Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@22:25:53 GMT

چالش‌های احیا اقتصاد چین در حوزه فولاد

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۰۸۵۳۰

چالش‌های احیا اقتصاد چین در حوزه فولاد

پشت پرده رونق تولید فولاد چین از ماه مارس و امید به بهبود سریع اقتصاد، حکایت از دو بخش مجزا دارد: تقاضای ساخت و ساز برای پروژه های زیربنایی قوی بوده، در حالی که برگشت وضعیت تولید صنعتی به مدار سابق کندتر است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از ایلنا، این مسئله چالش سیاستگذاران را برجسته می کند؛ زیرا پکن و دولت های محلی می توانند سرعت هزینه کرد پروژه هایی مانند راه سازی، راه آهن و مخازن نفتی را کنترل کنند، اما گزینه های بسیار محدودی برای حمایت از صادرات یا تقاضای داخلی برای ماشین آلات و لوازم دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عقیده تحلیل گران، پاشنه آشیل رونق صنعت فولاد چین پس از بحران کرونا، با کاهش فصلی ساخت و ساز آشکار خواهد شد و روند بازگشت دومین اقتصاد بزرگ دنیا به شرایط عادی پس از همه گیری کرونا را طولانی‌تر خواهد کرد.

بخش عظیم فولاد چین مدت‌هاست که موتور پیشران صنعت این کشور بوده است و صدها هزار نفر در این بخش مشغول به کار هستند. این بخش مواد اولیه را برای صنایع مختلف تولید فراهم می کند و بخش های متنوع لجستیکی و فرایندهای تجاری را تحت حمایت دارد.

اقتصاد چین در سه ماهه اول 6.8 درصد کوچک شده است و این  اولین کاهش در دهه های اخیر است که تحت تاثیر شیوع کرونا اتفاق افتاده است.  

شکست رکورد تولید فولاد در ماه می این امیدواری را ایجاد کرد که قلب موتور اقتصادی  بکار افتاده است و موجب رشد اقتصادی در داخل چین و جهان خواهد شد. با این وجود  در میان بحث های اخیر، قسمت عمده تقاضای فلزات ناشی از وابستگی بیش از معمول به بخش ساخت و ساز بوده است و ضعف تقاضا در بخش تولیدی نادیده گرفته شده است. این موضوع موجب شده  ادامه دار بودن رشد تولید فولاد و روند بهبود رشد اقتصادی چین زیر سوال برود.

به گفته تحلیل گر ANZ "به نظر می رسد که بازار برای تقویت تقاضا بیش از حد به محرک‌های زیرساختی چین متکی است."

براساس محاسبات و داده های موسسه Mysteel تقاضا برای محصولات اصلی فولادی مورد استفاده در ساخت و ساز - میلگرد و مفتول - از اواخر ماه مارس به طور متوسط بیش از 53 درصد از کل تقاضای فولاد را تشکیل داده است. این رقم برای کل سال 2019 به طور متوسط 47.5 درصد و برای مدت مشابه در سال 2019، 51 درصد است.

در این میان ، تقاضا برای محصولات اصلی فولادی مورد استفاده تولید کنندگان - کویل نورد گرم (HRC) و کویل نورد سرد (CRC) - بسیار پایین تر از حد معمول بوده است. تقاضا برای این محصولات  از اواخر ماه مارس سال جاری  به طور متوسط  35 درصد از کل تقاضا را در مقایسه با 40.4 درصد در سال 2019 تشکیل داده است.

با توجه به وسعت تعطیلی‌ها در بسیاری از شرکای تجاری چین، تقاضای ناچیز تولیدی چندان تعجب آور نیست و می تواند تا چندین ماه دیگر ادامه یابد.

با این وجود، افزایش کلی  تولید فولاد که از افزایش 59 درصدی میلگرد و 40 درصدی مفتول از  اواسط ماه مارس ناشی می شود، حاکی از آن است که این بخش در معرض عرضه بیش از حد قرار دارد. این موضوع با توجه به انتظار کاهش تقاضا به دلیل  توقف کارگاههای ساختمانی بر اثر باران های فصلی به ویژه در جنوب چین قابل انتظار است.

باران های فصلی که معمولا در ماه آگوست شروع می‌شوند، ، امسال 10 روز زودتر از حد معمول در جنوب چین آغاز شده است و باعث سیل های گسترده ای شد و از هم اکنون موجب توقف برخی از کارگاههای ساختمانی شده است. ریچارد لو ، تحلیلگر ارشد شرکت مشاوره CRU در پکن گفت: "اکنون وارد فصل سنتی رکود برای مصرف فولاد می شویم."

در شرایطی که تقاضا برای مصالح ساختمانی در حال کاهش است، تقاضای فولاد تخت نیز تحت تاثیر اقتصاد جهانی کاهش یافته است. فروش کالاهای سنگین فولادی مانند خودرو و ماشین آلات امسال کاهش یافته است ، به طوری که صادرات خودرو چین در 5 ماه اول سال جاری  16.9 درصد و صادرات لوازم خانگی به ارزش 77.8 میلیارد دلار در سال 2019 - 9.1 درصد کاهش داشته است.

برای جبران کاهش تقاضای جهانی، سیاستگذاران چین برنامه های محرک اقتصادی  با هدف احیای مصرف و پشتیبانی از پروژه های بزرگ زیرساختی از جمله صنایع کلیدی را معرفی کردند.

با این حال، تقاضای نامتقارن فولاد، محدودیت های برنامه اقتصادی پکن را نشان می دهد  که مخاطرات خاص خود را به همراه دارد و نشان دهنده چالش های  بهبود اقتصادی است.

به گفته ایریس پانگ، اقتصاددان ارشد ING: "دولت چین نمی خواهد هزینه زیادی را برای برنامه های محرک اقتصادی هزینه کند؛ زیرا این به معنای انباشت بدهی ها نیز است."

منبع: رویترز

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: پرونده اکبر طبری دهه کرامت جمعیت امام علی وحید خزایی نسیم افغانی شارمین میمندی نژاد اقتصاد چین فولاد پرونده اکبر طبری دهه کرامت جمعیت امام علی وحید خزایی نسیم افغانی شارمین میمندی نژاد تولید فولاد ساخت و ساز ماه مارس سال 2019

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد کانادا غافلگیر شد

کانادا با کاهش صادرات طلا در ماه مارس، با کسری تجاری غافلگیرکننده مواجه شد و این انتظارات را تقویت کرده است که بانک مرکزی کانادا دلایل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ماه ژوئن داشته باشد.

به گزارش ایسنا، داده‌ها نشان داد که کانادا در ماه مارس کسری تجاری غیرمنتظره‌ای به میزان ۲.۲۸ میلیارد دلار کانادا (۱.۶۶ میلیارد دلار) ثبت کرد که بزرگترین کسری در ۹ ماه گذشته بود، زیرا صادرات سریع‌تر از واردات کاهش یافت.

اداره آمار کانادا اعلام کرد که کل صادرات در ماه مارس ۵.۳ درصد کاهش یافت که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات طلای خام از بالاترین رکورد در ماه فوریه بود، در حالی که واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت که به دلیل تجهیزات الکترونیکی و سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی بود.

تحلیلگران شرکت کننده در نظرسنجی رویترز مازاد تجاری ۱.۵۰ میلیارد دلار کانادا را در ماه پیش‌بینی کرده بودند. داده‌ها نشان داد که اقتصاد کانادا پس از رشد کمتر از حد انتظار در فوریه، احتمالاً در ماه مارس متوقف شده است که نشانه‌ای از کاهش سرعت است که انتظارات را تقویت می‌کند که بانک کانادا دلیل بیشتری برای کاهش هزینه‌های استقراض در ژوئن داشته باشد.

بانک کانادا از جولای گذشته نرخ بهره را نزدیک به بالاترین حد در ۲۳ سال گذشته یعنی پنج درصد نگه داشته است، اما انتظار می‌رود که اولین کاهش ۲۵ واحدی نرخ بهره به دلیل کاهش تورم نزدیک شود.

کاهش صادرات در ماه مارس با کاهش در ۹ بخش از ۱۱ محصول صادراتی، به سریع‌ترین نرخ از فوریه ۲۰۲۳ رسیده است. صادرات محصولات معدنی فلزی و غیرفلزی که شامل زیرشاخه طلا می شود، در ماه مارس ۱۷.۴ درصد کاهش یافت. نفت خام پنجمین کاهش خود را در شش ماه گذشته به ثبت رساند و به کاهش صادرات محصولات انرژی در ماه مارس کمک کرد.

کاهش واردات نیز گسترده بود و هفت بخش از ۱۱ محصول کاهش را ثبت کردند. اداره آمار کانادا عنوان کرد که واردات تجهیزات و قطعات الکترونیکی و الکتریکی در ماه مارس ۸.۱ درصد کاهش یافت، در حالی که سنگ‌های فلزی و مواد معدنی غیرفلزی با ۲۹.۲ درصد کاهش به ۱.۳ میلیارد دلار در ماه مارس رسید که پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ است.

طبق گزارش رویترز، از نظر حجمی، کل صادرات در ماه مارس ۴.۷ درصد کاهش یافت، در حالی که کل واردات ۱.۲ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترکیب جمعیتی از چالش های البرز است/ تردد نیروی کار استان به تهران
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • سهم اقتصاد روسیه از اقتصاد جهانی به پایین‌ترین سطح می رسد
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت