Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود منصور با بیان این که برای احقاق حق البرز زارعی از ظرفیت های قانونی استفاده می کنیم ادامه داد: امید است وی به عنوان شهید راه خدمت معرفی شود که یاد و نامش همیشه باقی بماند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معاون وزیر جهاد کشاورزی در گفتگو با  پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس با اشاره به سفر قبلی خود به استان گفت: آن زمان اطفای حریق کوه دیل در حال انجام بود در جریان آن البرز زارعی جوان طبیعت دوست دچار حادثه شد، همه تلاش مان را برای درمان این جوان انجام دادیم اما متاسفانه تقدیر بر این قرار گرفت و از دنیا رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود منصور عنوان کرد: اولین پنجشنبه ای که برای من امکان پذیر بود تصمیم گرفتم که از طرف سازمان خدمت خانواده این عزیز در شهرستان گچساران برسم و با حضور بر مزار وی حاضر و دیدار به خانواده اش این مصیبت را تسلیت بگویم و اعلام کنیم که مسئولان کشور و ما به عنوان خادمان آن ها در سازمان منابع طبیعی قدردان این جوانان رشید هستیم؛ جوانانی که داوطلبانه و بی ادعا برای حفظ طبیعت که انفال و سرمایه بین نسلی است تلاش می کنند.   وی با بیان این که برای احقاق حق البرز از ظرفیت های قانونی استفاده می کنیم ادامه داد: امید است وی به عنوان شهید راه خدمت معرفی شود که یاد و نامش همیشه باقی بماند، ما مرکزی را در سازمان به نام " البرز زارعی " نامگذاری کردیم و پیگیر شهید نامیده شدن وی  هستیم، امروز نیز وظیفه داشتیم بر سر قبر وی حاضر و تسلیتی به خانواده این جوان عرض کنیم.   رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور عنوان کرد: متاسفانه امسال تعداد زیادی حریق داشتیم البته همه آن ها در جنگل ها نبوده  و عمده این حریق ها  یعنی 80 درصد آن در  اراضی مرتعی بوده است.   منصور ادامه داد: از ابتدای سال  تا دو روز پیش 800 مورد آتش سوزی در کشور داشتیم که حدود 8 هزار هکتار مرتع و جنگل درگیر حریق شدند اما بیش از 97 درصد آن ها در روز و کمتر از یک روز اطفا شده است، 6 مورد نیز به دلیل صعب العبور بودن و اینکه مشکل اعزام بالگرد و مسائل دیگر بود طولانی شد و یکی از آن همین منطقه کوه دیل بود که سبب فوت این عزیز شد.   وی بیان کرد: بقیه آتش سوزی ها را سعی کردیم اطفا کنیم وقتی زود اطفا شود فقط پوشش علوفه ای و مرتعی از بین می رود که البته این نیز حائز اهمیت است اما در جنگل ها نیز سعی کردیم که به تنه و تاج درختان آسیبی وارد نشود هر چند از بین رفتن حتی یک درخت دردناک است.   معاون وزیر جهاد کشاورزی ضمن توصیه به مردم برای مراقبت از طبیعت بیان کرد: عامل 90 درصد آتش سوزی ها انسانی است که حدود 10 درصد عمدی و 90 درصد هم خطای انسانی است که با کارهایی از جمله آتش زدن مزارع، اختلافات شخصی و یا روشن کردن آتش در طبیعت این اتفاقات رخ می دهد، ما فقط  دو مورد حریق طبیعی داشتیم که در اثر رعد و برق بوده و بقیه عامل انسانی بوده است.   منصور افزود:  آتش سوزی های امسال نسبت به سال گذشته 2 و نیم درصد افزایش داشته است البته  در این راستا تعدادی نیز دستگیر شده اند که پرونده آن ها در حال بررسی است.   وی به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از اتش سوزی ها و اطفای حریق به موقع اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از آتش سوزی ها تامین تجهیزات را در برنامه داشتیم که  به تدریج در حال ارسال به استان هاست، تجهیزات اطفای حریق در اختیار جوامع محلی و کوهنوردان قرار داده می شود، 10 دستگاه بسکت حمل آب  برای مواقعی که از بالگرد استفاده می شود، خریداری شد.   منصور ادامه داد: در نقاط بحرانی از ظرفیت بسیجیان استفاده شود با تامین اعتبار مشکلی برای اعزام بالگرد نداریم، دوره آموزشی مدیریت میدانی حریق برای یازده مدیر استان های زاگرس نشین برگزار شد.   وی در پایان گفت: با شرکت های دانش بنیان هماهنگی شد که همکاری لازم را داشته باشند، از جمله محلولی که در همین دوره اطفای حریق معرفی شد و باعث می شود آتش توسعه پیدا نکند، آزمایش آن موفق بود در حال بررسی توجیه اقتصادی آن هستیم که در صورت تایید به استان ها ارسال می کنیم.     انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: البرز زارعی آتش سوزی ها اطفای حریق جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد

به گزارش پارس نیوز ، به گفته فرماندار شفت؛ تاکنون 5 مورد آتش‌سوزی در منطقه در سال‌های ۱۳۷۵، ۱۳۷۸، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و ۱۴۰۳ صورت گرفته ولی اینبار با وجود شرایط خاص منطقه و داشتن یک ماشین آتش‌نشانی ۲۵۰۰ لیتری و ایستگاه پمپاژ آب آتش‌نشانی، شهرک در آتش سوخت.

 

مهدی نقدی اظهار کرد: آتش سوزی اینبار بسیار متفاوت بود و شدت زیادی داشت؛ تا جایی که نزدیک شدن به صحنه و اطفای حریق غیر ممکن بود.

وی با بیان اینکه پروژه گازرسانی به روستای امامزاده ابراهیم در دست اقدام است و به محوطه حرم رسیده است، ادامه داد: مردم از کپسول گاز استفاده می‌کنند و در این حادثه آتش‌سوزی با خطرهای ناشی از انفجار مواجه بودیم که کار را برای مردم و آتش‌نشانان و امدادگران سخت می‌کرد.

نقدی با بیان اینکه آتش‌نشانان از شفت و احمدسرگوراب و نصیرمحله و شهرک صنعتی شفت و رشت و فومن برای کمک آمدند، گفت: سازه‌ها چوبی بودند و سرعت آتش را افزایش دادند، البته یک دیوار به طرف حرم امامزاده و یک ساختمان بتنی از گسترش آتش تا رسیدن آتش‌نشانان جلوگیری کرد، اگر آنها نبودند، بازار کامل می‌سوخت.

وی با اشاره به مصوبه شورای تامین شهرستان شفت درباره عدم الزام احداث سازه‌های چوبی، تاکید کرد: چون این روستا به شهرک چوبی معروف است، فقط نمای ساختمان‌ها می‌تواند طرح چوب باشد.

فرماندار شفت با قدردانی از جمعیت هلال احمر برای اسکان خانوارهای خسارت‌دیده، بیان کرد: اداره‌های آب و برق و بنیاد مسکن و صمت پای کارند. اکنون نیازمند برقراری روشنایی معابر و آواربرداری و کمک‌های بلاعوض هستیم.

خلیل بهروزی فر نماینده مردم نیز درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

دیگر خبرها

  • بازداشت در انتظار مدیرانی که در آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت ترک فعل کرده‌اند
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت حریق در شفت هستیم
  • حادثه آتش‌سوزی امامزاده‌ابراهیم شفت؛ علت و نقص‌ها
  • تشکیل پرونده قضایی برای آتش سوزی بازارچه امامزاده ابراهیم شفت
  • پای دستگاه قضا به پرونده حریق امام‌زاده ابراهیم شفت باز شد
  • تشکیل پرونده قضایی برای حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم شفت
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است