Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@19:10:26 GMT

خاطرات بولتون و نقش پشت پرده پمپئو

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۱۱۷۹۰

خاطرات بولتون و نقش پشت پرده پمپئو

فرارو- با انتشار کتاب خاطرات امنیت مشاور ملی سابق کاخ سفید، نقش پشت پرده رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در کارشکنی در دیپلماسی میان تهران و واشنگتن برملا شد.
به گزارش فرارو، کتاب خاطرات جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، به معنای واقعی کلمه یک بمب خبری بود. همه رسانه‌های مهم بین المللی، هر کدام به بخش‌هایی از این خاطرات توجه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نقش کلیدی مشاور امنیت ملی در تصمیم گیری‌های مهم سیاستی، خاطرات بولتون از جوانب متعدد مورد توجه قرار گرفت.
خاطرات بولتون درباره ایران مطالب زیادی دارد و این کاملا طبیعی است. چون بولتون، همواره یکی از مخالفان سرسخت نظام ایران بوده و حتی گفته می‌شود که دونالد ترامپ، برای تغییر محاسبات ایران، او را استخدام کرده بود. اما در کنار ادعا‌های زیاد بولتون درباره ایران، مسائلی در ارتباط با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، مطرح شده اند که شایسته توجه هستند. بولتون، از نفوذ پمپئو در دولت ترامپ و همچنین بدگویی وی از رئیس جمهور آمریکا سخن گفته است. امری که پمپئو را به شدت خشمگین کرده است. وزیر امور خارجه آمریکا، اخیرا بولتون را «خائنی» توصیف کرد که به آمریکا آسیب زده است.   بیشتر بخوانید: مایک پمپئو؛ معمار اصلی فشار‌ها بر ایران هدف بولتون از افشاگری چیست؟
نقش پمپئو در طراحی سیاست «کارزار فشار حداکثری» علیه ایران کم و بیش آشکار بود. اما بولتون در خاطرات‌اش بر این مسئله صحه گذاشت. یکی از مواردی که نشان می‌دهد پمپئو تا چه اندازه از احتمال حل و فصل دیپلماتیک اختلافات میان ایران و آمریکا نگران بوده، نشست گروه هفت در شهر بیاریتز فرانسه است. طبق روایت بولتون، در جریان نشست سران گروه هفت در بیاریتز در آگوست ۲۰۱۹، ترامپ واقعا می‌خواست با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، دیدار کند. گفتنی است که در این نشست، ظریف ناگهان به بیاریتز رفت. در آن زمان، فرانسوی‌ها به شدت مشغول وساطت میان ایران و آمریکا بودند و می‌خواستند دو طرف را به مذاکره متقاعد کنند.
ایمانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، از ترامپ برای دیدار با ظریف دعوت کرده بود. همه چیز برای دیدار مهیا بود. ظریف و ترامپ هر دو به طور همزمان در شهر بیاریتز حضور داشتند. اما کارشکنی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، جان بولتون و مایک پمپئو مانع از این دیدار شد. به گفته بولتون، نتانیاهو با پمپئو و سپس با خود وی صحبت کرد. هر سه این‌ها مخالف دیدار ظریف و ترامپ بودند.   مایک پمپئو طراح اصلی سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران به شمار می رود.
هنر پمپئو
روایت بولتون درباره تمایل ترامپ و دو تن از مقامات دولتش – استیون منوشین، وزیر خزانه داری، و جارد کوشنر، داماد و مشاور ترامپ - نشان می‌دهد که ماکرون سعی کرده بود مشاور امنیت ملی و وزیر خارجه را دور بزند. رئیس جمهور فرانسه در نهایت موفق نشد که دیداری میان ظریف و ترامپ ترتیب دهد. چند هفته بعد از این ماجرا، یعنی در اوایل ماه سپتامبر ۲۰۱۹، جان بولتون از کاخ سفید اخراج شد یا به روایت خودش، استعفا کرد. نزدیک به یک سال از اخراج بولتون می‌گذرد. اما در این مدت، هیچ تحولی در روابط ایران و آمریکا اتفاق نیفتاده است. آیا در این مدت، پمپئو مسئول عدم حل و فصل اختلافات ایران و آمریکا بوده است؟
برخی کارشناسان معتقدند که پاسخ این سوال مثبت است. روزنامه ایندیپندنت، طی گزارشی با اشاره به خاطرات بولتون، نوشت که پمپئو مانع اصلی گفتگو با ایران است. این روزنامه نوشت: «اگر قرار باشد گفتگویی با ایران اتفاق بیافتد، کتاب بولتون ثابت کرد که پمپئو مانع از آن خواهد شد.»   ایندیپندنت با بیان اینکه پمپئو دنبال مذاکره با ایران نیست و نخواهد گذاشت ترامپ با ایران مذاکره کند، نوشت: «در نهایت، دیپلماسی هنر این است که بگذاری کس دیگری کار مورد نظرت را انجام دهد. به نظر می‌رسد، پمپئو در به کارگیری این هنر با ترامپ استادانه عمل کرده است. شاید او تاکنون قادر نبوده است که جنگی با ایران آغاز کند، اما او قطعا دیپلماسی میان دو طرف را متوقف کرده است. اگر ترامپ واقعا می‌خواهد با ایران گفتگو کند، باید در وهله اول، مایک پمپئو را اخراج کند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: خاطرات بولتون مایک پمپئو ایران و آمریکا فشار حداکثری ایران و آمریکا خاطرات بولتون مایک پمپئو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۱۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند

شبکه خبری «بلومبرگ» گزارش داد، دستیاران اقتصادی دونالد ترامپ به دنبال گزینه‌هایی برای جلوگیری از دور شدن کشورها از دلار هستند زیرا آمریکا با چالش فزاینده‌ای از سوی بازارهای نوظهور، از جمله کشورهای بریکس مواجه است.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان آمریکا برای انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر و تیمش، در حال بحث در مورد اعمال جریمه‌هایی علیه متحدان و مخالفانی هستند که به دنبال دور کردن تجارت خود از دلار آمریکا به ارزهای دیگر هستند. این رسانه به نقل از افراد آشنا گزارش داد، این گزینه‌ها می‌تواند شامل کنترل صادرات، جریمه‌های دستکاری ارز و تعرفه باشد.

گرایش جهانی به استفاده از ارزهای ملی در تجارت به جای دلار، پس از قطع ارتباط روسیه از سیستم مالی غرب و مسدود شدن ذخایر خارجی آن در سال ۲۰۲۲ به‌عنوان بخشی از تحریم‌های مرتبط با اوکراین، شتاب قابل توجهی پیدا کرد.

کارشناسان مالی هشدار داده‌اند که لایحه‌ای با مقرراتی که به آمریکا اجازه مصادره دارایی‌های مسدود شده روسیه را می‌دهد، که بایدن روز چهارشنبه آن را امضا کرد، می‌تواند باعث دلارزدایی شود. قانون موسوم به REPO، که در بسته کمک نظامی ۶۱ میلیارد دلاری به کی‌یف گنجانده شده بود، به رئیس‌جمهور ایالات متحده اجازه می‌دهد تا دارایی‌های دولتی روسیه را که در بانک‌های آمریکایی نگهداری می‌شود، مصادره کند.

به گزارش بلومبرگ، ترامپ خطاب به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داده که «شما دلار را به‌عنوان استاندارد از دست خواهید داد. این مانند شکست خوردن در بزرگ‌ترین جنگی است که تا به حال باخته‌ایم.» به گزارش این رسانه، مشاوران اقتصادی ترامپ و تیم مبارزات انتخاباتی او به طور خاص محدود کردن تلاش‌های دلارزدایی توسط کشورهای بریکس را در نظر گرفته‌اند.

این گروه که اخیرا گسترش یافته و اکنون شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر است، استفاده از ارزهای ملی را در تجارت متقابل تقویت می‌کند. بریکس حتی از احتمال معرفی ارز تک نرخی جدید در سال‌های آینده خبر داده است.

به گزارش راشا تودی، ترامپ بارها گفته است که می‌خواهد دلار ارز ذخیره جهانی باقی بماند.

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در ماه مارس به سی‌ان‌بی‌سی گفت: «از زمانی که کشورها به دلار بها نمی‌دهند، متنفرم. من به کشورها اجازه نمی‌دهم دلار را دور بزنند، زیرا زمانی که ما این استاندارد را از دست بدهیم، مانند از دست دادن یک جنگ انقلابی خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟ /خاطرات عروس بزرگ امام از فوت دو فرزندش و علت آن
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند