Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری یواس‌ای تودی، آنچه قطعی است، بازگشت دانش آموزان به مدارس بر خلاف سال‌های گذشته، یک امر عادی نخواهد بود. مطمئنا در سال تحصیلی جدید تلاش می‌شود نیمکت‌ها با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در کلاس‌ها قرار گیرند، تهویه صحیح فضاهای آموزشی فراهم شود و برنامه مناسبی برای پاکسازی و ضدعفونی دوره‌ای این فضاها تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کنار این تدابیر لازم است به نحوه ایجاد یک سیستم آموزش کارآمد نیز توجه شود که در آن هریک از دانش‌آموزان فرصت یادگیری و پیشرفت را به دست آورند. سیستمی که بهتر از نظام آموزشی قبل از دوران کووید ۱۹ عمل کند.

مقابله با شرایط غیرمعمول مستلزم تغییرات غیرمعمول است
شاید هنگامی که با یک فوریت بهداشتی در سطح ملی مواجه هستیم، زمان مناسبی برای پیشنهاد تغییر جهت در نظام آموزش عمومی کشور نباشد؛ اما ویروس کرونا همه چیز را تغییر داده و سیستم آموزشی نیز این جریان مستثنی نبوده است.

البته بدیهی است که تغییر جهت در نظام آموزشی مستلزم سرمایه‌گذاری دولت است و هزینه این اقدام، قابل توجه خواهد بود. در دوره شیوع کووید ۱۹، نظام‌های آموزشی مختلف با استفاده از رویه‌ها و ابزارهای نوآورانه تلاش کرده‌اند تا خدمات آموزشی مناسب را برای دانش‌آموزان فراهم کرده، از آن‌ها حمایت کنند و با خانواده آن‌ها در ارتباط باشند.
اکنون زمان آن رسیده است که راه‌حل‌های کوتاه مدت را کنار بگذاریم و راهکارهای مناسبی را برای رفع افت تحصیلی ناشی از تعطیلی بلندمدت مدارس بر دانش‌آموزان و همچنین جلوگیری از بروز مجدد این مشکل در صورت تعطیلی مجدد مدارس بیابیم.
یک برنامه آموزشی جامع باید دربرگیرنده راهکارهایی برای مقابله با نابرابری‌های آموزشی ناشی از پاندمی کرونا باشد که پیامدهای ناگوار آن به دانش‌آموزان فقیر و آسیب‌پذیر بیشترین صدمات را وارد می‌کند.

اصول ایجاد یک نظام آموزشی جدید
برای ایجاد یک نظام آموزشی کارآمد نمی‌توان تنها از یک راه‌حل استفاده کرد. بلکه برای این منظور لازم است رویکردهای مختلفی به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند.

در ادامه چند اصل مهم برای ایجاد یک نظام آموزشی منصفانه با فرصت‌های برابر، بیان می‌شود:

منسوخ بودن تقویم آموزشی
بسیاری از دانش آموزان فرصت یادگیری بخش قابل توجهی از مطالب را در سال تحصیلی جاری از دست دادند و نمی‌توان برای جبران این وضعیت تا پاییز آینده منتظر ماند. بنابراین لازم است با استفاده از برنامه‌های تابستانی، این عقب ماندگی تحصیلی جبران شود.

با توجه به این که ممکن است پاندمی کووید ۱۹ سال‌ها ادامه داشته باشد، لازم است مدارس از یک برنامه آموزشی استفاده کنند که در تمام طول سال امکان علم آموزی را فراهم کند.

آموزش‌های شخصی
ممکن است در فصل پاییز مدارس نتوانند پذیرای تمام دانش‌آموزان باشد. در نتیجه لازم است یک برنامه شخصی برای هر دانش‌آموز تدوین شود که نیازهای آموزشی، اجتماعی و احساسی وی را مورد متوجه قرار دهد. دانش آموزانی که بیشترین نیاز آموزشی، علمی و اجتماعی را دارند، باید از کلاس‌هاس حضوری استفاده کنند.
ممکن است از روی ناچاری تعداد دانش‌آموزان حاضر در کلاس‌ها کاهش یابد و این وضعیت، فرصت مناسبی را برای گروه‌بندی دانش آموزان بر اساس روش‌های آموزشی مناسب آن‌ها فراهم می‌کند.
 
توجه به شایستگی به جای مدت حضور در کلاس
لازم است انتظارات ما از یادگیری دانش‌اموزان و نحوه ارزیابی آن‌ها مورد بازبینی قرار گیرد. در بسیاری از مدارس جهان به جای ارتقای مقطع درسی در پایان هر سال تحصیلی، دانش‌آموزان با سطوح علمی مختلف و به صورت گروهی آموزش داده می‌شوند و بر اساس شایستگی‌هایی که به دست می‌آورند، مقطع آن‌ها ارتقا می‌یابد.

آموزش بر مبنای شایستگی، علاوه بر مقابله با پیامدهای تعطیلی مدارس، موجب کاهش تفاوت‌های آموزشی ناشی از جایگاه اقتصادی و اجتماعی در بین دانش‌آموزان می‌شود.

حمایت از نیازهای غیرآموزشی دانش‌آموزان
بهره‌مندی از امکاناتی مانند خدمات بهداشت جسمی و روانی، سکونت، تغذیه مناسب و سایر نیازهای ضروری دانش‌آموزان موجب افزایش حداکثری ظرفیت‌ یادگیری در دانش‌آموزان و تمرکز معلمان بر آموزش می‌شود. دسترسی به این خدمات به ویژه در ماه‌های آینده که آثار بیکاری و مشکلات اقتصادی تشدید خواهد شد، اهمیت زیادی دارد.
چنین تغییراتی در سیستم آموزشی مستلزم سرمایه‌گذاری قابل توجه در حوزه‌های مالی، نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌های آموزشی است.

مترجم: سپیده کاشانی

برچسب‌ها ویروس کرونا بیماری های ویروسی پرسش از خبر عدالت آموزشی پروندهٔ خبری آموزش مجازی ؛ تجربه ای نو در سایه کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری های ویروسی پرسش از خبر عدالت آموزشی ویروس کرونا بیماری های ویروسی پرسش از خبر عدالت آموزشی دانش آموزان سیستم آموزش نظام آموزشی نظام آموزش ایجاد یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۴۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم

ایسنا/کرمانشاه زنگ سپاس معلم به مناسبت روز معلم در مدارس کرمانشاه نواخته شد.

آیین نمادین زنگ سپاس معلم با حضور استاندار و جمعی از مسئولین، امروز(یازدهم اردیبهشت) در هنرستان صنایع شیمیایی کرمانشاه برگزار و زنگ سپاس معلم توسط استاندار کرمانشاه به صدا درآمد.

سلمان محمدی مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در این مراسم با اشاره به نقش مهم معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان، افزود: همه ما در هر جایگاهی که هستیم باید قدردان زحمات معلم‌های خود باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تهیه نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تدوین شده و قرار شده این الگو در یک برنامه سه ساله در همه مدارس پیاده شود.

وی افزود: از مهرماه امسال این الگو در ۲۰ درصد مدارس دولتی اجرا خواهد شد و در سال تحصیلی بعد ۴۰ درصد و سال بعد از آن هم ۴۰ درصد دیگر مدارس زیر پوشش این طرح خواهند رفت.

وی اضافه کرد: همچنین قرار شده مهر ماه امسال ۵۰ درصد مدارس غیردولتی و خاص هم بر اساس الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اداره شوند.

محمدی در ادامه اشاره‌ای هم به آثار مثبت اعمال معدل امتحانات نهایی در نتیجه آزمون سراسری داشت و گفت: نتیجه اجرای این طرح در مناطق محروم به خوبی خود را نشان داد. به عنوان مثال در استانی مثل کرمانشاه در حالی که در گذشته هیچ رتبه برتری در کنکور نداشتیم، سال گذشته دو رتبه برتر کنکور و ۲۷ رتبه زیر 100 و بیش از۲۷۰ رتبه زیر هزار داشتیم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه بنا داریم امسال روی دو موضوع کیفیت بخشی به نظام آموزشی و تقویت مدارس دولتی به عنوان دو مطالبه اصلی مقام معظم رهبری در حوزه تعلیم و ترتیب تمرکز کنیم، گفت: در جهت کیفیت بخشی به نظام آموزشی برای بالا بردن معدل امتحانات نهایی دانش‌آموزان برنامه‌ریزی کرده‌ایم. 

وی در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای طرح شهید سید محمدسعید جعفری در استان داشت و گفت: در این طرح اردوهای دانش‌آموزی به عنوان بستری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان مورد توجه قرار گرفته و این طرح در نهایت شناسایی استعدادهای دانش آموزان را دنبال می‌کند.

محمدی همچنین با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی در راستای تجهیز مدارس به امکانات ورزشی، گفت: در 1.5 سال گذشته قریب 60 مکان ورزشی با هدف نهادینه کردن ساحت زیستی بدنی در مدارس استان کرمانشاه ایجاد شده است.

وی با اشاره به افزایش سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستان‌ها گفت: سهم آموزش و پرورش از اعتبارات عمرانی شهرستانها از 30 میلیارد تومان در سنوات قبل به 100 میلیارد تومان در سال گذشته رسید و امیدواریم در بودجه امسال شاهد توجه بیشتر به آموزش و پرورش در اختصاص بودجه باشیم.

کسب رتبه برتر شورای آموزش و پرورش استان در سطح کشوری، کسب رتبه برتر شورای تحقیقات آموزش و پرورش و نیز رتبه برتر در اجرای پروژه مهر از مهمترین افتخارآفرینی‌های دستگاه تعلیم و تربیت استان کرمانشاه در سال گذشته بود که محمدی از آنها یاد کرد.

امروز، زنگ سپاس معلم در دیگر مدارس استان کرمانشاه هم به صدا درآمد.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • ضرورت طرح مسئله برای دانش آموزان در موضوع آب
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • اردو‌های تابستانی دانش‌آموزان یمنی 
  • آموزش ایمنی ترافیک به ۴ هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز مدارس حاشیه راه‌های آذربایجان‌غربی
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود