Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون برنامه مجلس گفت: باید میزان مشارکت کنندگان در انتخابات آینده را به بالای 50 درصد برسانیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی امروز (پنج‌شنبه 5 تیر) در نشست علمی انجمن انقلاب اسلامی ایران با موضوع تحلیل و کالبدشکافی وقایع اخیر آمریکا و شاخصه‌های مجلس انقلابی که در کتابخانه و موزه ملی ملک برگزار شد، اظهار داشت: طبق فرمایش بنیانگذار انقلاب اسلامی، مجلس در رأس امور است و این امر بالا و پائین ندارد، اما این سؤال باقی است که در طول چهل و یک سال اخیر آیا نمایندگان مجلس هم در رأس امور هستند؟ 

**فاصله بین مسئولان اجرایی ما با مردم فاصله قابل توجه است

وی افزود: نمایندگان مجلس نتوانسته‌اند در رأس امور بودنشان را اثبات کنند و شاید، باید دهه‌های مختلف کار و تمرین کرد تا شرایط عمومی و اجتماعی کشور به سمتی برود که از مجلس مقتدر بهره‌مند شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: من در 6 دوره مجلس حضور داشته و سلایق و نگاه‌ها و کارکرد متفاوت مجلس را دیده‌ام. این در حالی است که مجلس از چند مشکل اساسی رنج می‌برد و متأسفانه نقش نمایندگان مجلس از نمایندگی مردم به سمت اجرا سوق داده شده است. 

نماینده مردم همدان در مجلس گفت: فاصله بین مسئولان اجرایی ما با مردم فاصله قابل توجه است که این خلأ را نمایندگان پر می‌کنند که حتی آنها از بخشدار هم به مردم نزدیک‌ترند. 

**احزاب، گروه‌های سیاسی و لابی‌ها نمایندگان مجلس را جذب می‌کنند

وی خاطرنشان کرد: سیستم مجلس ما پرورش‌دهنده نماینده نیست و مسیر نماینده را به سمت حوزه انتخابیه یا حزب و گروه  تصمیماتی که نمی‌تواند برای کشور راهگشا باشد می‌برد. 

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: 170 نماینده در مجلس یازدهم برای اولین بار وارد مجلس شده‌اند، هر چند که این موضوع در تمامی ادوار وجود داشته که حداقل دوسوم مجلس قبلی در مجلس جدید تغییر می‌کنند. 

وی گفت: احزاب، گروه‌های سیاسی و لابی‌ها بعد از ورود نماینده به مجلس از آنها استفاده می‌کنند و در حقیقت آنها نماینده را دراختیار خود می‌گیرند، این در حالی است که بعد از اینکه مردم به آن نماینده رأی جدیدی ندادند، ان جریانات با آن فرد دیگر کاری ندارد. 

**مجلس باید نماد مردم باشد 

حاجی‌بابایی گفت: من اشکال نمایندگانی که در مجلس دچار مشکل می‌شوند را در شخص آنها نمی‌بینم بلکه در مسیر نمایندگی می‌بینم.

وی گفت:‌ متأسفانه ما در کارها جوری موضوعات را تعریف کرده‌ایم که با تغییر افراد، مشکلات کشور حل نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ما باید مجلس را به شکلی بنا کنیم که مجلس نماد مردم باشد و برخی اوقات، مردم مجددا به یک فرد برای نمایندگی‌شان در مجلس رأی نمی‌دهند چرا او توان پاسخ به توقعات آنان را ندارد.

** باید میزان مشارکت کنندگان در انتخابات آینده را به بالای 50 درصد برسانیم

وی گفت: مجلس یازدهم محکوم به موفقیت است و هیچ راهی ندارد، چرا که مردم در شرایط این دوره از مجلس را شکل داده‌اند که با تحریم، اقتصاد افسارگسیخته و دوران پساکرونا با آن مواجه هستند. 

وی گفت: مجلس یازدهم باید در طول یکسال آینده سرمایه اجتماعی کشور را از 42 درصد مشارکت‌کنندگان در انتخابات اخیر، به بالای 50 درصد برسانیم. 

حاجی‌بابایی افزود: حرف اول مردم در کشور عدالت اجتماعی است و آنها علاقمند هستند که ببینند وقتی پنج نفر استخدام شده‌اند همگی آنها شایسته‌تر از آنها بوده‌اند و وقتی مسئولی برای تصدی پستی انتخاب شده قطعا براساس شایسته‌سالاری بوده است. 

وی تصریح کرد: ظلم و عدل اساس ریشه‌ای مسائل اجتماعی در کشورهاست. 

** بیانیه گام دوم انقلاب بخشی از توقعات مقام معظم رهبری از مسئولان

وی گفت:‌ باید در کشورمان به این جمع‌بندی برسیم که هر کس به هر جایی که می‌تواند با شرایط حاکمیت و شایستگی برسد نه اینکه رفتار دلخواهانه داشته باشیم. 

وی در پایان گفت:‌ بیانیه گام دوم انقلاب یعنی اینکه مسئولان ضعف داشته‌اند و موارد مطروحه در این بیانیه، توقع رهبر معظم انقلاب از همه مسئولان و مدیران است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: انقلاب اسلامی آمریکا کتابخانه رئیس کمیسیون بودجه مجلس مشارکت کنندگان در انتخابات نمایندگان مجلس حاجی بابایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۱۵۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

بنابر گزارش ایسنا، از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات،‌ موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روزهای پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبرها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیداهای آنان در بهارستان، ‌انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تنها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیداهای هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تنها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900135

دیگر خبرها

  • لابی‌های سنگین در راهروهای مجلس برای صندلی ریاست
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • تاکنون کدام گزینه ها برای ریاست مجلس دوازدهم مطرح شده اند؟
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • شاهد «یقه‌گیری» نمایندگان مجلس دوازدهم نخواهیم بود
  • چه کسی بر صندلی ریاست مجلس دوازدهم تکیه می‌زند؟
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • وظیفه «هیئت»، مقابله با جنگ شناختی و عملیات روانی دشمن است