Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیژن زنگنه درباره افزایش محصولات پتروشیمی گفت: در فاز سوم جهش تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ میزان تولید به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آئین افتتاح مجتمع پتروشیمی میاندوآب، واحد نرمال هگزان پالایشگاه شازند اراک و احداث خط لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک و پایانه صادراتی در منطقه مکران توسط حجت الاسلام حسن روحانی آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم که به صورت ویدیو کنفرانس در حال برگزاری است بیژن زنگنه وزیر نفت اظهار داشت: با اجرای این طرح‌ها تولید ناخالص پتروشیمی به ۲۵ میلیون تن افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد:‌ به قیمت ثابت، تولید در سال ۹۲ بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار بود که در پایان دولت به ۲۵ میلیارد دلار می رسد.

زنگنه یادآور شد: همچنین در جهش سوم یعنی سال ۱۴۰۴ این رقم به ۳۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

وزیر نفت خاطرنشان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید و تصریح مقام معظم رهبری در دیدار با تولیدکنندگان نیز بود.

زنگنه به با بیان اینکه با اجرای این طرح ها ریل گذاری مستحکم برای کشور صورت گرفته است، گفت:  اینها طرح‌هایی نیست که روی کاغذ باشد بلکه پیشرفت فیزیکی دارد و جلو می‌رود که  تولید کشور را به سه برابر اضافه می‌کند. از دیگر کارها را تثبیت ریل‌گذاری برای تامین زنجیره متانول، پروپیلن و اتانول دانست.

وی با بیان اینکه ۱۶۶۰ کیلومتر خط لوله اتیلن افتتاح خواهد شد که به تبریز رسیده است، بیان داشت:‌ این خط لوله بزرگترین خط انتقال اتیلن در جهان است .طرحی بوده که در مزیت های مناطق کشور و کم آبی توجه کرده است. بخشی از تولید اتیلن که به آب نیاز داشته کنار دریا انجام شده و با این خط لوله که توانایی دو و نیم میلیون تن اتیلن دارد به مناطق کمتر توسعه یافته کشور، با واحدهای در حال احداث شان مانند اندیمشک، لرستان، کرمانشاه و همدان می‌رود.

وزیر نفت با اشاره به اینکه امروز نیز خط منطقه مهاباد و کردستان افتتاح خواهد شد، تصریح کرد: همچنین در تبریز یک پتروشیمی وجود داشت که با خوراک مایع نفتا کار می کرد که خودش خط اتیلن را رساند. بنابراین امسال ۲ میلیون تن انتقال اتیلن دارد. امروز هم خط میاندوآب توسط رئیس جمهور افتتاح می شود.

به گفته زنگنه، این طرح یکی از مهم ترین طرح های دولت برای آمایش سرزمین ،اشتغال و توسعه مناطق غرب کشور است. که بسیار موفق عمل کرد.

وی تاکید کرد: تولید اتیلن امسال به ۷ میلیون تن می‌رسد که ۲ میلیون تن در این خط لوله خواهد آمد. ۱۷ طرح در جهش دوم داریم که عمدتاً پیشرفت فیزیکی بالایی دارند و نتیجه خواهند داد با تلاش و پیگیری در شرایط سختی که وجود داشت. علاوه بر جهش دوم گذاری مستحکم برای آینده کردیم که جهش سوم نام دارد و طرح‌های آن روی کاغذ نیست بلکه برخی از آنها پیشرفت فیزیکی خوب دارند و جلو می رود.

وزیر نفت ادامه داد:‌ در جهش سوم در واقع تولید کشور را به سه برابر نسبت به سال ۹۲ یعنی ۱۲ میلیارد را به ۳۷ میلیارد دلار می‌رساند. یکی از کارهای خوب دیگر که در سال آخر دولت انجام خواهد شد. این است که ریل گذاری را تثبیت کنیم.

وی با بیان اینکه یک سری طرح برای زنجیره محصولات پتروشیمی اجرا می‌کنیم که طرح های پیشران پتروشیمی هستند، خاطرنشان کرد: در زیر شاخه متانول، پروپیلن، اتیلن و بنزن است. در بخش اتیلن عمده کار انجام شده است. در بخش پروپیلن طرح ابتکاری خوبی در حال طراحی است که برای تصویب به دولت خواهد رفت. با توجه به اینکه در داخل کشور پروپیلن کم داریم یک و نیم میلیون تن در شمال و جنوب و غرب طراحی خواهد شد تا با خطوط لوله به مناطق مرکزی و شمالی منتقل شود. مثلاً در بندر نکا ایجاد می‌شود و منطقه عمومی سمنان و بعد خراسان و شمال استان تهران را پوشش دهد. همچنین از عسلویه با خط لوله به فارس برود و صدها کارخانه را توسعه دهد.

زنگنه در پاسخ به سوال رئیس‌جمهور که گفتید ۱۷ طرح می‌خواهیم افتتاح کنیم آیا این طرح‌ها تا پایان سال است یا آخر دولت؟ گفت: خیلی تاخیر کنند فروردین ۱۴۰۰ انجام خواهد شد و تولید به ۲۵ میلیون تن می‌رسد.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: زنگنه تولید نفت مواد پتروشیمی محصولات پتروشیمی میلیارد دلار میلیون تن خواهد شد وزیر نفت خط لوله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۲۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی

محسن خجسته‌مهر مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران در امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی گفت: با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، در این حوزه امروز یکی از رویدادهای مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

خجسته مهر گفت: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران خاطر نشان کرد: قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها به امضا رسید و به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کارهای بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آن‌ها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • ظرفیت ۵۰ میلیارد دلاری تجارت ایران و چین
  • راه‌اندازی نخستین واحد تولید پروپیلن از پروپان در ۱۴۰۴
  • راه‌اندازی نخستین PDH کشور در سال ۱۴۰۴
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • تامین اعتبار ویژه برای تکمیل پتروشیمی دهدشت