Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، یک جامعه برای بقای عمر خود، نیازمند توسعه و خودکفایی در بخش‌های مهم و زیر بنایی است در صورتی که مردمان یک کشور بتوانند از منابع خدادادی سرزمین‌های خود به خوبی و در جهت رشد و توسعه استفاده کنند می‌توان آن کشور را در مسیر پیشرفت و خودکفایی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایران به دلیل وجود تنوع آب و هوایی، پراکندگی و بزرگی و کوچکی مزارع، در بیشتر نقاط کشور قابلیت کشت محصول با روش‌های مختلف  وجود دارد از طرفی دیگر ایران از نخستین کشور‌های جهان است که در آن کشاورزی و زراعت آغاز گردیده‌ و به همین دلیل از دیرباز به عنوان یکی از قطب‌های بزرگ کشاورزی در جهان به شمار رفته که در طول تاریخ با فراز و نشیب‌هایی همراه بوده است.

ارزش مهم این صنعت در کشور‌ها باعث شده که این بخش در میان کشور‌های جهان از جنبه‌ نیازی فراتر رفته و به بازار رقابت و سود آوری نزدیک‌تر شود، به همین دلیل کشور‌ها برای همسو شدن با این حرکت نوین جهانی تمام امکانات و ابزار الات خود را به کار می گیرند تا بازار فروش و صادرات کشور‌های همسو و رقیب را به دست بگیرند.

آن طور که گفته شد در کشور ما به دلیل تنوع آب و هوایی، میزان کشت محصولات در تمامی استان‌ها به یک اندازه نیست، در این میان استان ایلام در غرب کشور به دلیل دارا بودن مناطق کوهستانی، دشت‌های وسیع و منابع آبی مناسب همواره یکی از استان‌های پیشرو در تولید محصولات کشاورزی است.

این استان با دارا بودن ۳۳۶۳۳۵ هکتار اراضی آبی و دیم، سالانه در حدود ۸۱۸۴۴۸ تن محصول زراعی تولید و روانه بازار مصرف می‌کند.

سید تراب میری مدیرکل جهاد کشاورزی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح وضعیت کشاورزی در این استان پرداخت و گفت: در چند سال اخیر و با حمایت‌های دولت، کشاورزی در ایلام پا در مسیر رشد و پیشرفت گذاشته، به طوری که با اجرای طرح‌های نوین آبیاری، مکانیزاسیون، ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی، ایجاد طرح‌های کلانی چون احیای اراضی دشت‌های دهلران و مهران از حوزه آبریز سد کرخه و سامانه گرمسیری رونق چشمگیری یافته است.

کشاورزی در ایلام درآمد ۶ هزار میلیاردی را رقم زد

میری، مدیرکل جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت کشاورزی در اقتصاد و معیشت مردم استان بیان داشت: کشاورزان استان سالانه در حدود ۱ میلیون تن محصول در بخش‌های مختلف کشاورزی تولید می‌کنند که درآمدی در حدود ۶ هزار میلیارد تومان را به دنبال دارد.

او اظهار داشت: گندم، جو، ذرت، لیمو شیرین، انگور و کلزا بیشترین تولید محصولات کشاورزی در استان ایلام را به خود اختصاص داده است که با توجه به مساحت کم استان در مقایسه با دیگر استان‌ها، در تولید بسیاری از محصولات نظیر گندم و دانه‌های روغنی، بذر و تولیدات دامی جایگاه مناسبی در سطح کشور را دارا هستیم.

میری ادامه داد: با وجود محدودیت‌های جغرافیایی و مساحتی کشاورزان ایلامی رتبه چهارم تولید کلزا، چهاردهم در تولید گندم و رتبه اول تولید بذر کشاورزی در کشور را به خود اختصاص داده اند.

او یادآور شد: بیش از ۵۵ هزار بهره‌بردار مستقیم در حوزه کشاورزی استان ایلام فعالیت دارند که ۵۰ درصد خانوار‌های استان ایلام به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بهره‌بردار و فعال در حوزه زیربخش‌های کشاورزی هستند.

پتانسیل صادرات در بخش فرآورده‌های دامی استان ایلام 

مدیرکل جهاد کشاوزی استان ایلام با بیان اینکه تولیدات دامی استان افزون بر نیاز بازار مصرف استان است، اظهار داشت: در استان انواع محصولات گوشتی و پروتینی همچون گوشت قرمز، مرغ، شیر خام، تخم مرغ وعسل تولید می شود.

او تصریح کرد: در حال حاضر سه برابرمصرف استان تولید محصولات دامی داریم و پتانسیل صادرات در بخش محصولات دامی ایلام وجود دارد.

کشاورزی ایلام در مسیر پیشرفت

میری با اشاره به طرح‌های بزرگ کشاورزی در استان ایلام بیان داشت: در چند سال اخیر طرح‌های مهمی همچون احیاء مجتمع پرورش گاو شیری، توسعه مزارع پرورش ماهی در قفس، احداث گلخانه‌های نوین، نصب سیستم‌های نوین آبیاری، کاشت و یا افزایش سطح زیر کشت محصولاتی جدیدی همچون پسته، کلزا و زیتون و همچنین احیاء طرح اراضی ایلام و خوزستان و رودخانه مرزی در استان انجام و در دستور کار قرار گرفته است.

او اجرای این پروژ‌ها در ایلام را نقش مهمی در استقرار بهره برداران و کشاورزان در مناطق مرزی و جلوگیری از مهاجرت و صیانت از مرز‌ها دانست و تصریح کرد: علاوه بر ایجاد مستقیم طرح‌های کلان، به دلیل اهمیت کشاورزی در بخش اشتغال و تولید، دولت برای ایجاد کارگاه‌های سنتی فرآوری محصولات کشاورزی و تجهیز و خرید ادوات کشاورزی نیز به کشاورزان تسهیلات یارانه دار اعطا می‌کند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه در چند سال اخیر گام‌های مثبتی در جهت ارتقاء کشاورزی سنتی به مکانیزاسیون انجام گرفت ، ادامه داد: تبدیل دستگاه و ادوات کشاورزی قدیمی و بکارگیری انواع دستگاه‌های مکانیزه در بخش‌های مختلف کشاورزی از اقدامات انجام شده تا به امروز است.

جوشش آب در رگ‌های خشک زمین‌های ایلام

ماه گذشته ایلام میزبان وزیر جهاد کشاورزی برای افتتاح و بهره برداری از چند طرح مهم این حوزه بود که از طریق ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید.

افتتاح شبکه و آبیاری در ۲۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهلران، مهران و ایوان و ١٢۳ طرح دیگر در حوزه‌های آب و خاک، گلخانه، دام و طیور با اعتبار ۴۸۲ میلیارد تومان از جمله پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی بود که در این مراسم مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

همچنین در این آیین ۱۱ واحد دام و طیور، شهرک گلخانه‌ای با ۱۰ هزار هکتار در بخش صالح آباد و ۴۷ هکتار شبکه انتقال آب به عشایر افتتاح شد.

با افتتاح این طرح‌ها انقلابی بزرگ در زمینه تبدیل اراضی دیم به آبی و توسعه آبیاری‌های نوین و اشتغالزایی در استان ایلام در حال شکل گیری است، به گونه‌ای که پیش بینی می شود بیش از ۵۹۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این مناطق مشغول بکار ‌شوند.

صدای پای آب، موسیقی آبادانی در دشت‌های ایلام

 نصیریان از کشاورزان شهرستان دهلران با بیان اینکه چندین سال به دلیل کم آبی زمین هایمان خشک شده بود، می‌گوید: اجرای این طرح امید را در دل مردم بومی تازه کرده است، بسیاری مثل من به کشاورزی مشغول می شوند.

علی از کشاورزان ایلامی هم در این خصوص گفت: در چند سال اخیر بخش عمده‌ای از زمین دیم و خشکمان به سیستم آبیاری نوین متصل شده اند و حالا در این مناطق عمران و آبادانی و سرسبزی را می توان دید.

آقای پرهیز از کشاورزان نمونه استان نیز در این باره می‌گوید: در چند سال اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزش کشاورزی در روستایمان توانسته ایم به خوبی با اصول بروز کشاورزی آشنا و هماهنگ شویم.

حضور مستمر کارشناسان پا به پای کشاورزان

جواهری کارشناس کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه در چند سال اخیر کارشناسان کشاورزی با تاکید بر آموزش و برگزاری سایت‌های آموزش تحقیقی ترویجی، سعی در آشنایی بیشتر کشاورزان با جدیدترین اطلاعات علمی دارند، گفت: امروزه نتیجه این موضوع در استان را می توان در افزایش آگاهی علمی وعملی، تشکیل سامانه اطلاعات جامع بهره برداران و انتقال تجارب عملی در بین کشاورزان ایلامی دید.

او اظهار داشت: با تلاش کارشناسان و استقبال بهره برداران و حمایت‌های جهاد کشاورزی، کشاورزی سنتی به سوی مکانیزاسیون حرکت می کند به طوری که کشاورزان در فعالیت‌های خود از داشته‌های بروز علمی، تجهیزات و ادوات مدرن استفاده می‌کنند.

این کارشناس کشاورزی اقلیم استان را چهار فصل دانست و تصریح کرد: این تنوع اقلیمی باعث تنوع تولید و کشت محصولات مختلف از جمله گندم و جو در کلیه اقلیم‌ها و کشت محصولات دیگری همچون صیفی‌جات، حبوبات و محصولات جالیزی در اکثر مناطق استان شده است.

جواهری آینده کشاورزی در استان را درخشان توصیف کرد و افزود: به دلیل نبود مشاغل صنعتی بزرگ در ایلام و از طرفی با توجه به حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی، تعداد فارغ التحصیلان رشته‌های کشاورزی افزایش یافته و مشاغل این حوزه نیز در چند سال اخیر بیش از پیش با اقبال عمومی روبه رو شده است.

حالا کشاورزی سنتی ایلام در حال خوگیری با شیوه مدرن است، بدون شک در مسیر توسعه کشاورزی، موانع و محدودیت‌های فراوانی وجود دارد، اما نگاهی به گذشته این مردمان، نشان از اراده‌ای آهنین در مقابل سختی‌ها و مشکلات دارد، تجربه نشان داده مردمان این دیار به جای نا امید شدن، همواره مشکلات را به فرصت‌هایی برای خودکفایی و توسعه در کشور تبدیل خواهند کرد.

گزارش از آغالی

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی کشاورزی در ایلام محصولات کشاورزی چند سال اخیر تولید محصولات کشاورزی استان جهاد کشاورزی مدیرکل جهاد استان ایلام کشت محصولات استان ها کشور ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است

یوسف منصوری: همانگونه که اطلاع داریم کشاورزی یکی از صنعت های مهم در بحث اقتصاد کشور می باشد که می تواند در تورم و مشکلات اساسی کشور نقش بسزایی ایفا و برای تأمین غذای جامعه، توسعه اقتصادی، حفظ منابع طبیعی و حفظ محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.

کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و کیفیت در محصول کشاورزی میتواند از مشکلات جدی در کیفیت محصولات و همچنین تورم اقتصادی جلوگیری کند

شهرستان شوش یکی از شهرستانهای مهم کشور در بحث تولید گندم و سایر محصولات کشاورزی است که در سال های گذشته مقبولیت و حرف برای گفتن داشت. به گفته مسئولان در سال گذشته خوزستان رتبه اول در کشور را کسب کرد و شهرستان‌های شوش و کرخه در خوزستان دارای بالاترین آمار در برداشت گندم بودند.

در سالهای گذشته قطع برق چند ساعته برای چاه های عمیق کشاورزی در دو شهرستان شوش و کرخه مسبب کم شدن کیفیت در برداشت محصول استراتژیک گندم بود به طوری که در هر بیست و چهار ساعت شبانه روز، هشت ساعت برق چاه های عمیق کشاورزی در سطح شهرستان شوش و کرخه قطع می شد که به دلیل کشت تمام زمینهای موجود کشاورزان، امکان آبیاری تمام زمین کشت شده در مابقی ساعت های مجاز استفاده از برق در شبانه روز، کافی نبود و این موضوع باعث پایین آوردن کیفیت،تناج محصول و نارضایتی کشاورزان مناطقی از شهرستان گردید.

اغلب کشاورزان درگیر با موضوع قطع هشت ساعته برق چاه های عمیق، کشاورزان بخش فتح المبین در غرب کرخه از توابع شهرستان شوش بودند که با چندین بار مطالبه از محمدکعب عمیر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و فرماندار وقت شهرستان کردند که متاسفانه نتیجه ای ملموس برای آن قشر حاصل نگردید

کشاورزان با پیگیری های خود پس از نشستهای فی مابین در شهرستان و با عزیمت چندین باره به مرکز استان، تقبل و تعهد برای دستور العمل های تحمیلیِ نو و ابتکاری آن سازمان را پذیرفتند، و قطعی برق را از هشت ساعت به پنج ساعت تقلیل شد تا از زیان صددرصدی نجات و ناچار به کار خود ادامه دهند.


در چند روز گذشته مسئولان دولتی از عدم قطعی برق در تابستان امسال خبر داده اند که انتظار می رود در فرصت پیش آمده و چند ماه قبل از کشت محصول گندم، مسئولان شهرستان پیگیر این موضوع باشند چرا که گندم شهرستان شوش از کیفیت بی نظیری در سطح جهان برخوردار است تا کشاورزان شهرستان و منطقه فتح المبین با خیالی آسوده کمک حال اقتصاد کشور در بحث با ارزش و مهم گندم باشند

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900037

دیگر خبرها

  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • تولید بیش از ۱۹ هزار تن دانه‌های روغنی از مزارع کلزا شهرستان دهلران
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • وعده صادق قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی را به نمایش گذاشت
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان