Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست آن‌که آمریکایی‌ها در طول چهار دهه گذشته به خاطر از دست دادن شریک ایرانی خود در دوران گذشته و تضعیف منافعشان در منطقه، محدودیت‌های فراوانی را در عرصه‌های سیاسی و اقتصادی برای ما فراهم آوردند و حتی تلاش کردند در مسیر تعاملات ایران با سایر کشورها هم اخلال ایجاد کنند.

این رویه‌ای است که روسای جمهوری مختلف ایالات متحده پس از انقلاب دنبال کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان روی کارآمدن ترامپ، وی با طرح مباحثی از جمله مخالفت با برجام و معرفی کردن آن به عنوان یک توافق فاجعه تلاش کرد افکار عمومی آمریکا را در این زمینه راضی کند.

از سوی دیگر، او با خروج از برجام و اعمال مجدد تحریم‌های یکجانبه بر آن بود که با تشدید فشار حداکثری، ایران را راضی به مذاکره و دادن امتیاز بکند، تا از یک سو جمهوری اسلامی را محدود کند و از سوی دیگر بر منطقه، کنترل بیشتری داشته باشد.

همچنین برای فضاسازی علیه ایران، اقدام به یارگیری در عرصه بین‌المللی کرد و به اروپا فشار آورد در حوزه مسائل مالی با ایران اختلال ایجاد کند.

فشارهای آمریکا باعث شد کشورهای غربی در بحث اقتصادی و انتقال و جابه‌جایی پول با ایران با وجود تلاش برای راه‌اندازی سازوکار اینستکس، بسیار محتاطانه رفتار کنند.

این رویه از سوی آمریکا با طرح بحث تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران ادامه پیدا کرد. اما یکی از مهم‌ترین دلایل این کار در مقطع فعلی را باید در ارتباط با انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دانست.

ترامپ برآن است که به مردم آمریکا ثابت کند در زمینه اجرایی کردن طرح‌های خود در عرصه بین‌المللی جدی است.

این در حالی است که وقوع دو بحران کرونا و اعتراضات مردم آمریکا شرایط را تا حدودی برای ترامپ به‌ویژه در بحث انتخابات ریاست‌جمهوری دشوار کرده است.

ترامپ برای موضوع تحریم تسلیحاتی ایران تا حدودی با محدودیت‌ هایی از جمله بحث استفاده کشورهای مختلف از حق وتو و اجرایی نبودن به‌کارگیری مکانیسم ماشه به‌واسطه خروج آمریکا از برجام مواجه است. بنابراین تنها راه پیش روی ترامپ، استفاده از فضای روانی و تبلیغاتی برای افکار عمومی آمریکاست.

واکنش ایران هم البته می‌تواند از چند جنبه مورد توجه قرار گیرد. رویه اول رفتاری است که در مجامع بین‌المللی مرسوم است تا هم افکار عمومی در این زمینه روشن شود و هم با مذاکره با کشورهای عضو و غیر عضو شورای امنیت، زمینه تصویب قطعنامه‌های ضدایران فراهم نشود.

از سویی دیگر، باید به این نکته توجه داشت کشوری قادر به دفاع از منافع ملی است که قدرتمند باشد و مبانی اقتدار در کشور را به‌خوبی تعریف کند. برای رسیدن به چنین اقتداری بومی‌سازی علوم و تکنولوژی‌ ها یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌های آمریکاست.

از سویی دیگر، با بهینه‌سازی ساختارهای سیاسی و اقتصادی کشور و کوچک کردن دولت و کاستن از هزینه‌های دولتی، افزایش درآمدها از محل فعالیت‌های بخش خصوصی و کم کردن وابستگی به نفت می‌توان اقدامات شایسته‌ای برای مقابله با تحریم‌ها و افزایش اقتدار کشور انجام داد.

رامین مهمانپرست - سخنگوی اسبق وزارت خارجه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: رامین مهمانپرست تحریم ها تحریم فشار حداکثری اینستکس کرونا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۲۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، جواد اوجی روز دوشنبه (سوم اردیبهشت‌ماه) در حاشیه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به اسلام‌آباد با بیان اینکه طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود، گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

وی افزود: با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

وزیر نفت که به همراه رئیس‌جمهوری به پاکستان سفر کرده است دیروز با مصدق مسعود ملک، وزیر نفت پاکستان دیدار و گفت‌وگو کرد؛ تحکیم روابط دو کشور به‌ویژه در بخش انرژی و نفت و گاز از مهم‌ترین محورهای مورد تأکید در این دیدار بود.

توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی و صدور خدمات فنی و مهندسی نیز از محورهای مذاکرات روز دوشنبه وزیران نفت ایران و پاکستان به‌شمار می‌آید.

وزیر نفت پاکستان هم پس از این ملاقات در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه فرصت‌هایی خیره‌کننده بین دو کشور برای تعمیق همکاری‌های تجاری و اقتصادی وجود دارد، گفت: ما از سفر جناب رئیسی، رئیس‌جمهوری و هیئت ایرانی در پاکستان بسیار خرسندیم و میزبانی از دوستان ایرانی افتخار بزرگی برای ماست.

وی ادامه داد: مرحله نخست مذاکرات ما مرتبط با همه محورها برگزار شد و ما این روند را در مراحل بعدی ادامه خواهیم داد.

وزیر نفت پاکستان تأکید کرد: ایران و پاکستان به همکاری برای رفاه منطقه و تأمین منافع ملت‌های یکدیگر ادامه می‌دهند.

مهم‌ترین پروژه در حوزه انرژی بین دو کشور، احداث خط لوله صادرات گاز از ایران به پاکستان (خط لوله آی‌پی) است، طرح انتقال گاز ایران به پاکستان از حدود ۱۵ سال پیش طراحی و اجرا شده که به دلایل مختلفی تاکنون عملیاتی نشده است؛ هم‌اکنون خط لوله لازم برای صادرات گاز ایران به پاکستان احداث شده و با ساخت خط لوله مورد نیاز در سمت پاکستان امکان صادرات گاز فراهم خواهد بود.

کد خبر 6085698 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • وزیر نیرو:‌ ایران جزو کشور‌های برتر در سدسازی است
  • دور دوم انتخابات در شیراز و زرقان تمام الکترونیکی برگزار می‌شود
  • آغاز ثبت درخواست نامزد‌های مرحله دوم انتخابات برای استفاده از امکانات تبلیغاتی
  • تمهیدات لازم برای برگزاری دور دوم انتخابات در خوزستان فراهم شد
  • وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد