Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@23:29:03 GMT

نجات اقتصاد با ظرفیت‌هایی مانند گردشگری

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۲۷۴۲۷

در حال حاضر سه تا پنج درصد رزرو اقامتگاه‌ها در کشور از طریق آنلاین انجام می‌شود و 95 درصد اجاره اقامتگاه‌ها به‌صورت سنتی انجام می‌شود، در حالی که فعالیت پلتفرم‌های گردشگری به شفافیت و سلامت کسب‌وکارها کمک می‌کند. تاثیر کرونا بر صنعت گردشگری فاجعه بود. از ابتدای سال 98 کشور دچار بحران‌های مختلفی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از اوایل سال 98 با بحران سیل در کشور تا حوادث آبان ماه و قطعی اینترنت که باعث شد از رشد 9 برابری نسبت به سال 97 به رشد چهار برابر برسیم و بعد از حوادث مربوط به هواپیمای اوکراینی در بهمن ماه به دو برابر سال 97 و در نهایت در بحران کرونا به 3 دهم درصد رشد 97 نزول کردیم و در فروردین ماه نیز که رشد صفر درصد داشتیم. بر اساس همین شرایط، کرونا برای کسب‌وکارهای گردشگری که ناتوان شده بودند، مانند تیر خلاص عمل کرد. البته از ابتدای خرداد ماه اوضاع بهتر شده و استقبال خوبی داشته‌ایم و امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها اوضاع کسب‌وکارهای گردشگری بهبود یابد. آنچه درباره شیوه مدیریت بحران در مواقعی مانند بحران کرونا می‌توان گفت این است که این وضعیت خارج از اراده انسان است و باید برای آن آماده باشیم. حلقه گمشده اقتصاد کسب‌وکارها، هدر دادن منابع و بی‌محابا هزینه کردن است که باید با ساختار مالی بسیار محتاط بتوانیم از بحران‌های اینچنینی عبور کنیم. تغییر رفتار کاربران برای استفاده از کسب‌وکارهای اینترنتی فرصتی است که برای تولیدکنندگان محتوا و ارایه‌کنندگان سرویس‌های اینترنتی فراهم شده تا بتوانند کسب‌وکار خود را توسعه دهند. راه نجات اقتصاد ما استفاده از ظرفیت‌هایی مانند گردشگری در کشور است. قطع شدن اجباری فروش نفت اتفاق بسیار مهمی در اقتصاد ایران است که باعث شده هزینه‌ها و خرج‌های بی‌رویه توسط دولت، مردم و کسب‌و‌کارها متوقف شود و این اتفاق بسیار خوبی است. اقتصاد پایدار و سالم گردشگری در سایه نفت گم شده است. 

به دلیل اینکه در گردشگری زحمت و فکر نیاز است، اما فروش و استفاده از نفت به‌راحتی انجام می‌شود، شاهد عبور از یک دوره راحت به دوره سخت هستیم که دردآور است اما باید از این مرحله عبور کنیم. از طرفی در حال حاضر بزرگ‌ترین تهدید، نیروی کار مناسب در حوزه کسب‌وکارهای جدید است. در نیروی کار موجود در جامعه، انگیزه و تلاش و دانش مورد نیاز وجود ندارد و خانواده، مردم، مدارس و دانشگاه‌ها در ایجاد چنین شرایطی موثر هستند، در صورتی که نیروی کار مناسب باید انگیزه و حداقل مهارت شروع به کار را داشته باشد و علاقه‌مند به یادگیری و صبور باشد و این شرایط برای آینده نگران‌کننده است. از طرف دیگر این روزها مباحثی مربوط‌به بستن فضای مجازی و فیلتر شبکه‌های اجتماعی شنیده می‌شود. این ابزارها، ابزارهای رشد جوامع هستند و قدرت‌های برتر دنیا در این حوزه با نوآوری، تفکر و برنامه‌ریزی به این قدرت دست یافته‌اند و ما نیز با برنامه‌ریزی و تولید محتوای خوب می‌توانیم از این ابزارها استفاده کنیم. باید دید کسانی که از بستن شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی صحبت می‌کنند چقدر در کسب‌وکارهای بخش خصوصی زحمت کشیده‌اند. با بررسی لازم می‌توان دریافت از آنجایی که آنها هیچ زمانی کسب‌وکاری با محوریت مردم انجام نداده‌اند، نمی‌توانند تصمیم درستی بگیرند و این مسائل ترسناک‌تر از بحران کرونا است. از طرفی وزارت ارتباطات پهنای باند را توسعه می‌دهد و از طرف دیگر صدای بستن می‌آید. اینجاست که وظیفه حاکمیت مطرح می‌شود و آن کاهش دخالت در اقتصاد است. در این شرایط بحرانی حاکمیت باید راه را برای کسب‌وکارها باز و شرایط را تسهیل کند و فقط اجازه دهد که این کسب‌وکارها به کار خود ادامه دهند.

٭مدیرعامل یک استارت‌آپ گردشگری

 

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: کسب وکارهای کسب وکارها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۷۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد

فرزانه گفت: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب، ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود فرزانه، مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) درباره حال و هوای نمایشگاه کتاب اشاره کرد: در دوران پساکرونا و در ۲ سال گذشته خوشبختانه شاهد استقبال و اقبال مخاطبان و عموم علاقه‌مندان به رویداد نمایشگاه کتاب هستیم. از این رو، لازم است به منظور افزایش این روند مثبت و سازنده، با توجه به حضور رقبای جدی برای کتاب، ترویج کتاب و تبلیغ کتابخوانی از سوی افراد کتاب‌شناس و عناصر مرتبط با ناشران و کتابفروش‌ها در دستور کار قرار گیرد.

فرزانه همچنین با تاکید بر تلاش برای کم‌رنگ کردن شایعه گرانی کتاب در کشور (گران نمایی کتاب) ادامه داد: ضروری است کتاب‌های خوب و خوش‌خوان را معرفی کنیم و در جامعه گسترش دهیم.

به گفته او، باید از ترویج کتاب‌های سطحی و بی‌محتوا جلوگیری کرد و طعم کتاب خوب را به مردم چشاند تا مردم بدانند در این جسم بی‌جان چقدر معانی جاندار دیده می‌شود.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) همچنین نمایشگاه کتاب را بهترین موقعیت و شرایط برای آشتی دادن مردم با کتاب‌های خوب دانست که باید از آن بیشترین بهره را جست.

فرزانه با اشاره به اینکه روند اتصال و ارتباط مردم با نمایشگاه روند صعودی و افزایشی است، گفت: با این حال، تداوم و سیر صعودی آن منوط به اصل مهم «توجه به حقوق» خواننده است.

به گفته او، از جمله این حقوق علاوه بر صرف هزینه اختصاصی زمان برای خواندن آن، این است که کتب ارائه شده در نمایشگاه نباید نمای دورشان خوب باشد و نمای نزدیکشان خراب.

مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی) این وضعیت را به زباله علمی، رعد و برق بی باران و مغازه خالی گشودن تعبیر کرد.

فرزانه معتقد است که کتاب خوب دچار پرگویی و بی‌محاباگویی و زبان‌چرانی نیست، چرا که این عوامل مخاطب را پس می‌زند.

او همچنین درباره کیفیت کتاب‌های عرضه شده در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: توجه به موضوع بهترنویسی به جای بیشترنویسی، بازنویسی، توجه به حقوق خواننده، ارتقای تکنیکی و فرمی شامل صفحه‌آرایی، طراحی گرافیک، چاپ و صحافی، تنوع بخشی به عناوین و تخصصی‌تر شدن آن‌ها ازجمله روند‌های بهبودیافته در نمایشگاه‌های اخیر است. لیکن باید استاندارد کتاب را تدوین و طراحی کرد.

فرزانه در این مورد توضیح داد: این استانداردسازی باید معطوف به ۲ قسمت باشد؛ یک، محتوای کتاب شامل ۳ لایه پژوهش، نگارش و ویرایش و دوم، فرم کتاب شامل فونت، صفحه‌آرایی متن، طراحی جلد، چاپ و صحافی تا بتوان بر اساس آن کتاب‌های استاندارد را شناخت و سره را از ناسره جدا کرد.

او به گردشگری ادبی اشاره کرد و ادامه داد: تلفیق و قرارگیری اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد.
به گفته مدیر انتشارات به نشر (آستان قدس رضوی)، با توجه به اقبال عمومی در سطح جهان و با توجه به غنای فرهنگی و ادبی تمدنی ایران می‌توان از ظرفیت نمایشگاه کتاب در این خصوص بهره برد.

فرزانه ادامه داد: رونق فرهنگ کتابخوانی، دیدن مکان‌ها و موقعیت‌ها و عینیت یافتن انگاره‌های ذهنی در خصوص مولفان و نویسندگان، استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای جذب توریست‌های خارجی، دیدار با نویسندگان شهیر در قید حیات، ایجاد ارتباط و آشنایی با کشور از طریق کتاب و معرفی کتب مناسب به مخاطبان، بخشی از دستاورد‌های این رویداد و جریان فرهنگی است که می‌تواند به اقناع نگاه جستجوگرانه و عالمانه برای تطبیق آنچه در کتاب‌ها خوانده شده با واقعیت منجر شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • طرح مطالعات مدیریت بحران وپدافندغیرعامل بوشهر رونمایی شد
  • ظرفیت هتل‌ها و مراکز اقامتی استان فارس تکمیل شد
  • برای حفاظت از جنگل‌های ایلام همه پای کار بیایند
  • اعتبارات شهرستان‌ها کفاف تکمیل پروژه‌ها را نمی‌دهد
  • تلفیق اماکن ادبی در کنار نمایشگاه کتاب ظرفیت فعال‌سازی گردشگری ادبی را دارد
  • استفاده از ظرفیت‌های همیاران طبیعت در مدیریت شرایط بحرانی
  • نباید در فرآیند مهاجرت مردم به روستا خلل وارد کنیم
  • لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی ایلام برای مقابله با حریق جنگل
  • سبد گردشگری دانشگاه آزاد شاهرود تدوین شد
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟