Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهری قدوسی آنکولوژیست(سرطان شناس) روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: سرطان سینه از شایع‌ترین سرطان زنان در دنیا و علت عمده مرگ آنها است و نقش سیگار و قلیان در بروز این سرطان ثابت شده است.

وی اظهار داشت: علاوه بر دخانیات، داروهای ضد افسردگی، هورمون درمانی، آنتی بیوتیک‌ها و داروهای بیماری قلبی می‌توانند در درد سینه نقش داشته و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند، زنان باید بدون مشورت پزشک این داروها را مصرف نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدوسی با بیان اینکه زنان علاوه بر معاینات دوره ای سرطان سینه از ۴۰ سالگی به بعد از تغذیه خود نیز دقت داشته باشند، ادامه داد: مصرف نمک را کاهش داده و مکمل کلسیم استفاده کنند و مصرف قرص‌های ضد بارداری خوراکی نیز می‌تواند به یکنواخت‌تر شدن سطح هورمون کمک کند.

این پزشک اضافه کرد: خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن افزایش می‌یابد و  بیشتر سرطان‌های سینه بعد از ۵۰ سالگی تشخیص داده می‌شوند و زنانی تغییرات ژنتیکی را به ارث برده‌اند در معرض خطر بیشتری از سرطان سینه و تخمدان هستند.

به گفته قدوسی، دوره‌های اولیه قاعدگی قبل از سن ۱۲ سالگی و شروع یائسگی پس از سن ۵۵ سالگی زنان را در معرض هورمون‌ها قرار می‌دهد و خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد، چنانچه یکی از اعضای خانواده‌ای سابقه ابتلا به این سرطان دارد، توصیه می‌شود اعضای آن خانواده آزمایش‌های دوره‌ای سالانه را از سن کمتری آغاز کنند.

این آنکولوژیست افزود: سرطان سینه، رشد مهار نشده سلول‌های غیرطبیعی است که در نواحی مختلف سینه ایجاد می‌شود،  این اتفاق ممکن است در بافت‌های مختلف رخ دهد.

وی اضافه کرد: سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است و هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند. خطر ابتلا به سرطان سینه با افزایش سن بیشتر شده و در حدود سه چهارم از موارد بیماری در زنان بالای ۵۰ سال ایجاد می‌شود.

قدوسی تصریح کرد: پرهیز از عوامل خطرزای سرطان سینه از جمله سیگار، اضافه وزن، انجام تمرینات ورزشی و کاهش وزن، به پیشگیری از این بیماری کمک می‌کند و شناسایی و درمان زودهنگام این نوع سرطان از مرگ و میرد زنان جلوگیری می‌کند.

برچسب‌ها سرطان سینه بیماری بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سرطان سینه بیماری بهداشت و سلامت سرطان سینه بیماری بهداشت و سلامت خطر ابتلا به سرطان سرطان سینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید

هنوز شمار بسیار کمی از افراد برای سرطان ریه غربالگری می‌شوند و درصد غربالگری در سرطان ریه نسبت به سایر سرطان‌های شایع بسیار پایین‌تر است.

برای همین در حالی که در آمریکا در سال ۲۰۲۱ میزان غربالگری برای سرطان روده بزرگ ۷۲ درصد و برای سرطان پستان ۷۶ درصد بوده است.، کمتر از ۶ درصد افراد واجد شرایط برای غربالگری سرطان ریه کمتر از ۶ درصد است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرطان ریه علت اصلی مرگ‌های مربوط سرطان در جهان است، اما شناسایی زودرس این سرطان می‌تواند به طور قابل‌توجهی پیامدها بالینی سرطان ریه را بهبود بخشد.

میزان بقای سرطان ریه در مراحل اولیه حدود هفت برابر بیشتر از سرطان ریه‌ای است که در بدن منتشر شده است.

اغلب بیماران در مراحل اولیه سرطان ریه هیچ علامتی ندارند و بیماری تا زمانی که مراحل پیشرفته‌تر برسد که درمان آن سخت‌تر است تشخیص داده نمی‌شود و این وضعیت نیاز به غربالگری مؤثر سرطان ریه را نشان می‌دهد.

کارگروه پیشگیری آمریکا غربالگری سرطان ریه را برای افراد ۵۰ تا ۸۰ ساله که در حال حاضر سیگار می‌کشند یا قبلاً در طول ۱۵ سال گذشته سیگار می‌کشیده و بعد ترک کرده‌اند یا دست‌کم ۲۰ سال سیگار کشیده‌اند، توصیه می‌کند.

«پاکت- سال» واحدی است که برای تخمین قرار گرفتن افراد در معرض سیگار در طول عمر مورداستفاده قرار می‌گیرد و از ضرب کردن شمار کلی سال‌هایی که شخص سیگار کشیده است در میانگین پاکت‌های سیگار کشیده شده در هر روز به دست می‌آید. برای مثال، اگر شخصی برای ۵۰ سال نیم پاکت سیگار کشیده باشد، میزان سیگار کشیدنش ۲۰ پاکت در سال می‌شود.

سی‌تی‌اسکن با دوز پایین برای غربالگری سرطان ریه

یکی از موانع اصلی غربالگری سرطان ریه میزان پایین آگاهی و شناخت عمومی در این باره است. بسیاری از افراد از این موضوع که واجد شرایط غربالگری سرطان ریه هستند، آگاه نیستند یا درباره آنچه انتظار می‌رود در روند غربالگری رخ دهد، سوءبرداشت دارند.

غربالگری سرطان ریه شامل سی‌تی‌اسکن با دوز کم سالانه است. سی‌تی‌اسکن یک روش تصویربرداری تشخیصی است که از پرتوهای ایکس برای ایجاد تصاویری مشروح به شکل سطح مقطع‌ از درون بدن استفاده می‌کند.

غربالگری هر ۲۵۰ بیمار به پیشگیری از یک مورد مرگ ناشی از سرطان ریه می‌انجامد. در مقایسه ۶۴۵ نفر باید با ماموگرافی غربالگری شوند تا بتوان از یک مرگ ناشی از سرطان پستان جلوگیری کرد.

برخی از افراد به علت قرارگیری در معرض پرتوتابی درباره انجام سی‌تی‌اسکن احتیاط به خرج می‌دهند. اما میزان پرتوتابی ناشی از سی‌تی‌اسکن با دوز کم حدود ۱.۴ میلیون میلی سیورت است (میلی سیورت واحد علمی اندازه‌گیری پرتوتابی یونیزه کننده است).

میزان پرتوتابی پس‌زمینه‌ای که هر شخص ممکن است به طور میانگین در طول یک سال زندگی بر روی کره زمین دریافت کند، ۳ تا ۵ میلی سیورت است.

همه فرآیند تصویربرداری از ریه در غربالگری سرطان ریه فقط چند دقیقه وقت می‌گیرد و نیاز به سوزن، دارو یا تزریق وریدی ندارد. بیمار در طول این اسکن روی یک میز چرخان دراز می‌کشد و دست‌هایش را در بالای سرش می‌گذارد. تکنسین ممکن است از بیمار بخواهد برای۵ تا ۱۰ ثانیه در حالیکه از میان دستگاه اسکن‌کننده می‌گذرد، نفسش را حبس کند.

متخصص رادیولوژی نتایج آزمایش را در گزارشی برای پزشک خلاصه می‌کند. اگر نتایج از لحاظ یافته‌ها در ریه منفی باشند، بیمار پس از یک سال برای اسکن دیگری بازمی‌گردد. اگر نتایج مثبت باشند، معمولاً به این معنا است که متخصص رادیولوژی یک گره ریوی یا نقطه‌ای مشکوک درون ریه دیده است. همه گره‌های ریوی سرطانی نیستند و بیماران ممکن است نیاز به تصویربرداری‌های اضافی یا نمونه‌برداری داشته باشند تا برای ثابت کردن یافته‌ها داشته باشند.

منبع: Conversation

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • دانشمندان حلقه رابط برنامه غذایی و ابتلا به سرطان را کشف کردند
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها