Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:17:13 GMT

دردسرهای روانی اعتیاد به فضای مجازی

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۵۴۹۱

دردسرهای روانی اعتیاد به فضای مجازی

ریحانه عابدینی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: همانطور که اینترنت می تواند پل ارتباطی بسیار خوب بین فردی و گروهی و در واقع اطلاع رسانی آنلاین یا به وقت باشد،‌ در صورت قطع و یا کاهش دسترسی به آن،‌ به راحتی می تواند مشترکین را با چالش اختلال رفتاری و مشکلات روانشناختی و به خاطر اعتیاد به فضای مجازی مواجه سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بطور ویژه در این ایام برخلاف سایر اعتیادها، وابستگی به اینترنت، خود افراد و خانواده ها نادیده گرفته می شود، گرچه این اختلال همه گیر است و افراد با سنین مختلف به آن وابسته تر شده اند که می توان در این رابطه به قشر نوجوان و جوانان اشاره کرد که وقت بیشتری برای استفاده از اینترنت و فضای مجازی صرف می کنند.

این روان درمانگر با بیان اینکه پدر و مادرها اغلب مشکل را به صورت کامل احساس نمی کنند چون یک مشکل همه گیر است و مضررات آن چندان قابل لمس نیست،‌ گفت: وابستگی به اینترنت و شبکه‌های مجازی می‌تواند مشکلات شناختی رفتاری و اختلالاتی همچون افسردگی، اعتماد به نفس پایین، جدا افتادگی اجتماعی، روابط منفی، ترس از دست دادن و بی‌خبری، اختلال خواب، رفتارهای اعتیاد گونه، اختلال خوردن، بیش‌فعالی یا کم‌توجهی و اختلالات اضطرابی برای افراد بوجود آورد.

عابدینی گفت: باید تلاش کرد و نشان داد که این مشکلات یکی از اختلالات روانی شایع در جامعه کنونی و در حال فراگیری است و به دنبال ارائه راهکارهایی برای درمان اعتیاد به اینترنت و فضاهای مجازی بود.

راهکار درمان 

وی تصریح کرد: نخستین کاری که برای رفع مشکل اعتیاد و یا کاهش اختلالات وابستگی به اینترنت باید انجام داد این است مدت زمانی را که صرف حضور در اینترنت و شبکه های مجازی و حتی بازی های رایانه ای می کنید را اندازه گیری و مشخص سازید. با این رویه متوجه خواهید شد چه میزان زمان بیهوده برای حضور در شبکه های اجتماعی و بازی های رایانه ای صرف کرده و چه چیزی عاید شده و از این رو تصمیم به کاهش مدت زمان در اینترنت اتخاذ خواهید کرد. 

این روان درمانگر گفت: در این ایام کرونایی معمولا بیشتر افرادی که به شبکه های مجازی اعتیاد پیدا کرده اند از آن برای تفریح استفاده می کنند از این رو برای اینکه بتوان راحت تر از آن دور شد بهتر است برای سرگرمی، جایگزین هایی مانند کتابخوانی،‌ نقاشی،‌ گوش دادن به موسیقی و دیدن فیلم و سریال و انجام حرکات مدیتیشن و یا ورزشی خانگی در نظر گرفت و حتما تا حد امکان از گوشی تلفن همراه و یا سایر تکنولوژی ها وابسته به اینترنت دوری کرد.

عابدینی افزود: در زمانی که فرد یا افراد نیازمند دسترسی به آخرین اطلاعات و اخبار دستوالعمل های بهداشتی مقابله با کرونا هستند به این مورد مهم نیز باید توجه کرد که لازم نیست به صورت کامل خود را از اینترنت و یا گوشی تلفن همراه و غیره، محروم کرد بلکه کافی است مدت زمان استفاده از آن را کاهش داد و از طرفی محرومیت کامل ممکن است فرد را بیشتر آزار دهد.

وی با بیان اینکه با اتخاذ تصمیم درست و یا حتی استفاده از انواع مختلف اپلیکیشن ها می توان ضمن کاهش استرس و نگرانی از عدم دسترسی به اینترنت، یک برنامه کامل برای روزهای کرونایی بخصوص برای قشر جوان و نوجوان طراحی کرد، یادآور شد: ‌در صورت دوری از تکنولوژی های ارتباطی بی مورد، در حد متوسط استفاده از اینترنت و شبکه های مجازی جوابگوی انتظارات افراد خواهد بود.

برچسب‌ها روان درمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: روان درمانی روان درمانی شبکه های مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۵۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ فرزادپور پیش از ظهر پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهارکرد: بیش از ۵۰۰ صفحه از کسب و کارهای خانگی، اصناف و افراد معروف در پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی در راستای طرح نور مورد بررسی قرار گرفته‌اند که به ۱۵۰ نفر از آنان تذکر داده شده است.

رییس پلیس فتای استان قم بیان کرد: عناوین عدم رعایت عفت عمومی در بستر فضای مجازی مشتمل بر نداشتن پوشش مناسب، استفاده از کلام و موسیقی‌های مبتذل، بهره‌گیری از نمادهای فِرق و گروه‌های نامناسب و ترویج سبک زندگی غربی می‌باشد.

سرهنگ فرازپور خاطرنشان کرد: متخلفان فضای مجازی در صورت استمرار بر انتشار محتواهای مجرمانه‌شان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

کد خبر 6088423

دیگر خبرها

  • پربیننده‌ترین مسابقات ورزشی تاریخ در اینترنت
  • سوژه جدید فضای مجازی؛ اشک‌های سردار رادان در قم بعد از یک شعار! | فیلم
  • پلمب مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند