Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@17:36:21 GMT

هندوستان ایران در حسرت صنایع تبدیلی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۱۴۸۸

هندوستان ایران در حسرت صنایع تبدیلی

ایسنا/زنجان صنایع تبدیلی حلقه مفقوده کشاورزی طارم است که سبب می‌شود محصولات این شهرستان با قیمت ارزان‌تر خرید و فروش شود.

نام شهرستان طارم همواره با کشاورزی آن عجین شده است. آب و هوای خوش این شهرستان، آن را مبدل به هندوستان ایران کرده و حاصل کار و تلاش طارمی‌ها ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی است که سالانه روانه بازار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چهار فصل زیبای خداوند در طارم، رنگ‌ و بوی کار و تلاش برای رونق سفره ایرانیان و جهش تولید مورد تاکید مقام معظم رهبری دارد. از زن و مرد گرفته تا پیر و جوان در باغات طارم در تکاپو برای کسب روزی حلال هستند؛ اما با  فرارسیدن فصل برداشت محصولات کشاورزی شاهد دغدغه‌ها و گلایه‌های کشاورزان طارم هستیم.

گاهی رنج‌شان، گنج دلار می‌شود و گاهی حاصل تلاش‌شان بر سر مزارع می‌ماند. چون دخل با خرج نمی‌خواند. هنگام برداشت زیتون، سیب زمینی و سیر که می‌رسد، گلایه‌ها از بازار کشاورزی طارم بالا می‌گیرد. زیتون که خام‌فروشی شده و سیر و سیب‌زمینی هم که در غیاب صنایع تبدیلی مفت از چنگ کشاورزان درآورده می‌شود.

سال‌هاست که نبود صنایع تبدیلی به یکی از دغدغه‌های اصلی کشاورزان طارمی تبدیل شده است و این امر در حالی است که همه کارشناسان بر این موضوع تاکید دارند که ایجاد صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است؛ این صنایع از میزان بیکاری­‌های دائمی و فصلی در مناطق روستایی می­‌کاهد.

همچنین زمینه مناسب جهت توسعه بخش کشاورزی را فراهم آورده و به افزایش تولیدات، بهره‌وری، ایجاد فرصت­‌های شغلی، تامین نیازهای اساسی، پیوند با دیگر بخش‌های اقتصادی و کاهش نابرابری­‌های منطقه­‌ای منجر خواهد شد. لذا اینگونه صنایع می­‌تواند پیش‌نیاز استراتژی صنعتی شدن و تامینکننده امنیت غذایی در کشور باشد.

چند وقتی است که برداشت سیب‌زمینی توسط ۲۶۰۰ بهره‌بردار طارمی آغاز شده است، اما متاسفانه بازار روی خوش به کشاورزان سیب‌زمینیکار طارم نشان نمی‌دهد و این درحالی است که سیبزمینی این شهرستان به علت مرغوبیت برای تولید چیپس مشتریان پرو پا قرص داشته و سالانه خریداران زیادی را از اقصی نقاط کشور به این شهرستان می‌کشاند.

پای صحبت‌های کشاورزان طارمی که می‌نشینی اکثر آن‌ها از حسرت خود در زمینه عدم وجود صنایع تبدیلی و فقدان اتحادیه‌های کشاورزی می‌گویند که همین عوامل دست به دست هم داده‌اند تا دلالان تعیینکننده قیمت محصولات کشاورزی طارم باشند.

امسال کشاورزان طارمی ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی خود را به کشت سیب‌زمینی اختصاص داده‌اند که پیش‌بینی می‌شود حاصل دست‌رنج این کشاورزان ۴۸ هزار و ۴۰۰ تن سیب‌زمینی باشد که راهی بازار خواهد شد.

از عمده ارقام سیب‌زمینی کشت شده در هندوستان ایران می‌توان به آگریا، سانته، میلوا، ایلونا و کایزر اشاره کرد که کشت آن در طارم از بهمن‌ماه آغاز و خردادماه برداشت می‌شود. مردم روستاهای انذر، جزلا، دستجرده و برخی دیگر از روستاهای حاشیه جنوبی رودخانه قزل‌اوزن در کشت سیب‌زمینی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سيب زميني هندوستان ایران زنجان کشاورزان طارم صنایع تبدیلی سیب زمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۱۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با عنوان IRANEXPO ۲۰۲۴ از امروز ۸ تا ۱۲ اردیبهشت برابر با ۲۷ آوریل تا ۱ می ۲۰۲۴ در محل نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.   نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ با حضور سه هزار تاجر و بازرگان خارجی از کشور‌های مختلف دنیا در هفت گروه کالایی، صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات؛ صنعت؛ فرش دستباف؛ صنایع‌دستی و گردشگری؛ دارو، تجهیزات پزشکی و محصولات شیمیایی؛ صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی و گروه پتروشیمی برگزار می‌شود و موسسه رازی نیز به عنوان بزرگترین مرکز تحقیق و تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک در ایران و منطقه در این رویداد حضور خواهد داشت.   گفتنی است: اولین بار نمایشگاه ایران اکسپو (نمایشگاه توانمندی‌های صادرات جمهوری اسلامی ایران) سال ۱۳۹۲ در ایران برگزار شد.   این نمایشگاه بزرگترین رویداد تجاری در ایران است که به منظور ارتباط با بازار‌های بین‌المللی و معرفی توانمندی‌های صادراتی صنایع ایران برگزار می‌شود. نقش این نمایشگاه در صادرات تولیدات ایران حائز اهمیت است. این رویداد فرصتی استثنایی برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌کند تا با هزینه‌ای معقول، محصولات خود را به تجار و بازرگانان بین‌المللی معرفی کنند و به این ترتیب، ظرفیت‌های خالی کارخانه‌ها را پر کرده و به سمت افزایش صادرات حرکت کنند. همچنین، این نمایشگاه به عنوان یک پل ارتباطی بین تولیدکنندگان ایرانی و بازرگانان خارجی عمل می‌کند و امکان برقراری تعاملات تجاری و شبکه‌سازی را فراهم می‌کند.

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان
  • همراه اول حامی برگزاری ششمین رویداد ایران اکسپو
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • حضور بازرگانان محصولات کشاورزی و شیلات در نمایشگاه ایران اکسپو
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم