Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار‌های مختلف تهران در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت گوشت مرغ و رسیدن نرخ آن به ۱۹ هزار تومان بود.

به گزارش شریان نیوز، قیمت مرغ در ماه‌های اخیر سیر صعودی داشت و در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمت روزانه این محصول در بازار هستیم، به طوری که در بازار هر کیلوگرم از گوشت مرغ ۱۶ هزار تومان به فروش می‌رود و در دروازه شمیران که بورس مرغ فروشان است، این محصول با قیمتی بین ۱۷ هزار تا ۱۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی گوشت مرغ با این قیمت ها در بازار در حال عرضه است که بر اساس قیمت مصوب مرغ اعلام شده در سامانه ۱۲۴ وزارت صنعت،معدن و تجارت (صمت)، در حال حاضر هر کیلوگرم گوشت مرغ ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت گذاری شده که این محصول بر اساس گزارش های میدانی در بازارهای مختلف پایتخت، ۳ هزار و ۱۰۰ تومان تا ۶ هزار و ۱۰۰ تومان گران تر از نرخ مصوب، در تهران به فروش می‌رسد.

از طرفی قیمت جدید مرغ گرم آماده پخت در جلسه کارگروه ستاد تنظیم بازار، ۱۵ هزار تومان و بسته به اضافه ۵ درصد کمتر یا بیشتر به اختیار استانداران تعیین شد.

این اختلاف فاحش قیمتی و عرضه مرغ در بازار باعث ایجاد آشفتگی در بازار گوشت و مرغ پایتخت شده و تقاضا کنندگان این محصول از وضعیت به وجود آمده کلافه شدند.

برخی بر این باورند که علت افزایش قیمت به دلیل گران شدن کنجاله سویا و عدم تامین غذای مرغ است و اعتقاد دارند که به دلیل کمبود در واردات این محصول، پرورش مرغ کاهش پیدا کرده و به همین دلیل قیمت گوشت مرغ افزایش یافته است.

عده ای نیز افزایش قیمت مرغ در بازار را با جوجه کُشی‌های یک روز مرتبط دانستند و مدعی شدند که اگر جوجه کُشی های یک روزه صورت نمی‌گرفت اکنون تعداد مرغ‌های ذبح شده در بازار بیش از پیش بود و اکنون با کمبود مرغ مواجه نبودیم.

پیش‌تر در همین رابطه محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: پس از جوجه کُشی‌های یک روزه، در صورت افزایش قیمت جوجه یک روزه و گوشت مرغ، بازرسان سازمان تعزیرات حکومتی به موضوع ورود خواهند کرد.

وی افزود: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت تمام شده اقلام مصرفی در بازار را تعیین می‌کند، اگر در آینده قیمت مرغ و یا جوجه یک روزه افزایش یابد، تعزیرات به عنوان متولی برخورد با گرانفروشی به بحث افزایش قیمت در پی جوجه کشی ورود خواهد کرد.

مدیر کل تعزیرات حکومتی استان تهران در پاسخ به این سوال که این سازمان تا چه زمانی منتظر افزایش قیمت مرغ خواهد ماند تا به بحث معدوم شدن جوجه‌های یک روزه ورود کند؟ گفت: اینکه قیمت مرغ در چه زمانی افزایش پیدا می‌کند نامشخص است و به محض مشاهده هرگونه افزایش قیمتی به موضوع گرانفروشی ورود خواهیم کرد و در آن صورت یکی از مولفه‌های رسیدگی ما به این موضوع بحث معدوم سازی جوجه‌های یک روزه خواهد بود.

حالا پس از گذشت حدود سه ماه از آشکار شدن جوجه‌ کَُشی‌های یک روزه، قیمت گوشت مرغ روز به روز در حال افزایش است و هر مسئول نیز یک نوع اظهار نظر را در این رابطه مطرح می‌کند.

حشمت الله عسگری دبیر ستاد تنظیم بازار استان تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، نیز با اشاره به افزایش قیمت مرغ، گفت: همزمان با شب عید و شیوع کرونا، تقاضای بازار کاهش یافت و به همین علت تولیدکنندگان مرغ جوجه ریزی را ۳۰ درصد کاهش دادند.

دبیر ستاد تنظیم بازار تصریح کرد: چون این وضعیت سبب ضرر صنف مرغداران می‌شد، در آن زمان برخی در اردبیل اقدام به معدوم سازی جوجه‌ها کردند.

او افزود: در آن زمان مرغداران از ترس فروش نرفتن مرغ‌ها، جوجه ریزی را کاهش دادند و چون درحال حاضر تولید مرغ کاهش یافته و کمتر از تقاضای بازار است، شاهد افزایش قیمت هستیم. اما برای کاهش قیمت جوجه ریزی شروع شده و از هفته آینده هم شروع به توزیع مرغ با نرخ دولتی خواهیم کرد.

حال با وجود اینکه بررسی و یافتن علت افزایش روزانه قیمت مرغ برای همگان مهم است، نگاه آحاد جامعه به حرکت جدی مسئولان برای کاهش قیمت اقلام پر مصرف مردم است و باید برای کاهش قیمت تامینی مایحتاج هموطنان و کوچک نشدن سفره‌هایشان اقدامی جهادی از سوی مسئولان نظارتی در بازار صورت گیرد.

منبع: شریان

کلیدواژه: افزایش قیمت مرغ قیمت مرغ هزار تومان گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟

امتداد - یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، آلبرت بغزیان به ایسنا افزود: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

او درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد.

البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان هستند.

اختلاف بین ارز دولتی و غیر رسمی

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد.

این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است.

بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • ریزش سنگین دلار در بازار تهران؛ بازگشت دوباره به کانال ۵۰ هزاری را شاهدیم؟
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها