Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@17:11:30 GMT

ایجاد مرکز جامع درمان اعتیاد در استان فارس

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۱۱۳۸۵

ایجاد مرکز جامع درمان اعتیاد در استان فارس

به گزارش خبرنگار مهر، صادق کشفی نژاد، صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۲۵ ژوئن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر است، گفت: امسال این روز با شعار «دانش بیشتر برای مراقبت بهتر» همراه است و برنامه‌ها طی یک هفته برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مرکز جامع درمان اعتیاد با سبک جدید در کشور و استان وجود نداشته است، عنوان کرد: یکی از مشکلات درمان معتادان عدم وجود حمایت بعد از سم زدایی است که این سازمان با کمک تیم تخصصی درمان سیر، درمان را اجرا می‌کنند، یک مسیر انحصاری برای فرد با کمک وی و خانواده شکل می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشفی نژاد از فراخوانی نام برد که بدین منظور داده شده و گفت: به این سمت می‌رویم که در هفته دولت اولین دوره آن اجرایی می‌شود؛ این مرکز جامع درمان اعتیاد حلقه‌های گمشده را پشت سرهم ردیف کرده است.

هشدار درخصوص روند افزایش تولید، مصرف، تنوع و تکثر روان گردان‌ها

مدیر کل بهزیستی استان فارس با اشاره به اینکه بهزیستی به عنوان یکی از سازمان‌هایی که در کار اعتیاد به ویژه بخش‌های درمان، پیشگیری و بازتوانی فعال است، تاکید کرد: هرسال روند افزایشی در تولید، مصرف، تنوع و تکثر مواد روان گردان شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه مواد مخدر یکی از سودآورترین کالاهای بین المللی است، افزود: روزی اعتیاد در این کشور کاملاً مردانه بود و این آسیب هم مثل سایر آسیب‌ها، رنگ زنانه به خود گرفت و شمایل خود را عوض کرد.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه سن مصرف پایین آمده و سن مصرف در دختربچه‌ها قابل تأمل است، یادآوری کرد: شعار توانمندسازی و آگاه سازی زنان برای آگاه سازی اجتماعی مهمترین موضوعی است که قبلاً اجرا می‌شد و بر نقش زن در اجتماع تاکید دارد و زمانی که آسیب به این سمت زنان برود باید زنگ خطر در جامعه به صدا در آید.

وی با اشاره به اینکه با موجی از تهاجم روبرو است و ایران بزرگترین تولید کننده را در همسایگی خود دارد، افزود: برای مقابله با این اتفاقات و مواد مخدر که یک روند چند بعدی است، نیاز به همکاری همگان دارد.

کشفی نژاد با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید به شکل‌های مختلف اطلاع رسانی کنند، تاکید کرد: باید آگاهی سازی کنیم و نگذاریم دیگران به این بلای بزرگ دچار شوند، امروز وضع مواد مخدر شکل دیگری دارد و به سهولت در دسترس است و حتی اطلاع رسانی برای نوع مواد مخدر به خوبی شکل نگرفته است، امروز یکی از مواد مخدرهای صنعتی باعث می‌شود بعد از یکبار مصرف، باعث اعتیاد دائمی افراد می‌شود.

ارائه ۳۰ تا صد درصد یارانه درمان اعتیاد

کشفی نژاد اظهار کرد: برای درمان زنان، جامعه هدف و بیماران نیازمند بین ۳۰ تا صد درصد یارانه ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ای برای معتادان متجاهر ارائه خواهد شد، افزود: هربار از این افراد تست کرونا رایگان می‌گیریم که ۵۰۰ هزار تومان هزینه هر تست است، بنابر این سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای درمان معتادان متجاهر در سال گذشته در فارس هزینه شده است.

به گفته مدیرکل بهزیستی فارس، در مجموع ۶ و نیم میلیارد تومان برای معتادان متجاهر و سایر معتادان هزینه شده است.

وی گفت: کارگاه مختلفی در بحث مهارت‌های زندگی راه اندازی کردیم که بیش از ۳۰۰ مورد کارگاه برگزار شده است، مهارت‌های زندگی از مهمترین برنامه‌هایی است که در پیشگیری از اعتیاد نقش دارند، خانواده‌ها به دنبال کسب آموزش مهارت‌های زندگی نرفتند و این حساسیت باید در میان مردم ایجاد شود.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه ۶۰ درصد افراد معتاد به مواد مخدر، از طریق دوستان به اعتیاد مبتلا می‌شوند، تاکید کرد: باید بحث‌های آموزشی و توانمندسازی خانواده در جامعه شکل گیرد.

اجرای طرح «مانا» برای دانش آموزان فارس

مدیر کل بهزیستی فارس با تاکید بر اینکه در خانواده‌ها یارگیری نشود و این وسوسه‌ها باعث می‌شود افراد از خانواده‌ها دور شوند و به دنبال اعتیاد بروند، اضافه کرد: یک طرحی با آموزش و پرورش در حال کار هستیم که «مانا» نام دارد، خروجی این طرح اینست که دانش آموزان در پیشگیری از اعتیاد مشارکت کنند.

وی تاکید کرد: در سال گذشته ۱۱۵ همایش پیشگیری از اعتیاد، ارسال ۵۰ هزار پیامک پیشگیری از اعتیاد و ۶ هزار کارگاه پیشگیری، ۹۰ نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد، ۸۵ نمایشگاه فرهنگی و ورزشی، ۵۰ مسابقه هنری، ۹۵ بیلبورد، ۹ برنامه تلویزیونی، ۲۰ برنامه رادیویی و چهار برنامه سیاستگذاری برگزار شده و این در زمینه آگاه سازی شکل گرفته است.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه رویکرد کاهش عوامل خطر است، که دلایل زیادی دارد مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: در عوامل محافظ و کاهش عوامل خطر مشکل داریم و در کشور ما تربیت سه گانه دارد که گونه اول بین پدر و مادر است و گونه دوم تعارض تربیت بین مدرسه و خانواده بوده، متأسفانه خانواده‌ها به شدت به دنبال معلم خوب علوم و ریاضی هستند و چه پول‌هایی هم می‌دهند ولی برای آموزش مهارت‌های زندگی هزینه نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مهدکودک‌ها جای بازی است، اگر مهدکودک آموزش نداشته باشد مشتری ندارد، افزود: ما هم تسلیم فشار جامعه شدیم، سازمان بهزیستی در تمام مناطق محروم مهدکودک دارد ولی خانواده‌ها استقبال نمی‌کنند.

کشفی نژاد با تاکید بر اینکه روی حوزه عوامل خطر و محافظت کار نشده است، تاکید کرد: رویکرد چهارم رویکرد یادگیری و اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ پیشگیری را باید رسانه‌ها و سمن‌ها در دستور کار قرار دهند، یادآور شد: مرکزی برای نگهداری مخصوص کودکان را راه اندازی خواهیم کرد.

کشفی نژاد با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد بچه‌های لب خیابان، مهاجرین افغان هستند، تاکید کرد: زمانی که شرایط اقتصادی خراب شود، پدیده و آسیب‌های اجتماعی اضافه می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، بهزیستی خط ملی اعتیاد با سرشماره «۰۹۶۲۸» برای مردم در دسترس قرار داده است که پاسخگوی مشکلات در زمینه اعتیاد است و از ۸ صبح تا ساعت ۲۰ به پاسخگو می‌پردازد.

کد خبر 4958101

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز بهزیستی فارس اعتیاد ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین گرگان شیوع کرونا استانداری سمنان مواد مخدر ایلام سازمان تبلیغات اسلامی بیرجند دهه کرامت کشاورزی پیشگیری از اعتیاد مهارت های زندگی درمان اعتیاد خانواده ها مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۱۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟

آلرژی فصل بهار یکی از مسائل شایع و مزاحم در این فصل است که بسیاری از افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد که علت بروز آن به دلیل وجود آلرژن‌ها در فصل بهار است، اما به‌ طور کلی استفاده از روش‌های طب سنتی برای درمان آلرژی فصل بهار می‌تواند یک راه حل آسان با تأثیر بلند مدت باشد و عوارض آن را کنترل کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، به گفته متخصصان، حساسیت‌های فصلی یک پدیده پیچیده است که از واکنش غیرطبیعی سیستم ایمنی بدن به عوامل محیطی ناشی می‌شود؛ این عوامل محیطی شامل گرده‌های گل‌ها، قارچ‌ها، بعضی مواد شیمیایی و تغییرات هوایی موسمی است، حساسیت فصلی می‌تواند تأثیرات روحی و اجتماعی زیادی داشته باشد و افراد ممکن است به دلیل محدودیت‌های ناشی از علائم حساسیت، از تفریحات یا فعالیت‌های اجتماعی منع شوند.

در آلرژی بهاری به‌طور معمول افراد دچار سرخی چشم و چهره می‌شوند، سوزش و خارش بینی دارند و رطوبت‌هایی که سوزان هستند از چشم و بینی خارج می‌شود؛ از دیدگاه طب سنتی گاهی گرم شدن یا سرد شدن بیش از حد مغز و گاهی نیز مشکلات معده و شُل بودن دریچه معده، منجر به بروز چنین مشکلی می‌شود.

متخصصان طب سنتی معتقدند، با توجه به اینکه در فصل بهار حرارت افزایش پیدا می‌کند، موادی که در بدن تجمع کرده است، شروع به پخته شدن و نضج می‌کند؛ یکی از راه‌های دفع و خروج این مواد از طریق مغز است و رطوبت‌هایی که سوزان است از چشم و بینی خارج می‌شود و در واقع علت تشدید آلرژی‌ها در فصل بهار همین است.

اصلاح غذایی و رفتاری برای درمان آلرژی

رضا معطری، متخصص طب سنتی و عضو انجمن علمی گیاهان دارویی ایران در خصوص روش‌های درمان آلرژی و حساسیت فصلی در طب ایرانی اظهار می‌کند: با آمدن فصل بهار حرارت افزایش پیدا کرده و مواد تجمع یافته در بدن پخته می‌شود و این مواد به‌طور معمول از طریق چشم و بینی از بدن خارج خواهد شد؛ اگر فرد لینت مزاج داشته باشد و شکم خود را با خوردن ملین‌هایی مانند انجیر (برای افراد سرد مزاج)، آلو بخارا (برای افراد گرم مزاج) و روغن بادام شیرین نرم کند، این مواد تجمع یافته به راحتی از بدن فرد دفع خواهد شد و دیگر از راه بینی و چشم خارج نمی‌شود که فرد را دچار حساسیت و آلرژی کند.

وی در خصوص اصلاح رژیم غذایی برای درمان آلرژی ادامه می‌دهد: بهتر است افرادی که دچار آلرژی فصلی هستند تا جایی که امکان دارد از مصرف سرخ کردنی و ترشی‌ها پرهیز کنند و مصرف گوشت قرمز را کاهش دهند و از غذاهایی مانند آش جو، آش عدس، پلو ماش و پلو عدس که رقیق‌کننده خون بوده و بسیار مؤثر است، استفاده کنند؛ گاهی مصرف ماءالشعیر نیز توصیه می‌شود؛ لازم به ذکر است افرادی که با آلرژی فصلی درگیر هستند از سبزیجاتی مانند گشنیز و اسفناج و حبوباتی همچون ماش و نیز گوشت مرغ در پختن آش جو استفاده کنند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به تأثیر بعضی میوه‌ها بر درمان آلرژی و حساسیت فصلی تصریح می‌کند: مصرف میوه‌هایی مانند لیموشیرین و مغز خیار برای درمان آلرژی مؤثر است؛ همچنین بهتر است افراد مبتلا به آلرژی از غذاهای تند و شور استفاده نکنند، علاوه بر این موضوع این افراد می‌توانند از گل‌گاوزبان به عنوان یک ضدالتهاب طبیعی، زنیان به عنوان آنتی‌هیستامین طبیعی، زیره سبز، عسل و عناب به عنوان ضدآلرژی معروف استفاده کنند، این گیاهان می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم حساسیت فصلی کمک کند، البته مهم است که این داروهای گیاهی زیر نظر متخصصان طب سنتی مصرف شود.

وی درباره تأثیر حجامت بر درمان آلرژی می‌افزاید: اقداماتی مانند خون‌گیری و حجامت نیز می‌تواند برای درمان آلرژی مؤثر باشد؛ از دیدگاه طب سنتی، حجامت و خون‌گیری اثرات مثبتی در کنترل علائم آلرژی دارد، چرا که با این روش، خون از مواد آلرژنیک و سموم تصفیه شده و جریان خون بدن تنظیم می‌شود.

معطری درباره آلرژن‌ها و بروز حساسیت به واسطه آن بیان می‌کند: سعی کنید لباس‌ها و ملافه‌ها را در فضای خارج از خانه خشک نکنید؛ خشک کردن لباس‌ها و ملافه‌ها در فضای آزاد موجب چسبیدن گرده‌های گیاهان به آن‌ها شده و علائم آلرژی فصلی را در افراد مستعد افزایش می‌دهد، همچنین صبح‌ها قبل از ساعت ۹ پنجره‌ها را باز بگذارید و از هوای تازه لذت ببرید؛ در این ساعت هوا هنوز رطوبت صبح‌گاهی خود را دارد و مانع از حرکت آزادانه آلرژن‌ها در هوا می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: روز را با یک دوش آب گرم به پایان برسانید تا آلرژن‌هایی که به مو و پوست شما چسبیده است پاک شود؛ قبل از خواب هم یک فنجان دمنوش گیاهی ضدآلرژی بنوشید تا بتوانید بدون نگرانی از حساسیت فصلی به آرامی بخوابید.

ضرورت توجه به تغییرات آب و هوایی برای جلوگیری از آلرژی در فصل بهار

این متخصص طب سنتی اظهار می‌کند: تغییرات آب‌وهوا روی مقدار گرده‌ای که توسط گیاهان آزاد می‌شود، تأثیر دارد؛ در روزهای گرم، رشد و قدرت باروری گیاهان بیشتر می‌شود، اما در روزهای بارانی انتشار گرده‌ها متعادل است؛ در روزهایی که باد می‌وزد انتشار گرده‌ها به راحتی انجام می‌شود و نشانه‌های حساسیت در افراد نیز افزایش پیدا می‌کند، بنابراین افراد مستعد آلرژی و حساسیت در فصل بهار مهم است که به وضعیت هوا و وزش باد توجه کنند تا کمتر درگیر عوارض آلرژی شوند.

وی می‌افزاید: گیاهانی مانند بید، کاج، توت، چنار، نخل، بلوط، راش، سرو، نارون، زیتون، صنوبر، چاودار، توسکا، سپیدار، افرای سیاه، سرو کوهی، زبان گنجشک، گردوی آمریکایی و درخت قهوه کنتاکی می‌تواند موجب بروز علائم حساسیت‌های بهاری در افراد شود.

معطری می‌گوید: حساسیت‌های فصلی به‌طور معمول در یک زمان مشخصی از سال برای فرد رخ داده و طی یک مدت زمان محدود رفع می‌شود؛ در بیشتر افراد این حساسیت در فصل بهار شروع شده و تا پاییز ادامه دارد، هر چند که احتمال درگیری با تب یونجه در هر چهار فصل سال وجود دارد؛ تب یونجه با التهاب بینی خود را نشان می‌دهد که ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به مواد حساسیت‌زای موجود در هوا است، موادی مانند گرد و خاک یا گرده گل و گیاهان که همواره در محیط اطراف وجود دارد.

وی ادامه می‌دهد: لازم است بدانیم که مصرف سیگار توسط افراد مبتلا به آلرژی‌های فصلی می‌تواند این حساسیت را بیشتر کند، در نتیجه اگر به سلامت و آرامش خود اهمیت می‌دهید، استعمال دخانیات را کنار بگذارید.

با این اوصاف، متخصصان طب سنتی در خصوص درمان آلرژی و حساسیت فصلی توصیه می‌کنند که از تغذیه‌ای استفاده شود که مواد تجمع یافته در بدن را تخلیه کرده و علائم آلرژیک را کاهش دهد، در همین راستا روش‌های سنتی مانند حجامت و خون‌گیری برای درمان آلرژی و حساسیت فصلی پیشنهاد می‌شود، زیرا این روش‌ها می‌توانند به تصفیه خون و تنظیم جریان آن در بدن کمک کنند، همچنین باید به تغییرات آب‌وهوا و نکات بهداشتی برای کنترل علائم آلرژی در طول فصل بهار توجه کرد.

کد خبر 744203

دیگر خبرها

  • خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد ارایه شد
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • چرا شروع فصل بهار برای افراد آلرژی ایجاد می‌کند؟
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم