Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@12:37:04 GMT

برخورد قاطع با یقه سفیدها

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۶۸۱۸

برخورد قاطع با یقه سفیدها

مجید فرهمندزاده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به رضایتمندی اغلب مراجعان از عملکرد دستگاه قضائی استان یزد اظهار داشت: با رویکرد جدید قوه قضائیه و برنامه‌های تحولی امیدی در دل مردم در راستای گسترش عدالت و ممانعت از ظلم به وجود آمده و با توجه به اینکه در یک سال گذشته اقدامات بسیار مؤثری در دستگاه قضا صورت گرفت، رضایتمندی مردم از این دستگاه در استان یزد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مبارزه با فساد در درون و بیرون دستگاه قضائی و اجرای عدالت و کاهش اطاله دادرسی و رسیدگی به پرونده‌های مسن و احیا حقوق عامه از مطالبات اصلی مردم بود که انجام آن رضایت مردم از مسئولان و عملکرد قوه قضائیه را افزایش داده است.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای صیانت از کارکنان دستگاه قضا در استان یزد بیان کرد: تلاش برای آگاه سازی کارکنان و تشکیل جلسات آموزشی برای قضات و کارمندان در راستای پیشگیری و صیانت از کارکنان دستگاه قضا انجام شده ضمن اینکه بازرسی‌های مستمر از تمام حوزه‌های قضائی استان و رصد مجموعه دستگاه قضائی حول مأموریت‌های مرکز حفاظت و اطلاعات کل قوه قضائیه انجام شده است.

فرهمندزاده از حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه به عنوان بازوی توانمند نظارتی دستگاه قضا یاد کرد و ادامه داد: در صورت تقویت این نهاد، سلامت و صلابت دستگاه قضائی بیش از پیش تأمین خواهد شد.

وی تاکید کرد: صیانت و پیشگیری در رابطه با کارکنان دستگاه قضائی، سرلوحه اهداف و برنامه‌های عملیاتی ماست و بر این مهم تاکید ویژه داریم.

فرهمندزاده یادآور شد: به منظور افزایش ضریب حفاظت فیزیکی اماکن قضائی در راستای تأمین امنیت کارکنان دستگاه قضا همچنین افزایش رضایتمندی مردم در مراجعه به دستگاه قضائی، ضمن تجهیز ورودی دادگستری به دوربین مداربسته و استفاده از گیت بازرسی در برخی ورودی‌ها، از راکت دستی برای بازرسی مراجعان در موارد ضرورت استفاده می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ستاد خبری حفاظت اطلاعات دادگستری استان یزد با نصب صندوق در تمام اماکن قضائی استان اقدام به جمع آوری و بررسی تمام گزارشات مرتبط با دستگاه قضائی و اعلام موضوع به سلسله مراتب می‌کند.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد یادآور شد: سامانه تلفن گویا ۱۵۸۰ به صورت رایگان در ۲۴ ساعت شبانه روز در دسترس تمام مراجعان قرار دارد تا بتوانند اخبار و گزارشات خود را منتقل کنند ضمن اینکه ستادهای خبری حفاظت اطلاعات دادگستری استان در مرکز و سایر شهرستان‌ها در ساعت اداری به صورت حضوری نیز پذیرای مراجعین به دستگاه قضائی هستند.

فرهمندزاده ادامه داد: در راستای افزایش رضایتمندی مردم و تسریع در انجام امور، ارتباط الکترونیکی دستگاه قضائی با ارگان‌های مرتبط از جمله نیروی انتظامی، کانون وکلا و کارشناسان و… انجام شده است.

وی افزود: دستگاه قضا در استان یزد توجه ویژه ای به امر کیفی سازی دادرسی در محاکم و صدور آرا متقن دارد ضمن اینکه در برخورد با مجرمان یقه سفید و ایجاد احساس امنیت در جامعه برخورد جدی و قاطع خواهد داشت.

رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری استان یزد، ساماندهی نظارت بر ضابطین و تمام عوامل مرتبط با امور قضائی، برخورد با مظاهر فساد در درون دستگاه قضائی و برخورد با کارچاق کن‌ها و دلالان، توجه ویژه به امر بازرسی از حوزه‌های قضائی و تعامل با عوامل دستگاه‌های اجرایی در جهت تحقق برنامه‌های تحولی قوه قضائیه را از دیگر رویکردها و اولویت‌های مهم دستگاه قضا در استان یزد برشمرد.

کد خبر 4958717

منبع: مهر

کلیدواژه: یزد یقه سفیدها ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا گرگان مواد مخدر استانداری سمنان خطبه های نماز جمعه ایلام سازمان تبلیغات اسلامی دهه کرامت بیرجند اطلاعات دادگستری استان یزد کارکنان دستگاه قضا حفاظت و اطلاعات دستگاه قضائی استان یزد قوه قضائیه انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۶۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس سند جدید تحول و تعالی قوه قضائیه، «اطاله در فرآیند دادرسی» در کنار دو چالش «غیر متقن بودن برخی آرا و تصمیمات قضائی» و «اجرای ناقص و دیرهنگام برخی از احکام» سه مانعی است که در مسیر تحقق مأموریت اول قوه قضائیه در زمینه «رسیدگی به تظلمات، تعدیات، شکایات، حل و فصل دعاوی و رفع خصومات»، قرار دارد.

سند تحول برای «اطاله در فرآیند دادرسی» هفت علت شناسایی کرده است. وجود زمینه‌های خطا در پذیرش، تشکیل پرونده و فرآیندهای رسیدگی، یکی از این عوامل است که سند تحول قضائی، سه راهبرد: «عدم ارجاع پرونده‌های ناقص»، «هوشمندسازی حداکثری پذیرش و تشکیل پرونده‌ها» و «هوشمندسازی حداکثری فرآیندهای رسیدگی» را برای رفع این علت مشخص کرده است و برای هر کدام از این راهبردها، راهکار اجرایی ارائه داده است.

۱) عدم ارجاع پرونده‌های ناقص

سند تحول برای اجرایی ساختن راهبرد عدم ارجاع پرونده‌های ناقص، راه‌حل زیر را مشخص کرده است.

ساماندهی فرآیند ارجاع پرونده‌ها به شعب با پیشگیری از ارجاع پرونده‌های ناقص، دعاوی و شکایات واهی و کاهش قرارهای رفع نقص و قرارهای رد شکلی.

دادگستری استان‌ها موظف هستند تا پایان سال ۱۴۰۳ این ساماندهی را انجام دهند.

۲) هوشمندسازی حداکثری پذیرش و تشکیل پرونده‌ها

سند تحول در این بخش ۶ راهکار برای هوشمندسازی حداکثری پذیرش و تشکیل پرونده‌ها ارائه می‌دهد:

راهکار اول: ثبت حداکثری دادخواست‌ها، شکوائیه‌ها، لوایح و درخواست‌های قضائی به صورت هوشمند، خود کاربر و بدون نیاز به مراجعه حضوری به‌صورت شبانه‌روزی در تمام ایام هفته با رعایت امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی اشخاص.

اجرای این برنامه با مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

راهکار دوم: ثبت هوشمند مواردی که درخواست متقاضی صرفاً اعلامی است و مستلزم اقدام قضائی نیست بدون تشکیل پرونده قضائی، مانند: اعلام مفقودی چک یا سایر اموال و اشیا و ارائه گواهی ثبت واقعه.

مسئولیت اجرای این امر بر عهده مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و معاونت حقوقی و امور مجلس است و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

راه‌حل سوم: فراهم‌سازی امکان ارائه حداکثری خدمات مرتبط با پذیرش و تشکیل پرونده‌ها در بستر سکوهای (پلتفرم‌های) بخش خصوصی با تنظیم و ابلاغ ضوابط فعالیت و نظارت بر سکوهای بخش خصوصی ارائه دهنده خدمات قضائی و ارائه مجوز فعالیت.

متولی اجرای این برنامه مرکز آمار و فناوری اطلاعات است و زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

راهکار چهارم: پیشگیری هوشمند از طرح دعاوی و شکایات واهی، کاهش اخطارهای رفع نقص و قرارهای رد شکلی از طریق:

ثبت دادخواست و شکوائیه با طرح سوالات هدفمند به منظور انتقال صحیح خواسته خواهان یا شاکی به مقام قضائی؛ ارائه راهنمایی و مشاوره هوشمند به خواهان یا شاکی در خصوص نتیجه احتمالی طرح دعوا با هدف جلوگیری از ثبت دعاوی بدون نتیجه که امکان پیشگیری از ثبت آن‌ها مبتنی بر آگاهی بخشی به خواهان یا شاکی وجود دارد؛ الزام به بارگذاری مدارک ضروری برای ثبت دادخواست یا شکوائیه متناسب با موضوع و نوع دعوا به نحوی که از اطاله دادرسی یا رد دعوا جلوگیری شود.

متولی اجرای این راهکار، مرکز آمار و فناوری اطلاعات و دادگستری استان‌ها هستند و مهلت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

راهکار پنجم: ثبت اطلاعات مورد نیاز مانند: زمان، مکان، نوع، شیوه و ابزار وقوع جرم و بستر و علل ایجاد دعاوی از قبیل: نوع قرارداد بین اشخاص به منظور شناسایی ریشه‌ها و علل وقوع جرایم و دعاوی.

مسئولیت اجرای این امر با مرکز آمار و فناوری اطلاعات و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

راهکار ششم: ثبت داده‌ها و اطلاعات مندرج در دادخواست و شکوائیه به صورت ساختاریافته به منظور انجام استعلامات مورد نیاز به صورت خودکار پیش از ارجاع دعوا به مقام قضائی با هدف کاهش حجم کاری مقام قضائی و افزایش اتقان و کاهش اطاله دادرسی.

متولی اجرای این راهکار، مرکز آمار و فناوری اطلاعات و دادگستری استان‌ها هستند و مدت اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۴ است.

۳) هوشمندسازی حداکثری فرآیندهای رسیدگی

سند تحول قضائی برای هوشمندسازی حداکثری فرآیندهای رسیدگی دو راهکار ارائه داده است:

راهکار اول: هوشمندسازی فرآیندهای رسیدگی قضائی با لحاظ موارد زیر:

ایجاد پرونده تمام الکترونیکی قضائی با الزام پیوست دلایل و منضمات ضروری، کاربرگ‌های برخط استاندارد و تسهیل مشاهده و مطالعه محتویات کامل پرونده برای قضات به صورت الکترونیکی با امکان یادداشت و خلاصه‌برداری

اِعمال هوشمند اوقات رسیدگی و مبالغ قانونی و رویه‌های قضائی و یادآوری مواعد قانونی

ارجاع هوشمند پرونده‌های قضائی با در نظر گرفتن مواردی نظیر: تخصص قضات، حجم و پیچیدگی پرونده‌ها، تعداد اصحاب دعوی، تعداد موضوعات مطروحه در پرونده، زمان لازم برای رسیدگی به پرونده‌ها، ارتباط دعوی با پرونده‌های مشابه دیگر، صلاحیت‌های شعب رسیدگی کننده و سوابق ارجاع

-فراهم‌سازی امکان دسترسی برخط قضات به پایگاه‌های اطلاعاتی مراجع حاکمیتی به‌منظور انجام بدون واسطه استعلامات و اِعمال دستورات قضائی

-اطلاع‌رسانی ابلاغیه‌ها به موکل همزمان با صدور ابلاغیه‌های قضائی به وکیل

-ارسال خودکار دادخواست، شکواییه، لایحه و اظهارنامه ارسالی توسط وکیل یا وکلا به موکل یا موکلان

-درج کلیه اطلاعات موضوعات لازم‌الاجرای دادنامه‌ها از قبیل میزان محکومیت‌ها و مجازات‌ها، مبلغ محکوم به، میزان رد مال ریالی، ارزی یا سکه، دیه، جزای نقدی و همچنین بدهی‌ها در قالب جدول دارای داده‌های ساختاریافته و ماشین‌خوان ذیل تمامی دادنامه‌ها و اجرائیه‌های صادره و اسناد رسمی لازم‌الاجرا

-تعیین خودکار مبلغ نهایی قابل پرداخت از طریق محاسبه مواردی از قبیل خسارت تأخیر تأدیه، تخفیف، قیمت روز طلا و مبلغ اقساط بدون نیاز به مداخله عامل انسانی

-فراهم‌سازی امکان پرداخت محکومیت‌های مالی و بدهی‌های ناشی از اجرائیه‌های صادره و اسناد رسمی لازم‌الاجرا به صورت برخط و آنی و واریز موارد مذکور به حساب محکوم‌له یا متعهدله، به صورت مستقیم (بدون نیاز به واریز به حساب دادگستری) و ایجاد امکان استرداد خودکار هزینه‌های دادرسی که بر اساس قانون باید به حساب اشخاص برگردانده شود بدون نیاز به هرگونه مراجعه حضوری

مسؤولیت اجرای این راهکار با مرکز آمار و فناوری اطلاعات، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و دادگستری استان‌هاست و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

راهکار دوم: ارتقای «سامانه مدیریت پرونده» به منظور مدیریت فرآیندهای مرتبط با پرونده‌های ورودی و خروجی به بایگانی راکد و جلوگیری از اسکن غیرضروری اوراق موجود در سامانه و استفاده حداکثری از توان افراد فعال در شعب برای تهیه نسخه الکترونیکی اسناد و استفاده از راهکارهای نوآورانه شرکت‌های دانش بنیان برای ساماندهی بایگانی راکد.

مسئولیت اجرای این برنامه با مرکز آمار و فناوری اطلاعات، معاونت حقوقی و امور مجلس، مرکز حفاظت و اطلاعات و دادگستری استان‌ها و زمان اجرای آن تا پایان ۱۴۰۴ است.

کد خبر 6089522

دیگر خبرها

  • حجاب مسأله مهم کشور است/ باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضان به جان و مال مردم داشت
  • محسنی اژه‌ای: باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضین به جان و مال مردم داشت
  • باید برخورد بازدارنده‌ای در قبال متعرضان به جان و مال مردم داشت
  • برخورد بدون اغماض دستگاه قضایی با تخلفات شهری
  • هوشمندسازی حداکثری و عدم ارجاع پرونده‌های ناقص
  • برخورد قاطع با کم فروشی نانوایان در مشهد
  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • قمه‌کش‌های ارومیه دستگیر شدند
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا