Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@20:57:48 GMT

انتقاد امام جمعه زابل از گرانی کالاهای اساسی

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۱۷۴۵

انتقاد امام جمعه زابل از گرانی کالاهای اساسی

امام جمعه زابل گفت: ریشه گرانی های لجام گسیخته بازار ارز و سکه و طلا و بازار خودرو کجاست. در هفته های اخیر خیلی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به طور نامعقول گران شده است،

به گزارش خبرگزاری فارس از زابل، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کیخا ظهر امروز در خطبه های نماز جمعه در مصلای المهدی زابل، اظهار کرد: رئیس قوه قضاییه مبارزه با مفسدین را از خود قوه قضاییه شروع کرد، برخورد با مفسدین دانه درشتی که با فساد خود هزینه هایی را برای نظام اسلامی تحمیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: آیت الله رئیسی با شجاعت ورود کرد و قطعا خواست مردم همین بوده و حمایت می کنند، درخواست همه ملت این است که با مفسدین و زالو صفتانی که با نفوذ در ارگانهای مختلف حیثیت نظام را زیر سوال برده اند، برخورد جدی شود، افرادی که با رانت و لابی ، با رشوه و تهدید و سو استفاده از مسئولیت ها ، منصب ها و نسبت ها  بازار را به التهاب کشاندند و در این جنگ اقتصادی که دشمن برنامه ریزی کرده است، خواسته یا ناخواسته پیاده نظام دشمن شدند و سعی در فلج کردن اقتصاد کشور دارند، این مفسدین خائن به مملکت هستند.

امام جمعه زابل گفت: استکبار جهانی قصد براندازی نظام را دارد و این مفسدین اقتصادی همان کار دشمن را انجام میدهند، با اینها مبارزه کنید و نگاه نکنید که برادر چه کسی است، پسر و یا دختر کیست، پیشینه مبارزاتی دارد یا ندارد، قانون را در مورد همه اجرا کنید،  من کان لله کان الله له. در این زمان که مردم مشکلات اقتصادی دارند، مفسدین اقتصادی مشغول چاپیدن بیت المال و اختلاس هستند، مشغول ساخت باستی هیلز و ویلاهای چندصد میلیاردی هستند، اینها افساد فی الارض نیست، اینها خنجر زدن به قلب نظام اسلامی است.

وی اضافه کرد: باید ریشه یابی شود، ریشه گرانی کجاست، ریشه کاهش ارزش پول ملی کجاست، ریشه گرانی های لجام گسیخته بازار ارز و سکه و طلا و بازار خودرو کجاست. در هفته های اخیر خیلی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم به طور نامعقول گران شده است، اهل فن بارها گفته اند، حدود 20 درصد گرانی ها به تحریم مربوط است و 80 درصد مشکلات ربطی به تحریم ها ندارد، تحریم ها مال این چندسال نیست و از اول انقلاب تحریم بوده ایم، مشکل سومدیریت و عدم نظارت هوشمند، فعال ، کارآمد و مستمر است، مشکل در نفوذ فرصت طلبان در مناصب تصمیم گیر و تصمیم ساز است، مشکل مافیای اقتصادی مخصوصا در بازار ارز ، سکه، طلا و،خودرو و مسکن است. مشکل برمی گردد به نوع مدیریت وزارت صمت و جهادکشاورزی که باعث اختلال در بازار کالاهای کشاورزی و دامداری شده است و موجب شده تا در بازار لبنیات و میوه و غلات اشکال به وجود آید.

خطیب نماز جمعه زابل افزود: برخی از نفوذی های دشمن عمدا، مشکلات ایجاد می کنند تا مردم ناراضی شوند و  از نظام اسلامی فاصله بگیرند، در مسئله گرانی ها قوای سه گانه وظیفه دارند جدی ورود کنند، قوه قضاییه با شجاعت کار را شروع نموده و نگاه مردم به مجلس تازه نفس هست، دولت نیز وظیفه دارد، می بایست عزم راسخ داشت و برای مبارزه با قاچاق کالا و واردات بی رویه و صادرات نابهنگام که به تولید داخلی ضربه های سخت زده تلاش جدی کرد، همچنین فضای مجازی که در برخی موارد باعث التهاب بازار می گردد نیز مدیریت شود و با متخلفان برخورد جدی گردد.

وی گفت: مجلس که رویکرد اصلی خودش را اقتصاد و معیشت مردم قرار داده، اقدامات دقیق را شروع کند و اولویت اصلی رفع مشکلات معیشتی مردم باشد، از دولت مطالبه گری کنید و پیگیر مطالبات باشید، البته مردم هم وظیفه دارند، بعضی از گرانیها نتیجه هجوم بی مورد برای خرید کالا است، که به طور ناگهانی باعث افزایش تقاضا و در نتیجه گرانی می شود، از اسراف و تبذیر پرهیز کنیم و در مصرف برق دقت نماییم، از احتکار اجناس در خانه پرهیز کنیم، به اندازه نیاز هفته خرید کنیم، گزارش می شد که بعضی از مردم کالاها را از ترس کمیاب شدن در خانه انبار می کنند، همین خودش موجب کمیابی و گرانی است. سعی کنیم تا جایی که امکان دارد کالای ایرانی مصرف کنیم تا موجب اشتغال و تولید گردد.

وی گفت: از زحمات مدیرکل فرودگاه های استان سیستان و بلوچستان و همه همکارانشان به ویژه مدیر فرودگاه زابل به جهت راه اندازی پرواز زابل گرگان تقدیر و تشکر می نماییم.

انتهای پیام/3139

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار ارز و سکه قوه قضاییه زابل گرانی جمعه زابل گرانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۱۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • قیمت کالاهای اساسی؛ گوشت چند شد؟ +جدول
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • این دو کالای اساسی مشمول ارز ترجیجی شد
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • دستگاه قضا ابتدا سراغ مفسدین گردن کلفت می‌رود
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن