Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ در حال حاضر وضعیت بازار حکایت از گرانی مرغ و تخم مرغ دارد، گرانی که نُقل هر محفلی شده و اینک مردم منتظرند تا شاید فرجی شده و قیمت تخم‌مرغ کاهش یابد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سال‌های طولانی است که ملت ایران به فراز و نشیب و بالا رفتن قیمت کالا و خدمات، ارز و سکه، خودروهای داخلی و خارجی و همچنین تعرفه‌های دولتی و مالیات و در نتیجه رشد افسارگسیخته تورم، عادت کرده و بی‌هیچ اما و اگری، گرانی‌ها را می‌پذیرند که در همین راستا غالب مردم فشارهای وارده به خود را تحمل می‌کنند و امورات زندگی خویش را به سختی و با دشواری اداره می‌کنند و به قول معروف "با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند" که این اوضاع نابسامان اقتصادی آن هم در کشور بزرگ و ثروتمندی همچون ایران، هرگز برازنده مردم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقاد شدید آیت‌الله نوری‌همدانی از مسئولان / مردم مشکل معیشت دارند / جلوی گرانی‌ها را بگیریدگزارش| صعود قیمت تخم‌مرغ به پله گرانی در اصفهان؛ ادامه داستان تکراری گرانی دان و ارزپرواز قیمت مرغ بر بام گرانی‌های بازار بیرجند/افزایش قیمت‌ها در قطب تولید مرغ کشور

این روزها اگر سبد خریدت را برداری و روانه بازار شوی قیمت‌هایی را می‌بینی که به قول معروف سرت سوت می‌کشد. در چنین اوضاعی که بیشتر مردم راحت‌ترین غذا و به صرفه‌ترین غذا برایشان تخم مرغ بود، باید خوردن تخم مرغ را هم فراموش کنند.

در حال حاضر وضعیت بازار حکایت از گرانی مرغ و تخم مرغ دارد، گرانی که نُقل هر محفلی شده و اینک مردم منتظرند تا شاید فرجی شده و قیمت تخم‌مرغ کاهش یابد. هر چند این روزها با فشارهای اقتصادی که بر مردم تحمیل می‌شود، زندگی برخی از اقشار جامعه در مضیقه است و با زندگی به سختی دست و پنجه نرم می‌کنند و این گرانی مرغ و تخم‌مرغ هم قوز بالای قوز شده است.

اگر در شهر شهرکرد چرخی بزنیم و گشتی در محلات جنوب شهر سر بزنیم سختی زندگی را بیشتر درک خواهیم کرد و با اندکی تامل درک خواهیم کرد که درآمد اکثریت مردم کفاف این هزینه‌ها و قیمت‌ها را نمی‌دهد و مسئولان باید بدانند که این مردم هستند که امروز در تنگنا هستند.

بسیاری از مردم با افزایش قیمت مرغ و تخم‌مرغ و کاهش توانایی مالی تامین این منبع غذایی روبه‌رو شده‌اند چون علاوه بر تخم مرغ دیگر اقلام هم پیکان رو به افزایش را نشان می‌دهد و با توجه به شرایط موجود در جامعه این قیمت‌ها نگرانی مردم را افزایش داده است.

نوسانات قیمت مرغ و تخم مرغ در چند روز گذشته نارضایتی و گلایه شهروندان را در بر داشته و باید دید در چند روز آینده این بازار نوسان قیمت آیا باز هم سیر صعودی خود را ادامه خواهد داد یا با درایت مسئولان ستاد تنظیم بازار به حالت قبل برخواهد گشت.

مرغ و تخم‌مرغ هم از سفره مردم حذف شد

خانم امینی که برای خرید به بازار آمده بود در گفت وگو با خبرنگار تسنیم گفت: از مسیر میدان فردوسی تا میدان 12 محرم(فلکه آبی) که می‌آمدم هر چیزی که خواستم بخرم واقعا از افزایش قیمت‌ها سرم سوت کشید و حالا دارم تمام مسیرها را چرخ می‌زنم تا شاید بتوانم خریدم را با قیمت‌های کمتری انجام دهم.

وی می‌گوید: با گرانی گوشت، گوشت را از سبد غذایی حذف کردیم که بعد از آن حبوبات گران شد و حالا هم علاوه‌ بر برنج و روغن، نوبت به مرغ و تخم مرغ رسیده که فکر کنم این‌ها هم از سبد غذایی باید حذف شود.

خانم صادقی نیز در ادامه به خبرنگار ما می‌گوید: هر روز شاهد افزایش اقلام اساسی هستیم، دیگر واقعا جانمان به لب رسیده و توان خرید هیچ وسیله‌ای را نداریم، چرا هیچ کس نظارت نمی‌کند و هیچ توجهی به قشر ضعیف نمی‌شود.

وی ادامه داد: آیا مسئولان فکر نمی‌کنند وقتی دستمزد و حقوق یک کارگر پایین است چطور می‌تواند مرغ کیلویی 15 هزار تومان و برنج کیسه‌ای 180 هزارتومان خریداری کند. آیا فکر نمی‌کنند با افزایش قیمت تخم مرغ و لبنیات همین غذای فقیرانه هم از سفره ما حذف می‌شود.

آقای میانسالی نیز در گفت وگو با تسنیم می‌گوید: بحمدالله وضع مالی من خوب است اما خدا گواه است من هم با این گرانی‌ها کم آوردم چرا که اصلا بازار ثبات ندارد و حتی کوچکترین نظارتی هم وجود ندارد.

وی گفت: متاسفانه مسئولان درد جامعه را متوجه نیستند و نمی‌دانند مردم با چه مشقتی زندگی می‌کنند، گمان می‌کنند همه مردم مانند خودشان در رفاه و آسایش هستند و گرانی‌ها بر آن‌ها تاثیر ندارد اما اگر کمی به شهرها و استانی مانند استان ما می‌آمدند و می‌دیدند همین افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ چه ضربه‌هایی به زندگی مردم می‌زند، شاید فکری می‌کردند.

منکر گرانی‌ها در بازار نیستیم

حسن‌ شمسی‌پور‌ معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد اظهار داشت: با توجه به اینکه گروه ارزی بسیاری از کالاهای وارداتی‌ تغییر کرده است یعنی از ارز دولتی به ارز نیمایی منتقل شده است به طبع افزایش هزینه قیمت‌های تمام شده را به دنبال داشته است‌.

وی افزود: خوراک دام سبک و سنگین هم به همین شکل است و شیر افزایش قیمت داشته است بنابراین در حال حاضر شاهد افزایش قیمت شیر، تخم‌مرغ و مرغ هستیم که روز گذشته قیمت‌ رسمی از سوی تنظیم بازار کشور مشخص و ابلاغ شد که بازار از این چندگانگی خارج شود‌.

معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه مرغ زنده از مرغداری‌ها 10 هزار تومان و مرغ گرم بازار 15 هزار تومان،‌ است، بیان کرد:  این دو مورد 5 درصد تلورانس‌ دارد در اختیار تنظیم بازار استان، مرغ امروز در بازار استان 15 هزار و 700 تومان است به این دلیل است که مرغ زنده را به کشتارگاه کمتر از 10 هزار و 500 تومان نمی‌فروشند‌. ‌

شمسی‌پور علت کمبود مرغ در بازار را عدم کشتار‌ اعلام کرد و ادامه داد: طی چند روزی قیمت مرغ دچار نوسانات‌ شده بود به ویژه‌ مرغ‌هایی که از استان‌های دیگر وارد می‌شد اما از دیروز قیمت رسمی اعلام شد‌.

وی با بیان اینکه علت افزایش قیمت‌ها به علت افزایش هزینه تولید است اما سطح بازار حاشیه سودش‌  تغییر نکرده است، گفت: مثلا قیمت درب مرغداری از 8 هزار و 500 تومان به 10 هزار و 500 رسیده و چون ضریب تبدیل دارد و قیمت  مرغ از 12 هزار و 900 به 15 هزار و 700 تومان افزایش یافته است‌.

معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: شیر هم به دلیل خوراک دام افزایش یافته‌ که قیمت‌ رسمی هفته آینده توسط تنظیم بازار ابلاغ می‌شود و در حال حاضر قیمت شیر هر کیلو‌ درب دامداری 2800 تومان است و 7 درصد‌ تلورانس‌ دارد و در اختیار تنظیم بازار استان‌ گذاشته شده و بسته به نوع کیفیت شیر قیمت‌ تغییر می‌کند‌ و پایه قیمت شیر 2900 اعلام شد‌.

شمسی‌پور تصریح کرد: تخم مرغ نیز قیمت رسمی تحویل از درب مرغداری 9500 و سطح عرضه بازار 11 هزار تومان اعلام شده است که متاسفانه استان ما چون بخشی از تخم مرغ مورد نیاز را از استان دیگر وارد می‌کند با ارائه فاکتور رسمی می‌بینیم‌ که قیمتشان‌ بالاتر از قیمت رسمی است.

وی گفت: با سود خرده فروشی تخم مرغ با نرخ هرکیلو‌ 12، 13 و 14 هزار تومان به فروش می‌رسد و بستگی دارد از کدام استان تخم مرغ وارد شده باشد و انتظار می‌رود در استان معین تولید تخم مرغ کنترل و نظارت انجام شود که تخم‌مرغ‌ هم با نرخ مصوب به دست مردم برسد‌.

معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در فصل گرما قیمت تخم مرغ باید متعادل‌تر باشد‌ اما به دلیل افزایش هزینه‌های تولید قیمت‌ها نیز افزایش یافته و عمده افزایش‌ قیمت‌ها که در بازار مشاهده می‌شود بخاطر افزایش هزینه‌های تولید ناشی از نرخ تورم سالیانه، دستمزد و گروه ارزی و... است‌.

شمسی‌پور گفت: کالاهای اساسی مانند برنج هندی سال گذشته ارز تخصیصی آن ارز 4200 بود اما الان ارز نیمایی است بنابراین هرکیسه برنج  بالای 150 هزارتومان است و بستگی به برند برنج و تخصیص ارز دارد و نوسان‌ دارد.

وی افزود: این موضوع باعث شده بازار برنج داخل هم تحت تاثیر قرار گیرد و افزایش قیمت داشته باشد و ما استان تولید‌کننده نیستیم و یک مصرف‌کننده هستیم و عمده‌ فروشان الآن با یک افزایش قیمت مواجه شده‌اند‌ که برنج شمال کشت دوم تا کیلویی‌ 33 هزارتومان هم فاکتور می‌شود‌.

معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: نظارت بر بازار صورت می‌گیرد اما اکثر اقلام قیمت درج شده و قیمت مصوب داریم و اگر تخلف به صورت مصداقی باشد با تلفن 124 تماس بگیرند و گزارش کنند و هر هفته یک قلم کالا در اولویت بازرسی قرار دارد یعنی یک هفته با توجه به بحران وضعیت مرغ، برنج و شکر و روغن بازرسی و نظارت می‌شود‌ اما متاسفانه کنار بازار آرامی که داریم یک عده هم هستند که سو استفاده می‌کنند و چندگانگی نرخ، علت شفاف نبودن نرخ‌ تخلفاتی‌ هستند که انجام می‌شود‌ و در بازرسی‌ها هم نشان‌ می‌دهد 4 درصد منجر به کشف تخلف و تکمیل و تشکیل پرونده و ارجاع به تغییرات حکومتی می‌شود‌.

وی با بیان اینکه گرانی در بازار وجود دارد و منکر گرانی‌ها نیستیم، افزود: گرانی با گرانفروشی ‌ متفاوت‌ است و گرانی ناشی از افزایش هزینه‌های تولید است.

انتهای پیام/7540/ش

R7540/P/S6,54/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون توسعه امور بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گرانی مرغ و تخم مرغ افزایش هزینه قیمت تخم مرغ افزایش قیمت تنظیم بازار حال حاضر هزار تومان تخم مرغ شمسی پور هزینه ها قیمت مرغ گرانی ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟

با توجه به استقبال مردم، احتمال اینکه این طرح با بررسی عمیق و تأمین بودجه به همین شکل یا اشکال دیگر از پرداخت یارانه مضاعف به مردم تمدید شود، دور از انتظار نیست.

به گزارش مشرق، دولت سیزدهم در راستای ارتقا امنیت غذایی مردم و اصابت یارانه بر سر سفره آن‌ها، طرح سه‌گانه کالابرگ الکترونیکی، یارانه مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار سه دهک اول درآمدی و یارانه برای کودکان هفت دهک درآمدی جامعه که نیازمند تغذیه مضاعف هستند را در دستور کار قرار داد و اجرایی کرد.

هر کدام از این طرح‌ها برای قشر خاصی تعریف شدند تا امنیت غذایی آن‌ها از طریق یارانه ارتقا یابد یا تقویت شود. طرح فجرانه یکی دیگر از ابتکارات دولت در حوزه تشویق مردم به خرید اقلام خوراکی با قیمت پایه بود؛ به این شکل که آن‌ها سبد غذایی تعریف شده مشتمل بر ۱۱ قلم کالای اساسی را با قیمت پایه خریداری کنند.

«طرح فجرانه» در راستای حمایت مضاعف از سبد غذایی خانوار یارانه‌بگیر با اولویت خانوار دهک‌های پایین جامعه (اول تا هفتم) هم‌زمان با چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی از ۱۷ بهمن‌ماه سال گذشته آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه (فردا) ادامه دارد. در این طرح اعتبار تشوقی خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق کالابرگ از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافت و شرط خرید ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه برای دریافت آن اعتبار تشویقی حذف شد.

استقبال ۸۷ مردم از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی در مرحله نخست

۱۱ قلم کالای اساسی شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، برنج، روغن، ماکارونی، شیر، پنیر، ماست، قند و شکر، تخم‌مرغ و حبوبات و با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ است که مابه‌التفاوت قیمت‌ها با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تأمین شده است.

در مرحله نخست این طرح که از بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد، افرادی که مشمول بودند با خرید از طریق کالابرگ الکترونیکی از فروشگاه‌های اعلام شده ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف دریافت می‌کردند. در دوره نخست وازیر طرح فجرانه کالابرگ بیش از ۸۷ درصد مردم از یارانه مضاعف استفاده کردند. در مرحله بعدی که مربوط به اسفند ماه بود این مشارکت به ۷۵ درصد رسید که دلیل کاهش آن نیز این بود که مردم درگیر خرید نوروز و سفرهای نوروزی بودند.

ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین جامعه

در این مدت استقبال دهک‌های یک تا سه درآمدی جامعه از این طرح، به بیش از ۸۸ درصد رسیده که نشان می‌دهد دولت سیزدهم به اهداف خود که ارتقا امنیت غذایی دهک‌های درآمدی پایین بوده جامع عمل پوشانده است.

در آخرین آمار مربوط به ۵۲ روز نخست طرح فجرانه، بیش از ۱۸ هزار میلیارد تومان توسط دولت در قالب یارانه و بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان آورده مردم را تشکیل داده که به این واسطه ۷۸ هزار میلیارد تومان در ۵۲ روز به سمت سفره غذایی مردم روانه شده و در کنار آن تولید داخل رونق گرفته و کارخانجات غذایی هم توانسته‌اند تولید خود را افزایش دهند. آمار مربوط به اردیبهشت ماه هنوز اعلام نشده است.

علاوه بر ارتقا امنیت غذایی مردم از این طریق، دولت به یک هدف دیگر نیز دست‌یافت. در گذشته یارانه‌بگیران عادت به برداشت یارانه نقدی و صرف آن برای امور غیر از کالاهای خوراکی داشتند؛ اما با طرح کالابرگ الکترونیکی و پس از آن طرح تشویقی «فجرانه» رفتار اقتصادی و اجتماعی مردم و صاحبان فروشگاه‌ها نسبت به خرید اعتباری شکل گرفت تا دولت به هدف خود که ارتقا امنیت غذایی است نزدیک‌تر شود.

آیا طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی پایان می‌یابد؟

باتوجه‌به اینکه روز هفدهم اردیبهشت (فردا) این طرح سه‌ماهه خاتمه می‌یابد، دولت و مسئولان حوزه به دنبال این هستند که می‌توان یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومانی را به شکل دیگری پیش برد یا خیر. تا کنون در این خصوص اطلاع‌رسانی انجام نشده است اما با توجه به موفق بودن طرح، استقبال مردم، توزیع به موقع اقلام غذایی بدون ایجاد صف، رونق صنایع تولید مرتبط با اقلام سبد غذایی و ارتقا امنیت غذایی آحاد مردم تمدید این طرح تشویقی دور از ذهن نخواهد بود. البته با توجه به هزینه زیادی که برای دولت ایجاد می‌کند قطعا باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد و بودجه آن تعریف شود تا طرح ادامه پیدا کند.

قیمت روز سبد مشتمل بر ١١ قلم، ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم درآمدی در صورت خرید بسته می‌بایست قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تأمین می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • افتتاح ۴۰ بازار جدید میوه و تره‌بار تا پایان سال
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار