Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@07:12:14 GMT

ماهیت غیرانسانی تحریم‌های آمریکا علیه سوریه

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۶۲۶۴

ماهیت غیرانسانی تحریم‌های آمریکا علیه سوریه

سوریه سال‌هاست که با ‌آتش تفرقه و تروریسم تکفیری و افراطی گری دست و پنجه نرم می کند و در حالی که  ارتش این کشور توانسته ثبات وارامش نسبی در این کشور ایجاد کند حالا گرفتار تحریم‌های غیرانسانی آمریکا شده است آن هم در حالی که بسیاری از زیرساخت‌های سوریه نابود شده است و بدون اعمال این تحریم‌ها هم مردم این کشور در شرایط خطرناکی قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«گیر پترسون»، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، پیش از این در مورد شیوع قحطی در سوریه هشدار داده است. پترسون روز ۲۷ خرداد در جلسه شورای امنیت سازمان ملل گفت که وضعیت در سوریه رو به وخامت دارد و ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار سوری از کمبود مواد غذایی رنج می‌برند. دو میلیون نفر دیگر نیز در آستانه بحران مواد غذایی قرار دارند.

 بر اساس اظهارات پترسون چنانچه وضعیت به همین منوال پیش برود، سوریه ممکن است دچار قحطی شود. شیوع کرونا مساله خطرناک دیگری است که سوریه با آن دست به گریبان است. در چنین شرایطی تحریم سوریه نشان‌دهنده ماهیت غیرانسانی اقدام‌های واشنگتن است.

درباره قانون سزار

روز ۲۰ آذر ۱۳۹۸ دونالد ترامپ٬ رئیس جمهور آمریکا٬ لایحه بودجه دفاعی ۷۳۸ میلیارد دلاری را امضا کرد که شامل قوانینی برای افزایش تحریم‌ها علیه بشار اسد، رئیس ‌جمهور سوریه و کشورهای متحدش بود. قانون «سزار» بخشی از این قوانین جدید است که به لایحه بودجه دفاعی آمریکا افزوده شده است.

این قانون از روز ۲۸ خرداد، به اجرا درآمد و تا سال ۲۰۲۴ اعتبار خواهد داشت. هدف دولت آمریکا از این قانون افزایش انزوای مالی، اقتصادی و سیاسی دولت بشار اسد و همچنین اعمال تحریم علیه کشورهای متحد سوریه است. آمریکا می‌خواهد با این تحریم‌ها سوریه را وادار کند که مفاد قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت را بپذیرد.

قانون سزار این توانایی را به رئیس جمهور آمریکا می‌دهد که علیه افراد، نهادها و کشورهایی که از سوریه حمایت مالی یا فنی کنند، تحریم اعمال کند. این قانون شامل همه افرادی می‌شود که کالایی را به دولت سوریه می‌فروشند یا کالایی را برای آن فراهم می‌کنند همچنین خدمات یا تکنولوژی یا اطلاعات یا حمایت علمی یا هر نوع حمایت دیگری را از این کشور به عمل می‌آورند. در واقع به موجب قانون سزار، تمام طرف‌هایی که وارد معاملاتی در زمینه تکنولوژی‌های نظامی و خدماتی با نظام سوریه شوند، تحریم‌ می‌شوند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا ۲۸ خرداد اعمال تحریم علیه ۳۹ شخص و ارگان دولت سوریه را به موجب قانون سزار اعلام کرد که در میان آنها بشار اسد، ‌ رئیس‌جمهوری سوریه و همسرش هم حضور دارند. پمپئو اعلام کرد، تحریم‌ها جزئی از کمپین مستمر فشار سیاسی و اقتصادی بر دولت سوریه هستند.

«بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل، در ارتباط با اجرایی شدن قانون سزار گفت که این اقدام، نشانه اسکیزوفرنی سیاسی آمریکا است که از یک سو تحریم‌های کمرشکن علیه سوریه تحمیل و از تروریسم حمایت می‌کند و منابع سوریه را به غارت می‌برد و از سوی دیگر برای وضعیت معیشت شهروندان سوری ابراز نگرانی می‌کند.

 این اقدام خصمانه با واکنش محمدجواد ظریف، وزیرامور خارجه روبروشد. ظریف روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد، در مسکو در مصاحبه‌ای گفت که «تهران تلاش خواهد کرد تا همکاری اقتصادی با سوریه را با وجود تحریم‌های آمریکا موسوم به قانون سزار تقویت کند».

سخنگوی وزارت امور خارجه هم وضع و اجرایی شدن قانون تحریمی موسوم به سزار علیه سوریه را اقدامی خلاف قوانین بین المللی و مبانی انسانی دانسته و آن را محکوم کرد و افزود: در شرایطی که جهان درگیر همه گیری کرونا است، اعمال این قبیل تحریم‌های غیرانسانی، تنها رنج و آلام مردم سوریه را تشدید خواهد کرد.

موسوی گفت: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که پیش از این نیز اعلام کرده است هیچ گونه اعتباری برای این قبیل تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه که از روی قلدرمابی وضع و اجرا می شود، قائل نبوده و آنها را تروریسم اقتصادی علیه مردم عادی سوریه و در مسیر تداوم تلاش های آمریکا برای بی ثبات کردن آن کشور قلمداد می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: ما همانند گذشته به همکاری‌های اقتصادی خود با ملت مقاوم و دولت سوریه ادامه خواهیم داد و علی رغم این تحریم‌ها، روابط اقتصادی خود را با سوریه تقویت خواهیم کرد.

سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان، هم در اظهاراتی با محکوم‌کردن توسل واشنگتن به قانون تحریم‌های قیصر آن را آخرین سلاح و حربه آمریکا توصیف کرد و گفت که متحدان سوریه در کنار این کشور خواهند ایستادند و همچنان که برای لحظه‌ای هم این کشور را رها نکردند، در مواجهه با جنگ اقتصادی آمریکا نیز سوریه را ترک نخواهند کرد.

کارآمدی تحریم‌ها به مرور از بین می‌رود

واقع امر این است که‌ تنها راهکار موثر در مناسبات بین المللی وعرصه دیپلماتیک از دید دولتمردان ‌آمریکایی بویژه در دولت کنونی استفاده از ابزار تحریم است. سران‌ آمریکا در سال‌های اخیر به طرز بیمارگونه‌ای از این ابزار استفاده کرده‌اند تا به زعم خود کشورها و ملت‌هایی که در راستای منافع آمریکا حرکت نمی‌کنند تنبیه کنند. افراط در این سیاست با وجود دشواری‌هایی که برای کشورها و ملت‌های هدف تحریم ایجاد می کند، به مرور زمان کارآمدی خود را از دست می دهد. در توضیح دلیل این اتفاق می‌توان به تجربه کشورهایی چون ایران اشاره کرد.

 واقعیت این است که ایران حدود چهار دهه است که با تحریم‌های آمریکا دست و پنجه نرم می‌کند با این حال همین سیاست باعث شده ایران تلاش کند به ظرفیت‌های درونی خود اتکا کند. از سوی دیگر افزایش تعداد کشورها و ملت‌هایی که درگیر تحریم هستند، عملا در حال ایجاد جبهه ای از تحریم‌شدگان است که به هر حال هر کدام ظرفیت‌هایی دارند و می‌توانند با کمک یکدیگر با سیاست خصمانه آمریکا مقابله کنند.

 نکته قابل تامل اینکه این سیاست ممکن است به شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی آمریکا و حتی بنگاه‌های غیرآمریکایی که از این سیاست تبعیت می کنند، ‌هم آسیب‌های جدی وارد کند چرا که روز به روز این شرکت‌ها از بازارهای بیشتری محروم می‌شوند. این سیاست درعین حال با منطقی که بر عدم دخالت دولت در اقتصاد تاکید دارد، هم منافات دارد.     

برچسب‌ها بشار اسد دولت ترامپ سوریه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بشار اسد دولت ترامپ سوریه بشار اسد دولت ترامپ سوریه قانون سزار دولت سوریه بشار اسد تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۶۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا و همچنین قطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران تصریح کرد:  توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

کنعانی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه‌ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

وی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند. 

کنعانی افزود: این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولت‌های ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

وی ادامه داد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می‌کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می‌شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولت‌های اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایرانقطعنامه جانبدارانه پارلمان اروپا علیه ایران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش ایران به تحریم‌های آمریکا، انگلیس و کانادا
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • کنعانی تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا را به شدت محکوم کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • دولت آمریکا قصد اعمال تحریم‌هایی علیه یگان‌های نظامی اشغالگران را ندارد
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود