده‌اند که هر کدام ۲۵ میلیون شامل یک میلیون تومان سپرده اولیه و حدود ۲ میلیون تومان سود سپرده و باقی هزینه را پرداخت کردند که حدود یک هزار ۸۲۲ میلیارد تومان واریز شده که از این مبلغ یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به حساب بانک مرکزی واریز شده است.

وی با بیان اینکه ما آینده روشنی برای ارز نمی‌بینیم، تصریح کرد: با تغییرات قیمت ارز شاید بزرگ‌ترین کمک به زائران این بود که بتوانیم با ارز تخصیص یافته به حج امسال این پول ذخیره شود تا مشمول افزایش هزینه حج سال آینده نشوند.

رشیدیان با اشاره به اینکه تمام زائرانی که ثبت‌نام کرده‌اند، به نوبت سال بعد موکول می‌شوند، گفت: اگر زائری درخواست بازگرداندن هزینه پرداختی را داشته باشد، هزینه عودت داشته می‌شود و سایر مشتاقان می‌توانند با پرداخت هزینه به نرخ ارز امسال برای سال آینده به حج مشرف شوند.

وی با بیان اینکه با تغییرات ارز نمی‌دانیم حج آینده چقدر می‌شود، افزود: اگر کسی انصراف دهد و حج سال آینده با ظرفیت بیشتری برپا شود، ثبت‌نام مجدد با قیمت سال آینده انجام خواهد شد.

رشیدیان با بیان اینکه بر اساس تفاهم‌نامه دولت سعودی برای استقبال حجاج امکانات خودرا در مکه، مدینه و‌ مشاعر باید به نحوی به کار ببرند که راحتی، عزت، سلامت و کرامت حجاج را تامین کند، به پیگیری حقوق شهدای منا و مسجدالحرام اشاره و خاطرنشان کرد: ما همچنان پیگیر حقوق شهدای منا و مسجدالحرام هستیم. چک‌های مربوط به شهدای سقوط جرثقیل نیز از طریق دفتر نمایندگی عربستان به ایران تحویل داده شد و در جلسه با خانواده شهدا این چک‌ها تقدیم شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه باید بحث نقد کردن چک‌ها را خانواده‌ها دنبال می‌کردند، گفت: وزارت خارجه مسیر‌هایی را آماده کرد و در نهایت مقرر شد وکالتی را از خانواده‌ها بگیریم و در عربستان نقد کنیم. برای این کار از طریق سفارت سوییس به عربستان درخواستی ارسال شد و با توجه به مشکلات قرار شد تا وزارت خارجه سوییس آن را برای وصول تایید کند که در واقع سنگ دیگری برای نقد کردن چک‌ها بود. همچنین هفته گذشته قرار بود سفیر سوییس به سازمان حج و زیارت بیاید که امیدواریم هفته آینده این جلسه برگزار شود.

وی در ادامه به زمان ادامه ثبت‌نام از مشمولان حج اشاره کرد و گفت: توقف ثبت‌نام از مشمولان حج تا زمان برپایی جلسه شورای عالی حج و تصمیم نهایی دولت ادامه دارد. ما در نظر داریم که هزینه حج تمتع به صورت کامل پرداخت شود تا بتوانیم این هزینه را به بانک مرکزی واریز کرده و زائران دیگر مشمول افزایش هزینه حج نشوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زائران حج سازمان حج و زیارت عربستان حج تمتع پارسی خبر سازمان حج و زیارت بانک مرکزی واریز سال آینده واریز شده هزینه حج حج تمتع ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۰۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سربازان از این طریق امریه بگیرند

به گزارش پارس نیوز ، اشکان جعفرکریمی افزود: این مجوز با پیگیری‌های این دفتر و با توجه به مشکلات دهیاری‌ها برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز پایگاه‌های آتش نشانی روستایی، توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح، صادر شد که بر اساس آن، به مدت ۲ سال استفاده از تعداد محدودی نیرو‌های وظیفه در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای غیرپزشکی برای بکارگیری در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی با اولویت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور امکان‌پذیر شده است.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد ۹۳۸ پایگاه آتش نشانی در مناطق روستایی کشور ایجاد شده که با برنامه‌ریزی صورت گرفته به‌منظور دسترسی به حداقل استاندارد‌های لازم برای ارائه خدمات آتش‌نشانی و ایمنی به جوامع روستایی کشور، تعداد پایگاه‌های مذکور به‌مرور در حال افزایش است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین مشکلات این پایگاه‌ها، تأمین نیروی انسانی موردنیازاست که به دلیل محدودیت منابع اعتباری دهیاری‌ها، استفاده از ظرفیت نیرو‌های وظیفه می‌تواند در رفع این مشکل، موثر واقع شود.

کریمی همچنین درباره اثربخشی موضوع گفت: در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس مجوز اخذ شده از ستاد کل نیرو‌های مسلح بالغ بر ۳۵۰ نیروی امریه در پایگاه‌های آتش نشانی روستایی جذب و بکارگیری شدند که موجب فعال‌سازی این پایگاه‌ها و ارائه خدمات شبانه‌روزی در بسیاری از آن‌ها شد.

وی افزود: در تعدادی از پایگاه‌ها با برنامه‌ریزی صورت گرفته، نیرو‌های امریه علاوه بر انجام خدمات اطفای حریق، نسبت به ارائه آموزش‌های ایمنی به اهالی روستا‌ها نیز اقدام می‌کردند که در بهبود وضعیت ایمنی روستاها، بسیار اثرگذار بود.

مدیرکل دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی اظهارداشت: با توجه به صدور مجوز جدید توسط ستادکل نیرو‌های مسلح، به منظور هماهنگی برای بهره‌گیری مناسب از این ظرفیت، جلسه‌ای در دفتر سیاستگذاری و نظارت راهبردی حفاظت اطلاعات نیرو‌های مسلح با حضور نماینده دولت در امور کارکنان وظیفه و نمایندگان سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور برگزار شد.

وی گفت: در این جلسه درباره چالش‌های مربوط به این موضوع و راهکار‌های رفع آن‌ها بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم در این باره گرفته شد.

منبع : گردون

دیگر خبرها

  • تداوم روند افزایشی دمای هوا در اردبیل/هفته‌ای بدون بارش داریم
  • تداوم پایداری جوی تا نیمه هفته آینده در مازندران
  • قاسمپور: با این واگذاری فصل آینده قرارداد بازیکنان ۴۰-۵۰ میلیارد است/مگر فولاد خوزستان کم هزینه کرده که اینجای جدول است؟
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • ارز حج ۱۴۰۳ تأمین شد
  • سربازان از این طریق امریه بگیرند
  • خریداران مسکن این هشدار را جدی بگیرند؛ این‌جا قیمت مسکن کاذب است
  • مردم اصفهان در جریان روند خدمت‌رسانی قرار بگیرند
  • گردش مالی عجیب و غریب فیلترشکن‌ فروش‌ها | پول‌های مردم کجا می‌روند؟
  • نروژ: کشور‌ها کمک رسانی به آنروا را از سر بگیرند