Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، برآورد و تولید روزانه دمای سطح زمین در پهنه وسیع از طریق سنجش از دور، نقصان پایش آن را در ایستگاه ‏های محدود هواشناسی رفع کرده و در بسیاری از مطالعات علمی از قبیل اقلیم شناسی، هواشناسی، ‏کشاورزی، هیدرولوژی، معماری، خطوط انتقال نیرو، زمین شناسی و باستان شناسی کاربرد دارد‎.‎

با استفاده از دمای روزانه سطح زمین می توان نقشه حداکثر دمای ماهیانه را برآورد کرده و توزیع جغرافیایی ‏الگوهای حرارتی در سطح کشور را شناسایی و بررسی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین می توان نقشه های حداکثر دمای ‏ماهیانه را نسبت به تاریخ مشابه در سال های گذشته مورد بررسی قرار داد. بنابراین تولید و مقایسه این نقشه ‏ها برای متخصصان در حوزه های کاربردی فوق، بسیار مهم و با اهمیت است.‏

از این رو اداره سنجش از دور سازمان فضایی ایران نقشه مقایسه ای حداکثر دمای سطح زمین در سطح کشور در خردادماه امسال و سال گذشته را بر مبنای تصاویر ماهواره های سنجشی منتشر کرد.‏

با توجه به اهمیت نقشه حداکثر دمای ماهیانه سطح زمین برای دستیابی به الگوهای حرارتی در سطح کشور ‏و همچنین به منظور بررسی و مقایسه دقیق این نوع از دما در سال جاری و سال های گذشته، با استفاده از ‏تصاویر ماهواره ای مادیس نقشه حداکثر دمای سطح زمین در سطح کشور در خرداد ماه سال های ۱۳۹۸ و ‏‏۱۳۹۹ مورد پایش و مقایسه قرار گرفت. ‏

بررسی نتایج حاصل از پردازش تصاویر و مقایسه نقشه حداکثر دمای سطح زمین در سطح کشور در خرداد ماه ‏سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ نشان می دهد که بیشترین سطح تمرکز این نوع از دما در استان های ایلام، ‏خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد، اصفهان و خراسان جنوبی است.

اما با این تفاوت که در ‏خرداد ماه ۱۳۹۹ به دلیل گرمی هوا سطح بیشتری از استان های مذکور نسبت به سال ۱۳۹۸ دمای بالای ‏‏۵۵ درجه سانتیگراد را داشته اند‎.‎‏ همچنین بررسی و مقایسه نتایج نشان می دهد استان های شمالی و ‏شمالغربی کشور در بازه زمانی مورد مطالعه از شرایط دمایی مناسبی برخوردار بودند.‏

کد خبر 4957683 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: ماهواره گرمایش زمین افزایش دما سازمان فضایی ایران ویروس کرونا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان نوآوری فناوری فضایی فناوری نانو تولید ناسا امنیت اطلاعات شرکت هواوی اینترنت ایالات متحده آمریکا ماهواره دمای سطح زمین سطح کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۰۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حال حاضر محققان ناسا با استفاده از یک رویکرد جدید، تخمین‌های جدیدی از میزان جریان آب از رودخانه‌های زمین، سرعت جاری شدن آن به اقیانوس و میزان نوسان هر دو رقم در طول زمان به دست آورده‌اند. چنین اطلاعاتی برای درک چرخه آب سیاره و مدیریت منابع آب شیرین آن بسیار مهم است.

برای دستیابی به تصویری جهانی از میزان آب موجود در رودخانه‌های زمین، دانشمندان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا (JPL) اندازه‌گیری‌های جریان سنج را با مدل‌های کامپیوتری حدود ۳ میلیون بخش رودخانه در سراسر جهان ترکیب کردند. این تحقیق توسط الیسا کالینز، که این تحلیل را به عنوان یک کارآموز JPL و دانشجوی دکترا در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی انجام داد، انجام شد و در Nature Geoscience منتشر شد.

دانشمندان تخمین زدند که حجم کل آب رودخانه های زمین از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۲۲۴۶ کیلومتر مکعب (۵۳۹ مایل مکعب) بوده است. این معادل نیمی از آب دریاچه میشیگان و حدود ۰.۰۰۶ درصد کل آب شیرین است که خود ۲.۵ درصد از حجم جهانی است. رودخانه‌ها علیرغم نسبت کمی که از آب سیاره دارند، از زمان‌های اولیه تمدن‌ها برای انسان حیاتی بوده‌اند.

نقشه بالای این صفحه حجم آب ذخیره شده بر اساس منطقه هیدرولوژیکی را نشان می‌دهد. محققان تخمین زدند که حوضه آمازون (تیره ترین آبی) حاوی حدود ۳۸ درصد از آب رودخانه جهان است که بیشترین میزان را در بین هر منطقه هیدرولوژیکی ارزیابی شده، دارا است. همین حوضه همچنین بیشترین آب را به اقیانوس تخلیه می‌کند. این ۱۸ درصد از تخلیه جهانی به اقیانوس است که از سال ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۹ به طور متوسط ۳۷۴۱۱ کیلومتر مکعب در سال در سال بوده است.

برای بخش‌هایی از حوضه رودخانه‌های کلرادو، آمازون، و اورنج و همچنین حوضه موری-دارلینگ در جنوب شرقی استرالیا کمیت منفی جریان‌های آبی تخمین زده شده‌است که بیشتر نشان دهنده مصرف شدید آب توسط انسان است. در واقع در این نقاط ما شاهد ردپای انسان هستیم.

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901819

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • افتتاح مدرسه خیرساز در خنداب
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • آسمان قم فردا پنجشنبه در برخی ساعات بارانی می شود
  • آمادگی استان جهت واگذاری زمین به کارگران دارای شرایط
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد