Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@04:48:57 GMT

تبعات آتش‌سوزی نقطه‌ای در جنگل‌ها و مراتع

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۷۴۰۰

تبعات آتش‌سوزی نقطه‌ای در جنگل‌ها و مراتع

احمد رحمانی در گفت و گو با ایسنا افزود: از موجودات زنده داخل خاک می‌توان به انواع باکتری‌ها، میکروارگانیسم‌ها و حشراتی اشاره کرد که باعث می‌شوند مواد غذایی به گیاه و هوای کافی به ریشه‌های آن‌ها برسد.

وی ادامه داد: آتش‌سوزی‌های جنگلی تمامی این فعالیت‌های زیستی را متوقف می‌کند و سال‌ها طول می‌کشد تا این اکوسیستم‌ها به حالت طبیعی خود بازگردند و شاید در برخی موارد هیچ‌گاه به حالت طبیعی خود بازنگردند بنابراین اگر میزان آتش‌سوزی‌های نقطه‌ای را جمع کنید، خواهید دید که سطح آن در کشور بسیار بیشتر از میزان جنگل‌کاری و گسترش فضای سبزی است که ما در طول سال در کشور انجام می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحمانی مناطقی که بیشتر محل تردد و حضور انسان‌هاست را مستعد وقوع آتش‌سوزی دانست و گفت: آتش‌سوزی‌های نقطه‌ای بیشتر در مناطقی رخ می‌دهد که پوشش گیاهی آن زیاد شده است و انسان‌ها در آن‌ها مناطق رفت و آمد دارند. متاسفانه افراد مختلف مسائلی چون رها نکردن شیشه و ته سیگار در طبیعت را جدی نمی‌گیرند و رعایت نمی‌کنند و نمی‌دانند که یک حرکت نابه‌جا ممکن است یک فاجعه به بار آورد. از این رو نیاز به هشدار، هوشیاری و فرهنگسازی در این زمینه  وجود دارد و صدا و سیما باید مردم را آگاه کند.

این عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ضمن بیان اینکه اراده همه جانبه برای جلوگیری و پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی در کشور وجود ندارد، تاکید کرد: صدا و سیما می‌تواند نقش بسیار پررنگی در زمینه اطلاع‌رسانی درباره عوامل موثر بر وقوع آتش‌سوزی‌های جنگلی  داشته باشد و درباره راه‌های کاهش احتمال وقوع آن فرهنگسازی کند اما متاسفانه در این زمینه کم‌کاری می‌کند و مردم را به اندازه کافی نسبت‌ به کارهایی که باید و نباید در طبیعت انجام دهند، آگاه نمی‌کند.

رحمانی در پایان با اشاره به اینکه علوفه‌های خشک شده در جنگل‌ها با گرم شدن هوا کاملا مستعد آتش‌سوزی می‌شوند، اظهار کرد: برخی از آتش‌سوزی‌ها از مزارعی که در مجاورت جنگل‌ها قرار دارند، آغاز می‌شود چون برخی از کشاورزانی که محصولاتی مانند گندم و جو را برداشت کرده‌اند، برای کاشت محصول جدید، باقیمانده محصولات خود را آتش می‌زنند. این اقدام می‌تواند منجربه سرایت آتش به جنگل‌ها و منابع طبیعی شود بنابراین لازم است درباره تبعات این کار به آنان آموزش داده و اطلاع‌رسانی شود.

منبع: الف

کلیدواژه: آتش سوزی آتش سوزی ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مازندران - منطقه نوشهر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: دامداران از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع خودداری کنند.

در این اطلاعیه آمده است:
از کلیه مرتعداران و دامداران استان مازندران درخواست می‌شود در عمل به تکالیف قانونی خود با مامورین منابع طبیعی همکاری کرده و موجبات پایداری و سلامت مراتع و رونق بخشی به تولید را فراهم کنند.

بدین منظور رعایت موارد ذیل الزامی می‌باشد:

۱_ از کوچ و چرای زودرس دام در مراتع اجتناب گردد.


۲_ از چرای دام مازاد و بیش از ظرفیت مندرج در پروانه چرا و طرح مرتعداری جدا" خودداری گردد.


۳_ دامدارانی که فاقد پروانه چرای دام می‌باشند به هیچ وجه حق تعلیف و گسیل نمودن دام به مراتع را ندارند.

کلیه دامداران و فرزندان آنها که از مزایای خروج دام از جنگل بهره‌مند شده اند، حق استفاده از مراتع را ندارند.

عدم رعایت موارد فوق توسط دامداران تخلف محسوب شده و در صورت مشاهده و تکرار آن برابر ضوابط و مقررات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با افراد متخلف برخورد خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت ورود دام به مراتع شمال دامغان
  • ممنوعیت چرای دام های مازاد در مراتع استان
  • تا پایان سال در ۹۲ نقطه نیروگاه خورشیدی برای شهرک‌های صنعتی ایجاد می‌شود
  • شناسایی قطعی ۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز در کشور طی یک سال گذشته
  • تهیه نقشه مناطق مستعد و دارای سابقه آتش‌سوزی در مراتع ضرورت است
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • ویدیو اختصاصی مهر از شهرک امامزاده ابراهیم(ع) بعداز وقوع آتش سوزی
  • تصاویر اختصاصی مهر از امامزاده ابراهیم(ع) بعد از وقوع آتش سوزی
  • تبعات فروش اینترنتی دارو/ تهدید جدی سلامت خانواده با طرح عرضه اینترنتی دارو