Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به راه اندازی سامانه‌های الکترونیک در سازمان ثبت اسناد، گفت: این سامانه‌ها سبب کاهش هزینه‌های مردم می‌شود.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، ذبیح الله خداییان با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، شبکه دو سیما با اشاره به راه اندازی سامانه‌های الکترونیک در سازمان ثبت اسناد، اظهار کرد: حدود ۲۵ سرویس راه‌اندازی شده که سبب کاهش هزینه‌های مردم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: متاسفانه اسناد عادی مشکلاتی را در جامعه ایجاد کرده‌اند که دستگاه قضایی درگیر مشکلات اسناد عادی است.

خداییان بیان داشت: به‌طور مستقیم و غیرمستقیم حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد پرونده‌ها در صورت الزام مردم به معاملات با سند رسمی در دستگاه قضایی کاهش می‌یابد و در هزینه‌های مردم نیز صرفه‌جویی می‌شود.

وی گفت: در طرح ارتقای اعتبار سند رسمی به هر واحد آپارتمانی یک کد یکتا اختصاص می‌یابد که پس از آن هر نقل و انتقالی باید در سازمان ثبت اسناد ثبت شود که می‌توان بدین وسیله خانه‌های خالی را تشخیص داد.

خداییان تصریح کرد: سامانه بازرسی و رسیدگی به شکایات را به صورت الکترونیکی راه اندازی کردیم و بازرسی‌ها از حالا به بعد به صورت الکترونیکی است و در صورتی که؛ تخلفی صورت گیرد با آن برخورد می‌شود.

وی افزود: سرویس تطبیق اثر انگشت اصحاب سند با اثر انگشتشان در ثبت اسناد سامانه دیگری است. اثر انگشت به صورت خودکار با اثر انگشت ثبت احوال تطبیق داده می‌شود و بدین صورت از بسیاری از کلاهبرداری‌ها جلوگیری می‌شود.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به معضلات گسترده اسناد غیر رسمی برای کشور، ادامه داد: سال گذشته ۳۳ هزار پرونده تحت عنوان اثبات صحت معامله داشته‌ایم و در سال ۹۸ در این خصوص بیش از دویست هزار پرونده تشکیل شده است.

خداییان در ادامه گفت: راهکار مبارزه با فساد شفافیت است؛ یعنی حدود و میزان دقیق اموال، اراضی ملی، منابع طبیعی، جنگل ها، اوقاف و موارد دیگر مشخص و تثبیت می‌شود و دیگر کسی نمی‌تواند نقشه را کم و زیاد و به حریم دریا و کوه تجاوز کند. همین باعث می‌شود که ما موضوع کوهخواری، زمین خواری و دریاخواری را نداشته باشیم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار کرد: اخیرا جلسه‌ای در حوزه معاونت اول ریاست جمهوری تشکیل شد و استانداران استان‌های ساحلی آمده بودند و بحث تجاوز به حریم دریا بود. من در آنجا عرض کردم که اگر واقعا می‌خواهید تجاوز به حریم دریا، دریاچه یا رودخانه نشود پای کار بیایید و به ما کمک کنید و ما ظرف دو سه ماه تمام سواحل جنوب و شمال را تثبیت می‌کنیم تا دیگر امکان تجاوز به دریا نباشد.

وی اظهار کرد: اگر بتوانیم ظرف سه یا چهار سال یا زودتر این کار را انجام دهیم، می‌توانیم که این طرح را بطور کامل اجرا کنیم، زیرا تمام اطلاعات زمین در سامانه تثبیت می‌شود.

خداییان ادامه داد: امکان مدیریت زمین برای مسئولان فراهم می‌شود؛ یعنی اگر مسئولی بخواهد یک قطعه زمین را به یک سرمایه گذار دهد الان باید از ۱۶ یا ۱۷ دستگاه استعلام کند؛ لذا اگر تثبیت شود دیگر نیازی به استعلام ندارد و با یک کلیک تمام اطلاعات جلوی دستش می‌آید و می‌تواند تصمیم بگیرد.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص تسری پیدا کردن بودجه کاداستر به مالیاتی که از اسناد خودرو گرفته می‌شود، گفت: ما این مبلغ را که تعیین کردیم نیم درصد است و مبلغی نیست. اولا در املاک آن چه که حق الثبت به آن تعلق می‌گیرد قیمت واقعی ملک نیست و قیمت منطقه‌ای معمولا یک پنجاهم قیمت واقعی ملک است.

وی ادامه داد: در مورد خودرو نیز به قیمت واقعی آن حق الثبت تعلق نمی‌گیرد و وزارت امور اقتصاد و دارایی قیمتی را تعیین می‌کند که خیلی پایین‌تر از قیمت واقعی ملک است که نیم درصد است.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: جهت جبران کمبود نقشه بردار سعی کردیم با اختیاری که قانون به ما داده این موضوع را برون سپاری کنیم؛ یعنی فقط از یکی دو نقشه بردار ثبت استفاده کنیم و از همه نقشه بردارانی که ما آن‌ها را آموزش می‌دهیم. ما سال گذشته ۹ میلیون هکتار را تثبیت کردیم که امیدواریم با آمادگی که ایجاد شده به سرعت بتوانیم با کمک دستگاه‌ها این طرح را اجرا کنیم.

خداییان تصریح کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه‌ای را طراحی و اجرا می‌کند و به تمام بنگاه‌های معاملات ملکی دسترسی می‌دهد و بعد از اینکه معامله انجام شد ثبت سامانه می‌کنند و سند رسمی در دفاتر صادر می‌شود.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اذعان کرد: الان بحثی را وزیر مسکن و شهرسازی در خصوص خانه‌های خالی مطرح می‌کنند. ما در این طرح پیش بینی کردیم و گفته ایم که هر کس می‌خواهد خانه‌ای بسازد باید پروانه ساخت بگیرد و هر کس تقاضای پروانه ساخت کرد به صورت الکترونیکی به سازمان ثبت منعکس می‌شود و ما به هر واحد آپارتمانی یک کد یکتا اختصاص می‌دهیم و از آن به بعد هر نقل و انتقالی که بخواهد صورت گیرد باید سابقه ثبتی در سازمان ثبت، ثبت شود.

وی افزود: این موضوع سبب شناسایی خانه‌های خالی و جلوگیری از کلاهبرداری‌ها و فروش یک آپارتمان به افراد می‌شود.

خداییان با اشاره به تهیه پیش نویس آیین نامه دفاتر اسناد رسمی گفت: این پیش نویس تهیه شده و به رییس قوه قضاییه تقدیم گردیده است و اگر تصویب شود، بسیاری از کمبود‌ها رفع خواهد شد. برای امتیاز سردفتری هم ۲ پیشنهاد داده ایم و به دنبال به روز کردن قوانین ثبتی هستیم و گروهی از اساتید و همکاران قضایی این کار را ظرف مدت یکسال انجام می‌دهند.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: دفاتر از سال ۱۳۱۷ تشکیل شده اند و اگر شخصی بازنشسته می‌شد، باید اسناد حفظ می‌شد، اما الان اینگونه نیست و دفاتر الکترونیکی شده اند و دغدغه‌های قدیمی وجود ندارد و در خصوص الکترونیکی شدن دفاتر و معاملات، تدابیر امنیتی لازم اتخاذ گردیده و باید از اطلاعات اسناد حفاظت شود.

وی درباره قانون فضای کسب و کار و تفاهم با وزارت امور اقتصاد و دارایی بیان کرد: در ثبت شرکت‌ها که اولین شاخص می‌باشد، ما و تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی دخیل هستیم که ما ثبت شرکت‌ها را الکترونیکی کرده ایم و بین ۳ تا ۱۰ روز شرکت ثبت می‌گردد، اما در برخی دستگاه‌ها استعلامات بعضاً ۶۰ روز طول می‌کشید و در این خصوص با کمک و همکاری وزارت اقتصاد، پنجره واحدی را به صورت آزمایشی در تهران برگزار کردیم که همه ارگان‌ها حضور دارند و ظرف ۱ روز شرکت ثبت می‌شود و مدت را از ۷۸ روز به ۳ روز کاهش داده ایم و تصمیم داریم که این طرح را در تمام استان‌ها اجرا نماییم.

رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان با اشاره به ثبت صوری شرکت‌ها، خاطرنشان کرد: اگر شخصی واجد شرایط باشد، ما شرکت را ثبت می‌کنیم و نیاز است که نظارت‌های پسینی به گونه‌ای باشد که کسی جرات ثبت شرکت صوری نداشته باشد. در این زمینه با همکاری معاونت حقوقی لایحه‌ای تهیه شده و به دولت رفته و یک ماده از آن باقی مانده که اگر تصویب شود، مانع ثبت شرکت‌های صوری می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اسناد دستگاه قضایی معاملات اقتصاد رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سازمان ثبت اسناد هزینه های مردم راه اندازی قیمت واقعی سامانه ها ثبت شرکت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۲۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از راه‌اندازی ۴۱ مرکز خرید گندم در سال زراعی جاری در استان اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری عصر چهارشنبه در جلسه هماهنگی برداشت محصول گندم و خرید تضمینی آن در اردبیل، اظهار داشت: با توجه به پهنه‌بندی داده‌های کشاورزی، ما به صورت سیستمی عملیات خرید گندم را انجام می‌دهیم و کشاورزان شناسنامه‌دار می‌توانند گندم تولید شده خود را با قیمت مصوب 17 هزار و 500 تومان به مراکز خرید تحویل دهند.

وی تصریح کرد: سال گذشته 279 هزار تن برداشت گندم در استان اردبیل را شاهد بودیم که امسال پیش‌بینی می‌کنیم این رقم به 380 هزار تن افزایش پیدا کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: عملیات خرید گندم در مزارع شمال استان از خردادماه آغاز می‌شود و تلاش ما بر این است تا با همکاری غله و خدمات بازرگانی بتوانیم خرید محصول استراتژیک گندم را انجام دهیم.

اژدری افزود: در تولید و خودکفایی گندم تلاش زیادی در سال‌های گذشته انجام شده و ما سعی کردیم با معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم به آفات و امراض و سازگار با شرایط جوی استان در این زمینه گام‌های جدی را برداریم.

وی میانگین برداشت گندم آبی را در استان بیش از چهار تن اعلام کرد و ادامه داد: توجه به مسائل اساسی در کشت گندم به ویژه کشت در زمان مناسب و استفاده از فناوری‌های نوین می تواند به پایداری و ارتقای تولید و در نتیجه خودکفایی گندم و حتی صادرات آن منجر شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به مدیریت شایسته ترویج زراعی در بخش کشاورزی و ارائه توصیه‌های مروجان به زارعان در بحث آبیاری، سمپاشی، کودپاشی، نوع شخم، تنظیم ماشین‌آلات و... اشاره کرد و گفت: افزایش دانش، مهارت و ارتقای توان تولیدی در این حوزه می‌تواند راهکاری اساسی باشد.

اژدری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا افزایش بهره‌وری را با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده مهیا کنیم و در این زمینه کشاورزی حفاظتی و جلوگیری از فرسایش خاک از مسائل و موضوعات اساسی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: با مکانیزه کردن اراضی و اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها انتظار می‌رود در واحد سطح برداشت محصول ارتقا یافته و وضعیت مطلوبی را نسبت به سال‌های گذشته در تولید و ایجاد امنیت غذایی در این بخش شاهد باشیم.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • اهمیت سامانه خودنویس در کاهش تلاطمات بازار اجاره با حذف واسطه‌ها و صفر کردن هزینه عقد قرارداد
  • حذف حق‌الزحمه‌های نجومی مشاوران املاک با سامانه خودنویس
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • عملیاتی شدن نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد رسمی
  • نظارت هوشمند بر دفاتر اسناد و ابلاغ دیجیتال سردفتری عملیاتی می‌شود
  • کاهش ورودی پرونده‌های تغییر غیرمجاز کاربری اراضی در تهران
  • چگونگی استفاده بیماران از سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • خرداد ماه امسال اولین قرارداد خریدو فروش در سامانه خودنویس رونمایی می‌شود